Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-05, 08:50   #781
agniecha828
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
fajne, mi przyszły przedwczoraj legginsy ciążowe z zalando i są bardzo fajne, na jesień do sweterka dłuższego czy bluzki będą idealne

Ale Wy wszystkie szalejecie z tymi zakupamichyba tez w koncu zaczne;D poki co kupilam mlodemu/mlodej takie mini buciki przy okazji informowania rodzicow o ciazy, jedne skarpetki takie grube i dla siebie jeansowa sukienke z h&m mama. ale cos czuje, ze jak wpadne w szal zakupowy, to nie bede mogla przestac;D

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Oj współczuję... duża zmiana.

Ja pracuję 8h przed komputerem, po tym jak zaniosłam zaświadczenie zaczęli zastanawiać się co z tym teraz zrobić (niby nie powinnam dłużej niż 4h) ale na razie cisza i nikt mnie nie rusza:P
To u mnie tez sa z tym jaja... Bo np w czwartki pracuje od 7:30 do 18... A tez chyba tak nie powinno byc... A dzis mega sie balam o siebie... Bo rano musze leciec na poczte po listy. I mialam tyle przesylek... uginalam sie pod ciezarem torby. a przeciez nie mozna dzwigac ciezarow... i czuje ze mnie tam na dole ciagnie...ech
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:50   #782
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Ale Wy wszystkie szalejecie z tymi zakupamichyba tez w koncu zaczne;D poki co kupilam mlodemu/mlodej takie mini buciki przy okazji informowania rodzicow o ciazy, jedne skarpetki takie grube i dla siebie jeansowa sukienke z h&m mama. ale cos czuje, ze jak wpadne w szal zakupowy, to nie bede mogla przestac;D
hehe zawsze mnie zastanawia ilość osób, które kupują dla noworodków buciki. zastanawiam się po co noworodek nie chodzi to po co mu bucikichyba że chodzi o taki gest informowania właśnie z nas praktyczni ludzie, więc tylko skarpety kupimy naszemu, na buciki poczeka

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-05 o 08:51
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:51   #783
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie upolowałam na zalando spodnie z MaMa Licious, mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem
Jeszcze sa niektóre rozmiary jak ktoś szuka - tutaj

Dzień dobry wszystkim

Super są! Ale moj rozmiar już wyprzedany.

Mariea trzymaj sie kochana!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:53   #784
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
hehe zawsze mnie zastanawia ilość osób, które kupują dla noworodków buciki. zastanawiam się po co noworodek nie chodzi to po co mu bucikichyba że chodzi o taki gest informowania właśnie my praktycznie tylko skarpety kupimy naszemu, na buciki poczeka

hehe, fakt ale my musielismy powiadomic rodzicow na skypie. Juz ponad 3 miesiace nie bylam w Polsce. Po poronieniu wszystkiego sie balam, nawet takiej podrozy. Wiec wlaczylismy skype, schowalismy sie za kompem, a na widoku zostawilismy tylko te buciki. Ale byl szal
Stary 2016-08-05, 08:55   #785
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wy wszystkie szalejecie z tymi zakupamichyba tez w koncu zaczne;D
Ja dla małej/małego na razie pewnie nic kupować nie będę, główne zakupy zrobię na bożonarodzeniowych wyprzedażach ale spodni powoli potrzebuję już więc trzeba korzystać z kończących się modeli/promocji Jakieś legginsy też pewnie kupię... ale chyba takie ocieplane do długich zimowych swetrów... na teraz chyba nie będę potrzebować
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:56   #786
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Po wczorajszej wizycie TP przelozony na 24.02 czyli 10t4d wedlug usg i za malo aby robic genetyczne mam przyyjsc za 2tyg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:56   #787
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec wlaczylismy skype, schowalismy sie za kompem, a na widoku zostawilismy tylko te buciki. Ale byl szal
Fajny pomysł!
Jak po badaniach w przyszłym tyg wszystko będzie ok to też musimy powiedzieć rodzicom jednym i drugim... u nas NIKT jeszcze nie wie
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 08:58   #788
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, fakt ale my musielismy powiadomic rodzicow na skypie. Juz ponad 3 miesiace nie bylam w Polsce. Po poronieniu wszystkiego sie balam, nawet takiej podrozy. Wiec wlaczylismy skype, schowalismy sie za kompem, a na widoku zostawilismy tylko te buciki. Ale byl szal
fajny pomysł
my po ostatnim usg pojechaliśmy do rodziców i pokazaliśmy im w 3d wnuka, tata się rozpłakał jak zobaczył uszko i buzię wnuczka z pucusiami

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wizycie TP przelozony na 24.02 czyli 10t4d wedlug usg i za malo aby robic genetyczne mam przyyjsc za 2tyg

no ale już masz jasność
teraz się tylko w cierpliwość uzbroić

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Fajny pomysł!
Jak po badaniach w przyszłym tyg wszystko będzie ok to też musimy powiedzieć rodzicom jednym i drugim... u nas NIKT jeszcze nie wie
właśnie ja kupiłam takie legginsy na jesień/zimę. teraz korzystam z sukienek głownie, bo spodnie trochę uciskają w miejscu zapinania guzika
Stary 2016-08-05, 09:09   #789
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
fajny pomysł
my po ostatnim usg pojechaliśmy do rodziców i pokazaliśmy im w 3d wnuka, tata się rozpłakał jak zobaczył uszko i buzię wnuczka z pucusiami

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

no ale już masz jasność
teraz się tylko w cierpliwość uzbroić

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

właśnie ja kupiłam takie legginsy na jesień/zimę. teraz korzystam z sukienek głownie, bo spodnie trochę uciskają w miejscu zapinania guzika
Pokaż jakie

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:11   #790
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Miło się czyta takie dobre wieści Kochana a w którym dokładnie tygodniu jesteś, że już dowiedziałaś się jaka płeć?
Według pomiarów wczoraj było 12+6 , czyli dzisiaj 13+0 oficialnie zaczynam drugi trymestr

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
ewemis cudownie!!! Gratuluję synka

Ja się obudziłam przed 6 i spać nie mogę... Średnio zaczyna się ten dzień ale Wam życzę udanego dnia
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
najgorzej nie masz... ja wstalam o 4:30... pic... siku, kaszel, katar znowu siku...
pić w nocy no Panie! jakby mnie 4x siusianie mało z rytmu wybijało
i nie zasnełam już... maż poszedł do pracy, licze ze zaraz jeszcze zasne...
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja sie obudzilam tez o 4:00 ale powiedziałam pecherzowi, ze ma sobie darować i wytrzyma jeszcze 2 h, po czym zasnelam Teraz mi jelita nie daja zyc

Biedaczyska a ja narzekam że po 8 się budzę i nie moge pospać

Cytat:
agniecha828 twoja historia jest strasznie bliska mojemu serduszku, jesteśmy w tym samym wieku obie w marcu przeżyłyśmy niewyobrażalną stratę... ogromnie trzymam kciuki byś poczuła również tą niewyobrażalną radość. Mam nadzieje że cię nie uraziłam.

Edytowane przez ewemis
Czas edycji: 2016-08-05 o 09:14
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:15   #791
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż jakie

o takie: https://www.zalando.pl/love2wait-leg...9b005-q11.html

dziewczyny co do strat, to przeraża mnie ile kobiet to spotyka, większość cierpi w milczeniu i w gronie niejbliższych. mnie też to spotkało w grudniu. miałam ciężką depresję. kilka pierwszych tygodni tej ciąży byłam jak sparaliżowana, co chwilę w majtki zaglądałam czy nie ma krwi. dopiero niedawno się trochę uspokoiłam, ale tego lęku nie da się niestety w sobie całkiem zdusić... ja nie umiem...
Stary 2016-08-05, 09:19   #792
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:

dziewczyny co do strat, to przeraża mnie ile kobiet to spotyka, większość cierpi w milczeniu i w gronie niejbliższych. mnie też to spotkało w grudniu. miałam ciężką depresję. kilka pierwszych tygodni tej ciąży byłam jak sparaliżowana, co chwilę w majtki zaglądałam czy nie ma krwi. dopiero niedawno się trochę uspokoiłam, ale tego lęku nie da się niestety w sobie całkiem zdusić... ja nie umiem...
Chyba też sobie zamówie

Ja na szczęście tego przechodzić nie musiałam Ale też z początku miałam taki odruch, ze zaglądałam bo wydawało mi się, ze krew poleciała

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:37   #793
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Oj współczuję... duża zmiana.

Ja pracuję 8h przed komputerem, po tym jak zaniosłam zaświadczenie zaczęli zastanawiać się co z tym teraz zrobić (niby nie powinnam dłużej niż 4h) ale na razie cisza i nikt mnie nie rusza:P
Myślę że póki nie przyciszniesz o te 4h to nikt nic nie zadziała sam z siebie dobrowolnie

Pospalam jeszcze 2h
Stary 2016-08-05, 09:38   #794
Basiak89
Raczkowanie

Dawno mnie tu nie było.. bo ciągle młyn i w pracy i w życiu.

dwa tyg. temu byłam na USg było wszystko ok. Maluch rośnie ale krwiaczek niestety jest nadal. Obecnie wg okresu jestem w 13 tyg. i 5 dni a wg usg ciąża jest o 4 dni starsza.
Mój ginekolog wczoraj zlecił mi wykonanie hcg i afp przez to że mam krwiaka. Odebrałam wyniki i hcg wynosi 45459,1.

Norma jest podana tylko do 2-3 miesiąca: 10000-100000.

natomiast AFP wygląda tak:
Wynik w surowicy 37,8ng/ml normy 0- 8,00 H
Ciąża 15-20 tydzień
15 tydzień 12,6-52,4
16 tydzień 14,5-59,1
17 tydzień 17,3-72,6
18 tydzień 19,2-91,7
19 tydzień 19,2-92,5
20 tydzień 25,5-127,1

Czyli AFP powinno się robić od 15 tygodnia?a ja jestem dopiero w 13/14 tyg.
Zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że przepisał mi to badanie profilaktyczne i nic nie może powiedzieć bez USG.

Czy te wyniki są ok? Sugerować się w ogóle tym AFP skoro nie mam jeszcze 15 tygodnia. Strasznie się boję bo w poniedziałek jeszcze miałam prze jakies 3 godziny żółtawą wydzielinę. Ale wczoraj lekarz też to sprawdził i powiedział, że żadnej infekcji nie ma. Nie wiem co myśleć już.
Basiak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:40   #795
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Według pomiarów wczoraj było 12+6 , czyli dzisiaj 13+0 oficialnie zaczynam drugi trymestr

Biedaczyska a ja narzekam że po 8 się budzę i nie moge pospać

agniecha828 twoja historia jest strasznie bliska mojemu serduszku, jesteśmy w tym samym wieku obie w marcu przeżyłyśmy niewyobrażalną stratę... ogromnie trzymam kciuki byś poczuła również tą niewyobrażalną radość. Mam nadzieje że cię nie uraziłam.
Nie, no cos ty Teraz raczej mysle o tym co bedzie, a nie bylo. Cholernie sie balam, ale gleboko wierze, ze los sie odwrocil. I mysle, ze jak w poniedzialek bedzie wszystko dobrze u lekarza, to tym bardziej sie uspokoje

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

Tule Cie mocno
Stary 2016-08-05, 09:43   #796
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiak89 Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było.. bo ciągle młyn i w pracy i w życiu.

dwa tyg. temu byłam na USg było wszystko ok. Maluch rośnie ale krwiaczek niestety jest nadal. Obecnie wg okresu jestem w 13 tyg. i 5 dni a wg usg ciąża jest o 4 dni starsza.
Mój ginekolog wczoraj zlecił mi wykonanie hcg i afp przez to że mam krwiaka. Odebrałam wyniki i hcg wynosi 45459,1.

Norma jest podana tylko do 2-3 miesiąca: 10000-100000.

natomiast AFP wygląda tak:
Wynik w surowicy 37,8ng/ml normy 0- 8,00 H
Ciąża 15-20 tydzień
15 tydzień 12,6-52,4
16 tydzień 14,5-59,1
17 tydzień 17,3-72,6
18 tydzień 19,2-91,7
19 tydzień 19,2-92,5
20 tydzień 25,5-127,1

Czyli AFP powinno się robić od 15 tygodnia?a ja jestem dopiero w 13/14 tyg.
Zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że przepisał mi to badanie profilaktyczne i nic nie może powiedzieć bez USG.

Czy te wyniki są ok? Sugerować się w ogóle tym AFP skoro nie mam jeszcze 15 tygodnia. Strasznie się boję bo w poniedziałek jeszcze miałam prze jakies 3 godziny żółtawą wydzielinę. Ale wczoraj lekarz też to sprawdził i powiedział, że żadnej infekcji nie ma. Nie wiem co myśleć już.
Wg mnie jest ok skoro za 2tyg powinno być więcej niż Ty masz.
Zresztą Wątpię żeby to Cie uspokoiło skoro telefon do Lekarza nie uspokoił... Trochę luzu dziewczyno Jeszcze pół roku
A to AFP to co to w ogóle?
Stary 2016-08-05, 09:43   #797
Escorpio
Zakorzenienie

Wypiłam całkiem niezłe było, trafiłam na glukozę cytrynowa szkoda tylko ze w cieplej wodzie rozpuszczona bo dzisiaj taki upał... Wyszłabym posiedzieć na dworze przed wejściem, ale układają kostkę i zagęszczarka tak sie drze i tłucze, ze mi sie tu tyłek trzęsie i okna przez to nie da sie otworzyć :/ i caly czas mi sie odbija ta glukoza nie no ogólnie fajne przeżycie a usg dopiero o 11:30
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:44   #798
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba też sobie zamówie

Ja na szczęście tego przechodzić nie musiałam Ale też z początku miałam taki odruch, ze zaglądałam bo wydawało mi się, ze krew poleciała

Ja też..
Czasami że sklepu leciałam przerażona czy coś... Do dziś na siusiu sprawdzam bieliznę...
Stary 2016-08-05, 09:45   #799
Lilotka
Zakorzenienie

Escorpio justkonev kciuki za wizyty! Czekamy na dobre wiesci. 😊

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 09:46   #800
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie jest ok skoro za 2tyg powinno być więcej niż Ty masz.
Zresztą Wątpię żeby to Cie uspokoiło skoro telefon do Lekarza nie uspokoił... Trochę luzu dziewczyno Jeszcze pół roku
A to AFP to co to w ogóle?
Nawet nie za dwa tyg... Szybciej.. tym się pocieszam.

AFP jest Nieinwazyjnym badaniem prenatalnym, czyli opartym na badaniu próbki krwi od matki dziecka, jest AFP. U zdrowego płodu ilość alfafetoproteiny jest śladowa. Jednakże wszelka rozbieżność w wyniku końcowym może wskazywać na możliwe do wystąpienia u płodu wady rozwojowe. Zwiększona ilość AFP w surowicy krwi – to podejrzenie u dziecka m.in. uszkodzenia układu nerwowego. Zmniejszona ilość AFP w surowicy krwi – to zwiększone prawdopodobieństwo wystąpienia u dziecka jakiejś wady chromosomalnej, np. zespołu Downa. Wszelkie nieprawidłowości wymagają skrupulatnej rozszerzonej diagnostyki w celu potwierdzenia lub wykluczenia diagnozy. Do tego rodzaju badań stosuje się np. amniopunkcję, USG, konsultację genetyczną. Dzięki poszerzonej diagnostyce u zdecydowanej większości osób zwiększone AFP w surowicy krwi oznacza np.:
  • mnogą ciążę;
  • błędnie odczytany wynik;
  • większe niż zakładano wcześniej zaawansowanie ciąży.
Wynik stężenia AFP u osób dorosłych uznawany za normę wynosi 14 tygodniu ciąży i wówczas wartość referencyjna stężenia białka płodowego alfa waha się od 14,0 do 61,4 IU/ml. Warto również wiedzieć, że u noworodków w pierwszej dobie stężenie AFP jest wielokrotnie podwyższone, ale już po 6 miesiącu życia powinno osiągnąć wynik osoby dorosłej, czyli wartość
Badanie AFP w surowicy krwi w razie wątpliwych wartości wymaga ponownej diagnozy, a niejednokrotnie szczegółowych badań, które wykluczą lub potwierdzą przypuszczenia o możliwych do wystąpienia chorobach genetycznych i/lub wadach płodu nienarodzonego jeszcze dziecka.
Stary 2016-08-05, 09:50   #801
Opiumalfa
Zakorzenienie

Basiak nie słyszałam o tym badaniu nigdy. Mam nadzieje, ze Twoje watpliwosci sie szybko rozwieją.

Dziewczyny zdecydowalismy się na NIPT test i za godzinkę gdzies wychodze z domu. Muszę tylko zjesc. Wyniki gdzies za 2 tygodnie!
Stary 2016-08-05, 09:55   #802
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Basiak nie słyszałam o tym badaniu nigdy. Mam nadzieje, ze Twoje watpliwosci sie szybko rozwieją.

Dziewczyny zdecydowalismy się na NIPT test i za godzinkę gdzies wychodze z domu. Muszę tylko zjesc. Wyniki gdzies za 2 tygodnie!
Trzymam kciuki
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 10:02   #803
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki gratuluję decyzji
Stary 2016-08-05, 10:02   #804
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki
Dziękuje

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki gratuluję decyzji
Dziekuje

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A wiecie co za tym idzie? Ze za 2 tyg poznamy płec juz na bank! Ten test go okresla
Stary 2016-08-05, 10:17   #805
mariea
Zakorzenienie

Basiak89: ja słyszałam o AFP i nie wiem tylko czy je ma każdy robić czy tylko w jakichś określonych przypadkach lekarz zleca to badanie. ale mega szok, że lekarz w 1 trymestrze kazał Ci je robić, bo podobno wynik nie jest miarodajny. AFP się przeprowadza między 15-20 tygodniem.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

Tule Cie mocno

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:

A wiecie co za tym idzie? Ze za 2 tyg poznamy płec juz na bank! Ten test go okresla
trzymam kciuki za dziewczynkę

(jeśli nie pokręciłam nic i dobrze pamiętam to chyba takiej płci sobie życzysz)
Stary 2016-08-05, 10:18   #806
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
Basiak89: ja słyszałam o AFP i nie wiem tylko czy je ma każdy robić czy tylko w jakichś określonych przypadkach lekarz zleca to badanie. ale mega szok, że lekarz w 1 trymestrze kazał Ci je robić, bo podobno wynik nie jest miarodajny. AFP się przeprowadza między 15-20 tygodniem.
On chyba sam się zdziwił jak powiedziałam, że normy są podane od 15 tygodnia a ja przecież nie mam 15 tyg. I powiedział wtedy tylko tyle ze wie ze od 15 tygodnia ale przepisał profilaktycznie.. a wyszło tak, że jest stres. A i normy od 0-8 to są normy dla osób niebędących w ciąży- męźczyżni wykonują te badanie bo to też dotyczy nowotworu.
Ogólnie jestem z niego zadowolona- zawsze przepisuje badania, zawsze sprawdza wszystko.. nie olewa.

Edytowane przez Basiak89
Czas edycji: 2016-08-05 o 10:22
Stary 2016-08-05, 10:21   #807
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiak89 Pokaż wiadomość
On chyba sam się zdziwił jak powiedziałam, że normy są podane od 15 tygodnia a ja przecież nie mam 15 tyg. I powiedział wtedy tylko tyle ze wie ze od 15 tygodnia ale przepisał profilaktycznie.. a wyszło tak, że jest stres.
Ogólnie jestem z niego zadowolona- zawsze przepisuje badania, zawsze sprawdza wszystko.. nie olewa.
tak to wygląda jakby zlecał badania na oślep i sam nie wiedział co chce przez to osiągnąc
jak to badanie jest ważne z takiego czy innego powodu to powtórz je za 3 tygodnie, a teraz się nie stresuj bo nie ma póki co czym. na tym etapie wynik i tak Ci nie za bardzo cokolwiek pokazuje, bo to badanie miarodajnie dla kobiet w 2 trymestrze, więc głowa do góry
Stary 2016-08-05, 10:22   #808
justkonev
Zakorzenienie

Ja już po, wszystko jest ok Dzidek trochę większy niż wynika z OM, także TP 10.02 przezierność karkowa 0,89mm, serduszko bije 157 uderzeń na minutę. Dzidek był bardzo ruchliwy, cieżko było go zmierzyć No i nie udało sie poznać płci, bo sie dobrze maskował

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-05, 10:23   #809
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
tak to wygląda jakby zlecał badania na oślep i sam nie wiedział co chce przez to osiągnąc
jak to badanie jest ważne z takiego czy innego powodu to powtórz je za 3 tygodnie, a teraz się nie stresuj bo nie ma póki co czym. na tym etapie wynik i tak Ci nie za bardzo cokolwiek pokazuje, bo to badanie miarodajnie dla kobiet w 2 trymestrze, więc głowa do góry
dziękuję bardzo za wsparcie. Ucałowania dla dzidzi
Stary 2016-08-05, 10:25   #810
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja już po, wszystko jest ok Dzidek trochę większy niż wynika z OM, także TP 10.02 przezierność karkowa 0,89mm, serduszko bije 157 uderzeń na minutę. Dzidek był bardzo ruchliwy, cieżko było go zmierzyć No i nie udało sie poznać płci, bo sie dobrze maskował

nooo super!!

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości