Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-08, 23:05   #2341
novakia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
U nas w salonie gdzie glownie uczyl sie raczkowac jest dywan, ale jak juz opanowal ta sztuke to raczkuje tez i po panelach. Dalam go kilka razy na trawe, ale poki co nie lubi.
Novakia udanego wyjscia jutro! Na starowke idziecie?
Dzieki! tak na starowe walimy gdzies do puba, nawet nie wiem co jeszcze funkcjonuje, gdzie tu isc w ogole obawiam sie ze po jednym piwie nie trafie do domu 😂 nie no ja musze isc spac haha.
A Domek raczkuje juz na calego?

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

No nie moge spac nie moge! 😅
Stary 2016-08-08, 23:08   #2342
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Jak Ty się czujesz tak w ogóle? W miarę dobrze znosisz ciążę? Który to tydzień? ☺
Obecnie 17 tc, od tygodnia nie wymiotuję, więc jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
dzièkujè, masz rację... �� a jak Ty się czujesz, jak dajesz sobie radę w ciĂ☠żi i z małem dzieckiem? ja najbardziej boję siè noszenia małej...
dzoewczyny mała waży 7600 ile jedzĂ☠ mm wasze córeczki ważĂ☠ce podobnie. moja od kilku dni zjada 250/270ml czy to nie za dużo na raz !??!
Do noszenia jestem przyzwyczajona, bo młody był zawsze z tcyh wielkogabarytowych. No ale kiedy masz nakaz oszczędzania się, może być ciężko.
A co do ilości mm - jak przybiera na wadze? Czasami maluchy nadrabiają i stąd te ilości. O ile dziecko nie jest otyłe, to bym się aż tak nie martwiła.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
W ogóle mamy problem z Pampkami - w połowie paczki coś nam skóra raptem się zaczerwieniła, zastanawiam się co robić. Wysłałam męża po te białe Pampki, Premium Care, bo mam wrażenie, że one są trochę delikatniejsze, ale teraz się zastanawiam czy to dobra decyzja...
Te nowe pampki zmieniły formułę - są produkowane na rynek ukraiński i rosyjski, siłą rzeczy spadły na jakości

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Korci mnie kupić Dada premium...fioletowe chyba....
Ponoć są fajne - tylko ja od zawsze tylko Pampersy - nigdy nie miałam innych dla młodego
Są bardzo dobre, ja przy nich zostanę Nie zdarzyło się, żeby pielucha nie dała rady, nie odparzają, a do Biedry mam bliziutko.
Cytat:
Napisane przez agatka222 Pokaż wiadomość
Nowe umiejętności: od wczoraj siada sam! , robi papa, odpowiada na moje różne odgłosy paszczą (np. brrr, gaga), powtarza moje niektóre czynności (np. stukanie ręką o podłogę, piłkę).
Poprawiło nam się również zasypianie - powróciły dwie drzemki w ciągu dnia i nie ma takiej masakry wieczorem, ufff

Wyszła nam też górna jedynka, druga wyjdzie pewnie niebawem, bo dziąsło całe czerwone i opuchnięte.
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Moja Gwiazda kończy dziś 9 miesięcy �� Nawet nie wiem kiedy to zleciało �� Oto Julia:
Jest śliczna. Wyściskaj ją z tej okazji

Cytat:
Odstawiamy się powoli od piersi tak w ogóle.
Stosujesz zioła (np. szałwię)? To też powinno pomóc.

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
Ale jestem głupol, mój nie z brzucha a z pleców się dźwiga! Dlatego pytam ...
Podobno tak całkiem z pleców to jeszcze nie to właściwe siadanie.

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cornflower_girl, motam różnie, ostatnio najczęściej w kółkowej noszę, bo szybko można wyciągnąć młodego, a tak to staram się ostatnio kangurka, bo w kieszonce plecy wysiadały... Mam nadzieję, że to tak jak piszesz przejściowe bo my w ogóle niewózkowi, a na rękach go nosić już ciężko.
A to mój synek
Przy 8kg przeszłam na wiązania na plecach - polecam Ci plecak prosty, mozesz go też wiązać z wykończeniem tybetańskim, a jak maluch chodzący/ siadający można 2x (wiązanie warstwowe, dobrze odciąża). No i wiązania na plecach są świetne dla małych ciekawskich istot.
Przystojniak

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
CORNFLOWER, ciągle chodzi mi po głowie to co kiedyś napisałaś, że miałaś niedobór pokarmu przez problemy hormonalne. Możesz napisać coś więcej?
To nie jest żadna tajemnica. Jestem Hashimotką - to miałam zdiagnozowane przed ciążą. Wg mojej położnej od laktacji może być problem z prolaktyną (hormony tarczycowe i prolaktyna są wydzielane w tym samym ośrodku).
Tyle, że z mlekiem u mnie było constans. Nie miałam nawału, z odciąganiem maks 30 ml, nieważne ile razy stymulowałam metodami i przystawiałam dziecko - mleka było za mało.
Stosujesz jakieś suplementy? Z testami na prolaktynę niestety nie ma szans przy kp (żaden lekarz się nie zgodzi, bo są niemiarodajne).
Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Dzisiaj czytalam na jednym z plotkarskich stron ze POLROCZNY syn Mroczka juz ma 7 zębow i staje na nogi. SZYBKO
Ciężko mi uwierzyć. A ze stawaniem - ciekawe, na ile w tym inicjatywy dziecka, a ile rodziców.
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, śliczna Julka, i gratki 9 msc, moja Klaudia dzisiaj kończy
Wysciskaj Klaudię miesięcznicowo
Cytat:
Nam stuknęło dzisiaj 10 MIESIĘCY
Gratki
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Poznajcie mojego psa!
Młody by oszalał na jego widok

Cytat:
Cos mi mowi, ze pozre sie w weekend z "tesciowa" Pytalam ja w poniedzialek czy chce wnuka na dzien jak bedzie miala wolne.
Przykre to. Nie ogarniam tych podziałów na lepsze i gorsze dzieci.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które karmią mm. Ile butelek macie?
Na ten moment robimy butelkowy remanent - żegnamy się z Medelą. Mam jedną 250 ml innej marki do karmienia i planuję dokupić jeszcze dwie. Bez sterylizatora taka ilość daje radę. Jest jeszcze 125ml, ale to już za mało.
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na grillu, było super.
Ciekawe, czy to tak jednorazowo, czy on się odnajduje na takich imprezach
Cytat:
Napisane przez blackwindow Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się nie odzywałam ale mieliśmy latanie po lekarzach z małą. Obiecuję w wolnej chwili nadrobić.
Novakia mała też ma jakby jednych dziadków. U nas jest dość zawiła sytuacja.
Bardzo przykro o czymś takim czytać.Mam nadzieję, że kiedyś teściowa zmądrzeje...

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!
Dawno mnie na wizazu nie było. I coś mnie tchnęło. Jestem.
Edyta. 25l. mama Marcela 20/10/2015 <3

Chyba potrzebuję trochę więcej kontaktu z "rozmawiającymi" ludźmi, a że daleko do przyjaciół- internet moim wybawieniem.
Czesć

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, ludzie afery kreca o kawalek cycka, a co "madrzejsi" kaza isc np w restauracji czy galerii nakarmic do kibla bo przeciez to takie super higieniczne, a jeszcze inne "znawczynie kp" odciagac do butelk, co tam, ze sa dzieci ktore wola glodowac niz wypic cokolwiek z butelki. Ale na glupote rady nie ma. Ja oczywiscie nie jestem za wywalaniem biustu na wierzch, jak tylko moge staram sie karmic w domu, samochodzie, u znajonych w osobnym pokoju itd ale gdy sie nie da np w przychodni to przynajmniej sie tak pozakrywam, ze nikt sie nawet nie orientuje i gdzies mam czy sie to komus nie podoba, dziecko glodne to musi zjesc. Wszystko idzie wyposrodkowac jak sie chce.
Kiedy byłam w jednym z krajów latynoamerykańskich, to tam się karmi wszędzie. Bez zakrywania, łączy się to nawet z wywalaniem biustu i karmieniem starszych dzieci ( starszych niż rok), ale mnie naprawdę mało co gorszy w tej materii.
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do jajecznicy, to rozpuscilam maslo na patelni, poddusilam pomidora, wbiłam jajko, posypalam bazylia i poczekalam az sie zetnie i juz
Smaki Gabsona

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
Już nie raz słyszałam, jakie to mam infantylne podejście do wychowywania mojego syna, bo noszę go w chuście, bo nie daję mu słoiczków,bo nie daje serków i soczków słodzonych. I nie nakładam czapki.
I pamiętaj o ciepłych skarpetkach w upalne dni.

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dzieki! tak na starowe walimy gdzies do puba, nawet nie wiem co jeszcze funkcjonuje, gdzie tu isc w ogole obawiam sie ze po jednym piwie nie trafie do domu �� nie no ja musze isc spac haha.
Korzystaj

Melduję się po paru dniach nieobecności.
Młody w piątek skończył 9 miesięcy. Potwierdziła się płeć u drugiego malucha, więc jestem w szale szukania inspiracji na wystrój do pokoju dziecięcego.
Byłam tez w pracy poinformować o swojej sytuacji - szefowa w szoku, ale przyjęła to do wiadomości. Mają trochę dziwne podejście, bo umawiając spotkanie, miałam problem z dopasowaniem się do terminów (zakładali, że mam bardzo dyspozycyjną opiekunkę).
Mąż kupił zabezpieczenia antydzieciowe. Oczywiście pozakłądał je tak, że nie jestem w stanie skorzystać z wielu wtyczek.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 23:10   #2343
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki! tak na starowe walimy gdzies do puba, nawet nie wiem co jeszcze funkcjonuje, gdzie tu isc w ogole obawiam sie ze po jednym piwie nie trafie do domu nie no ja musze isc spac haha.
A Domek raczkuje juz na calego?

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

No nie moge spac nie moge!

Oj ja tez nie wiem co tam teraz jest. Cos wybierzecie no raczkuje juz Domek i mnie szpieguje tez probuje isc spac
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 23:18   #2344
novakia
Zakorzenienie

Cornflower a co w przypadku jak jesteś na macierzyńskim a jestes znowu w ciazy? Jak sie skonczy urlop to l4?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Oj ja tez nie wiem co tam teraz jest. Cos wybierzecie no raczkuje juz Domek i mnie szpieguje tez probuje isc spac
Szpieg z krainy deszczowcow -karrramba hahah wiesz co mysle ze wiemy o starowce tyle samo mimo ze ja jestem na miejscu zarazilam sie od Ciebie tym niespaniem!
Stary 2016-08-08, 23:24   #2345
czekooczekolada
Zakorzenienie

Naprawdę macie takie problemy z obcinaniem paznokci? Moja leży i się nie rusza, obserwuje jak biorę palec po palcu i ciacham paznokietka U nóg tak samo

Cytat:
U nas butla, kapiel, zęby i spac. Ostatnio teściowa byla zdziwiona że nie je przed samym spaniem. A ja sobie wymyslilam że jak bedzie starszy to przeciez nie bedzie jadl kanapek w łóżku, taki nawyk chce juz świadomie wyrobic, poza tym on je w sumie pol h przed zasnieciem jakos wiec co za różnica - taka byla zdziwiona że nic nie powiedziała a taki z niej spec od dzieci i jedzenia
Maluchów to wiem, ze się nie kąpie po jedzeniu, żeby nie zwróciły, ale o starszakach naszych to w sumie nie myślałam. Kumpela ma syna 3 letniego i najpierw go kąpie, a potem on je kolacje , pobawi się chwilę i kładzie się spać.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
ciezko nadrobic po weekendzie... Nadrobilam ostatnia strone :P

czeko
zamiast cyca deserek

Novakia
to moja je przed snem 2 godziny a pozniej na spaniu :P olaboga co by powiedziala

moj lobuz juz czeorakuje od tak ruszyla do przodu (nie chodzi do tylu) ale narazie przejdzie ze dwa metry do swojego celu i siada na pupce. Za to bardzo sie cieszy sama ze idzie

dziewczyny a jak wyciszacie przed snem dzieciaczki ?
Ja śpiewam, a raczej wajczę. Szukam w myślach takiej piosenki, przy której na bank będę fałszowac(ostatnio na topie Celine Dion - My Heart Will Go One ) i wyję jak wilk do księżyca Jakoś ją to uspokaja, bo po chwili sama zaczyna mruczeć i zamyka oczy Dziś coś nie podziałało, ale może dlatego, że się drzemnęła koło 18..

Cytat:
Tesciowa mowi, ze moja czworakowac nie bedzie przez nasze panele, dywan musi byc... Co wy na to
Obalam! My nie mamy dywanów i raczkujemy Mamy chodnik w sypialni, a w salonie teraz rozkładam Małej koc i na nim sobie raczkuje. Ale i tak woli wyjśc poza i pełza po płytkach i panelach. Ale zgodze się, że na dywanie lepsza przyczepność. Jak idę z nią do babci to tam śmiga, że ciężko nadążyć. U nas się ślizga.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Melduję się po paru dniach nieobecności.
Młody w piątek skończył 9 miesięcy. Potwierdziła się płeć u drugiego malucha, więc jestem w szale szukania inspiracji na wystrój do pokoju dziecięcego.
Byłam tez w pracy poinformować o swojej sytuacji - szefowa w szoku, ale przyjęła to do wiadomości. Mają trochę dziwne podejście, bo umawiając spotkanie, miałam problem z dopasowaniem się do terminów (zakładali, że mam bardzo dyspozycyjną opiekunkę).
Mąż kupił zabezpieczenia antydzieciowe. Oczywiście pozakłądał je tak, że nie jestem w stanie skorzystać z wielu wtyczek.
My też mamy kupione, ale narazie jeszcze nie ma potrzeby zakładać. Chociaż wczoraj młoda odsunęła sobie szafkę i przycisnęła palca Więc chyba najwyższa pora zamontować

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-08-08, 23:34   #2346
agatka222
Rozeznanie

Cytat:
Tesciowa mowi, ze moja czworakowac nie bedzie przez nasze panele, dywan musi byc... Co wy na to
Tak podobno jest Chociaż u nas przy drugim dziecku się to niezupełnie sprawdziło - najlepiej mu idzie na panelach i na piance. Na dywanie "krótkowłosym" też dobrze. Najsłabiej na dywanie z długim włosiem.

Cytat:
To chodzi o przyczepność? Bo ja właśnie nie wiem o co w tym chodzi
Tak

Cytat:

Ej no ale to niemożliwe zeby tesciowa miala racje węszę spisek
Haha

Cytat:
No nie moge spac nie moge!
Może barany policz

Cytat:
Potwierdziła się płeć u drugiego malucha, więc jestem w szale szukania inspiracji na wystrój do pokoju dziecięcego.
Przypomnisz, jaką płeć będzie miało Twoje dzieciątko? Bo chyba przeoczyłam

Cytat:
Naprawdę macie takie problemy z obcinaniem paznokci? Moja leży i się nie rusza, obserwuje jak biorę palec po palcu i ciacham paznokietka U nóg tak samo
U nas tak samo

PS. "Ten wątek obecnie przeglądają: 35 (2 użytkowników i 33 gości)". Wow

Edytowane przez agatka222
Czas edycji: 2016-08-09 o 00:00
agatka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 00:35   #2347
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Tak podobno jest Chociaż u nas przy drugim dziecku się to niezupełnie sprawdziło - najlepiej mu idzie na panelach i na piance. Na dywanie "krótkowłosym" też dobrze. Najsłabiej na dywanie z długim włosiem.

Tak

Haha

Może barany policz

Przypomnisz, jaką płeć będzie miało Twoje dzieciątko? Bo chyba przeoczyłam

U nas tak samo

PS. "Ten wątek obecnie przeglądają: 35 (2 użytkowników i 33 gości)". Wow
Oo a gdzie to pisze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-08-09, 00:36   #2348
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny to moja jest jakimś wyjątkiem, bo mamy głównie panele i częściowo plytki, a czworakuje super szybko.
Na dywanie u moich rodziców jakoś mniej chętnie

CORNFLOWER ja caly czas piję femaltiker i herbatki na laktację, swego czasu bralam lecytynę, ale nie zauważyłam różnicy, więc biorę tylko przy zastojach. Ja też odciągam maks. 30ml po karmieniu i mam wrażenie, że u mnie od dnia cyklu / hormonów zależy ilość mleka. Są dni, że nie ma z tym problemu, a są też takie, że ewidentnie jest dużo mniej mleka. Ja przed ciążą mialam badane różne hormony, prolaktynę też i wszystko niby w normie wyszlo.

Pochwalisz się czy będzie parka czy dwóch chlopakow?
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 02:18   #2349
agatka222
Rozeznanie

Cytat:
Oo a gdzie to pisze?

Na samym dole strony, pod reklamami i oknem "szybkiej odpowiedzi". Ale ja piszę z lapka, nie wiem czy na telefonie to widać
Stary 2016-08-09, 02:39   #2350
diablica80
Zakorzenienie

Odpadłam wieczorem...nawet nie wiem kiedy zasnęłam
Teraz nakarmiłam młodego i nie śpię

Co do paneli i raczkowania - no ja z tych matek co do salonu dywan specjalnie zakupiła co by młodemu się lepiej uczyło no i dużo na trawie przebywał to doskonalił technikę...teraz na każdej powierzchni zasuwa.

Pieluchy Dady kupiłam faktycznie są ok. Młodego doopka ma się w nich całkiem dobrze
Gdybym wiedziała szybciej bym się zdecydowała bo te zielone pampersy są straszne

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 02:43   #2351
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Na samym dole strony, pod reklamami i oknem "szybkiej odpowiedzi". Ale ja piszę z lapka, nie wiem czy na telefonie to widać
To tylko 2uzytkownikow patrzy reszta nas podglada?
Kurde Grzechu sie obudzil i se lezy i gada, nie chce jesc, co za koleś.
Juhuuu Diablica
Stary 2016-08-09, 02:44   #2352
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dobre są

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

Cytat:
Kurde Grzechu sie obudzil i se lezy i gada, nie chce jesc, co za koleś.
Juhuuu Diablica
Nie no koleś niesamowity
Mój zasnął na szczęście...
Ucaluj go od ciotki diablicy

Stary 2016-08-09, 03:08   #2353
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dobre są

---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

Nie no koleś niesamowity
Mój zasnął na szczęście...
Ucaluj go od ciotki diablicy

Juz on musi byc opętany, cos ma z diabła 😒
Stary 2016-08-09, 05:06   #2354
agatka222
Rozeznanie

Cytat:
Albo niezalogowani użytkownicy W każdym bądź razie dużo osób nas czyta
Stary 2016-08-09, 06:01   #2355
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Szalona kobieto też nie śpicie w nocy?

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

Cytat:
Juz on musi byc opętany, cos ma z diabła 😒
Po tatusiu czy mamusi?

Stary 2016-08-09, 06:17   #2356
agatka222
Rozeznanie

Cytat:

Stosujesz zioła (np. szałwię)? To też powinno pomóc.
Nie stosuję na razie. Jakoś wolno mi to odstawianie idzie i trochę się z tym ociągam - liczę, że sytuacja "sama" się jakoś rozwiąże

Cytat:
Szalona kobieto też nie śpicie w nocy?
Ja w innej strefie czasowej, z Hameryki nadaję Chociaż i na mnie przyszła pora, więc "dobranoc" dla mnie i "dzień dobry" dla Was
Stary 2016-08-09, 06:25   #2357
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie stosuję na razie. Jakoś wolno mi to odstawianie idzie i trochę się z tym ociągam - liczę, że sytuacja "sama" się jakoś rozwiąże

Ja w innej strefie czasowej, z Hameryki nadaję Chociaż i na mnie przyszła pora, więc "dobranoc" dla mnie i "dzień dobry" dla Was
Aaaa zapomniałam to dobranoc

Stary 2016-08-09, 06:27   #2358
novakia
Zakorzenienie

Siema z rana, noc jak śmietana😅 wstalismy o 6! Poza przygodą kolo 3 bylo spoko ☺ nie wiem co on spac nie może w nocy czy co, belzebub jeden 😛

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Cytat:
Jestesmy popularne, zdalam sobie sprawe ze ktos czyta te moje glupoty 😂
Stary 2016-08-09, 07:15   #2359
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dziś jestem zombie co chwila smoczka podawałam...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 07:22   #2360
olilina
Zakorzenienie

A ja co chwilę cycka... masakryczna noc
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 07:42   #2361
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak wyciszacie przed snem dzieciaczki ?
Robię oświetlenie nocne, kładę do łóżeczka, włączam nocną muzyczkę, kładę/noszę przytuloną, śpiewam, opowiadam coś cicho, głaszczę...
Oczywiście u mnie nic to nie daje.

Cytat:
Moja ma całą podłogę wyłożoną puzzlami piankowymi i faktycznie, na puzzlach i na dywanie jest lepiej. Ale po panelach i terakocie też zasuwa, tylko że najlepiej jej to wychodzi jak ma bose nóżki, w skarpetkach się ślizga, nawet jeśli mają podeszwę antypoślizgową.
Cytat:
Te nowe pampki zmieniły formułę - są produkowane na rynek ukraiński i rosyjski, siłą rzeczy spadły na jakości
Ja na początku byłam tymi nowymi Pampkami zachwycona...
Cytat:
No nie lubi, ona w ogóle ma problem z usiedzeniem spokojnie przez pięć minut, ciągle coś ją interesuje

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Jestesmy popularne, zdalam sobie sprawe ze ktos czyta te moje glupoty 😂
Sporo jest osób, które się nie logują, a czytają (ja czasem z telefonu czytam bez logowania), sporo jest przyszłych mam, które podczytują żeby wiedzieć czego się spodziewać
Stary 2016-08-09, 08:02   #2362
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Robię oświetlenie nocne, kładę do łóżeczka, włączam nocną muzyczkę, kładę/noszę przytuloną, śpiewam, opowiadam coś cicho, głaszczę...
Oczywiście u mnie nic to nie daje.
O to j jak u mnie,kapiel,kolysanki i lampke zapalam ale gucio to dajewscieka sie na lozku zawsze ok godz jeszcze zanim padnie na dobre;-)ale odkad spi ze mna nocki.ok sa,dzis obudzila sie po polnocy zjadla pospala do7dojadla i prawie do 8dospala,ale bede probowac ja uczyc w lozeczku spac bo meza przez to spanie z mala wymeldowalam z pokoju=-O

Dziewczyny wspolczuje nocek,obyscie wkoncu mogly sie wyspac

U nas raczkowania nie ma wiec sie nie wypowiem czy dywan lepszy czy panele,w czolganiu nie widze roznicy:-P mloda uskutecznia wspinanie po matce,walczy zawziecie jakby to byla walka o zycie;-)wczoraj wieczorem mnie rozczulila,przy zasypianiu wchodzial na mnie i sie przytulala,az mi sie cieplo na serduchu robilo

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:04   #2363
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie nie ma opcji spania ze mną i nie wprowadzę tego, nawet jak mi ktoś zagwarantuje, że dziecko będzie spało spokojnie 12h
Stary 2016-08-09, 08:11   #2364
szwedka007
Wtajemniczenie

Hello, ta szybko piszecie, ze nie nadążam.

U nas jest napierw kąpiel potem butla i spanie
Szkoda mi by bylo po kąpieli puszczac znowu na podloge bo znowu trzeba by ja bylo myc.

U nas tez lepiej czworakuje na dywanie. Na podlodze dlugo bylo pelzanie jak sie tylko dywan konczyl. Ale juz pelza coraz mniej

Z nowosci to klęczy w lozeczku i sie rozgadala nam dziewczyna. Gaworzy jak nakręcona

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem mnie rozczulila,przy zasypianiu wchodzial na mnie i sie przytulala,az mi sie cieplo na serduchu robilo

Jak slodko

Moją jak zawolam to tez przylazi i sie probuje przytulic tak pcha glowe na mnie
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:15   #2365
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ale macie fajnie
Moja przychodzi i włazi na mnie jak ma pełną pieluchę i chce żeby ją zmienić
Stary 2016-08-09, 08:31   #2366
Catherine86
Zakorzenienie

DZis spalismy cala noc 7:20 wstalismy. Ech zeby to tak codziennie bylo.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:54   #2367
cynamon_
Zakorzenienie

Kasia, zazdroszczę u nas to chyba nigdy nie nastąpi.
Trzymajcie kciuki dziewczyny, dzisiaj idę z synkiem do nowego przedszkola tak na godzinkę, żeby go oswajac narazie się cieszy ("bo dzieci po polsku będą tam mówić") oby mu tak zostalo
Stary 2016-08-09, 08:57   #2368
Catherine86
Zakorzenienie

Bedzie dobrze Monia

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:59   #2369
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
U mnie nie ma opcji spania ze mną i nie wprowadzę tego, nawet jak mi ktoś zagwarantuje, że dziecko będzie spało spokojnie 12h
Ja tez tak mowilam ale zwatpulam jak wstawala co godzine:-\ale zazdroszcze determinacji,tez sie musze za to wziasc

Cytat:
Trzymajcie kciuki dziewczyny, dzisiaj idę z synkiem do nowego przedszkola tak na godzinkę, żeby go oswajac narazie się cieszy ("bo dzieci po polsku będą tam mówić") oby mu tak zostalo
kciukidaj znac po:-P

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 09:01   #2370
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?
Cytat:
Na pewno bedzie dobrze, wie co to przedszkole, pójdzie latwiej niz myslisz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości