|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Wiedźma gratulacje ząbka! A z okresm nie strasz, bo u nas dzisiaj 5 miesięcy stuka
![]() Esor to Hania i Janek idą łeb w łeb ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4142 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Jestem i ja 😅 Ja od siebie dodam tylko mojego syna jako przykład. Bo spał z nami od noworodka i jakoś po roczku stwierdziłam że dość i stał się cud. Nauczył się nie tylko spać w łóżeczku ale i samemu zasypiać w jakieś 3 dni. Całowałam w czółko, odkładałam i wychodziłam. I obyło się bez płaczu i bez problemu....
Melduję drugą jedynkę na dole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie zakodowałam, że okres ta po 8 miesiacach, jak ostatnio. Taka wersję przyjełam i takiej się będę trzymać
![]() Lamia gratki ząbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Na drugie śniadanie mam jogurt naturalny z arbuzem i bananem i pkatkami jaglanymi 😊 pychotka 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja @ dostałam jak Domiś miał 3miesiace a kp było do 5go miesiąca tylko i wyłącznie. Teraz czekam na 3 już @ na dniach będzie. Już się przyzwyczaiłam zwłaszcza że mam dużo krótsze słabsze i bezbolesne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4146 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() U nas @ przyszła jak Hania miała niecałe 3 miesiące, za niecały tydzień przyjdzie czwarta @ od porodu i kp jeszcze zipie ![]() Co ciekawe póki co @ jak przed porodem jak w zegarku 30-31 dni trwa cykl, natomiast owulacje się rozjechaly. Przed porodem były mniej więcej 15 dc oczywiście plus minus ileś tam. A np w tym cyklu dopiero w 25 dc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() A na śniadanie zrobiłam pastę jajeczna, a Hania pięknie wsunela Holle na wodzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj spi sam w lozeczku nad ranem go biore do siebie by pospac do tej 7-8 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4149 |
Raczkowanie
|
A my wstalysmy koło 10😨 starsza się przywlokla ze swoim kocysiem o 4.30 jak mąż do pracy wstawal bo miała zły sen i wróżka zebuszka przyniosła kasę za ząbka (obydwie mi ząbkują😄
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4150 |
Raczkowanie
|
Gratuluję ząbków; ) my wstalismy o 9.30 bo zadzwonił mój brat czy mogą wpaść. Olinka pogryzly chyba jakieś muszki j ma 3 ślady na buzi. Smarujecie czymś swoje dzieci?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Wiedzma ja podejrzewam, że będę taka jak Ty. Mąż zresztą też. Niby narzekam nieraz że jestem zmęczona itd że czasu dla siebie nie ma, ale chwilę młodego nie widzę i już jest tesknota ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2016-08-05 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4151 |
Mamusia Luty 2016
|
Lamia super że już druga jedynka za Wami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos mi ostatnio wiecznie czasu brak Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też liczę na to, że moja gwiazda sama z siebie zacznie spać sama, bo w końcu 2/3 nocy śpi sama w łóżeczku 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4155 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny 😁 poszło ekspresem. Jeszcze 18 i z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko- @ nie mam, seks leży raczej i kwiczy (nie pęklam ani nie cieli mnie, ale czuje dyskomfort podczas stosunku, szczegolnie na poczatku akcji, a gin twierdzi ze wszystko ok
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4158 |
Wtajemniczenie
|
Hejooo....
My zaliczyliśmy 3h na dworze. Wzięłam koc, ciastka, chrupki i sobie w cieniu mojego dzisięciopiętrowego bloku na placu zabaw zrobiłam piknik ![]() ![]() (miałam wyjśc z koleżanką ale mnie wystawiła więc trzeba było coś wymyśleć). Na tym placu zabaw nawet przesyłkę od kuriera odebrałam. Ja tam mam nadzieję, że nie dostanę okresu jeszcze przez rok. Jak sobie pomyślę o comiesięcznym pamiętaniu o @ to słabo. Mam wrażenie, że czas teraz tak szybko pędzi, że pewnie czułabym się, że ciągle mam okres ![]() Jeśli chodzi o seksy: no ja to mam ochotę ale druga połówka jest wiecznie zmęczona...więc...muszę sobie jeszcze trzecie dziecko jakoś zrobić żeby już w ogóle o tym nie myśleć ![]() wiedzma- uwielbiam Twoje posty. O wekowaniu nic nie wiem i też się chętnie dowiem ![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy na zakupach w Biedronce i jutro pakowanie...nie powiem jak bardzo mi się chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4160 |
Raczkowanie
|
U mnie tez brak @. Nawet robilam juz test, bo przez pewien czas karmilam Nine glownie mm i myslalam, ze szybko dostane a tu nic.. Jesli chodzi o seks to jestem pozytywnie zaskoczona, bo myslalam, ze bedzie koszmar. Mialam pekniecie drugiego stopnia i balam sie jak to bedzie. Na szczescie zostalam dobrze zszyta i wszystko jest ok. Z checiami to roznie, zalezy czy Nina da mi popalic
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4161 |
Raczkowanie
|
Ale moja mała sobie zabawę wymyśliła😵 łapie się za narzute na łóżko u Kajki w pokoju i wturla się pod nie 😂😵 jak tak to leży jak kłoda i nic z niej nie można wykrzesać a jak już coś wymyśli to trwoga😨 jakbym tego nie widziała to umarlabym na zawał gdzie się dziecko podzialo jak było w pokoju 😆
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
nie było mnie troszkę, bo korzystamy z lata, cudnej pogody i albo spacerki albo wyjazdy, tel. i lapek mi nie w głowie ![]() Melduję, ze wczoraj byliśmy na przedostatniej (mam nadzieje) wizycie w poradni neo a potem u ortopedy na kontroli bioderek. Dr w poradni mówiła, ze Milek jest świetnie rozwinięty psychomotorycznie, nie mam żadnych powodów do obaw ![]() I tu zagwozdka- pytałam o to jego siadanie- dr twierdzi (ortopeda potem potwierdzał, z calkiem innego centrum zdrowia i z innego miasta), że nie wszystkie dzieci siadają z brzuszka i nie mogę mówić, ze ten jego siad , taki po prostu do przodu jest nieprawidłowy ![]() jak w końcu z tym jest? internetami kierować sie nie chcę, bo wiadomo jakie czasem bzdury można znaleźć... Pozostaje mi tylko wietrzyć jej na słowo. Bioderka też super ![]() I kolejny objaw jego rozwoju- płacze na widok obcych osób, już dobrze kojarzy, kto swój a kto obcy. Do rozszerzania diety robie dobrze, tzn., ze jej jeszcze nie rozszerzam i czekam na pół roczku Milka, tak mi powiedziano. Mimo wszystko na zapas mam już poporcjowanego królisia na obiadki, jak przyjdzie czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym to czas rozszerzania diety powoli się zbliża, więc ogólnie ok, że z podparciem czy pomocą siedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Domiś też tak szafa n0 w foteliku czy w lezaczku się podnosi do siadu albo złapie się moich rąk i pociągnie o wtedy siedzi stabilnie nie zginą się na boki ale i tak widzę że za wcześnie i oczywiście nie sadzam aż w końcu sam usiądzie;-)
![]() |
#4166 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak mam go zatrzymać, zeby tak nie robił. aha, w foteliku w samochodzie mimo, ze jest przypięcty pasami, nie śpi oczywiscie i nie jest oparty plecami o fotelik, tylko cały czas mimo pasów wychyla sie, a pasy nie są luźne i tak potrafi jechac i 30 km w jedna stronę ![]() Nie wiem, co robię źle, tym bardziej, ze za chiny ludowe nie pamietam, jak i kiedy K. zaczęła siadać ![]() Oj, jakos do tego rozszerzania mi sie nie spieszy ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
ja nawet leżaczka nie używam, fotelik tylko na czas podróży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4167 |
Raczkowanie
|
Mój Olek też tak robi w foteliku. Dzięki Bogu, że przypiety. W leżaczku też się podnosi i opiera na łokciach. Żeby tylko nie lezec
![]() |
#4168 |
Zakorzenienie
|
Wiesz mam dziecko z tego samego dnia, to wiem że na leżąco dużo nie ponosisz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
M dzisiaj odpokutowuje wczorajszy dzień....i pochwale się...naszlo nas na seks w ogrodzie...tak ze tego 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4170 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.