|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Cytat:
No i teraz waży 9,4.
|
|
#2252 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana kupiłam to masło. jest suuuuuper!!! dzieki za inspirację 😚 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to mu smakuje tylko w nocy hehe - no ale na inne jedzonko narzekać nie będę - bo co mu dam to je chętnie...wczoraj domowe kluseczki jadł ![]() Cieszę się, że masło się sprawdza
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
O no to u nas bedzie podobnie. Zauwazylam, ze Milence tez juz malo wygodnie w nosidelku, poki glowa nie wystaje to sie wozimy ale to kwestia czasu.
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sobie ponarzekam...
Po 13 położyłam go do łóżeczka (nie spał od 8.30)...co już nam się wydawało, że zaśnie wstawał na równe nogi jak poparzony... Spazmy takie, że pół wsi słyszało chyba, Wytrzymaliśmy 40 min...Tż zabrał go z łóżeczka, włożył do wózka, zrobił 10 kroków koło domu a ten śpi...nosz masakra W zimie w mrozy moje dziecko będzie spało tylko w wózku
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez malosolny rzadzi i juz nie raz połknął kawalek skorki ktory potem byl w kupie-wygladal jak maly krokodyl 😂 ale nie krztusi sie juz. Kiedys po godzinie patrze a on sobie zachomikowal w buzi kawalek skorki i ssal tyle czasu
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe bedziesz krazyc wozkiem wokol domu
Slyszalam historie, ze jak dziecko w nocy nie spalo to rodzice musieli w auto wsadzic i wozic i dopiero usypialo, masakra.
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wcale nie tak monotonnie to wyglada jestem na tej grupie "co jedza polscy weganie" zwykle dostaje wtedy wiekszego slinotoku niz moj Dominic podczas zabkowania
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W grudniu wracam do pracy - babcia się będzie z dzidziolem włóczyć ![]() :brzyda l:Atak na serio...mam nadzieje, że to minie...są dni, że zaśnie ale są też takie jak ten wrrrr Zasypianie wieczorne nam zostało bez większych problemów....i niech to się nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() pisałyście o ubrankach... to tylko ja kupuję głównie w lumpeksach? 90% ubranek mamy stamtąd a co do zwykłych sklepów to zgadzam się w przypadku pepco tragedia, miałam kilka ciuszków i po kilku użyciach jak do śmieci. Najbardziej lubię next, carter's, f&f, tu ![]() Niekapki też nie są dobre... najlepiej zwykły kubek albo jeszcze lepiej bidon ze słomką, bo pobudza mięśnie twarzy potrzebne do rozwoju mowy. Tzn. wiadomo, że to jest jak ze smoczkiem, jednemu nie przeszkodzi, drugiemu tak, nie jest to zło największe, ale lepiej unikać. My też mamy ubogi repertuar jedzeniowy. Młodemu gotuję zupki warzywne, po prostu zmieniam warzywa a jeśli jemy coś zdrowego to je z nami My też nie jemy mięsa, muszę coś od Ciebie odgapić Iclosemyeyes ![]() A co do karmienia to ja już karmiłam wszędzie chyba w knajpie, na ławce, w pociągu, w autobusie, no tam gdzie trzeba było po prostu.
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
W lumpeksach to trzeba trafic na cos fajnego, w ciazy kupilam pare ciuszkow ale teraz nie mam czasu na takie wloczenie sie
![]() Diablica u nas tak samo z tym spaniem. Dzis super spi, potem za pare dni darcie i tak w kolko, nerwy puszczaja normalnie. Ah te Grzeski... A w wozku to już w ogole nie spi chocby nie wiadomo co, on musi patrzec i zwiedzac. Noce tez mamy ogolnie spoko jak wy, i zasypianie wieczorne do 20min, tylko te ranki nam zostaly do wypracowania 😂
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wózka, to młody chętnie w nim śpi, owszem są dni, że jak siądzie to kurczowo się trzyma łapkami pałąka byle go tylko nie położyć ale generalnie wózek to od początku było nasze zbawienie...do 3 miesiąca w domu w gondoli spał... Spacery zawsze uwielbiał, buntu na wózek nie doświadczyłam... Jak jedziemy do miasta na spacer to nie ma zmiłuj...nie położysz Go - taki ciekawy wszystkiego dookoła ![]() Nawet z nim nie walczę - niech uczy się i obserwuje
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
No moj rumuński obserwator tak samo, analiza wlaczona i wszystko zapisuje na twardym dysku w lebku
jak curious george ciekawski Dżordż gorzej że jak wrocimy to on odreagowuje i jest ryk bo pada na twarz i nie radzi sobie z tym. Ale kiedys to minie nie?🙏
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się z domu wyprowadzi
![]() Sorry ale teraz czeka nas 18 lat ciężkiej pracy hehehe Się chciało, się ma
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie wiedzieć, że jest nas więcej!Cytat:
![]() dziewczyny a jakie macie szczoteczki do zębów dla dzieci? jakie są najlepsze?
|
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2269 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
obudzi ![]() Ja malutkich ciuszków miałam większość z lumpka, teraz już jest gorzej, trudniej trafić niezniszczone ciuszki w większych, "raczkujących" rozmiarach. Mam gumowe nakładki na palce i jeszcze nieużywaną Jordana 0-2, kupioną w Rossmannie.
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nasza zawsze spi w samochodzie i pod domem zwykle sie budzi, a jak nie to zbieramy z nosidelkiem do domu i dalej spi, ewentualnie zostaje w aucie i co chwile ktos zaglada do niej. A co do jedzenia to widze, ze nie jestem sama Tez uwazam, ze sie naucza jesc cos innego niz paoki tylko to musi byc stopniowo. Nic na sile. Jak bylam u kolezanki na kawie to oczywiscie jakzeby inaczej chcieli malej wszystko wcisnac od lizaka po czekolade, grzecznie odmawialam, a jej matka mnie doslownie opieprzyla, ze dziecku nic nie chce dac i niby kiedy ona ma sie nauczyc gryzc jak nie teraz, ze wcale nie bedzie umiala. Stwierdzily, ze skoro nie daje rosolu i miesa na tym etapie to cos ze mna nie tak. Kurde ciocie dobre rady sie znalazly. Grunt to komus dopierdzielic.
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gotuje Julce sama (w parowarze), blenduje, potem porcjuje i zamrażam. Dodaję często ryż lub kaszę jaglaną, wiec całkiem gladka konsystencja to nie jest. W kawałku je chrupki, bułkę.
Ze słoiczków daje jej tylko owoce, obiady na wyjazdach tylko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2016-08-08 o 17:01 |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grześ akurat zjada już bardzo duże kawałki - obiadki po 11 miesiącu mu dawałam jak sama nie ugotowalam obiadku. Co nie znaczy że mam mu dawać rosół-teściowa już by dawno dała. Najlepiej do picia soczki a od chleba z nutellą nikt nie umarł. A jego kyzyni juz sernik i inne ciasta w tym wieku jedli to czemu on ma być gorszy...ehh trzeba zęby zacisnąć...Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy szczoteczki rossmanowskie, takie 3 w jednym opakowaniu, dostalam kiedys jako gratis, dobra jest. Catherine rzeczywiscie juz do konca zycia bedzie jadla papki bo teraz nie dostala Moj juz je praktycznie normalne zupy i nawet dlugo nie mieli tych kawałków, szybko łyka
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
No racja, do 18 stki na papkach
![]() Tak poza tym to tez slysze teksty, ze sama woda to jest nie dobra chyba, ze dla psa, dziecko lubi soczki albo kubusie, czemu jeszcze danonka nie jadla?! Zabieram dziecku dziecinstwo.
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ojciec mi wmawiał, ze powinnam malej dawać wodę z glukoza, bo mózg potrzebuje cukrów 😀
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
A nie macie wrażenia że to tak jakbyśmy wogóle nie znały się na wychowywaniu dzieci...wszystko trzeba nam mówić...doradzić w każdej dziedzinie....wszystko robić inaczej
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
To juz chyba kazde pokolenie tak ma, swoje wychowa i czuje przeogromna potrzebe doradzania innym no bo co ci mlodzi moga wiedziec o wychowaniu dzieci
|
#2279 | ||||
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;63920296]Ja przed zajściem w ciążę zawsze mówiłam, że moje dziecko od urodzenia będzie na butli. I co? Kp od 8mcy a ile walki mnie to kosztowało to wiem tylko ja, mąż i synek.
Wiadomo, że wywalanie cycka na wierzch i kp ostentacyjnie z gołym całym biustem to nic przyjemnego. Ale ja karmiłam już i w restauracji i w parku i w innych miejscach. I nie mam z tym problemu. Ostatnio była nawet akcja, że obok na ławce siedziała babcia z wnukami i mówi do mnie "niech pani karmi, my tylko popatrzymy" 😂😂😂[/QUOTE] Super zamiast oburzenia uslyszec taki tekst po tych wszystkich nagonkach na kp,przykre to ja juz pare razy karmilam w przychodni nie mialam wyjscia tak mala plakala pozatym w aucie a tak to staram sie zeby byla najedzona jak wyjezdzamy gdzies![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jestem dumna ze Lenka wode pine,dla mnie w upal tez woda bajlepiej gasi pragnienie i duzo osob sie dziwi jak moge lubic niegazowana wode![]() Przypomnialyscie mi o bidonie,kupilam jalis czas temu zwykly w pepco ale Lenka zamiast pic to sie bawila i gryzla wiec po kilku dniach schowalam,dzis mi sie przypomnialo.i jej dalam wode a ona od razu zalapala o co chodzi i pije pieknie dzis ma dzien.marudki,chyba ja dziaselka swedza bo wyszla juz delikatnie druuga jedynka i gorna przeswitujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jajecznicy, to rozpuscilam maslo na patelni, poddusilam pomidora, wbiłam jajko, posypalam bazylia i poczekalam az sie zetnie i juz
![]() U nas dzis kisiel na drugie sniadanie, meega podszedl ![]() Na obiad pomidorowa ze swiezych pomidorow, ale to zaraz bedzie jadl to zobaczymy. Dzien fajny, rano pospal 2,5h, wiec porobilam troche w domu i kolo domu, potem pojechalsmy na spacer i zasnal,wiec siedzalam z ksiazka w parku, spal w sumie prawie 1,5h, moze wiecej by spal ale musialam juz wracac i na spiocha przekladalam do fotelika Odwiezlismy psa do domu i jeszcze podjechalismy na szybkie zakupy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

Mianowicie kiedy Grzesko sie przesiadl do 9-18? Ja sie w prawie 90 % zdecydowalam na ten Romer i pewnie we wrzesniu/pazdzierniku trzeba by Mała juz przesadzic, bedzie miala 9/10 mcy, wczesnie ale co poradze, ze ona taka duza

ja naprawde boje sie takie rzeczy dawac bo jak nawet glupia mala jagodka spowodowala chlust wszystkim co wczesniej zjadla to ja dziekuje, oczywiscie ta skorka od jagody pewnie byla winna.
- to mu smakuje tylko w nocy hehe - no ale na inne jedzonko narzekać nie będę - bo co mu dam to je chętnie...wczoraj domowe kluseczki jadł 

a jeśli jemy coś zdrowego to je z nami 

Nasz ślub 16.08.2014