![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
skierowanie jest do stomtologa, od ortodonty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
ewelinko no musisz kurcze czekac, wiem jak jest to ja tez czekalam, zanim pozbieralam forse i w ogole..
pojdz pierw na konsultacje dowiesz sie co i jak i zobaczysz, 6 miechów to pryszcz, zobacz luty krótki, w marcu juz swieta w maju weekend majowy ani sie obejrztysz a na wakacjach bedziesz miec drutka ![]() to ze masz zabki poustawiane w roznych plaszczyznach, lub tak ci sie wydaje ze 6 i 7 sa inaczekj polozna od 5 na przyklad nie znaczy ze leczenie bedzie AZ tak bolące ![]() owszem boli ale da sie przyzwyczaic ![]() 3mamy wszystkie tu za Ciebie kciuki ![]() a ja od ranca wstałam i w płacz. mam dość. jeszcze 'kolorowe dni' mnie dobiły masaaaakra ![]() dzis o 18 mam poprawke kuzwa jak nie zalicze to sie potneee;/
#4563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam "falki", nie aż tak duże, ale było widać różnicę-orto zpiłowala mi to w trakcie leczenia, ale jak już ustawiła je w miarę równo
![]() emeczka no jakby trochę lepiej, ale boję się wyników-idę z nimi do lekarza po południu, mama z tatą przywiozą mi je jak będą wracać z rehabilitacji, to zaraz się rzucę na neta je odczytywać, żebym nie była zaskoczona ![]() Aparatki studentki trzymajcie się jakoś przy tych sesjach ![]() smv nie daj się ![]() Co do gumek-malinowe też są ekstra-takie właśnie znów założyłam ![]()
#4565 |
Raczkowanie
|
mnie dzisiaj wszystko boli i drażni. Wstałam lewą nogą, wrrr. Bolą mnie wszystkie zębiska pod aparatem, a jeszcze do tego zauważyłam, że góra i dół jest totalnie niesymetryczna. Dobrze, że to początek leczenia
![]() Do tego dzisiaj mam podsumowanie roku w pracy (obrzydliwie mi wytkną wszystkie błędy -jak zwykle), nie mogę nic zjeść, więc boli mnie łepetyna, jak weszłam dzisiaj na wagę to się kompletnie załamałam, do końca miesiąca mam w portfelu 30 złotych i nie udało mi się kupić ukochanej ksiązki Kapuścińskiego.... do d#py ten dzionek ![]() nie pocieszajcie, samo przejdzie, musiałam się wyżalić ![]()
#4566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, będę mieć uprawnienia higienistki,czyli bede mogla czyscic zęby (piaskowanie i skaling),instruktaż higieny, obliczanie takich wskaźników higieny, polerowanie wypelnien, wyciski, zdjecia rtg,fluoryzacja i wiele innych rzeczy...mam ćwiczenia w klinikach akademii medycznej,juz od tego semestru bede prawdopodobnie czyszczenia miec.a na 3 roku juz beda mi pacjentów sami zapisywac.teraz w wakacje bede miała tez praktyki w gabinecie...jesli uważasz, że nie mogłabyś być stomatologiem, a interesujesz się takimi rzeczami, to ten kierunek jest w sam raz dla Ciebie ![]() a mnie już kilka dni zęby bolą, prawa strona...buuu wizyta dopiero po feriach, przełożyłam sobię, bo dziś chce już jechać do domciu ![]() dziewczyny ja za Was wszytskie trzymam kciuki!! my jesteśmy silne kobiety. wszytsko przeżyjemy ... i sesję też ![]()
![]() |
#4567 |
Rozeznanie
|
Wklejam obiecane zdjątka
![]() ![]()
![]() |
#4568 |
Rozeznanie
|
Zrobiła mi się straszna przerwa między 3 a 4, z jednej strony to znak, że czwórka się obraca ale fatalnie to wygląda.
Dziś mi się wzięło na płacz, bo nie dośc, że chodze nie wyspana to jeszcze prześladuje mnie straszny pech i nic mi nie wychodzi. Edytowane by nikt się nie czuł urażony ![]()
Be Fit Edytowane przez Martilla Czas edycji: 2008-01-24 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
~Gonia~ śliczne ząbki
![]() a ja...nie mam anemii ![]() ![]() ![]() ![]() cholera znów nie na temat ![]() martilla nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mam wrażenie, że nikomu się ostatnio nie układa...
#4570 |
Rozeznanie
|
Też to zauważyłam, że niestety każdy ma pod górkę. Do tego ten czas tak szybko mija, że na nic człowiek nie ma czasu. Ja ostatnio próbuje wszystko zwalić na tą paskudną pogodę i z niecierpliwością czekam na wiosnę. Cicho liczę, że wraz z promykami słonca nastąpi poprawa nastroju.
![]() |
#4571 |
Rozeznanie
|
dzisiaj ortodontka mi zdjeła dół
![]() góra tez niedlugo ![]()
#4572 |
Raczkowanie
|
cze jestem nowa ( w tym wątku) no tak obserwuje co tu piszecie... dzielicie się wrażeniami o aparacie a ja jak ta ofiara czekam na wizytę dopiero 13.02. (planuję metalowy aparat) mam pierwszą wizytę u drugiego orto, bo byłam na początku stycznia u jednej ortodontki i pogrzebała mi w buzi coś tam pogadałysmy no i powiedziała, że trzeba chyba wyrywać 4 lub 5 u góry, no a ja takie oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Kokon pro
|
a do mnie dzis dzwonila asystentka orto czy moge przyleciec na wizyte dzis zamiast jutro
![]() ![]() porazka na maxa ![]() wiec tak zielona strzalka to szpara a czerwone pokazuja na to co jeszcze trzeba przesunac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
a mi jesli sie poszczeci to jutro zdejmie aparat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
heh no i wpisu brak
nie zaliczylam nikt nie zaliczył ![]() nie dala nikomu wpisu ani z gramy ani z ameryki...kazdy ma cos w plecy nie ma to jak super rozpoczete ferie.. jeszcze tylko egzamin w piatek .. ale macie ładne zabki dziewczynki ![]() i ta moja asymetria ![]()
![]() |
#4576 |
Kokon pro
|
no to ze tak powiem pupaa wkurzajacy sa tacy "profesorkowie" yh my mielismy dzis zajecia ostatnie w tym semestrze i koles powiedzial ze nie da nam wpisow mamy go szukac za tydzien ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie przejmujcie sie, ze Wam sie jakaś przerwa zrobiła, normalna rzecz jeśli chodzi o aparaty... ja całe życie chodziłam z przerwą pomiędzy jedynkami, ale nigdy nie użyłam takich określeń, że wyglądam jak cytuje:szczerbaty menel... nieładne określenie :/ aż mi się smutno robi jak czytam takie cuś
![]() ![]()
#4578 |
Kokon pro
|
chodzilas cale zycie to mozna sie przyzwyczaic ;] ja chodzilam pol zycia ze stloczeniami i tez sie jakos tam przyzwyczailam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Rozeznanie
|
Carla może faktycznie nieładne określenie ale w chwili słabości różne rzeczy się mówi. Tak poza tym to ja również całe życie miałam przerę między jedynkami i nigdy mi ona nie przeszkadzała.
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Raczkowanie
|
Tzn ja już sie do niej przyzwyczaiłam, wiem że nie wygląda to zbyt estetycznie, no ale cóż...kiedyś rodzice nie zwracali takiej uwagi na poprawe zgryzu swoich dzieci,ale trzeba tez przyznać, że kiedyś załozenie aparatu było bardzo bardzo drogie. teraz tez nie jest tanie, ale te ceny trochę się zmieniły...
kasiek87 z tym kompozytem to sie trochę bałam, bo mogłyby jedynki wyglądac jak takie dwie łopaty ![]() ja sie znów przeniosłam na miękkie jedzenie, boli mnie cała prawa strona buuu ![]() ![]() ide spac juz. Wszytskim aparatkom życze miłej nocy ![]() P.S - w końcu się wyśpie w swoim kochanym łóżeczku, sweet home ![]() ![]()
#4582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam i witam w gronie aparatek (tydzień to tak krótko że właściwie mogę Cię chyba tak powitać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Rozeznanie
|
kasiek87 ładne masz już zębale
![]() Ja czekam niecierpliwie na wizytę w polowie lutego-bedę miała wymieniany drut na najmocniejszy ![]()
#4584 |
Rozeznanie
|
Carla jak założysz aparat na górę zobaczysz jak szybko przerwa ci zniknie. Popołudniu postaram się zamieścić zdjęcie to zobaczysz jak mi się zmniejszyła przerwa w ciągu 3 miesięcy
![]()
![]() |
#4585 |
Rozeznanie
|
a ja mialam tak fajnie ;/ ze mi trojka nie wyszla bo miejsca nie miala ;p i byla szpara tam gdzie byc powinna ale juz jest prosto i bez szpar ;d
ponawiam pytanie ma ktos zdjecie tej szyny retencyjnej na zebach ?
#4586 |
Raczkowanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy nie jestem czasem masochistką?
![]() umówiłam się wczoraj w swojej klinice na 2 godzinną wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to z kazda wizyta słysze coraz to nowy termin zakladania góry...Ostatnia wresja to kwiecień, może koniec marca... Wszystko idzie tak długo przez ta 5. Tak sie niefajnie ustawiła ![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
złosnica spoko
![]() poszlam wyrywac zeba i 'naprawiac' 2 zeby ehe w sumie to ponad godzine siedzialam z paszcza rozwartą, a jak wyszłam to myslalam ze zejde z tego swiata:P
#4589 |
Zakorzenienie
|
U mnie zakładanie dolnego aparatu trwało prawie dwie godziny(górnego półtorej), bo najpierw był stripping, potem orto zacementowała pierścienie to ją na chwilę gdzieś pilnie zawołali i potem prosili ją znowu, ale powiedziała,żeby ją cmoknęli bo zakłada aparat i teraz nie może
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i okulista odwołany dziś-nie ma go...a ja w poniedziałek idę do pracy, bo już nie usiedzę na dupie...
#4590 |
Raczkowanie
|
Czesc Wszystkim! od 3 tygodni podczytuje sobie Waszą wymiane info i stało się... zęby w trakcie leczenia a po obu stronach 6 ciemnozielone gumki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.