Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 15:50   #3121
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Folinka, mam nietypowe pytanie. Może miałaś z tym do czynienia. Orientujesz się w jakich workach nie powinno trzymać się ubranek? w ciemnych czy w przezroczystych? Kiedyś tak pochowałam ciuszki po synku i jak wyjęłam je jak urodziła się Karolina okazało się wszystkie mają plamy i nie nadawały się już do użytku. Tylko nie pamiętam czy chowałam je właśnie w czarne worki czy przezroczyste Jakaś amnezja totalna. Może słyszałaś coś na ten temat?
A może któraś z dziewczyn miała takie doświadczenia? Szukam na necie, ale też nic nie widzę.
Dzieci zrobiły mi porządki w szafkach i nie wiem co z tym dalej zrobić

Justynia, Blondi, Monika

Blondi, gratuluję Córeczki Dorotka bardzo dobrze mi się kojarzy

Emosz, to czekamy na wieści po wizycie Mnie lekarz w brzuch trochę poszturchał żeby mały ukazał swoje skarby pomogło

Papaya, ja osobiście uwielbiam dostawać ciuchy dla moich dzieci dlatego jakby już ktoś miał mi się odwdzięczyć to wolałabym w takiej formie. Zabawek mają aż nadto i każde kolejne tylko zaśmiecają mi mieszkanie. Rodzicom jakiś winko czy dobra kawa to też fajny pomysł

Lucky, to przykre Szkoda dzieciaczka.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Tak, jutro wizyta Ciekawa jestem ile przytyłyśmy z Jagodą
Monia, ja idąc na wizytę też aż się bałam, że szoku dostanę jak zobaczę wagę. Przecież nawet posiłki miałam do łóżka, a brzusio poszedł mi mocno do przodu. I rzeczywiście doznałam szoku było całe 0,5 kg do tyłu Także spokojnie, waga na pewno prawidłowa
A za jutrzejszą wizytę

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
chyba te 22 tydzień to 6 miesiąc tak mi się wydaje no i przypomniałaś mi, że u nas dziś równo 22 tydzień czyli tak czy inaczej jutro wkraczamy w 6 miesiąc
Z wczorajszego usg wychodzi mi to samo

My + A + K +

Edytowane przez kociulek
Czas edycji: 2016-08-04 o 15:26
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:07   #3122
mademoiselle_m
Zadomowienie

za to moja waga oszalała !!!
w ciągu 9 dni 3 kg przytyłam!!!
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:14   #3123
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja tez mam wrażenie, że minimum 1kg tygodniowo idzie do góry. Brakuje mi ćwiczeń chyba czas się wziąść na płytę która kupilam.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:14   #3124
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
ja przytyłam 3kg od początku.. może coś z wagą? ja zawsze się ważę rano i wieczorem
Stary 2016-08-04, 16:36   #3125
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Kociulek - bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku

Pamiętaj, że sprawiedliwość musi być Mój TŻ ma dwóch braci, a teraz jego rodzice będą mieli... 4 wnuczki

My dziś po wizycie - będzie zdrowa dziewczyna Ja co prawda nastawiałam się na chłopca, ale zaczynam się już cieszyć
Imię też już zaklepane - Dorota
hehe mówisz, że jakby co to sobie we wnuczkach wynagrodzę hehe może i tak;D no zobaczymy a tobie gratuluję córci
Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ja to bede na biezaco z watkiem chyba dopiero jak na L4 pojde ;/

Witam sie z Wami w 20t1d - kiedy to zlecialo???

Ciesze sie, ze u Was wszytsko w porzadku (w mekach nadrobilam jakies 30 stron chyba )

Czy ktoras z Was kupila/planuje kupic woombie, tulika lub oh!tully?
aż sobie wygooglałam;D fajne to to i wydaje się praktycznie, przynajmniej na początku ja na pewno o tym pomyślę
Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ale jestem w szoku... wlasnie sie dowiedzialam, ze mojej kuzynki kuzynka z Bielska ma synka chorego(dzidzia urodzila się zdrowa ale zachorował jak miał 3 miesiace, teraz ma siedem miesiacy) na którego leczenie potrzebują 2.5 mln zł. Ale los bywa okrutny... az siedzę wśród ludzi w pracy na przerwie i sie pilnuje, zeby sie nie rozplakac... ;(
biedne maleństwo to takie niesprawiedliwe, że cierpią dzieci
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Jak nie chcą nic w zamian to może zaprosić na jakiś wypasiony obiad lub kolację?

Dobrze wiedzieć, dzięki!

Ale dużo bajerów A ta sukieneczka z mikołajem jest przeurocza
Ale tam się płaci od razu czy można jakoś za pobraniem?

Coś czuję, że tak będzie

Gratuluję córci

Dzisiaj dobiję się wczorajszym leczo na obiad, a co tam, najwyżej wychleję litr mleka na zgagę :P
Uszyłam dziś kolejną rzecz dla małej Domek dla ptaszków, tylko ptaszków jeszcze brak Jak skończę, to pokażę
Idę obczajać dalej ten aliexpress :P

Szkoda, że nie jest całkiem po polsku... I że nie piszę od razu w złotówkach :P Jak ja mem te euro płacić? :P
już odpowiedź uzyskałaś ale nie martw się, szybko się obcykasz z tym wszystkim i tak cię wciągnie, że szok no i pochwal się koniecznie tym domkiem
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
czym ten maluszek zawinił ? życie jest czasem tak niesprawiedliwe koleżanki synek urodził się zdrowy a teraz jeździ na wózku i ma zanik mięśni.. a drugiej koleżanki synek urodził się bez paluszków w jednej ręcę i bez jednej nogi
powiem wam, że mimo wielkiego współczucia dla tych dzieciaczków i ich rodzin to nie lubię czytać takich wieści zaraz mam przed oczami moje własne dzieci, że przecież w każdym wieku trafiają się choroby a ja nie chcę o tym myśleć wystarczy mi, że w rodzinie tż mamy chorą malutką a ciąża była wzorowa wręcz i cały czas też o tym myślę, żeby dziecko, które się urodzi było zdrowe... ech, w ogóle w ciąży to jakoś mocniej wszystko przeżywam, zwłaszcza to co związane z bezbronnymi dziećmi
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Blondi, gratuluję córeczki!

motylku, pewnie jutro nie będę mieć czasu, więc dziś już wysyłam... za zdrowie maluszka oczywiście i dokładam jedne za córeczkę
kochana a co ty jutro taka zajęta, że na wizaż nie zajrzysz?

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 16:37   #3126
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczytałam się w stronę czytajsklad:

http://czytajsklad.com/k/porownania-produktow/

Masakra ile syfu jest w produktach! Ja tak uwielbiałam jeść rogaliki 7days... a tam jest sam syf! Świństwa pakują też w kaszki dla dzieci. Jak jesteście na etapie w stylu "zamień chemię na jedzenie" to polecam tą stronę

O kosmetykach jak czytam to też mi się włos jeży na głowie.
haha ja tam chyba wolę nie wiedzieć co w czym jest, jakoś człowiek spokojniejszy jak wie mniej
ooo a z rzeczy higienicznych dla maluchów to polecam chusteczki nawilżane Fitti z biedronki, podobno jeden z lepszych składów w porównaniu z innymi.
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Folinka, mam nietypowe pytanie. Może miałaś z tym do czynienia. Orientujesz się w jakich workach nie powinno trzymać się ubranek? w ciemnych czy w przezroczystych? Kiedyś tak pochowałam ciuszki po synku i jak wyjęłam je jak urodziła się Karolina okazało się wszystkie mają plamy i nie nadawały się już do użytku. Tylko nie pamiętam czy chowałam je właśnie w czarne worki czy przezroczyste Jakaś amnezja totalna. Może słyszałaś coś na ten temat?
A może któraś z dziewczyn miała takie doświadczenia? Szukam na necie, ale też nic nie widzę.
Dzieci zrobiły mi porządki w szafkach i nie wiem co z tym dalej zrobić

Justynia, Blondi, Monika

Blondi, gratuluję Córeczki Dorotka bardzo dobrze mi się kojarzy

Emosz, to czekamy na wieści po wizycie Mnie lekarz w brzuch trochę poszturchał żeby mały ukazał swoje skarby pomogło

Papaya, ja osobiście uwielbiam dostawać ciuchy dla moich dzieci dlatego jakby już ktoś miał mi się odwdzięczyć to wolałabym w takiej formie. Zabawek mają aż nadto i każde kolejne tylko zaśmiecają mi mieszkanie. Rodzicom jakiś winko czy dobra kawa to też fajny pomysł

Lucky, to przykre Szkoda dzieciaczka.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Monia, ja idąc na wizytę też aż się bałam, że szoku dostanę jak zobaczę wagę. Przecież nawet posiłki miałam do łóżka, a brzusio poszedł mi mocno do przodu. I rzeczywiście doznałam szoku było całe 0,5 kg do tyłu Także spokojnie, waga na pewno prawidłowa
A za jutrzejszą wizytę

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Z wczorajszego usg wychodzi mi to samo
o kurcze, z tymi workami to mnie zabiłaś wiesz, że ja nawet nie pomyślałam, że od tego mogą być plamy a na rzeczach po chłopakach też są ale zwaliłam to na oliwkę, która się mogła nie odeprać i te plamy po jakimś czasie powyłaziły. Ja trzymam w przezroczystych więc to może przez nie??? no to teraz idziemy łeb w łeb mi niby z usg wychodzi starsza dzidzia ale gin cały czas trzyma się terminu z @ więc się nie spieram i też tak liczę
Cytat:
trzeba wyrzucić wagę i problem z głowy

a ja czekam na tż i jedziemy po mebelki

♥37/40♥
Stary 2016-08-04, 16:50   #3127
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, z tymi workami to mnie zabiłaś wiesz, że ja nawet nie pomyślałam, że od tego mogą być plamy a na rzeczach po chłopakach też są ale zwaliłam to na oliwkę, która się mogła nie odeprać i te plamy po jakimś czasie powyłaziły. Ja trzymam w przezroczystych więc to może przez nie??? no to teraz idziemy łeb w łeb mi niby z usg wychodzi starsza dzidzia ale gin cały czas trzyma się terminu z @ więc się nie spieram i też tak liczę
No właśnie ja wiem, że wszystko dokładnie podoczyszczałam i poprałam zanim pochowałam, a później ile worków z ciuchami miałam to na wszystkim plamy. Nawet później gdzieś czytałam, że tak może być i że lepiej te ciuszki chować w worki czarne/przezroczyste (?) No właśnie jakie Przez jakiś czas chowałam wszystko po prostu do pudeł, ale teraz nie mam takiej możliwości

Cytat:
Super dał się namówić?
Pokaż później efekt

My + A + K +

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 16:59   #3128
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ahh ćwiczenia w ciąży.. moim jedynym cwiczeniem jest otwieranie lodówki
Stary 2016-08-04, 17:00   #3129
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja wiem, że wszystko dokładnie podoczyszczałam i poprałam zanim pochowałam, a później ile worków z ciuchami miałam to na wszystkim plamy. Nawet później gdzieś czytałam, że tak może być i że lepiej te ciuszki chować w worki czarne/przezroczyste (?) No właśnie jakie Przez jakiś czas chowałam wszystko po prostu do pudeł, ale teraz nie mam takiej możliwości

Super dał się namówić?
Pokaż później efekt
ja też chowałam poprane ciuszki a później te plamy wychodziły no ale właśnie nie na wszystkich rzeczach a na części i ja w sumie trzymam w takich workach z okienkiem tzn tylko z góry jest przezroczyste a po bokach materiał to może właśnie te co na wierzchu leżały to z plamami teraz to mi ciężko stwierdzić bo nie raz już przewalałam całe te wory w poszukiwaniu czegoś i zmieniałam kolejność w układaniu.
taaaaaaaaaaaaak dał się przekonać oczywiście się pochwalę hihi

♥37/40♥
Stary 2016-08-04, 17:06   #3130
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja tez mam wrażenie, że minimum 1kg tygodniowo idzie do góry. Brakuje mi ćwiczeń chyba czas się wziąść na płytę która kupilam.
ja tez muszę coś ze sobą robić bo choć nigdy nie miałam jakiejs wyśmienitej kondycji to teraz już w ogole jest tragedia
Cytat:
ja przytyłam 3kg od początku.. może coś z wagą? ja zawsze się ważę rano i wieczorem
ja się ważę codziennie rano po wstaniu i niestety ale to nie jest wina wagi... No ale chciało się być w ciąży to teraz trzeba przeboleć te kilogramy i cm
Stary 2016-08-04, 17:35   #3131
marlen1366
Rozeznanie

Ja ważę się tylko u lekarza, w domu jeszcze wagi nie mam.
Jutro jedziemy na prenatalne, może to głupie pytanie ale czy jest ono robione dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? Na stronie widziałam że jest robiona ocena szyjki macicy, a na innych stronach, że wyłącznie przez powłoki. Idziemy też jutro wózki obejrzeć i może meble
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 17:36   #3132
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy na prenatalne, może to głupie pytanie ale czy jest ono robione dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? Na stronie widziałam że jest robiona ocena szyjki macicy, a na innych stronach, że wyłącznie przez powłoki. Idziemy też jutro wózki obejrzeć i może meble
Ja miałam przez brzuch. Waże się w domu ale sugeruję wagą u gina
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 17:40   #3133
xjustyniaaax
Zakorzenienie

ja też miałam przez brzuch

Dziewczyny a macie na wizytach mierzoną szyjkę?? bo ja jeszcze nie miałam ..

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
ja tez muszę coś ze sobą robić bo choć nigdy nie miałam jakiejs wyśmienitej kondycji to teraz już w ogole jest tragedia

ja się ważę codziennie rano po wstaniu i niestety ale to nie jest wina wagi... No ale chciało się być w ciąży to teraz trzeba przeboleć te kilogramy i cm
otóż to ! mi póki co tylko w brzuch idzie i troche w cycki ale już czuję się śmiesznie jak patrzę w lustro ciekawe jak to będzie w grudniu ale ja też przeboleje to wszystko dla mojej kruszynki
Stary 2016-08-04, 17:43   #3134
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie robi się przez brzuch, bo inaczej nie da się zrobić dokładnych pomiarów maluszka. Ostatnio jednak miałam i tak i tak. Dopochwowo tylko po to aby ocenić długość szyjki macicy.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:

O właśnie napisałam

My + A + K +
Stary 2016-08-04, 17:54   #3135
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam przez brzuch

Cytat:

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

otóż to ! mi póki co tylko w brzuch idzie i troche w cycki ale już czuję się śmiesznie jak patrzę w lustro ciekawe jak to będzie w grudniu ale ja też przeboleje to wszystko dla mojej kruszynki
mi też idzie tylko w brzuch póki co ale przez to ten brzuch już mam pokaźny

nie wiem jak często mi mierzyła szyjke, bo raz tylko powiedziała ile ma cm
ostatnio już usg dopochwowego nie robiła wcale

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 18:15   #3136
kociulek
Zakorzenienie

W końcu zrobiłam ciut większe internetowe zakupy dla Kubusia.
Ciuszkowe oczywiście.
Już nie mogę się doczekać jak przyjdą.

My + A + K +
Stary 2016-08-04, 18:16   #3137
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ciuszkowe oczywiście.
pochwal sie co zamówiłas
Stary 2016-08-04, 18:26   #3138
folinka
Zadomowienie

Cytat:
kochana a co ty jutro taka zajęta, że na wizaż nie zajrzysz?
Mama do mnie przyleciała, oddała mi starsze dziecię i zostaje na trochę.

Cytat:
Kurcze, pierwsze słyszę. A ubrania z Maksa na Kaja te parę ładnych lat odczekują... Mogę tylko powiedzieć, że ja pakuję bardzo szczelnie w wory (zaklejam mocno taśmą), żeby ochronić przed brudem i wilgocią i jeszcze w pudła, żeby się wory nie rozdarły i tak mi łatwiej układać. Leżały już w różnych miejscach - piwnica, strych, garaż i choć nie pachną najpiękniej po kilku latach takiego leżenia, to nie miałam żadnych plam czy brudu.

Po Kaju od małego oddaję wszystko bratankowi rok młodszemu od niego, ale mam taki jeden mały worek z wybranymi niemowlęcymi, takimi jakimiś wyjątkowymi dla nas, ulubionymi z różnych względów i właśnie od kilku dni się zbieram, żeby go rozpakować

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-08-04 o 18:28
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 18:38   #3139
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
pochwal sie co zamówiłas
Na pewno jak już dostanę, bo wiesz, czasem mogą być niespodzianki
oby nie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Mama do mnie przyleciała, oddała mi starsze dziecię i zostaje na trochę.

Kurcze, pierwsze słyszę. A ubrania z Maksa na Kaja te parę ładnych lat odczekują... Mogę tylko powiedzieć, że ja pakuję bardzo szczelnie w wory (zaklejam mocno taśmą), żeby ochronić przed brudem i wilgocią i jeszcze w pudła, żeby się wory nie rozdarły i tak mi łatwiej układać. Leżały już w różnych miejscach - piwnica, strych, garaż i choć nie pachną najpiękniej po kilku latach takiego leżenia, to nie miałam żadnych plam czy brudu.

Po Kaju od małego oddaję wszystko bratankowi rok młodszemu od niego, ale mam taki jeden mały worek z wybranymi niemowlęcymi, takimi jakimiś wyjątkowymi dla nas, ulubionymi z różnych względów i właśnie od kilku dni się zbieram, żeby go rozpakować
Hmm... to pakuję w co mam i co będzie. Jedyne póki co wyjście jakie przychodzi mi do głowy to worki próżniowe, choć one właśnie są przezroczyste. Ja do tej pory po Adrianku też oddawałam rok młodszemu chrześniakowi, ale tamten przerósł gabarytowo mojego małego wiec już nie mam komu oddawać poza tym właśnie te w bardzo dobrym stanie jeszcze mi się przydadzą chyba przez ten czas mole zażrą

My + A + K +
Stary 2016-08-04, 18:40   #3140
xjustyniaaax
Zakorzenienie

A ja się zebrałam w końcu z sofy ogarnełam w domu.. 3 prania, zmywarka, przesadziłam 3 kwiatki a balkonie, odkurzyłam, i nawet umyłam szyby w oknach bo po ostatniej ulewie miałam mega zacieki a jutro przychodzi teściowa na obiad więc wiecie sokole oko na wszystko
Stary 2016-08-04, 18:47   #3141
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
j
Co do puchnięcia to dzisiaj nie mogłam obrączki zdjąć... powiedziałam mężowi że chyba przestanę nosić to groźnie na mnie spojrzał
ja już od wtorku nie noszę, bo mi tak palce napuchnęły, że jest mi niewygodnie w obrączce

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

My dziś po wizycie - będzie zdrowa dziewczyna Ja co prawda nastawiałam się na chłopca, ale zaczynam się już cieszyć
Imię też już zaklepane - Dorota
Gratulacje córuni

Cytat:
Ahh ćwiczenia w ciąży.. moim jedynym cwiczeniem jest otwieranie lodówki
moim też

Cytat:
Ja też jeszcze nie miałam mierzonej szyjki

Witam się z Wami w 24 tygodniu
Cały dzień spędziłam u Mamy i mimo, że głównie odpoczywałam to wróciłam zmęczona jak nie wiem
24 tydzień przywitaliśmy z Marcelem porządnym kopniakiem, aż brzuch wygięło i to strasznie, podejrzewam, że musiał się obrócić bo falowało brzuchem
Nie wiem ile ważę i się dowiem dopiero 19 sierpnia na wizycie, bo nie mam wagi więc się nie przejmuje, że rośnie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 18:47   #3142
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

uuu gratulacje! Wrzuć zdjęcie jak już je będziesz miała

Cytat:

Ja miałam i tak i tak bo młoda była główka w dół i nie był w stanie gin jej pomierzyć

Cytat:

Dziewczyny a macie na wizytach mierzoną szyjkę?? bo ja jeszcze nie miałam ..[COLOR="Silver"]
Ja mam mierzoną na każdej wizycie

Cytat:
Ciuszkowe oczywiście.
Super

Ja już po wizycie, niestety na nic się zdały słodkości malutka postanowiła, że się nam nie będzie pokazywać i znów była głową w dół, więc nie mam żadnego zdjęcia ale bardzo ładnie się rozwija i ma piękny kręgosłupek i dupkę :P (tylko ją nam pokazała) dostałam numer do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić a no i skierowanie na próbę glukozową
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 18:48   #3143
itstoolatex3
Zakorzenienie

poszukuję też jakiegoś fajnego proszku do prania dla niemowlaków, polecacie coś?

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 18:54   #3144
ewelinuus
Zadomowienie

Ja nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty)
A dzis zakupiłam ogórki i jutro zaczynamy produkcję z tz robimy z chili a drugie z kurkumą
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 19:07   #3145
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczytałam się w stronę czytajsklad:

http://czytajsklad.com/k/porownania-produktow/

Masakra ile syfu jest w produktach! Ja tak uwielbiałam jeść rogaliki 7days... a tam jest sam syf! Świństwa pakują też w kaszki dla dzieci. Jak jesteście na etapie w stylu "zamień chemię na jedzenie" to polecam tą stronę

O kosmetykach jak czytam to też mi się włos jeży na głowie.
oo poczytam

Cytat:
super!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 19:14   #3146
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, niestety na nic się zdały słodkości malutka postanowiła, że się nam nie będzie pokazywać i znów była głową w dół, więc nie mam żadnego zdjęcia ale bardzo ładnie się rozwija i ma piękny kręgosłupek i dupkę :P (tylko ją nam pokazała) dostałam numer do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić a no i skierowanie na próbę glukozową
Widać malutka chroni swoją prywatność ale super, że pięknie się rozwija
Mnie gin ostatnio powiedział, że to bardzo dobrze, że mały jest główką do dołu i choć wiadomo, że może to się jeszcze zmienić, to najlepiej by było aby tak został Choć fakt, ja też nie mam żadnego foto buziuni
Hmm.. właśnie zastanawiałam się kiedy mnie wyśle na glukozę. W żadnej ciąży nie miałam Nie tęsknie za tym jakoś specjalnie, ale ciekawe od czego to zależy, że jedne idą drugie nie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
poszukuję też jakiegoś fajnego proszku do prania dla niemowlaków, polecacie coś?
Ja kiedyś miałam albo Jelp albo Lovelę, ale to było tak dawno temu, że nie wiem co teraz jest skuteczniejsze.

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty)
A dzis zakupiłam ogórki i jutro zaczynamy produkcję z tz robimy z chili a drugie z kurkumą
O właśnie teściowa mówiła, że narobi mi tych z kurkumą, ale miała najpierw dać spróbować i póki co cisza...
A za poniedziałkową wizytę

My + A + K +
Stary 2016-08-04, 19:44   #3147
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze płace przez przelewy24 w złotówkach wersja polskojęzyczna też jest ale strasznie kiepska

Pokaż domek, bez ptaszków też pewnie super
Dzięki za info
Lepiej pokażę jak skończę, bo jeszcze muszę udekorować. Teraz to taki szkic...
Cytat:
Emosz

Migdałek i monika, Wy też jutro?
Taaak
Jutro o 10:00

Cytat:
Ojojojoj :P Ja się ważę tylko u ginekologa, właśnie, żeby szoku nie doznawać po każdym obżarciu

Cytat:
Zazwyczaj przez brzuch. Jak trzeba to dodatkowo przez pochwę.

Cytat:
Moja to już przyzwyczajona do słodkości i nawet na nie nie zwraca uwagi
Najważniejsze, że się ładnie rozwija

Ale obżarstwo dzisiaj... Na obiad leczo a na kolację pizza Ale teściowa krzyczy, że za mało jem, no to może zacznę nadrabiać :P Jutro na wizycie zobaczę ile ważę i na podstawie tego będę jeść tak samo lub więcej.
Byłam w rossmanie i dokupiłam wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania i waciki niemowlęce
Stary 2016-08-04, 19:46   #3148
mmgi
Zadomowienie

Ewelinus, my w Bułgarii byliśmy we wrześniu więc mała miała prawie 9 miesięcy

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 19:53   #3149
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Co do aliexpressu to zamówione mam to (czekam aż dojdzie):
termometr http://www.aliexpress.com/item/baby-...08.0.92.2MnuNb

otulak http://www.aliexpress.com/item/diape...08.0.75.4k05Wk

a na wish liście mam kilka rzeczy niektóre na pewno zamówie:
hamaczek do wanienki http://www.aliexpress.com/item/High-...08.0.66.FxatUv

bambusowe wkładki latacyjne http://www.aliexpress.com/item/Free-...8.0.108.FxatUv

tasiemki do zaczepiania rzeczy http://www.aliexpress.com/item/1pc-B...8.0.104.2MnuNb

i ubranka:
http://www.aliexpress.com/item/2016-...08.0.72.FxatUv

http://www.aliexpress.com/item/DeLeB...08.0.90.FxatUv

http://www.aliexpress.com/item/Lette...8.0.114.FxatUv

http://www.aliexpress.com/item/Cotto...8.0.120.FxatUv

Może coś się spodoba

Ja znalazłam taki:
http://www.aliexpress.com/item/Baby-...8.0.102.M4bdRl

a przewijak mam już na łóżeczko też nam się dostał w spadku
dopiero teraz ogladam linki i otulacz wyglada super, pochwal sie prosze jak dotrze (dawno temu zamawialas?)
Stary 2016-08-04, 20:13   #3150
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
dopiero teraz ogladam linki i otulacz wyglada super, pochwal sie prosze jak dotrze (dawno temu zamawialas?)
Z tego co widziałam to rzeczy z tej firmy Summer są dostępne w Smyku, więc to jakaś podróbka, ale według opinii fajna W zeszłym tygodniu zamawiałam, więc jeszcze 50 dni czekania max

Patrzcie na ten filmik (lekarz obraca malucha w brzuchu z pozycji pośladkowej do takiej z główką w dół) https://youtu.be/qT2jBxVoOQc

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-08-04 o 20:15
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości