|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty i ploteczki o jedzeniu i nie tylko :)
Zależy jaki odcień. Tutaj bym się przychylała przy czymś liliowym
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj fatalny dzień. Normalnie nie mam problemu z asertywnością, ale powoli tracę cierpliwość. Nie wiem czemu mama TŻ nie potrafi zrozumieć, że staram się zdrowo odżywiać. Zazwyczaj noszę ze sobą pojemniki z jedzeniem. Po 4 miesiącach zdrowego odżywiania nie czuję potrzeby zapychania się chemicznym jedzeniem z Centrum Handlowego. Tym bardziej, że mogłabym zjeść coś domowego, chociażby ciasto czy kotlety schabowe mojej babci. Dzisiaj mama TŻ około 14:00 uparła się żebym pojechała z nią na zakupy. Miałam plany takie jak trening, nauka, czytanie książki. Zależało mi na realizacji swoich planów. Nie zapytała ,np. dzień wcześniej czy będę miałabym chwilę żeby z nią wyjść. Po prostu zadzwoniła do mnie, że za godzinę będzie i wychodzimy na zakupy do galerii. Miałyśmy wyjść na 2h. Zeszło się około 6h. Oczywiście nie wzięłam ze sobą pojemnika z jedzeniem. W galerii nie było nic normalnego, jak chociażby domowe obiady. Zjadłam tłustego, hamburgera z frytkami po, ktorym rozbolal mnie zoladek, nie zrobiłam treningu bo wróciłam około 22:00. Dzisiaj uprzedziła mnie, że w przyszłym tygodniu też będzie chciała ze mną pojechać na zakupy. Argumenty typu nie lubię marnować czasu na chodzenie po galerii nie trafiają, bo przecież nie masz nic innego do roboty. Jasne, że nie mam. Przecież wpisy na bloga, zdjęcia, treningi i nauka języka same się zrealizują. Wybaczcie, że się żalę
|
|
|
|
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja niego nie lubię..... zawsze z butami mam problem, ciężko mi coś kupić bo potrzebuje polówek a tych nie ma.. po za tym łażenie, mierzenie strasznie mnie męczy.. wolę iść do księgarni oglądać książki
|
|
|
#2194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja strasznie nie lubię chodzenia po galeriach. 90% ubrań kupuję przez allegro albo strony internetowe sklepu. Tym bardziej, że często po wejściu do jakiegoś sklepu pojawiają się nachalni sprzedawcy. Wczoraj w ciągu 6h kupiłam 2 koszulki i 1 parę butów. Chciałam kupić sobie jakieś leginsy, ale nie znalazłam nic ciekawego. Pierwszy raz od kilku lat zaczęłam mieścić się w rozmiar S. Natomiast od pasa w dół miałam problem z leginsami w rozmiarze XL. |
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj w pracy zjadłem po długim czasie chałkě i zgagi dostałem pierwszy raz w zyciu...
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz rozmiar rozmiarowi nie równy... jedne są zawyżone a inne zniżone ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko takie na wieszaku a mb sobie to podeślę po weselu bo teraz nawet nie chce mi się znowu ich zakładać ![]() W sumie to się trochę dziwię, bo jakbyś była u jakiejś dalszej rodziny to ok, ale brata to jednak powinien Ci zapewnić dania wege chociaż z facetami to różnie bywa, chyba mniej się przejmują takimi sprawami organizacyjnymi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie poczekam
A sukienki śliczne... Ta jaśniejsza jakoś bardziej mi się podoba ale to na wieszaku... jestem ciekawa jak na Tobie ![]() Ale wiesz u mnie to podeszło pod wydziwianie anorektyczki Czasem ciągle mi sie to wypomina... brat uważa ze to problem.. "Chyba żartujesz.. Jak Ty to sobie wyobrażasz, ze będą dla Ciebie specjalnie inne dania szykować? Ta a na weselu siostry jak jeszcze nie byłam wege ale musiałam mieć dietę lekko strawną to problemu nie było i miałam dania gotowane i duszone a nie smażone... ale to też był inny lokal.. tam gotowców nie było (ale wędliny co były na talerzach to chyba były z wcześniejszego wesela bo postały kilka godzin i się zepsuły a jak rodzice chcieli ze stołów zebrać jedzenie i zabrac do domu to tam się dziwili... a przecież za to zapłacili)...
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że będzie mi w nich ładnie wraz z fryzurą No to trzeba właśnie wybierać sprawdzone lokale bo wesele to jednak raz w życiu a niektórzy odwalają fuszerkę... Moja siostra wybrała lokal gdzie była u koleżanki na weselu i mają tam dobre jedzenie, organizacja też w porządku. A jedzenie to wiadomo że jak zostaje to jest potem nasze bo za coś wkońcu się płaci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Na bank będzie bo jesteś liczna
![]() A tam u brata to organizacja okropna... niektórzy na pierwsze danie czekali pół godziny bo ciasno było a obsługa liczyła malo osób i nie miała pola do manewru właśnie przez tą ciasnotę no ale to już było... tak czy siak na wesele bym poszła aby się zabawić.. najwyżej poszłabym ze swoim prowiantem
|
|
#2201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokażę Wam jaką miałam fryzurę. Sama ją zrobiłam |
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ginarella -> Iwonka też chce zobaczyć sukienki
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie Cytat:
|
|
|
#2205 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Wykorzystałam 2 lusterka.
|
||
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, ze i Iwonka zobaczy
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Masz talent
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, a teraz mi napisz co dokładnie z nimi zrobiłaś, bo wydaje mi się jakby były tylko podpięte w różnych miejscach wsuwkami
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeważnie była to szybkie upięcie na jakieś imprezki
|
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W jakim stanie są teraz Twoje włosy? |
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że musiałabym podciąć końcówki, ale żeby pozbyć się wszystkich zniszczeń to pewnie poszłaby połowa... Ich jedynym plusem jest to, że się nie przetłuszczają.
|
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=bfFLpgudxCk |
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też kiedyś uparłam się, że nie skrócę włosów. Tylko będę skracała stopniowa. Po połowie roku skróciłam włosy o połowę i dopiero przestały się rozdwajać.
|
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- O połowę to żal ucinać
|
|
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mam włosy po mamie - moja mama też miała takie sianowate, strasznie jej się puszyły i elektryzowały
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pamiętam nawet jak za małego jak miałam może z 5 lat i moja ciocia wychodziła za mąż to było wesele koło domu, w takich dużych namiotach Ja w kurtce musiałam chodzić, zarzuconej na sukienkę ale przynajmniej miałam blisko do domu bo ciocia dom obok mieszka i w sumie chyba dobrze się bawiłam dopóki mama mnie nie położyła do spania. Takie to były czasy :PTeraz to zupełnie inna sprawa i ile hajsu idzie na same kreacje, fryzjer, makijaż, dodatki a tu jeszcze prezent dla gościa - głowa mała. Kiedyś to było zupełnie inaczej ![]() Iwoka zaraz podsyłam sukienki! jestem w gorącej wodzie kąpana i przeaczam czasem posty :P
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam wesela na wsi w jakiejś szopie A do fryzjera nie szłam... tylko sukienka kosztuje
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko jadłaś już proteinowe batoniki od Bombusa?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Brat wiedział, ze nie jem mięsa a jak przed weselem jemu o tym przypomniałam to powiedział "chyba żartujesz" i na tym koniec... bo nikt dla mnie specjalnie jedzenia nie bedzie szykował... w ogóle większość dań to były gotowce, porcje jak w wykwintnej restauracji (czyli wydzielone, wyliczone) a facet sobie za lokal cenił... 

Czasem ciągle mi sie to wypomina... brat uważa ze to problem.. "Chyba żartujesz.. Jak Ty to sobie wyobrażasz, ze będą dla Ciebie specjalnie inne dania szykować? Ta a na weselu siostry jak jeszcze nie byłam wege ale musiałam mieć dietę lekko strawną to problemu nie było i miałam dania gotowane i duszone a nie smażone... ale to też był inny lokal.. tam gotowców nie było (ale wędliny co były na talerzach to chyba były z wcześniejszego wesela bo postały kilka godzin i się zepsuły
a jak rodzice chcieli ze stołów zebrać jedzenie i zabrac do domu to tam się dziwili... a przecież za to zapłacili)...

Też kiedyś uparłam się, że nie skrócę włosów. Tylko będę skracała stopniowa. Po połowie roku skróciłam włosy o połowę i dopiero przestały się rozdwajać.