|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
I dziś dostałam kolejną butelkę Lovi aktywne ssanie na szkole rodzenia Mam już łącznie 6 butelek. 1 z chicco, 2 z Aventu i 3 z lovi Wszystkie dostałam 😆 I 5 smoczkow - tez dostalam wszystkie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
1.08.2015 Czekamy na Piotrusia Edytowane przez kasia_wroc Czas edycji: 2016-08-04 o 19:55 |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
teraz w ciąży jak czegoś nie chce zrobić to zaraz zaczynam płakać, bo czuję się taka bezradna, a wiem, że jakbym nie była w tym stanie to sama mogłabym sobie zrobić bez czyjejś łaski. Choć z drugiej strony nie możemy pokazywać, że wszystko potrafimy i radzimy sobie same, bo oni później to wykorzystają i wypomną i będziemy skazane same na siebie
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Та еще штучка ^^
|
Chrupa,dobrze,ze powiedziałaś, bo później by to Tobie przeszkadzało,a remont następny dopiero za kilka lat. Jeszcze Ci Tz podziękuję.
Katkasiek,u nas argument o nazwisko nie przeszedł,znalazłam imię które nam oboje podpasowalo,inaczej by była wojna 😁 z imieniem dla dziewczynki nie odpuszcza,mam już wybrane i będę go bronić do końca. Chierry,kot może nie zemdleje 😂 Chochau,wiesiołek jak skończę 35 tc i jeszcze siemię lniane.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Majlenka,ja laktator będę miała w szpitalu. A gdyby nie mieli,to Tz by dostarczył,nawału od razu przecież nie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Не строю в душе из себя недотрогу и честно добавлю, характер-не мед. Вчера черный кот уступил мне дорогу и сплюнув три раза поперся в обход! Edytowane przez awgusta Czas edycji: 2016-08-04 o 21:13 |
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
18.09.201510.09.2016- Córka Lena 08.01.2019- Syna Janek Edytowane przez slowikowa25 Czas edycji: 2016-08-04 o 21:10 |
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Nono, ty jesteś pierwsza na naszej liście
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
byle przed niedzielą nic się nie ruszyło, chcę dojechać do Niemiec i tam już mogę rodzić
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tam było raptem 3 ćwiczonka w jednym rozdziale, ale proste mi się wydawały. A filmik ten z latarką to jest taki program na youtubie "Radzimy dobrze rodzimy" i któraś z tych pierwszych części 3 albo 4 było o tym wspomniane. Na razie doszłam do 6 części więc może jeszcze tam coś jest. Tak to konkretnie nie szukałam żeby coś było bo mój się szybko ustawił a jak już się ustawi to wtedy te ćwiczenia są niewskazane. Jeszcze pamiętam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia coś mimochodem było wspomniane żeby starać się odpoczywać w pozycji nie całkiem leżącej ale tak żeby kolana były niżej niż biodra, a jak siadasz to w jak najszerszym rozkroku (oczywiście w granicy komfortu) a nie jak dama. No i jak to położna określiła, trzeba gadać do dziecka żeby się przekręciło. Nie wiem za bardzo na ile to się zdaje ale jak nie ma przeciwwskazań co do ćwiczeń to chyba warto spróbować. Pewnie jak wygoglujesz jakieś ćwiczenia na przekręcanie to tez coś znajdziesz. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Wg tego co wiem to 3 kapsułki dziennie od 36 - do 38 tyg i 3 kapsułki dopochwowo od 38 do końca. Czasami więcej jak jest po terminie. Ale mi tez lekarz zalecił łykać jak miałam w 3 tyg temu puchnące kostki bo jest pomocny przy obrzękach. Też po 3 kapsułki. Puchnące kostki przeszły.
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
hej, a ja właśnie wróciłam do domu z 1,5 h spaceru.. i sama w sumie tyle wyciągnęłam, mieliśmy iść na chwile, ale samo wyszło.. oczywiście żołądek dał znać, bo jeszcze nie jest "normalny", ale byliśmy w centrum więc było gdzie zajść..
![]() po drodze miałam skurcze, nie bolały mocno, ale musiałam przystawać.. brzuch się spinał.. chcieliśmy wejść do Biedronki po coś do picia, ale zrobiło mi się słabo, niedobrze, złapał mnie skurcz i uciekłam ![]() zaczynam się zastanawiać ile trwa takie przygotowywanie do porodu ja ciągle mam w głowie tygodnie, jak nie z miesiąc.. będzie ciekawie jak to będzie kwestia kilkunastu dni aczkolwiek ciesze się, że mam jakiekolwiek objawy, że coś jednak idzie w dobrą stronę, chyba bardziej by mnie stresował ich całkowity brak... i nie ma bata jutro piorę pościel i wkładam podkład pod prześcieradło, bo ja ciągle sobie wbijam klina, że mi wody odejdą w nocy w łóżku no zaczynam myśleć nad słowami mamy i jej proroczym końcu sierpnia/pierwszymi dniami września
|
#161 | |||
|
Zadomowienie
|
Weselna bardzo Ci dziękuję, uspokoiłaś mnie!
Gin kazał brać magnez 3x2, teraz dużo odpoczywam i mam nadzieję że to pomoże Jeśli chodzi o białka i węglododany to comasz na myśli? zwiększenie ?U mnie gbs ujemny. Chrupa oboje jesteście poddenerwowani, to zrozumiałe. Dobrze że zwróciłaś uwagę bo pewnie cały czas by Ci to przeszkadzało,a przy dziecku gorzej byłoby poprawiać. Cytat:
Cytat:
a jak nie i będzie potrzebny toTŻ przywiezie.Cytat:
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też zaczęłam już go brać, ale na razie po 1 tabl dziennie, od jutra zwiększę dawkę do 2.
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Polta;63806341]Bardzo dużo kobiet tak ma. Jedyne, co to będziesz musiała się sprawniej na porodówkę zgłosić. Plusem jest to, że nie będziesz jeździć w te i z powrotem, bo będą musieli się zająć, a nie odesłać, bo jeszcze za wcześnie.
[/QUOTE]Nie wiedziałam, że to tak działa
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi rodzice kupili w styczniu jak dla mnie drogi materac, jak go się zaleje to kaplica, obawiam się, że będzie do wyrzucenia... szkoda mi go... nie wiem też czy takie wody nie mają jakiegoś zapachu, że jak wsiąknie to potem będzie śmierdzieć.. ja wiem, że schizuje, ale naprawdę jeżeli myślę o porodzie to za każdym razem mam wizję bądź sen, że się budzę "posikana" w środku nocy w łóżku
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Zefirkowa;63810791]
Cytat:
Tak czy siak - sam paciorkowiec to nic strasznego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze my też mamy nowy materac i nie taki tani, więc może wypadałoby rozłożyć taki podkład pod mój tyłek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Tak właśnie, dopochwowo. Tylko tez się zastanawiam czy to trzeba rozłupać i natrzeć czy to się samo rozpuści w środku. Nie próbowałam to nie wiem. Nawet na stronach co czytałam że pisali żeby podawać dowcipnie to nie pisali czy to jakoś specjalnie podawać czy całą kapsułkę wkładać.
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony serio przez miesiąc spać na podkładzie?
|
|
|
|
|
#170 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też materac kupiliśmy z 2 miesiące temu, podkład rozkładam w niedziele w razie W bo nie zaszkodzi przecież ;-) Cytat:
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Polta;63810976]
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Co do laktatora to ja się pospieszyłam z kupieniem bo zamawiałam kiedyś leki i mi zbrakło 30 zł do darmowej przesyłki to wzięłam laktator. A potem od wielu osób słyszałam żeby nie kupować przed porodem bo nie wiadomo czy będę korzystać. I co więcej żeby nie kupować jakichś wypasionych drogich bo ponoć nie każdej kobiecie każdy model pasuję. Rozmawiałam na jakimś spotkaniu z babką od laktacji i ona sama mówiła że się pospieszyła z laktatorem i kupiła jakiś wypasiony za niemała sumę i okazało się że jej nie pasował, a jak kupiła jakiś zwykły za 7 zł to juz jej pasował.
Dowiedzcie się też w szpitalu w którym rodzicie czy nie ma tam laktatora. nie wiem czy wszędzie ale w szpitalach mają dostępne, tylko końcówki się własne dostaje.
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - współczuję kłótni z facetami.
Lemon - u mnie było sporo białka i tłuszczy a węglowodanów mniej przy nich, wyrównałam te proporcje. ---- Już któryś dzień z rzędu cały dzień przeskakany w brzuchu. Naprawdę się martwię, że jej to tak zostanie i prawie nie będzie spać. --- Co noc bolą mnie piszczele jak po przewianiu (tyle że nie ma mnie gdzie przewiać). Macie jakieś pomysły co z tym można zrobić?
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skakanie moze odbywac sie przez sen Moze bedziesz musiala szybciej zainwestowac w ochraniacz na szczebelki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
Za to mnie wszystko gryzie. Znaczy ubrania. Jak jestem nago to wszystko ok, jak i biorę to niemal każdy ciuch mi przeszkadza, może poza dwoma trzema sukienkami....
I w końcu zaczyna pojawiać się ta linia ciemna coraz bliżej końca ![]() A pępek dalej wklęsły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pępek wklesly
mój brzuch wygląda jak potężna klucha śląska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam ze od południa tu piszecie Dopiero nadrobilam.
Ciekawe jak mój gbs. Mam nadzieje że dzisiaj pośpię bo wczoraj w nocy miałam takie skurcze ze usnelam o 5 rano juz myślałam ze pojadę rodzic 😨 |
|
|
|
#178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę, co chwilę chodzę sikać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
Pocieszę pessarowe panie!
Założyli mi w 26 tyg z powodu skróconej szyjki i rozwarcia na palec. Wyciągnęli w 36 tygodniu bo podrażniał szyjkę i były lekkie skurcze. Po wyciągnięciu skurcze ustały i wszystko było dokładnie na tym samym etapie co w 26 tyg. I tak do teraz nic nie wskazuje na to, że zbliża się poród, a mamy 38 tydzień też panikowałam, że urodzę od razu po ściągnięciu, a tu niespodzianka. ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

teraz w ciąży jak czegoś nie chce zrobić to zaraz zaczynam płakać, bo czuję się taka bezradna, a wiem, że jakbym nie była w tym stanie to sama mogłabym sobie zrobić bez czyjejś łaski. Choć z drugiej strony nie możemy pokazywać, że wszystko potrafimy i radzimy sobie same, bo oni później to wykorzystają i wypomną i będziemy skazane same na siebie
18.09.2015

ja ciągle mam w głowie tygodnie, jak nie z miesiąc.. będzie ciekawie jak to będzie kwestia kilkunastu dni
Gin kazał brać magnez 3x2, teraz dużo odpoczywam i mam nadzieję że to pomoże