Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-08, 11:29   #1111
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Tak się źle czułam od rana. Ból, glowy ,mdłości i teraz właśnie wylądowałam głową w kibelku juz dawno nie było mi niedobrze. Myślałam,że przeszło mi

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-08, 11:30   #1112
zuzkka
Zakorzenienie

Opiumalfa kiedy NIPT?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 11:32   #1113
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Opiumalfa kiedy NIPT?

Własnie wychodze z domu. Mam nadzieje, ze tym razem mnie nie odprawią z kwitkiem.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 11:32   #1114
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Własnie wychodze z domu. Mam nadzieje, ze tym razem mnie nie odprawią z kwitkiem.
Powodzenia !

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 12:52   #1115
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Powodzenia !

Dzieki!!!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Po bolu. Najśmieszniejsze jest to ze wyniki które do mnie przyjdą poczta NIE bedą zawierać informacji o płci. Tylko kopia która bedzie wysłana do lekarza. Dwa tygodnie czekania.
Stary 2016-08-08, 13:22   #1116
agniecha828
Rozeznanie

Dziewczyny (szczegolnie te, ktore juz maja porod za soba) pomocy! Czy uwazacie, ze pierwsze chwile po powrocie ze szpitla, te pierwsze dni z malenstwem, nalezy spedzic tylko we troje? Ze jest to czas dla nas, a na odwiedziny i pomoc przyjdzie czas? Pytam, bo zostawilam postawiona w niezrecznej sytuacji. W sumie na dniach mam zadecydowac, czy "zgadzam sie" aby moj tesc mieszkal z nami do konca lutego.... Ciagle slysze zapewnienia o pomocy itp, ale nie tak to sobie wyobrazalam. Wiem, ze pewnie bedzie ciezko , ale kurcze.... Jak mi radzicie?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dzieki!!!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Po bolu. Najśmieszniejsze jest to ze wyniki które do mnie przyjdą poczta NIE bedą zawierać informacji o płci. Tylko kopia która bedzie wysłana do lekarza. Dwa tygodnie czekania.
hmmm, szkoda. bo pewnie myslalas, ze juz bedziesz miala te pewnosc
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:26   #1117
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Dziewczyny (szczegolnie te, ktore juz maja porod za soba) pomocy! Czy uwazacie, ze pierwsze chwile po powrocie ze szpitla, te pierwsze dni z malenstwem, nalezy spedzic tylko we troje? Ze jest to czas dla nas, a na odwiedziny i pomoc przyjdzie czas? Pytam, bo zostawilam postawiona w niezrecznej sytuacji. W sumie na dniach mam zadecydowac, czy "zgadzam sie" aby moj tesc mieszkal z nami do konca lutego.... Ciagle slysze zapewnienia o pomocy itp, ale nie tak to sobie wyobrazalam. Wiem, ze pewnie bedzie ciezko , ale kurcze.... Jak mi radzicie?

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Ja porodu nie mam za sobą, ale bym sie nie zgodziła. Zawsze można powiedzieć, że jak po porodzie zajdzie taka potrzeba to chętnie skorzystacie.
Ja bym się nie czuła komfortowo, w końcu do malucha będą dwie osoby, więc jak mnie wyczerpie karmienie to warte przejmie mąż Ale ja też jestem uczulona na "dobre" rady i wiem, że np. mój tata by mnie krytykował...

Stary 2016-08-08, 13:34   #1118
axn22
Zakorzenienie

agniecha828
Z doświadczenia różnych koleżanek mogę powiedzieć, że żadna nie chciała nawet krótkich wizyt w pierwszych dniach/tygodniach, ani rodziny ani znajomych.
Wiadomo, pewnie nie "uniknie" się odwiedzin jednych czy drugich rodziców, którzy chcą zobaczyć maleństwo, pomóc za wszelką cenę i nie przegadasz, ale co innego wpaść zobaczyć a co innego zamieszkać.

Ja bym się również nie zgodziła.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:34   #1119
Opiumalfa
Zakorzenienie

Agniecha bede wiedziec ale nie w zaciszu domowym. A liczyłam na to.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-08-08 o 14:15
Stary 2016-08-08, 13:38   #1120
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja porodu nie mam za sobą, ale bym sie nie zgodziła. Zawsze można powiedzieć, że jak po porodzie zajdzie taka potrzeba to chętnie skorzystacie.
Ja bym się nie czuła komfortowo, w końcu do malucha będą dwie osoby, więc jak mnie wyczerpie karmienie to warte przejmie mąż Ale ja też jestem uczulona na "dobre" rady i wiem, że np. mój tata by mnie krytykował...

Też tak uważam. Zresztą pierwsze tygodnie to czas, kiedy Ty musisz dojść do siebie. Chociażby zwykłe wietrzenie krocza… Na mamę bym się jeszcze zgodziła, ale jakakolwiek inna osoba już nie byłaby mile widziana 24h/dobę

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
agniecha828
Z doświadczenia różnych koleżanek mogę powiedzieć, że żadna nie chciała nawet krótkich wizyt w pierwszych dniach/tygodniach, ani rodziny ani znajomych.
Wiadomo, pewnie nie "uniknie" się odwiedzin jednych czy drugich rodziców, którzy chcą zobaczyć maleństwo, pomóc za wszelką cenę i nie przegadasz, ale co innego wpaść zobaczyć a co innego zamieszkać.

Ja bym się również nie zgodziła.
Ja mam nadzieję, że znajomi nie będą do mnie wpadać chwilę po porodzie, żeby zobaczyć słodkie maleństwo, podczas gdy ja będę wyglądała jak strach na wróble
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:40   #1121
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:

tez mi sie tak wydaje.... ale wlasnie chcialam poznac opinie doswiadczonych mam. moze jestem w bledzie i taka pomoc to blogoslawienstwo? jestem zalamana....bo sprawa nie jest taka prosta. Jestesmy razem w Niemczech i tata dostal dzis informacje, ze chca go wyslac na polroczny kurs jezyka niemieckiego. I wowczas na cale pol roku zostanie mu przyznany zasilek dla bezrobotnych. A tak, jak ja sie nie zgodze, pozostaly mu jeszcze 2 miesiace zasilku, a potem powrot do kraju, brak pracy i brak pieniedzy
Stary 2016-08-08, 13:43   #1122
minula
Wtajemniczenie

Agniecha828
On ma zamieszkać już teraz czy w dopiero w lutym?
Ja mam mieszane uczucia co do tego, ale sama korzystalam po porodzie z pomocy siostry. Tż pracował, wiec bym była sama, a tak zawsze jakaś pomoc. To zależy od osobowości danego człowieka, moja siostra wie kiedy lepiej się nie odzywać, a kiedy pomóc.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:45   #1123
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
tez mi sie tak wydaje.... ale wlasnie chcialam poznac opinie doswiadczonych mam. moze jestem w bledzie i taka pomoc to blogoslawienstwo? jestem zalamana....bo sprawa nie jest taka prosta. [..]
Faktycznie ciężka sprawa. A jak z warunkami u Was? Macie na tyle miejsca by każdy z Was czuł się w miarę swobodnie i nie wchodził sobie w drogę nieproszony? Czy jak mu powiesz, że potrzebujesz spokoju i czasu tylko dla siebie z małym jest opcja by się zaszył w jakimś swoim kącie i Wam nie przeszkadzał/pomagał? Super mieć pomoc gdy się jej potrzebuje, ale na pewno będziesz potrzebowała przestrzeni tylko dla waszej trójki i pewnej intymności...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:50   #1124
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Agniecha828
On ma zamieszkać już teraz czy w dopiero w lutym?
Ja mam mieszane uczucia co do tego, ale sama korzystalam po porodzie z pomocy siostry. Tż pracował, wiec bym była sama, a tak zawsze jakaś pomoc. To zależy od osobowości danego człowieka, moja siostra wie kiedy lepiej się nie odzywać, a kiedy pomóc.

Tesciu juz z nami mieszka...Nie pytajcie ile to juz trwa...Czasem przez miesiac ciurkiem, czasem przez trzy miesiace.... Moim swiatelkiem w tunelu byl 27.10 i jego powrot do kraju. A teraz taka zmiana...A jak pojdzie na ten kurs, to bite 6 miesiecy bedzie u nas. Wtedy nie ma szans, na pomieszkiwanie, bo kurs codziennie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Faktycznie ciężka sprawa. A jak z warunkami u Was? Macie na tyle miejsca by każdy z Was czuł się w miarę swobodnie i nie wchodził sobie w drogę nieproszony? Czy jak mu powiesz, że potrzebujesz spokoju i czasu tylko dla siebie z małym jest opcja by się zaszył w jakimś swoim kącie i Wam nie przeszkadzał/pomagał? Super mieć pomoc gdy się jej potrzebuje, ale na pewno będziesz potrzebowała przestrzeni tylko dla waszej trójki i pewnej intymności...

Dwa pokoje, 63m, tata mieszka obecnie w salonie, my mamy sypialnie. Wiedzialam, ze tak to bedzie wygladac przez 2 lata! dalam rade, nie bylo w sumie zle, widze ile dla nas zrobil, przezylam miesiac miodowy we 3, przezylam wiele, ale... to mial byc juz koniec! ale widze, ze utwierdzacie mnie w moich przekonaniach.....
Stary 2016-08-08, 13:52   #1125
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Tesciu juz z nami mieszka...Nie pytajcie ile to juz trwa...Czasem przez miesiac ciurkiem, czasem przez trzy miesiace.... Moim swiatelkiem w tunelu byl 27.10 i jego powrot do kraju. A teraz taka zmiana...A jak pojdzie na ten kurs, to bite 6 miesiecy bedzie u nas. Wtedy nie ma szans, na pomieszkiwanie, bo kurs codziennie
Kurcze, ja bym się nie zgodziła.. Ale widzę, że to trudna sytuacja. Zastanów się czego chcesz, porozmawiaj z mężem i wspólnie podejmijcie decyzję. Choć z pewnością nie będzie to łatwe.
Pamiętaj, WASZE DOBRO JEST NAJWAŻNIEJSZE.
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:59   #1126
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Dwa pokoje, 63m, tata mieszka obecnie w salonie, my mamy sypialnie. Wiedzialam, ze tak to bedzie wygladac przez 2 lata! dalam rade, nie bylo w sumie zle, widze ile dla nas zrobil, przezylam miesiac miodowy we 3, przezylam wiele, ale... to mial byc juz koniec! ale widze, ze utwierdzacie mnie w moich przekonaniach.....
Tylko z wdzięczności nie można proponować ponownego mieszkania. Twój teść to dorosły człowiek i nie możecie się nim zajmować. Miał się w październiku wyprowadzić to tego się trzymajcie. Widzę, jak Tobie to przeszkadza i myślę, że końcówka ciąży, poród i powrót z noworodkiem z teściem na głowie to będzie średnio wyglądać.

A teść nie może wynająć pokoju?
Stary 2016-08-08, 14:05   #1127
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Tylko z wdzięczności nie można proponować ponownego mieszkania. Twój teść to dorosły człowiek i nie możecie się nim zajmować. Miał się w październiku wyprowadzić to tego się trzymajcie. Widzę, jak Tobie to przeszkadza i myślę, że końcówka ciąży, poród i powrót z noworodkiem z teściem na głowie to będzie średnio wyglądać.

A teść nie może wynająć pokoju?
Nie byloby go stac. A poza tym Monachium to bardzo specyficzne miasto, gdzie poszukiwanie lokum graniczy z cudem- castingi itp. Bez umowy o prace watpie by ktos mu wynajal chociazby pokoj. Dzieki Dziewczyny, rozjasnilyscie mi mysli. Takie (wydaje sie) prozaiczne pytanie - czego chce? wiecie co sobie pomyslalam? doroslosci i braku zaleznosci. chyba czeka mnie trudna rozmowa. I z mezem i z tesciami.
Stary 2016-08-08, 14:08   #1128
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byloby go stac. A poza tym Monachium to bardzo specyficzne miasto, gdzie poszukiwanie lokum graniczy z cudem- castingi itp. Bez umowy o prace watpie by ktos mu wynajal chociazby pokoj. Dzieki Dziewczyny, rozjasnilyscie mi mysli. Takie (wydaje sie) prozaiczne pytanie - czego chce? wiecie co sobie pomyslalam? doroslosci i braku zaleznosci. chyba czeka mnie trudna rozmowa. I z mezem i z tesciami.
Myślałam, że może udałoby mu się samodzielnie zamieszkać, ale faktycznie wygląda to u Was skomplikowanie. Mimo to, nie można iść komuś na rękę kosztem własnego samopoczucia.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki, to że wiesz czego chcesz to pierwszy ważny krok w rozwiązaniu tej sytuacji
Stary 2016-08-08, 14:11   #1129
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Myślałam, że może udałoby mu się samodzielnie zamieszkać, ale faktycznie wygląda to u Was skomplikowanie. Mimo to, nie można iść komuś na rękę kosztem własnego samopoczucia.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki, to że wiesz czego chcesz to pierwszy ważny krok w rozwiązaniu tej sytuacji

Dzieki Dziewczyny, podbudowalyscie mnie. postronne opinie rozjasniaja umysl.
Stary 2016-08-08, 14:16   #1130
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie godziłam się na odwiedziny ani w szpitalu (jedynie mąż i corka) ani w domu przez dwa tyg. Jedyna osoba która przychodziła codziennie byla położna. Niezbyt dobrze się czułam ani wyglądałam, żeby przyjmować gosci.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
tez mi sie tak wydaje.... ale wlasnie chcialam poznac opinie doswiadczonych mam. moze jestem w bledzie i taka pomoc to blogoslawienstwo? jestem zalamana....bo sprawa nie jest taka prosta. Jestesmy razem w Niemczech i tata dostal dzis informacje, ze chca go wyslac na polroczny kurs jezyka niemieckiego. I wowczas na cale pol roku zostanie mu przyznany zasilek dla bezrobotnych. A tak, jak ja sie nie zgodze, pozostaly mu jeszcze 2 miesiace zasilku, a potem powrot do kraju, brak pracy i brak pieniedzy
Twój wybór. Zależy też jakie relacje masz z tatą.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 14:17   #1131
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

ale to od poczatku do konca? czy teraz mieszka i chcialby do konca lutrgo?
bo tak wywalac skoro juz mieszka ...
Stary 2016-08-08, 14:18   #1132
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja nie godziłam się na odwiedziny ani w szpitalu (jedynie mąż i corka) ani w domu przez dwa tyg. Jedyna osoba która przychodziła codziennie byla położna. Niezbyt dobrze się czułam ani wyglądałam, żeby przyjmować gosci.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Twój wybór. Zależy też jakie relacje masz z tatą.

Dzieki za kolejna opinie Ale musze przyznac ze jestescie zgodne
Stary 2016-08-08, 14:19   #1133
Opiumalfa
Zakorzenienie

Agniecha - ja bym sie absolutnie nie zgodzila.

(ja) Nie uniknę odwiedzin rodziców i babci TZ w szpitalu, tak jest i sie raczej z tego nie wymigam, mimo, ze nie jest mi to na reke. Ale ja bym nawet swojej mamy nie mogla zniesc przez tak długi czas. Przez pierwsze 2 a moze 3 tygodnie bedzie TZ z nami, takze ja bym nie potrzebowała zadnej pomocy. Moze pozniej, ale to na wyrazna prosbe.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-08-08 o 14:21
Stary 2016-08-08, 14:19   #1134
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
no to bym sie nie zastanawiala. tu nie liczy sie ze on bedzie Wam pomagał ale ze Wy mu mocno pomozecie... to tez rodzina.
tylko warto wypracowac jakies zasady. ze pomoc pomoca ale jak poprosisz...zeby tez sie nie czaił ale zrozumiał..skoro to tesc to mąż powinien z nim porozmawiac, że to tak na prawde moze byc dla Ciebie wstydliwe
to na prawde duzo nie bedzie, jezeli facet jest normalny to jak dla mnie nie byloby problemu chyba...
tzn jak mam wybor to mowie: odwiedziny od tygodnia zycia dzecka, ono skory nie zmieni bedzie takie samo. ale no tacie bym pomogła, bez dwoch zdan
Stary 2016-08-08, 14:20   #1135
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ale to od poczatku do konca? czy teraz mieszka i chcialby do konca lutrgo?
bo tak wywalac skoro juz mieszka ...
Pomieszkuje z przerwami od 2 lat, poczatkowa wersja byla, ze do konca pazdziernika, dzis pojawila sie opcja ze juz nieprzerwanie do konca lutego
Stary 2016-08-08, 14:24   #1136
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za kolejna opinie Ale musze przyznac ze jestescie zgodne
Jeszcze kp. na początku miałam strasznie obolałe piersi zapalenie... sutki mnie bardzo bolały i przez większość czasu chodziłam bez bluzki i stanika. Nie wyobrażam sobie, żeby mój teść moje piersi oglądał a tymbardziej chować się, żeby poczuć ulgę.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 14:26   #1137
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
no to bym sie nie zastanawiala. tu nie liczy sie ze on bedzie Wam pomagał ale ze Wy mu mocno pomozecie... to tez rodzina.
tylko warto wypracowac jakies zasady. ze pomoc pomoca ale jak poprosisz...zeby tez sie nie czaił ale zrozumiał..skoro to tesc to mąż powinien z nim porozmawiac, że to tak na prawde moze byc dla Ciebie wstydliwe
to na prawde duzo nie bedzie, jezeli facet jest normalny to jak dla mnie nie byloby problemu chyba...
tzn jak mam wybor to mowie: odwiedziny od tygodnia zycia dzecka, ono skory nie zmieni bedzie takie samo. ale no tacie bym pomogła, bez dwoch zdan
wlasnie zasialas we mnie wyrzuty sumienia :P co za dzien. ale powoli przenosze sie gdzie indziej. za 35 minut urywam sie z pracy, jade do domku a potem do lekarza
Stary 2016-08-08, 14:33   #1138
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Pomieszkuje z przerwami od 2 lat, poczatkowa wersja byla, ze do konca pazdziernika, dzis pojawila sie opcja ze juz nieprzerwanie do konca lutego
pytanie czy to tez osoba ktora "to moze to" "a dzieci to jeszcze miesiac i moze to" "a to moze tu sie zakrece" i czas leci a On nic za bardzo nie robi tylko pomieszkuje..
bo jak tak to moze lepiej do pl odesłać.. no nie wiem.. moze by to nim wstrząsneło.. ale jednak to tata... ja nie mialabym serca
jak zapieram sie nogami i łapkami ze zadnych wizyt tak no nie moglabym wyrzucic...
Stary 2016-08-08, 14:45   #1139
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie czy to tez osoba ktora "to moze to" "a dzieci to jeszcze miesiac i moze to" "a to moze tu sie zakrece" i czas leci a On nic za bardzo nie robi tylko pomieszkuje..
bo jak tak to moze lepiej do pl odesłać.. no nie wiem.. moze by to nim wstrząsneło.. ale jednak to tata... ja nie mialabym serca
jak zapieram sie nogami i łapkami ze zadnych wizyt tak no nie moglabym wyrzucic...
Ja Agniechę trochę rozumiem, bo po śmierci mamy przejęłam opiekę nad tatą i bratem, no bo jak rodzinie nie pomóc. Jak chciałam zrobić coś dla swojego komfortu czy dobrego samopoczucia (a wtedy długo byłam w rozsypce) to słyszałam, że ojciec tyle dla mnie zrobił, a ja jestem niewdzięczna. To wzbudzało ogromne wyrzuty sumienia. Aż nadszedł dzień, gdzie musiałam powiedzieć dość.

Ojciec się obraził na mnie, ale po ok. 6 miesiącach okazało się, że świetnie sobie dają radę beze mnie. Niestety część rodziny nadal uważa, że zostawiłam ich samych, choć mogą liczyć na moją pomoc.

Pomoc pomocą, ale jak to trwa już tyle czasu i nie zanosi się na zmianę, to ja bym już o siebie zadbała w pierwszej kolejności. Zresztą teraz kurs niemieckiego, po kursie okaże się, że jeszcze coś się nawinie i zanim się Agniecha obejrzy to ona będzie się czuć gościem w swoim domu.

Kobietom się wpaja, że mają być pomocne, uległe i miłe. I często te kobiety cierpią, bo nie wiedzą, jak zadbać o siebie, bo przecież zawsze ważniejszy jest ktoś inny.
Stary 2016-08-08, 14:49   #1140
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Szczerze Wam napiszę, ja byłam wściekła jak mnie ktoś odwiedzał, w piątek o 20 miałam cc a w sobotę już była z rana teściowa z teściem w szpitalu, nawet w spokoju nakarmić małej nie mogłam, byłam po pionizacji, zmęczona, to nie jest dobry pomysł Tak samo w domu, ledwo przyjechaliśmy po południu wszyscy się zwalili, no kurde, ani odpocząć ani się wyspać, ani nic...nawet karmić swobodnie nie mogłam bo gapiów pełno, najlepiej we 3 spędzić te pierwsze tygodnie, ja rozumiem, ze wszyscy się cieszą i chcą zobaczyć, ale trzeba mieć jakiś umiar
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości