Mamy styczniowe 2017 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-06, 16:51   #3991
muffi24
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

MrsDorota z dziewczynkami to chyba zawsze na 100% to ciężko powiedzieć. Pewniej i wcześniej widać chłopca.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 17:59   #3992
NataliaMB
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Podczytałam was trochę ale wszystkiego nie nadrobię.
Gratuluję tym co już znają płeć i czują ruchy Jeszcze nie wiem co u nas będzie, mi się wydaje że chłopak ale może intuicja mnie myli.W środę mam USG i może się czegoś dowiemy. To będzie w 16 tyg więc mam nadzieję że tak.

Lidka99 i Furjatka : fajne zakupy ja jeszcze się wstrzymuję. Zobaczymy jak długo :P

Edytowane przez NataliaMB
Czas edycji: 2016-08-06 o 18:00
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 18:04   #3993
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Ciekawe są sukienki w QIOSQUE, mają swobodny krój dzięki czemu pasują do rosnącego brzuszka. Ja kupiłam na wesele w obniżonej cenie za 99zł ze 180 i było mi bardzo wygodnie.
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 20:22   #3994
furjatka
Zadomowienie

Dziewczyny na jedynce właśnie się zaczyna "jak urodzić i nie zwariować " oglądałam juz kiedyś i tak sobie mi się podobało ale może teraz inaczej do tego podejde

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-06, 20:41   #3995
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytałam was trochę ale wszystkiego nie nadrobię.
Gratuluję tym co już znają płeć i czują ruchy Jeszcze nie wiem co u nas będzie, mi się wydaje że chłopak ale może intuicja mnie myli.W środę mam USG i może się czegoś dowiemy. To będzie w 16 tyg więc mam nadzieję że tak.

Lidka99 i Furjatka : fajne zakupy ja jeszcze się wstrzymuję. Zobaczymy jak długo :P
Piona! Ja też w środe usg, 17 tydzień będzie a wg om 18 więc może też sie dowiemy

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 20:47   #3996
iwona335
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63868361]Zazdroszczę ze już wiecie na pewno. U nas To chyba dziewczynka, ale jeszcze nie wiadomo do końca :-/

Ja nie mam kompletnie nic w szafie. Może jedną, ale już byłam w niej na tylu imprezach, że chętnie bym kupiła coś innego. Tym bardziej, że czekają mnie dwa wesela: we wrześniu i październiku...

Widziałam kilka fajnych na stronie bebefield, ale nie wiem czy się wybiorę żeby stacjonarnie przymierzyć. Troche mi szkoda dac za Kiece 300 zł :-/[/QUOTE]

300 zl to dla mnie za duzo :/ tym bardziej ze potem jej nie wykorzystam
Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Ciekawe są sukienki w QIOSQUE, mają swobodny krój dzięki czemu pasują do rosnącego brzuszka. Ja kupiłam na wesele w obniżonej cenie za 99zł ze 180 i było mi bardzo wygodnie.
Pokaz!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 20:51   #3997
cicha1990
Rozeznanie

Hej nie mam ostatnio za wiele czasu niestety. Moje dziecie mi na telefon nie pozwala. Zaczal chodzic a ze to taki maly szogun nie ostrozny to masakra najchetniej to by juz biegal..a wiadomo ze poki co rownowaga jeszcze nie ta i co chwile upadki i ryki.. ogolnie nie da usiasc spokojnie..
Witamy sie w 15t2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1470509623213.jpg (31,1 KB, 44 załadowań)
Stary 2016-08-06, 21:11   #3998
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Iwona moja jest taka jak w linku
https://quiosque.pl/wyprzedaz/sukien...-kokardka.html

Ale w sklepie była masa sukienek w podobnym kroju i w innych. Zmierzyłam chyba 8
Stary 2016-08-06, 22:05   #3999
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cicha1990 śliczny brzusio, też chce już taki:P mi rośnie tylko po jedzeniu...

Oglądałam "jak urodzić i nie zwariować" i co troche płakałam:P ah te hormony ...

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-06, 23:13   #4000
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jedynce właśnie się zaczyna "jak urodzić i nie zwariować " oglądałam juz kiedyś i tak sobie mi się podobało ale może teraz inaczej do tego podejde

A ja bardzo lubię ten film
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 02:48   #4001
dontbesoshine
Zadomowienie

Muffi gratki ! Nie wiem cxy pisalam na temat ubranek. Bo posty mi nir chce wszystkie sie pokazac. Sliczne i przeurocze. Ja bylam na 18stce prxyjaciolki. Jestem wykonczona, mimo ze tylko rozmawialam i jadlam dobranocki

Stary 2016-08-07, 10:14   #4002
surka
Zakorzenienie

Ładne zakupy dziewczyny

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Witamy sie w 15t2d

Cytat:

Ale w sklepie była masa sukienek w podobnym kroju i w innych. Zmierzyłam chyba 8
Zaraz będę przeglądac katalog, bo we wrześniu mam wesele.

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Dziewczyny zwazylam sie i w sumie przytylam juz 3,2 kg! A nie wydaje mi sie, zebym sie jakos objadala Jutro zaczynam 16 tydzien. Wage przed mialam w normie, ale zaczelam sie martwic, ze to jednak za szybko... Nie chce przytyc 20 kg
Co myslicie? Czy ktos jeszcze tyle przybral?

ps. a propos niedawnych rozmow o jedzeniu w szpitalach:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...wdzamy.html#MT
Niby ok 2kg na miesiąc to normalne przybieranie. W domu nie mam wagi, więc ważę się tylko u gina. Przy ostatniej wizycie wyszło mi, że od początku ciąży przytyłam 1,3 kg, ale ja wcześniej dużo zwracałam.

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 16 tc.

Cytat:
No to wielkie gratulacje, bo będzie Synuś!
Pytam o Bebetto, bo pan w sklepie nam je straszliwie zachwalał i rzeczywiście prezentują się bardzo dobrze. W tym sklepie kosztowały jednak około 2tysiące, a jak na wózek za taką cenę nie mają wcale rewelacyjnych opinii na internecie. Nie zdecydowałabym się na nowy, ale skoro od znajomych, to na pewno.
Ja je widziałam za max 1600 zł i to zależnie od modelu.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po usg i chłopiec na 100% Pokazał co ma między nogami, aż na pani doktor zrobił wrażenie bo na 6 zdjęc z usg 3 przedstawiają siusiaka Poza tym wszystko jest w porządeczku

Cytat:
Niebie co do bebetto to są fajne i wygodne i dosyć ładne. Ale... Miałam doświafczenie z bebetto holland i w spacerówce dla półtora rocznego dziecka jest miejsca na styk. Podnóżek trochę za krótki i ogólnie spacerówka za nisko
Moim faworytem narazie jest baby design dotty ale też ma mankament bo folia przeciwdeszczowa nie zakłada się na całą bude. Albo może navington jak znajdę z amortyzacją
Ja mam Nico i moja córka dalej w nim jeździ, w lipcu tego roku skończyła 3 lata. Tyle, że ona szczuplak i nie wiem, jak w przypadku bardziej pulchnych dzieci. Na długość też ok. Dlatego rozważam zakup kolejnego bebetto.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Ja już od 7 na nogach. Obudziło mnie pukanie w brzuchu... Myślę sobie - głód? - gazy? i zaczęłam obserwować. Coś pięknego. Najpierw smyrneło mnie po ręce którą przyłożyłam, a potem zapukało kilka razy aż przez brzuch było widać <3 wzruszyłam się

Cytat:
Wytrzymałam do 1:30, ale tańczyliśmy tylko wolne. Potem zaczął mnie trochę ciągnąć brzuch, więc wróciliśmy.
Ja już na drugie "ciążowe" wesele założyłam sukienkę, którą kupiłam w kwietniu właśnie na te wesela. Okazała się super nawet na taki "stan", bo koronka jest rozciągliwa. Generalnie nie nosze czerwieni, ale tu zaszalałam.
ładna sukienka, fajnie usłyszeć tyle miłych słów

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63868361]Zazdroszczę ze już wiecie na pewno. U nas To chyba dziewczynka, ale jeszcze nie wiadomo do końca :-/

[/QUOTE]

Ja też jeszcze nie wiem, co u mnie siedzi.

Zdjęcia z wczoraj. 18 tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160806_101317.jpg (53,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160806_101251.jpg (58,1 KB, 35 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 10:40   #4003
Lidka99
Zadomowienie

Witam się w 17tc

Cytat:
Hej nie mam ostatnio za wiele czasu niestety. Moje dziecie mi na telefon nie pozwala. Zaczal chodzic a ze to taki maly szogun nie ostrozny to masakra najchetniej to by juz biegal..a wiadomo ze poki co rownowaga jeszcze nie ta i co chwile upadki i ryki.. ogolnie nie da usiasc spokojnie..
Witamy sie w 15t2d
Śliczny brzuszek!

Cytat:

Ładna sukienka bardzo lubię takie proste

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ładne zakupy dziewczyny

Zdjęcia z wczoraj. 18 tc.
I kolejny piękny brzuszek
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 11:05   #4004
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Ci sąsiedzi nie mają kanalizacji, czyli myją się i zmywają w misce oraz korzystają z drewnianego wychodka po drugiej stronie ulicy! Wyobrażacie to sobie?
Ciężko tak na codzień :P

Cytat:
Dziewczyny dziecko mnie skopało!!! Nie byłam pewna, ale cały czas w jednym miejscu czułam takie lekkie uderzenia. Podciągnęłam bluzkę, popukałam i zaraz znowu uderzenie i aż brzuch w tym miejscu się podniósł! To już chyba to co nie?
Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Niestety TU nie potrafilam wstawic filmu, wiec wstawilam na youtube. Udalo mi sie zlapac, ale zazwycxaj kopie duzo mocniej i wszystko lepiej widac na zywo przepraszam, ze slaba jakosc
https://youtu.be/RCkIJ8wQLpI
Cytat:
ja czuję coraz większą aktywność, ale cały czas czekam na porządnego kopa, bulgotanie już mi nie wystarcza

Zazdrość poziom max! U mnie nadal nic, zero...

Cytat:

U mnie chłopak na 100% będzie Mikołaj wszystko ok niestety nie dostałam zdjęcia i nie wiem jak wymiary ale lekarz był ja nfz tak samo spoko jak prywatnie
Mówiłam :P

Cytat:
Dzien dobry!

Dziewczyny zwazylam sie i w sumie przytylam juz 3,2 kg! A nie wydaje mi sie, zebym sie jakos objadala Jutro zaczynam 16 tydzien. Wage przed mialam w normie, ale zaczelam sie martwic, ze to jednak za szybko... Nie chce przytyc 20 kg
Co myslicie? Czy ktos jeszcze tyle przybral?
Dziś zaczęłam 16tc jak Ty, ważę 2,7 - 3,7 kg więcej niż normalnie (bo dawno się normalnie nie ważyłam, więc nie wiem dokładnie. Więc tak jak Ty - wszystko się zgadza

Cytat:
Jesteśmy po usg i chłopiec na 100% Pokazał co ma między nogami, aż na pani doktor zrobił wrażenie bo na 6 zdjęc z usg 3 przedstawiają siusiaka Poza tym wszystko jest w porządeczku
Hahahaha, zastanawiałabym się jakby był to pan doktor

Cytat:
Witamy sie w 15t2d
Oj, wyobrażam sobie. Przypomina mi to trochę sytuację jak mój pies był szczeniakiem i co 5 sekund coś gryzł albo sikał i było trzeba wstawać 1500 razy dziennie, żeby ratować rzeczy / podłogę / psa. Poza tym mam taki brzuszek jak Ty!

Dziś obudziłam się o 5 rano i postanowiłam remont rozbić na poszczególne prace i zatrudnić fachowców od każdej roboty osobno. Wtedy nie potrzebują zaliczki i są szybciej dostępni bo każda robota to max 1-2 dni, czasem nawet godzinka. W poniedziałek przychodzi pan od gazu, w środę od ogrzewania. Jest to bardziej upierdliwe, do tego muszę im otwierać i zamykać mieszkanie bo drugi komplet kluczy ma ta niepoważna ekipa, która nic nie robi i nie odbiera telefonów... ale przynajmniej ruszy to do przodu. Koszty oszacowałam na te same. Pozostaje tylko odzyskać zaliczkę, którą dałam pierwszej ekipie... Zlecenia już wystawiłam, czekam na zgłoszenia. Mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie po wszystkim, bo mam już dość :P

A ogrodniczki już prawie są! Muszę tylko jeszcze ten rozciągliwy materiał jakoś spiąć, bo w tym momencie mój brzuch nie jest tak ogromny jak za pół roku i te spodnie tak śmiesznie odstają. Dzisiaj powinny być gotowe
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 12:02   #4005
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
W maju byłam świadkową u siostry - duża odpowiedzialność, wczułam się, pomagałam itp. Tutaj jestem u koleżanki - oprócz zapraszania to widziałyśmy się ostatnio 3 lata temu. Mieszka daleko, a wybór świadkowej nie był dla niej chyba tak istotny jak dla większości dziewczyn - jakoś nie chce, żebym była przy ubieraniu itd. Ma dwie siostry więc jej chyba wystarczą ja jestem od kościoła także myślę że oprócz dobrego wyglądania przez pierwsze trzy godziny za wiele obowiązków mnie nie czeka
No to skoro tak się sprawy mają, to luz - na pewno dasz radę! A wyglądać też będziesz pięknie.

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Co do rożka to wkłada się dziecko do środka tym rogiem u dołu jakby przykrywasz i tymi bocznymi zawijasz tak jak tortille prawie:P
No to teraz już wiem, bo sama nie mogłam tego ogarnąć.
Rozumiem, że taki rożek to przydatna rzecz?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Moja mnie przetrzymala 7 dni po terminie
Mnie moja 17.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Fajna ta kiecka gdzie ja kupilas?
Na Zalando, ale to jest z serii dla puszystych i już jest tylko rozmiar 56.
Ta koszulka z sukienki się zdejmuje i jest wtedy prosta koronkowa sukienka na szerokich ramiączkach.

Cytat:
Niebie śliczna sukienka
Baby design lupo i dotty to to samo tylko inny materiał. W dotty podobają mi się te srebrne kropeczki na budce. Swojego czasu szalałam za camarelo ale czytałam opinie że wózek mało solidny po prostu musimy się przejechać tymi wózkami
Czyli mamy podobne typy.
O Camarelo słyszałam właśnie od 2 mamuś, że są super, ale one swoje już sprzedały komuś innemu.

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ładna sukienka ale masz dobrze z tą mamą! my dzisiaj też grill ale u znajomych
Bardzo dobrze! I kupiła już większość w uniwersalnych wzorach i kolorach, a nie tak jak ostatnio - wszystko różowe. Ale teraz już postanowiła poczekać z dalszymi zakupami, aż poznamy płeć.

Cytat:
Przegapiłam. Ściągnę sobie w takim razie.

Znacie jeszcze jakieś filmy o tematyce ciążowej? Mnie na myśl przychodzi "Wpadka".

Cytat:
Witam się w 17tc
Cześć!
Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Zazdrość poziom max! U mnie nadal nic, zero...
U mnie też nic

Cytat:
Dziś obudziłam się o 5 rano i postanowiłam remont rozbić na poszczególne prace i zatrudnić fachowców od każdej roboty osobno. Wtedy nie potrzebują zaliczki i są szybciej dostępni bo każda robota to max 1-2 dni, czasem nawet godzinka. W poniedziałek przychodzi pan od gazu, w środę od ogrzewania. Jest to bardziej upierdliwe, do tego muszę im otwierać i zamykać mieszkanie bo drugi komplet kluczy ma ta niepoważna ekipa, która nic nie robi i nie odbiera telefonów... ale przynajmniej ruszy to do przodu. Koszty oszacowałam na te same. Pozostaje tylko odzyskać zaliczkę, którą dałam pierwszej ekipie... Zlecenia już wystawiłam, czekam na zgłoszenia. Mam nadzieję, że do końca miesiąca będzie po wszystkim, bo mam już dość :P
I co zrobicie z tą ekipą, która Was olała? Jak odzyskacie klucze i zaliczkę? To po prostu niewyobrażalne, że ktoś tak może postępować i olewać!
Powodzenia z remontem, wiem co czujesz...

Cytat:
A ogrodniczki już prawie są! Muszę tylko jeszcze ten rozciągliwy materiał jakoś spiąć, bo w tym momencie mój brzuch nie jest tak ogromny jak za pół roku i te spodnie tak śmiesznie odstają. Dzisiaj powinny być gotowe
Czekamy

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 13:21   #4006
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:

I co zrobicie z tą ekipą, która Was olała? Jak odzyskacie klucze i zaliczkę? To po prostu niewyobrażalne, że ktoś tak może postępować i olewać!
Powodzenia z remontem, wiem co czujesz...
W poniedziałek zadzwonię do prawnika po poradę co robić. Za tydzień im się kończy termin umowy, to wtedy ewentualnie pójdę na policję. Klucze i zamki generalnie mamy wymienione na tę okoliczność, czyli jak my mieszkamy to jest jeden komplet, a jak ktoś wynajmuje lub remont, to drugi, więc tragedii nie ma, ale w trakcie remontu przydałyby się 2 zestawy... No i zadbam o dobrą opinię w internetach, zgłoszę w oferii - bo stamtąd mamy ekipę.
Stary 2016-08-07, 13:31   #4007
furjatka
Zadomowienie

Wpadkę uwielbiam jest jeszcze taki z jenifer Lopez jak była w ciąży z bliźniakami, reż fajny film

Stary 2016-08-07, 13:45   #4008
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
Wpadkę uwielbiam jest jeszcze taki z jenifer Lopez jak była w ciąży z bliźniakami, reż fajny film

Chyba masz na mysli Plan B. Super film
Stary 2016-08-07, 13:45   #4009
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
W poniedziałek zadzwonię do prawnika po poradę co robić. Za tydzień im się kończy termin umowy, to wtedy ewentualnie pójdę na policję. Klucze i zamki generalnie mamy wymienione na tę okoliczność, czyli jak my mieszkamy to jest jeden komplet, a jak ktoś wynajmuje lub remont, to drugi, więc tragedii nie ma, ale w trakcie remontu przydałyby się 2 zestawy... No i zadbam o dobrą opinię w internetach, zgłoszę w oferii - bo stamtąd mamy ekipę.
Powodzenia! Oby wszystko się udało i żebyście odzyskali pieniądze.

U nas z remontem łazienki koszmar, miały być maksymalnie 4 dni, a już trwa tydzień. Dopiero może dziś zaczną kłaść płytki na podłogę.
Czego się nie dotkną, to się sypię i muszą robić od nowa (np. Wszystkie nowe instalacje, całe ściany).
Cytat:

Poszukam tego filmu, bo mam ochotę na coś takiego.

Ja dziś mam jakiś dziwny ból po lewej stronie brzucha, tak nad biodrem i zamiast na zakupy (pusta lodówka, nic na obiad), powędrowałam do łóżka...

Stary 2016-08-07, 14:50   #4010
muffi24
Zadomowienie

Jak macie ochotę na straszny thriller z ciążą w tle to Narodziny Obsesji Zawsze mam ciarki na zakończeniu, coś strasznego!!!

Ej dziewczyny my to chyba się zagalopowaliśmy, we wtorek zaczynam 5 mc a dziadkowie dziecka jak i cała rodzina żyją dalej w nieświadomości

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 14:51   #4011
cicha1990
Rozeznanie

Dziewczyny ja w 1ciazy przytylam 25kg. Ale 6miesiecy po porodzie wrocilam juz do wagi z przed. Tzn no kolejna ciaze zaczynalam o kg wiecej bo z 55😂 tez sie zastanawiam ile przytyje no ale co zrobic..
Stary 2016-08-07, 15:28   #4012
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja w 1ciazy przytylam 25kg. Ale 6miesiecy po porodzie wrocilam juz do wagi z przed. Tzn no kolejna ciaze zaczynalam o kg wiecej bo z 55😂 tez sie zastanawiam ile przytyje no ale co zrobic..
Chyba każda z nas się zastanawia nad tym. Ja póki co jestem na małym minusie, a już mam kilka rozstępów na brzuchu. Masakra, jak będę wyglądać na końcówce i jak będę wyglądać po ciąży...

Obejrzałam film i się oczywiście poryczałam kilka razy.
Ból brzucha chyba przeszedł, więc idę na zakupy, bo zjeść coś trzeba.

Stary 2016-08-07, 15:46   #4013
Agnes_K
Raczkowanie

Mialam dziaj wizyte - wczoraj zadzwonili, zeby przyjsc w niedziele a nie w poniedzialek, bo lekarzowi cos wypadlo.
Maluch nie chcial bardzo wspolpracowac, na poczatku pokazywal nam tylko plecki, w koncu przekrecil sie bokiem i cos tam bylo widac - lekarz powiedzial, ze na 80% chlopak, ale zostawia sobie margines bledu pewnie na 100% powiedza na polowkowych 8 wrzesnia, ale mysle, ze powoli moge zaczynac zakupy ubrankowe
moze nie jakies samochodziki na spiochach, ale bialo-szare misie juz jak nabardziej, zreszta mysle, ze w te strone jest latwiej - gorzej ubrac chlopca w rozowe falbanki
Dzis zaczelam 16ty tydzien, wg usg 15t4d i maluch wazy juz 130 g

Cytat:
Dziś zaczęłam 16tc jak Ty, ważę 2,7 - 3,7 kg więcej niż normalnie (bo dawno się normalnie nie ważyłam, więc nie wiem dokładnie. Więc tak jak Ty - wszystko się zgadza
Dzieki za odpowiedz Pan dokor dzisiaj potwierdzil ze przyrost w normie
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 16:29   #4014
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:

Ej dziewczyny my to chyba się zagalopowaliśmy, we wtorek zaczynam 5 mc a dziadkowie dziecka jak i cała rodzina żyją dalej w nieświadomości
Hopsa Mam nadzieję, że się nie obrażą, tak jak u mnie ojciec (dowiedział się dokładnie pod koniec drugiego miesiąca i był zbulwersowany, że tak późno :P).

Cytat:

Spoko!

Obiecane fotki ogrodniczek w załączniku! Nie wyszło idealnie, ale jak na mnie to super Ten trójkąt się rozszerza, a do tego tak naprawdę jest 3x szerszy, ale go wszyłam, bo na razie taki wielki nie jest potrzebny Szkoda, że nie mam zdjęć przed... nogawki były 20cm za długie i 2x szersze, topiłam się w nich. Po boku zamiast trójkątów był zamek. Tadam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4086.jpg (75,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4087 - resized.jpg (73,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4088 - resized.jpg (72,6 KB, 31 załadowań)
Stary 2016-08-07, 16:54   #4015
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Chyba masz na mysli Plan B. Super film
Plan B, bardzo fajny film A ostatnio oglądałam I kto to mówi pierwszą część i wyłam jak bóbr

Pequenina świetne te ogrodniczki po przeróbkach. Na pewno długo Ci posłużą
Stary 2016-08-07, 17:41   #4016
NiEBiE
Zakorzenienie

Pequenina faje portki
A co to za zwierza macie?

Stary 2016-08-07, 18:41   #4017
surka
Zakorzenienie

Cytat:

U mojej siostry zaczynaliśmy podejrzewać ciążę w listopadzie, zgodnie z terminem urodziła w styczniu, więc jeszcze nie jest z tobą tak źlee A dlaczego nie informujecie?

Cytat:
Mialam dziaj wizyte - wczoraj zadzwonili, zeby przyjsc w niedziele a nie w poniedzialek, bo lekarzowi cos wypadlo.
Maluch nie chcial bardzo wspolpracowac, na poczatku pokazywal nam tylko plecki, w koncu przekrecil sie bokiem i cos tam bylo widac - lekarz powiedzial, ze na 80% chlopak, ale zostawia sobie margines bledu pewnie na 100% powiedza na polowkowych 8 wrzesnia, ale mysle, ze powoli moge zaczynac zakupy ubrankowe
moze nie jakies samochodziki na spiochach, ale bialo-szare misie juz jak nabardziej, zreszta mysle, ze w te strone jest latwiej - gorzej ubrac chlopca w rozowe falbanki
Gratuluję Ja idę w ten piątek do gina, potem 23 na połówkowe, mam nadzieję, że też si dowiem

Cytat:

Obiecane fotki ogrodniczek w załączniku! Nie wyszło idealnie, ale jak na mnie to super Ten trójkąt się rozszerza, a do tego tak naprawdę jest 3x szerszy, ale go wszyłam, bo na razie taki wielki nie jest potrzebny Szkoda, że nie mam zdjęć przed... nogawki były 20cm za długie i 2x szersze, topiłam się w nich. Po boku zamiast trójkątów był zamek. Tadam!
Fajne, ale z ciebie szczypior
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 19:14   #4018
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
I weź tu zaufaj komuś trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Jak macie ochotę na straszny thriller z ciążą w tle to Narodziny Obsesji Zawsze mam ciarki na zakończeniu, coś strasznego!!!

No ładnie dlaczego jeszcze nie powiedzieliście?

Cytat:

Super! chyba więcej chłopców na wątku będzie

Cytat:
Hopsa Mam nadzieję, że się nie obrażą, tak jak u mnie ojciec (dowiedział się dokładnie pod koniec drugiego miesiąca i był zbulwersowany, że tak późno :P).

Spoko!

Świetnie Ci wyszły te ogrodniczki! No i brzuszek super
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-07, 20:10   #4019
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Pequenina świetne te ogrodniczki po przeróbkach. Na pewno długo Ci posłużą
Cytat:
Pequenina faje portki
A co to za zwierza macie?
A dziękuję
A mamy bigla i to jest jego klatka :P Siedzi w niej jak nikogo nie ma w domu, żeby nie zniszczył mieszkania, albo się tam kładzie spać, a czasem za karę, żeby się uspokoił. Takie posłanie, tylko zadaszone i zamykane :P Normalnie na tym ma jeszcze koc, ale tymczasem mamy warunki tymczasowe jak mieszkamy u mamy.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Fajne, ale z ciebie szczypior
Dzięki! Ha, tak na mnie mówiła cała rodzina jeszcze pare lat temu :P

Cytat:
I weź tu zaufaj komuś trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło

Świetnie Ci wyszły te ogrodniczki! No i brzuszek super
Dziękuję i za komplementy i za kciuki, szczególnie te ostatnie bardzo się przydadzą. Już przekazałam TŻtowi zadanie, żeby się z tą ekipą dogadać, żeby dostać kasę i klucze. Ja ogólnie sama się zajmuję tym całym remontem, ale że wyglądam na małą dziewczynkę, to pewnie nie wzięli mnie na poważnie...
Stary 2016-08-07, 20:43   #4020
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Wracajac z zakupów byłam tak głogna że wciągnęłam 2 x2for you :P
Poniżej moje łupy
przesłodkie

cicha1990, surka, śliczne brzuszki

pequenina_ zazdroszczę zdolności

ja chyba przegięłam ze spacerem, łaziliśmy 5 godzin i zaraz mi plecy odpadną

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości