Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-08, 13:53   #2251
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
A i Diablica80 sorry, ze jeszcze raz o ten fotelik pytam ale to teraz u mnie temat nr 1 Mianowicie kiedy Grzesko sie przesiadl do 9-18? Ja sie w prawie 90 % zdecydowalam na ten Romer i pewnie we wrzesniu/pazdzierniku trzeba by Mała juz przesadzic, bedzie miala 9/10 mcy, wczesnie ale co poradze, ze ona taka duza

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

To super! Dobrze, ze ma chlopak apetyt. Mam nadzieje za za dwa mce bede mogla to samo napisac
Catherine, fotelik kupiłam 11 lipca, młody miał skończone 9 miesięcy ( 5 lipca skończył), od razu go przesadziłam...jemu jest tam wygodniej niż w poprzednim foteliku...poprzedni miałam jakiś zwykły Chicco.
No i teraz waży 9,4.
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:54   #2252
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw sie, u nas tez tylko obiadek, kaszka i owoce oczywiscie wszystko zblendowane albo musy. Tez jak sie naczytalam co dziewczyny daja juz 6 miesieczniakom to zaczelam swirowac i mala sie krztusila i dusila, malo zawalu nie dostalam. Gdzies mam takie blw. Wrocilam narazie do papek i robie tak jak mi serce podpowiada, przyjdzie czas to beda i kawalki, a narazie z takich rzeczy to jedynie chleb do ciumkania daje, zawsze cos tam zje, no i chrupki, wafle.
dzieki, pocieszyłaś mnie 😚
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A co do jajecznicy to ja nie podawałam, bo Jula najprawdopodobniej jest uczulona na jajko...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
moja całe żółtko co drugi dzień je od dawna i jest ok. dziś był debiut z białkiem ☺

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Grześ jajka może jeść ale jajecznica jeszcze nie robiłam.

Tez nie szaleje z jadłospis zbytnio...

Hicior to dalej ogórek małosolny i kiszony... do skórki wygryzie tymi dwoma ząbkami...

Aż strach mu ją zabierać potem.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Twoj Grześ to złote dziecko do karmirnia ☺
kochana kupiłam to masło. jest suuuuuper!!! dzieki za inspirację 😚
Cytat:
Diablica80 a nie polknie skorki jak tak wygryza? Ja dalam surowego do zabawy to probowala sie dobrac do srodka ja naprawde boje sie takie rzeczy dawac bo jak nawet glupia mala jagodka spowodowala chlust wszystkim co wczesniej zjadla to ja dziekuje, oczywiscie ta skorka od jagody pewnie byla winna.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

U nas strach chleb zabrac, placze tak zalosnie, ze hej. Trzeba od razu czyms innym zajac
tobie to siè akurat w ogóle nie dziwię 😐

Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 13:57   #2253
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Złote ale nie do mleka ostatnio - to mu smakuje tylko w nocy hehe - no ale na inne jedzonko narzekać nie będę - bo co mu dam to je chętnie...wczoraj domowe kluseczki jadł

Cieszę się, że masło się sprawdza
Stary 2016-08-08, 14:01   #2254
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Catherine, fotelik kupiłam 11 lipca, młody miał skończone 9 miesięcy ( 5 lipca skończył), od razu go przesadziłam...jemu jest tam wygodniej niż w poprzednim foteliku...poprzedni miałam jakiś zwykły Chicco.
No i teraz waży 9,4.
O no to u nas bedzie podobnie. Zauwazylam, ze Milence tez juz malo wygodnie w nosidelku, poki glowa nie wystaje to sie wozimy ale to kwestia czasu.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 14:02   #2255
diablica80
Zakorzenienie

Ale sobie ponarzekam...

Po 13 położyłam go do łóżeczka (nie spał od 8.30)...co już nam się wydawało, że zaśnie wstawał na równe nogi jak poparzony...
Spazmy takie, że pół wsi słyszało chyba,

Wytrzymaliśmy 40 min...Tż zabrał go z łóżeczka, włożył do wózka, zrobił 10 kroków koło domu a ten śpi...nosz masakra

W zimie w mrozy moje dziecko będzie spało tylko w wózku
Stary 2016-08-08, 14:05   #2256
novakia
Zakorzenienie

U nas tez malosolny rzadzi i juz nie raz połknął kawalek skorki ktory potem byl w kupie-wygladal jak maly krokodyl 😂 ale nie krztusi sie juz. Kiedys po godzinie patrze a on sobie zachomikowal w buzi kawalek skorki i ssal tyle czasu
Stary 2016-08-08, 14:06   #2257
Catherine86
Zakorzenienie

Hehe bedziesz krazyc wozkiem wokol domu Slyszalam historie, ze jak dziecko w nocy nie spalo to rodzice musieli w auto wsadzic i wozic i dopiero usypialo, masakra.

Stary 2016-08-08, 14:08   #2258
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
też muszę spróbować dać jajecznicę z pomidorkiem, może taka bardziej podejdzie

my jemy chyba dosyć monotonnie, bo mało mam ostatnio pomysłów na obiady. Najczęściej się u nas pojawiają: gulasz z boczniaków i papryk, chilli sin carne (przepis z Jadłonomii), makaron z sosem pomidorowym i różnymi dodatkami albo ze szpinakiem, wrapy z warzywami i grillowanym tofu, leczo (teraz się zacznie, bo zaczyna się tania papryka!), różne rodzaje curry z mleczkiem kokosowym (ostatnio robiliśmy z jarmużem, batatami i ciecierzycą - modyfikacja przepisu Jadłonomii), kasza jaglana z dodatkami (najbardziej lubię z cukinią, pomidorami suszonymi, orzechami włoskimi), zapiekanki ziemniaczane z warzywami i sosem śmietanowym, różne klopsiki bezmięsne (np z soczewicy i kaszy jaglanej, ostatnio robiłam z kalafiora), burgery z kotlecikiem z buraka lub marchewki. Wczoraj robiliśmy kopytka z sosem z kurek Dla mnie inspiracja oprócz blogów wege są grupy wegetariańskie i wegańskie na facebook (np Co jedzą polscy weganie)

No wcale nie tak monotonnie to wyglada jestem na tej grupie "co jedza polscy weganie" zwykle dostaje wtedy wiekszego slinotoku niz moj Dominic podczas zabkowania
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 14:12   #2259
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe bedziesz krazyc wozkiem wokol domu Slyszalam historie, ze jak dziecko w nocy nie spalo to rodzice musieli w auto wsadzic i wozic i dopiero usypialo, masakra.
Też słyszałam takie historie...
W grudniu wracam do pracy - babcia się będzie z dzidziolem włóczyć :brzyda l:
Atak na serio...mam nadzieje, że to minie...są dni, że zaśnie ale są też takie jak ten wrrrr

Zasypianie wieczorne nam zostało bez większych problemów....i niech to się nie zmieni

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Kiedys po godzinie patrze a on sobie zachomikowal w buzi kawalek skorki i ssal tyle czasu
U nas jest tak z mięsem...po jakimś czasie od obiadu patrzę a on jak gumę kawałek żuje
Stary 2016-08-08, 14:13   #2260
acapella
Zadomowienie

Hejo
pisałyście o ubrankach... to tylko ja kupuję głównie w lumpeksach? 90% ubranek mamy stamtąd a co do zwykłych sklepów to zgadzam się w przypadku pepco tragedia, miałam kilka ciuszków i po kilku użyciach jak do śmieci. Najbardziej lubię next, carter's, f&f, tu

Niekapki też nie są dobre... najlepiej zwykły kubek albo jeszcze lepiej bidon ze słomką, bo pobudza mięśnie twarzy potrzebne do rozwoju mowy. Tzn. wiadomo, że to jest jak ze smoczkiem, jednemu nie przeszkodzi, drugiemu tak, nie jest to zło największe, ale lepiej unikać.

My też mamy ubogi repertuar jedzeniowy. Młodemu gotuję zupki warzywne, po prostu zmieniam warzywa a jeśli jemy coś zdrowego to je z nami My też nie jemy mięsa, muszę coś od Ciebie odgapić Iclosemyeyes

A co do karmienia to ja już karmiłam wszędzie chyba w knajpie, na ławce, w pociągu, w autobusie, no tam gdzie trzeba było po prostu.
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 14:21   #2261
novakia
Zakorzenienie

W lumpeksach to trzeba trafic na cos fajnego, w ciazy kupilam pare ciuszkow ale teraz nie mam czasu na takie wloczenie sie

Diablica u nas tak samo z tym spaniem. Dzis super spi, potem za pare dni darcie i tak w kolko, nerwy puszczaja normalnie. Ah te Grzeski... A w wozku to już w ogole nie spi chocby nie wiadomo co, on musi patrzec i zwiedzac. Noce tez mamy ogolnie spoko jak wy, i zasypianie wieczorne do 20min, tylko te ranki nam zostaly do wypracowania 😂
Stary 2016-08-08, 14:25   #2262
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
W lumpeksach to trzeba trafic na cos fajnego, w ciazy kupilam pare ciuszkow ale teraz nie mam czasu na takie wloczenie sie

Diablica u nas tak samo z tym spaniem. Dzis super spi, potem za pare dni darcie i tak w kolko, nerwy puszczaja normalnie. Ah te Grzeski... A w wozku to już w ogole nie spi chocby nie wiadomo co, on musi patrzec i zwiedzac. Noce tez mamy ogolnie spoko jak wy, i zasypianie wieczorne do 20min, tylko te ranki nam zostaly do wypracowania 😂
Coś te Grzeski maja w sobie

Co do wózka, to młody chętnie w nim śpi, owszem są dni, że jak siądzie to kurczowo się trzyma łapkami pałąka byle go tylko nie położyć ale generalnie wózek to od początku było nasze zbawienie...do 3 miesiąca w domu w gondoli spał...
Spacery zawsze uwielbiał, buntu na wózek nie doświadczyłam...

Jak jedziemy do miasta na spacer to nie ma zmiłuj...nie położysz Go - taki ciekawy wszystkiego dookoła

Nawet z nim nie walczę - niech uczy się i obserwuje
Stary 2016-08-08, 14:32   #2263
novakia
Zakorzenienie

No moj rumuński obserwator tak samo, analiza wlaczona i wszystko zapisuje na twardym dysku w lebku jak curious george ciekawski Dżordż gorzej że jak wrocimy to on odreagowuje i jest ryk bo pada na twarz i nie radzi sobie z tym. Ale kiedys to minie nie?🙏
Stary 2016-08-08, 14:39   #2264
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kiedys to minie nie?🙏
Jak się z domu wyprowadzi
Sorry ale teraz czeka nas 18 lat ciężkiej pracy hehehe
Się chciało, się ma
Stary 2016-08-08, 14:42   #2265
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się z domu wyprowadzi
Sorry ale teraz czeka nas 18 lat ciężkiej pracy hehehe
Się chciało, się ma
Dzis to Ty mi odbierasz nadzieje
Stary 2016-08-08, 14:47   #2266
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis to Ty mi odbierasz nadzieje
przepraszam, więcej nie będę
Stary 2016-08-08, 16:14   #2267
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
No wcale nie tak monotonnie to wyglada jestem na tej grupie "co jedza polscy weganie" zwykle dostaje wtedy wiekszego slinotoku niz moj Dominic podczas zabkowania
w sumie jak to spisałam to wygląda ciekawiej niż na co dzień mi się wydawało
Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
My też mamy ubogi repertuar jedzeniowy. Młodemu gotuję zupki warzywne, po prostu zmieniam warzywa a jeśli jemy coś zdrowego to je z nami My też nie jemy mięsa, muszę coś od Ciebie odgapić Iclosemyeyes

A co do karmienia to ja już karmiłam wszędzie chyba w knajpie, na ławce, w pociągu, w autobusie, no tam gdzie trzeba było po prostu.
a to witaj w klubie fajnie wiedzieć, że jest nas więcej!

Cytat:
No moj rumuński obserwator tak samo, analiza wlaczona i wszystko zapisuje na twardym dysku w lebku jak curious george ciekawski Dżordż gorzej że jak wrocimy to on odreagowuje i jest ryk bo pada na twarz i nie radzi sobie z tym. Ale kiedys to minie nie?🙏
uwielbiam Twoje opisy i porównania

dziewczyny a jakie macie szczoteczki do zębów dla dzieci? jakie są najlepsze?
Stary 2016-08-08, 16:21   #2268
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
dzieki, pocieszyłaś mnie 😚

moja całe żółtko co drugi dzień je od dawna i jest ok. dziś był debiut z białkiem ☺

tobie to siè akurat w ogóle nie dziwię 😐

Ja raz podałam pół żółtka i wyszły jej te zmiany, teraz w tym tygodniu lekarka kazała znów podac pół, jak znów wyjdzie to już nie podawać.
Cytat:
Hejo
pisałyście o ubrankach... to tylko ja kupuję głównie w lumpeksach? 90% ubranek mamy stamtąd a co do zwykłych sklepów to zgadzam się w przypadku pepco tragedia, miałam kilka ciuszków i po kilku użyciach jak do śmieci. Najbardziej lubię next, carter's, f&f, tu

Niekapki też nie są dobre... najlepiej zwykły kubek albo jeszcze lepiej bidon ze słomką, bo pobudza mięśnie twarzy potrzebne do rozwoju mowy. Tzn. wiadomo, że to jest jak ze smoczkiem, jednemu nie przeszkodzi, drugiemu tak, nie jest to zło największe, ale lepiej unikać.

U mnie są kiepskie lumpki. Ale kiedyś mama mi fajne ciuszki kupiła w lumpku. Za to mam pełno używanych ale nie z lumpka tylko dostałam od znajomych.

Cytat:

Ja mam Jordan step by step 0-2 lat.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 16:34   #2269
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wrocilam narazie do papek i robie tak jak mi serce podpowiada, przyjdzie czas to beda i kawalki, a narazie z takich rzeczy to jedynie chleb do ciumkania daje, zawsze cos tam zje, no i chrupki, wafle.
U nas też głównie papki, dopiero w sumie niedawno zaczęłam jej dawać słoiczki od 6 miesiąca, od 8 mają jeszcze za duże kawałki i młoda się krzywi. No i luz, nie będę zmuszać. Sporo rzeczy stara się gryźć jak dostaje do pociamkania (kawałek naleśnika np), ale obiadek ma być na razie drobno zmielony. W nosie mam statystyki, niech je po swojemu.

Cytat:
Slyszalam historie, ze jak dziecko w nocy nie spalo to rodzice musieli w auto wsadzic i wozic i dopiero usypialo, masakra.
Mam kumpla, który tak z córką jeździł. My z kolei mamy problem jak Ewa zostanie wybudzona z drzemki, więc jak nam zaśnie przypadkiem w samochodzie, to też jeździmy bez tołku i czekamy aż się sama
obudzi

Cytat:
pisałyście o ubrankach... to tylko ja kupuję głównie w lumpeksach?
Ja malutkich ciuszków miałam większość z lumpka, teraz już jest gorzej, trudniej trafić niezniszczone ciuszki w większych, "raczkujących" rozmiarach.

Cytat:
Mam gumowe nakładki na palce i jeszcze nieużywaną Jordana 0-2, kupioną w Rossmannie.
Stary 2016-08-08, 16:48   #2270
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mam kumpla, który tak z córką jeździł. My z kolei mamy problem jak Ewa zostanie wybudzona z drzemki, więc jak nam zaśnie przypadkiem w samochodzie, to też jeździmy bez tołku i czekamy aż się sama
obudzi
Czyli jakbyscie staneli to sie budzi? Wtedy placze tak?
Bo nasza zawsze spi w samochodzie i pod domem zwykle sie budzi, a jak nie to zbieramy z nosidelkiem do domu i dalej spi, ewentualnie zostaje w aucie i co chwile ktos zaglada do niej.

A co do jedzenia to widze, ze nie jestem sama Tez uwazam, ze sie naucza jesc cos innego niz paoki tylko to musi byc stopniowo. Nic na sile. Jak bylam u kolezanki na kawie to oczywiscie jakzeby inaczej chcieli malej wszystko wcisnac od lizaka po czekolade, grzecznie odmawialam, a jej matka mnie doslownie opieprzyla, ze dziecku nic nie chce dac i niby kiedy ona ma sie nauczyc gryzc jak nie teraz, ze wcale nie bedzie umiala. Stwierdzily, ze skoro nie daje rosolu i miesa na tym etapie to cos ze mna nie tak. Kurde ciocie dobre rady sie znalazly. Grunt to komus dopierdzielic.

Stary 2016-08-08, 16:59   #2271
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja gotuje Julce sama (w parowarze), blenduje, potem porcjuje i zamrażam. Dodaję często ryż lub kaszę jaglaną, wiec całkiem gladka konsystencja to nie jest. W kawałku je chrupki, bułkę.
Ze słoiczków daje jej tylko owoce, obiady na wyjazdach tylko

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2016-08-08 o 17:01
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 17:00   #2272
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

A co do jedzenia to widze, ze nie jestem sama Tez uwazam, ze sie naucza jesc cos innego niz paoki tylko to musi byc stopniowo. Nic na sile. Jak bylam u kolezanki na kawie to oczywiscie jakzeby inaczej chcieli malej wszystko wcisnac od lizaka po czekolade, grzecznie odmawialam, a jej matka mnie doslownie opieprzyla, ze dziecku nic nie chce dac i niby kiedy ona ma sie nauczyc gryzc jak nie teraz, ze wcale nie bedzie umiala. Stwierdzily, ze skoro nie daje rosolu i miesa na tym etapie to cos ze mna nie tak. Kurde ciocie dobre rady sie znalazly. Grunt to komus dopierdzielic.
Każdy dzidziol musi dorosnąć swoim rytmem do jedzenia różnych rzeczy.
Grześ akurat zjada już bardzo duże kawałki - obiadki po 11 miesiącu mu dawałam jak sama nie ugotowalam obiadku.

Co nie znaczy że mam mu dawać rosół-teściowa już by dawno dała. Najlepiej do picia soczki a od chleba z nutellą nikt nie umarł. A jego kyzyni juz sernik i inne ciasta w tym wieku jedli to czemu on ma być gorszy...ehh trzeba zęby zacisnąć...

Stary 2016-08-08, 17:01   #2273
novakia
Zakorzenienie

Cytat:

Haha dzieki
My mamy szczoteczki rossmanowskie, takie 3 w jednym opakowaniu, dostalam kiedys jako gratis, dobra jest.

Catherine rzeczywiscie juz do konca zycia bedzie jadla papki bo teraz nie dostala
Moj juz je praktycznie normalne zupy i nawet dlugo nie mieli tych kawałków, szybko łyka
Stary 2016-08-08, 17:09   #2274
Catherine86
Zakorzenienie

No racja, do 18 stki na papkach
Tak poza tym to tez slysze teksty, ze sama woda to jest nie dobra chyba, ze dla psa, dziecko lubi soczki albo kubusie, czemu jeszcze danonka nie jadla?! Zabieram dziecku dziecinstwo.

Stary 2016-08-08, 17:10   #2275
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Tak poza tym to tez slysze teksty, ze sama woda to jest nie dobra chyba, ze dla psa, dziecko lubi soczki albo kubusie, czemu jeszcze danonka nie jadla?! Zabieram dziecku dziecinstwo.
Niedobra

Stary 2016-08-08, 17:12   #2276
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Mój ojciec mi wmawiał, ze powinnam malej dawać wodę z glukoza, bo mózg potrzebuje cukrów 😀

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-08, 17:15   #2277
diablica80
Zakorzenienie

A nie macie wrażenia że to tak jakbyśmy wogóle nie znały się na wychowywaniu dzieci...wszystko trzeba nam mówić...doradzić w każdej dziedzinie....wszystko robić inaczej

Stary 2016-08-08, 17:17   #2278
Catherine86
Zakorzenienie

To juz chyba kazde pokolenie tak ma, swoje wychowa i czuje przeogromna potrzebe doradzania innym no bo co ci mlodzi moga wiedziec o wychowaniu dzieci

Stary 2016-08-08, 17:20   #2279
Kasiula8708
Rozeznanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;63920296]Ja przed zajściem w ciążę zawsze mówiłam, że moje dziecko od urodzenia będzie na butli. I co? Kp od 8mcy a ile walki mnie to kosztowało to wiem tylko ja, mąż i synek.

Wiadomo, że wywalanie cycka na wierzch i kp ostentacyjnie z gołym całym biustem to nic przyjemnego. Ale ja karmiłam już i w restauracji i w parku i w innych miejscach. I nie mam z tym problemu. Ostatnio była nawet akcja, że obok na ławce siedziała babcia z wnukami i mówi do mnie "niech pani karmi, my tylko popatrzymy" 😂😂😂[/QUOTE]

Super zamiast oburzenia uslyszec taki tekst po tych wszystkich nagonkach na kp,przykre toja juz pare razy karmilam w przychodni nie mialam wyjscia tak mala plakala pozatym w aucie a tak to staram sie zeby byla najedzona jak wyjezdzamy gdzies

Cytat:
Nie martw sie, u nas tez tylko obiadek, kaszka i owoce oczywiscie wszystko zblendowane albo musy. Tez jak sie naczytalam co dziewczyny daja juz 6 miesieczniakom to zaczelam swirowac i mala sie krztusila i dusila, malo zawalu nie dostalam. Gdzies mam takie blw. Wrocilam narazie do papek i robie tak jak mi serce podpowiada, przyjdzie czas to beda i kawalki, a narazie z takich rzeczy to jedynie chleb do ciumkania daje, zawsze cos tam zje, no i chrupki, wafle.
Masz racje wszystko powolutku na spokojnie,ja dopiero od niedawna daje Lence jedzonko do raczki tak jak np owoce,bulki,chlebek czy ciasteczka;-)

Cytat:
Grześ jajka może jeść ale jajecznica jeszcze nie robiłam.

Tez nie szaleje z jadłospis zbytnio...

Hicior to dalej ogórek małosolny i kiszony... do skórki wygryzie tymi dwoma ząbkami...

Aż strach mu ją zabierać potem.

kurcze ogorka nie probowalam jej dac,ciekawe jak zareaguje;-)

Cytat:
Ale sobie ponarzekam...

Po 13 położyłam go do łóżeczka (nie spał od 8.30)...co już nam się wydawało, że zaśnie wstawał na równe nogi jak poparzony...
Spazmy takie, że pół wsi słyszało chyba,

Wytrzymaliśmy 40 min...Tż zabrał go z łóżeczka, włożył do wózka, zrobił 10 kroków koło domu a ten śpi...nosz masakra

W zimie w mrozy moje dziecko będzie spało tylko w wózku
U nas nie ma szans ze za dnia usnie sama w lozku,w wozku ja usypiam a wczesniej przy cycu,na wieczorne spanie potrafi sama zasnac a za dnia juz nie,trudno musze sie z wozkiem bujac

Cytat:
jeju tez to slysze ,dlaczego soczku nie dam albo kubusia,jak ja moge sama wode dawac,juz mam dosc tlumaczenia tesciowej co i jak,danonki tez juz przerabialamja jestem dumna ze Lenka wode pine,dla mnie w upal tez woda bajlepiej gasi pragnienie i duzo osob sie dziwi jak moge lubic niegazowana wode

Przypomnialyscie mi o bidonie,kupilam jalis czas temu zwykly w pepco ale Lenka zamiast pic to sie bawila i gryzla wiec po kilku dniach schowalam,dzis mi sie przypomnialo.i jej dalam wode a ona od razu zalapala o co chodzi i pije piekniedzis ma dzien.marudki,chyba ja dziaselka swedza bo wyszla juz delikatnie druuga jedynka i gorna przeswituje

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 17:30   #2280
Dotka90
Zakorzenienie

Co do jajecznicy, to rozpuscilam maslo na patelni, poddusilam pomidora, wbiłam jajko, posypalam bazylia i poczekalam az sie zetnie i juz

U nas dzis kisiel na drugie sniadanie, meega podszedl

Na obiad pomidorowa ze swiezych pomidorow, ale to zaraz bedzie jadl to zobaczymy.

Dzien fajny, rano pospal 2,5h, wiec porobilam troche w domu i kolo domu, potem pojechalsmy na spacer i zasnal,wiec siedzalam z ksiazka w parku, spal w sumie prawie 1,5h, moze wiecej by spal ale musialam juz wracac i na spiocha przekladalam do fotelika Odwiezlismy psa do domu i jeszcze podjechalismy na szybkie zakupy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości