|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Jak sie miała urodzić moja córeczka to byłam przerażona czy dam radę. A jak już była przy mnie to jakoś nagle wiedziałam co i jak mam robić
Nie wiem skąd ![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marzę o tym, żeby tez tak mieć...Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała, że sama dała sobie radę bez problemu? Ja raczej będę liczyć na urlop Tż tylko parę dni po wyjściu ze szpitala i zupełnie nie wiem, czego się potem spodziewać... A jeszcze jest w domu pies i kot
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a tak z innej beczki... trochę to wstydliwe ale zapytam czy też tak macie. Dziś jak byłam w toalecie na siusiu- już po wszystkim myłam ręce. Kichnęłam i mocz mi po nogach poleciał... zgłupiałam bo chwile wcześniej opróżniłam pęcherz.. czy to normalne????? w poprzedniej ciąży na końcówce zdarzyło mi się tak kilka razy. Ale żeby w 12 tygodniu???/ ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak samo zielona, ale na razie o tym nie myślę. Staram się nie martwić na zapas.
Patiuszka ja też mam w domu psa i kota. Nie wiem jak to całe towarzystwo ogarnę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat nie byłam w takiej sytuacji bo mój TŻ specjalnie w wakacje nie bral urlopu i póżniej jak się Antoś urodził w grudniu to brał z całego roku i byłz nami. Ale Antek po urodzeniu był naprawdę grzeczniutki tylko jadł i spał dopiero później się zaczęło
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daliśmy radę i Ty też dasz, samo przyjdzie, na prawdę teraz też będziemy sami, ale już się nie boję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to jednorazowy incydent i minie... |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cały czas tak mam, po prostu dla pewności czekam dłużej zawsze ![]() Orientujecie się może, czy po cesarce od razu leci macierzyński, czy można dostać L4 na dojście do siebie po operacji jakby nie było?
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2016-08-06 o 19:34 |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Oglądam sobie ciuszki dla maluchów w necie.. boziu jak ja bym chciała mieć teraz dziewczynkę i móc kupować jej te cukierasy usg mam dopiero w czwartek ciekawe czy się dowiem
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
24 września na warszawskim kole będą targi Mamaville z rzeczami dla maluchów.
Informuję tylko. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam po cesarce to mój mąż dostał w szpitalu l4 na mnie, na opiekę nade mną- 2tygodnie. We dwójke dawaliśmy sobie spokojnie radę. Szybciej się męczyłam przez cesarkę-po każdej operacji dość powoli dochodzę do siebie. Poza tym najpierw 12h próbowałam naturalnie urodzić i koniec końców byłam wykończona. Psychicznie byłam w rozsypce, aż się trzęsłam. Ale opieka nad maluszkiem wszystko ok, samo przyszło. Mama chciała mi "pomagać" czym doprowadzała mnie do szału, np ona chciała pierwszą kapiel zrobić. Dla mnie to było niedopuszczalne bo jakoś miałam uczicie, że to taki kamień milowy- pierwsza kąpiel to coś tylko dla rodziców, taka intymna chwila. A ona wręcz agresywnie mnie odpychała bo ona to zrobi. Nie dałam się. Między innymi z powyższego powodu a drugi to był taki, że jak teraz od razu się nie odważę to później będzie tylko trudniej nabrać tej odwagi. Za to przez te lata co tam mieszkaliśmy od porodu do odpieluchowania pieluchę zmieniła dokładnie 2 razy, a nakarmiłam Alę może ze 4. Normalnie byłoby mi to obojętne, ale zanim zaszłam w ciążę i jak byłam w ciąży to mnie zapewniała, że pomoże. Dlatego się nie wyprowadziliśmy od razu, bo miała być ta pomoc. A skończyło się tym, że musiałam dzwonić po teściową jak musiałam coś wyjść i załatwić i nie mogłam Ali wziąć
Przed porodem jak mi się syndrom wicia gniazda zrobił to chciałam gotować i mrozić żeby później mieć łatwiej. Mama mnie przekonała, że ona wszystko zrobi. Skończyło się tym, że jakieś 2tyg po porodzie gotowałam obiady dla rodziców i dla nas.. Dlatego teraz mam w planach niedługo zacząć proces szykowania gotowych obiadów do mrożenia. Już nie mieszkamy z rodzicami i powiem Wam, że czuję się bardziej przygotowana, wiem, że nikt nie będzie próbował mi nic narzucić i wiem jak wszystko rozplanować.
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mega się ciesz, bo zostanie babcią![]() Dzięki stwierdziłam, że przy maluchu nie będzie mi się chciało jeszcze obiadow wymyslac, więc uszykuje sobie zdrowe, gotowe składniki i tylko będę rozmrażać Lenistwo generuje najlepsze pomysły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. II
Ale naprodukowałyście
![]() Wróciliśmy z Krakowa (trochę się nam przedłużyło ), oglądaliśmy wózki; Stokke Trailz i Xplory, i Bugaboo Cameleon.Okazało się, że Xplory nie jest dla nas, kompletnie nie na nasze potrzeby ![]() Mężowi bardzo spodobał się Trailz Generalnie wózek super jakościowo, ma ogromny kosz na zakupy, no i ta wysokość gondoli i spacerówki A jeśli chodzi o Bugaboo, to moim zdaniem dużo lepiej wygląda na żywo niż w necie ![]() Tak czy tak, wybraliśmy Trailz'a, więc za niczym więcej się nie rozglądamy
Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-08-06 o 21:56 |
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż zaraz po porodzie poszedł do swojej lekarz rodzinnej i poprosił o opiekę nad żoną po porodzie (można 2 tygodnie dostać bez problemu). A te dwa tygodnie które przysługują tacie, później wykorzystaliśmy. Nie miałam też dużej pomocy ze strony rodziców, teściów, także wszystko robiłam sama, ale ja też taka jestem, ze wszystko bym sama robiła, ciężko mi przyjąć pomoc, a potem chodziłam jak zombie 😆 Przy drugim dziecku postaram się nie być Zosia samosia i trochę odpuścić 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trailz piekny jest, ale ile kosztuje zestaw 2w1? I w jakim sklepie byłaś?
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi na to samo, ale nie trzeba tyle jednorazowo wydać ![]() Byłam w 4Kids, bo z tego co sie orientowalam to tylko tam w Krakowie mają Stokke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wózek! ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Moj tz ma 10 dni tacierzynskiego i może weźmie jeden lub dwa tyg dodatkowo. Moi rodzice są w pl a teściowa tez daleko. Takze będziemy we troje plus psina
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam pocytowane ale mi wcielo posty ![]() Ktoś pytał ile ma moje dziecko - 13 msc ☺ Pol dnia spędziliśmy poza domem a drugie pół oglądałam igrzyska ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. II
Gdzieś wyczytałam ze nie da sie wykichac dziecka. Chociaż wiem o czym mówicie. Czasami mnie taki bol złapie po kichnięciu ze sie zwijam z bólu kilka dobrych sekund. Dziwne nie?
Squara- tez mnie na leżąco tylko takie bóle łapią. |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leżąc chyba mięśnie są najbardziej w luzie i może dlatego.. Ale dobrze ze temat wyszedł bo wiem że to nic dziwnego i tak może być...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Nie wiem skąd 

Marzę o tym, żeby tez tak mieć...

dopiero później się zaczęło 

I cały czas tak mam, po prostu dla pewności czekam dłużej zawsze