Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-08, 22:01   #1201
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Gapulinka 10 cm! ale super

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-08, 22:05   #1202
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja tez wizyta dop pod koniec miesiąca.

Gapulinka- masz wielkiego maluszka
I proporcjonalnie wielki brzuch. Ale gin powiedział ze to normalne w przypadku małej różnicy między ciążami. U mnie brzuch/piłka nie konczy się w okolicy pępka a już pod cyckami..

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Gapulinka 10 cm! ale super

No 9 z hakiem ☺

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 22:07   #1203
Escorpio
Zakorzenienie

Ja wizytę mam 29, tez nie wytrzymam...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 22:09   #1204
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A lekarz cos mowil? Moze maluch spal i dlatego tak bylo.
A propos przeziernosci to czytalam, że jej wiekkosc zalezy tez od tygodnia i dnia ciazy.

No właśnie się ruszało bardzo. Lekarz mówił, ze wszystko ok, tetno też. No ale wiadomo jak jest, w pierwszej ciąży było prawie zawsze ok.140.

Yhhhhh. Najgorsze, że on będzie dopiero za miesiąc, bo ma urlop, konferencje i chyba pójdę w międzyczasie gdzieś, bo jakoś nie daje mi to spokoju.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 22:11   #1205
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Dziecię ma prawie 10cm, wszystko ok i najprawdopodobniej będzie chlopak 😃 lekarz sam zaproponował znieczulenie podczas porodu. Musze się zastanowić ale chyba się zdecyduję.

Ale masz dużego dzidziusia

Ja jutro wizyta zwykła, a 23 sierpnia wizyta u genetyka

Kupiłam dziś pierwszy zakup, takie słodkie body całe rozpinane z przodu
Stary 2016-08-08, 22:16   #1206
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
No właśnie się ruszało bardzo. Lekarz mówił, ze wszystko ok, tetno też. No ale wiadomo jak jest, w pierwszej ciąży było prawie zawsze ok.140.

Yhhhhh. Najgorsze, że on będzie dopiero za miesiąc, bo ma urlop, konferencje i chyba pójdę w międzyczasie gdzieś, bo jakoś nie daje mi to spokoju.

ja nie wiem czy to spanie/nie spanie ma jakies znaczenie. moj jak spal na usg to mial terno 173, a ostatnio gdy fikał jak szalony to tętno bylo chyba 162 albo jakoś podobnie
Stary 2016-08-08, 22:49   #1207
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ale masz dużego dzidziusia

Ja jutro wizyta zwykła, a 23 sierpnia wizyta u genetyka

Kupiłam dziś pierwszy zakup, takie słodkie body całe rozpinane z przodu

Mi dziś przyszła paczka z H & M z pierwszymi ciuszkami przesłodkie są
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 22:52   #1208
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mi dziś przyszła paczka z H & M z pierwszymi ciuszkami przesłodkie są
I świetne jakościowo dla maluchów. Nie do zdarcia. Co kupiłaś?

Stary 2016-08-08, 23:29   #1209
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro wstawię linki
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-08, 23:32   #1210
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Naprawdę w H&M sa świetne jakościowo ubranka? Zawsze myslalam ze takie sobie
Stary 2016-08-09, 00:19   #1211
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Może dla dzieci robią jakieś lepsze... Bo normalnie to ten sklep to taki trochę szmateks, jak dla mnie. Jedynie dobra jakościowo wydaje mi się tam ta marka L.O.G.G, czy jakoś tak
Stary 2016-08-09, 00:50   #1212
pater86
Zadomowienie

Jakie dziś super wiadomość z wizyt! Oby tak dalej
Nie miałam dziś na nic czasu bo znowu mam gości lubię jak nas ktoś odwiedza, ale z drugiej strony trochę to męczące...

Co do odwiedzin po porodzie i pomocy itd. wg. mnie wszystko zależy od tego jak to ma wyglądać. Jeśli ktoś chce nam ugotować obiad, ogarnąć chatę i poprasować to radzę skorzystać moja mama przyjechała do mnie po 2 tygodniach od porodu i tak właśnie ta pomoc wyglądała. Wtedy spokojnie zajmowałam się dzieckiem i nie martwiłam o zakupy, sprzątanie i gotowanie A jeśli chodzi o odwiedziny to zależy jak się będziecie czuły, ja na następny dzień po powrocie do domu normalnie się ubrałam, nie wietrzyłam krocza i nie chodziłam z cyckami na wierzchu. Mnie niestety nie miał kto odwiedzić, ale nie miałabym nic przeciwko temu żeby na pół godzinki ktoś wpadł, zobaczyć dziecko, zmienić parę zdań i wypić herbatę przecież nikt nie będzie pchał się Wam do domu jak będziecie po cesarce...
Stary 2016-08-09, 01:13   #1213
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Jakie dziś super wiadomość z wizyt! Oby tak dalej
Nie miałam dziś na nic czasu bo znowu mam gości lubię jak nas ktoś odwiedza, ale z drugiej strony trochę to męczące...

Co do odwiedzin po porodzie i pomocy itd. wg. mnie wszystko zależy od tego jak to ma wyglądać. Jeśli ktoś chce nam ugotować obiad, ogarnąć chatę i poprasować to radzę skorzystać moja mama przyjechała do mnie po 2 tygodniach od porodu i tak właśnie ta pomoc wyglądała. Wtedy spokojnie zajmowałam się dzieckiem i nie martwiłam o zakupy, sprzątanie i gotowanie A jeśli chodzi o odwiedziny to zależy jak się będziecie czuły, ja na następny dzień po powrocie do domu normalnie się ubrałam, nie wietrzyłam krocza i nie chodziłam z cyckami na wierzchu. Mnie niestety nie miał kto odwiedzić, ale nie miałabym nic przeciwko temu żeby na pół godzinki ktoś wpadł, zobaczyć dziecko, zmienić parę zdań i wypić herbatę przecież nikt nie będzie pchał się Wam do domu jak będziecie po cesarce...
Nie znam gościa który tylko na pol godzinki wpadł do mnie
Widze ze mamy takie same mamy pewnie bedzie cos gotować, robic zakupy i pomoże ze sprzątaniem
Nie moge usnac...
Stary 2016-08-09, 06:26   #1214
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla dorosłych nie. Napisałam ze dla dzieci. Szczególnie body z conscious.

Stary 2016-08-09, 07:00   #1215
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dla dorosłych nie. Napisałam ze dla dzieci. Szczególnie body z conscious.

Dlatego napisałam "ubranka" nigdy nic dla dzieci tam nie kupowałam, dlatego myslalam ze jakość taka sama jak dla dorosłych. Musze im sie lepiej przyjrzeć.
Jest u mnie w miescie taki fajny sklep-outlet, który ma w większości ubrania z hm, ale o dziwo z najnowszej kolekcji i sporo tańsze niz w sklepie stacjonarnym. Ciekawe czy maja cos fajnego dla maluszków
Stary 2016-08-09, 07:30   #1216
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Nie znam gościa który tylko na pol godzinki wpadł do mnie
Widze ze mamy takie same mamy pewnie bedzie cos gotować, robic zakupy i pomoże ze sprzątaniem
Nie moge usnac...
Myślę, że jak ktoś wpada z wizytą po narodzinach dziecka to liczy się z tym, że nie może się zasiedzieć, ale kto wie trzeba będzie dyskretnie wykopać za drzwi hehehe
Stary 2016-08-09, 07:46   #1217
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Myślę, że jak ktoś wpada z wizytą po narodzinach dziecka to liczy się z tym, że nie może się zasiedzieć, ale kto wie trzeba będzie dyskretnie wykopać za drzwi hehehe
Różni sa ludzie niestety. Moja mama wróciła wczoraj głodna z pracy, wlasnie sobie gotowała jedzenie, zadzwoniła koleżanka i mama mowi ze jest bardzo głodna, bo dawno nie jadła i sobie gotuje. A koleżanka co? Nic :/ ponad pol godziny nawijała o swoich sprawach i nie pozwoliła mamie zjesc... Niby zwykła rozmowa telefoniczna, ale sa ludzie co potrafią przyjsc i pol dnia siedzieć
Stary 2016-08-09, 08:12   #1218
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Różni sa ludzie niestety. Moja mama wróciła wczoraj głodna z pracy, wlasnie sobie gotowała jedzenie, zadzwoniła koleżanka i mama mowi ze jest bardzo głodna, bo dawno nie jadła i sobie gotuje. A koleżanka co? Nic :/ ponad pol godziny nawijała o swoich sprawach i nie pozwoliła mamie zjesc... Niby zwykła rozmowa telefoniczna, ale sa ludzie co potrafią przyjsc i pol dnia siedzieć
No niestety masz rację, normalny człowiek by zadzwonił później lub poprosił by mama oddzwoniła, a nie tak...
Stary 2016-08-09, 08:20   #1219
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja znów się martwię niskim tetnem- 123 😕 niby w normie, ale jakieś takie niskie. Nie muszę chyba pisać, ze przejrzałam milion stron o niskim tetnie dziecka 😕

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Jaki duży! 😍

Ja zrobiłam ten sam błąd,czyli odwiedziłam milion stron z wysokim tętnem dziecka. Mój miał aż 190 więc też powód do zmartwień. Będzie dobrze wiem że łatwo się mówi/pisze ,bo samej mi ciężko, ale musimy wierzyć że jest ok

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-09, 08:21   #1220
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Super Gratuluje u mnie w opisie usg genetycznego oprócz ,tych wszystkich statystyk, jest opisane że bąbel ma serduszko, nerki,rączki,nóżki i stópki
A Wy wszystkie dostalyscie Jakis opis? ja nic... sobie dr wydrukowal pare fotek, mi dal jak zwykle jedna, powiedzial, ze wszystko dobrze i tyle. Nawet w ksiazeczce ciazy wpisal tylko dwa pomiary - dlugosc od glowki do pupki 6,7 . przeziernosc 1,7 i napisal kosc nosowa i plusik. i koniec. 150 Euro i dziekuje
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:30   #1221
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basiak89 Pokaż wiadomość
Ja na każdym USG wg parametrów mam inną ilość tygodni i dni niż OM. To też chyba zależy od sprzętu. Ale mi lekarz powiedział, że dziecko może się szybciej rozwijać lub trochę wolniej i że nie poda, który tydzień i dzień jest prawidłowy niestety. Pewniakiem jest tylko to jak się wie kiedy doszło do zapłodnienia.

Ale miałam wczoraj dzień.. od rana utrzymywała się gorączka ok. 38.6 poszłam na dyżur i lekarz zalecił apap i wypisał skierowanie gdyby temperatura nie spadała... no i temperatura spadła tylko na godzinę i znów prawie 39 stopni- zero kataru, bólu gardła ani nic od strony układu moczowego. Wystraszona poszłam so szpitala do ginekologa. Morfologia, crp i mocz nic nie wykazał. Na USg wszystko ok- dowiedziałam się, że będzie SYNUŚ! temperatura nie spadała. Poszłam do domu i złapały mnie dreszcze- szybko apap.. przeszło. Dziś jak narzie bez gorączki. Co to było? nie mam pojęcia. Mam nadzieje, ze dziś się nie powtórzy.
Gratulacje synusia

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:34   #1222
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
A Wy wszystkie dostalyscie Jakis opis? ja nic... sobie dr wydrukowal pare fotek, mi dal jak zwykle jedna, powiedzial, ze wszystko dobrze i tyle. Nawet w ksiazeczce ciazy wpisal tylko dwa pomiary - dlugosc od glowki do pupki 6,7 . przeziernosc 1,7 i napisal kosc nosowa i plusik. i koniec. 150 Euro i dziekuje
tak, dostalam opis serca,mozgu, pecherza moczowego, nerek, oczywiscie kosc nosowa i przeziernosc tez. lekarz nawet sprawdzal czy rozszczepu podniebienia nie ma. dostalam tez ryzyko stanu przedrzucawkowego i przedwczesnego porodu oprocz ryzyka trisomii, wiec naprawde jestem zadowolona a fotek dostalam na oko 30-40 ale z wiekszosci wiele nie rozumiem niestety

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

to prawda!!!w sopocie w h&m bylismy wczoraj, maja dzial dla maluchow i maja tak sliczne i praktyczne bodziaki,ze chyba cos wezmiemy. zakochalam sie w takim podwojnym zestawie calosciowo rozpinanym za 44zl. nigdzie nie stercza zadne nitki, nie to co w ciuchach dla doroslych

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-09 o 08:36
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:35   #1223
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
tak, dostalam opis serca,mozgu, pecherza moczowego, nerek, oczywiscie kosc nosowa i przeziernosc tez. lekarz nawet sprawdzal czy rozszczepu podniebienia nie ma. dostalam tez ryzyko stanu przedrzucawkowego i przedwczesnego porodu oprocz ryzyka trisomii, wiec naprawde jestem zadowolona
Ja też taki dostałam z wizyty prywatnej ale za to nie dali mi zdjęć (bo płyta 2d 50zł, płyta 3d 99zł...)

Ze zwykłej z abonamentu medycznego z firmy dostaję dużo krótszy opis ale za to sporo fotek

Na żadne z usg nie wzięłam karty ciąży, będę musiała na normalnej wizycie poprosić lekarke o wpisanie i podpis
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:45   #1224
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
tak, dostalam opis serca,mozgu, pecherza moczowego, nerek, oczywiscie kosc nosowa i przeziernosc tez. lekarz nawet sprawdzal czy rozszczepu podniebienia nie ma. dostalam tez ryzyko stanu przedrzucawkowego i przedwczesnego porodu oprocz ryzyka trisomii, wiec naprawde jestem zadowolona a fotek dostalam na oko 30-40 ale z wiekszosci wiele nie rozumiem niestety

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

to prawda!!!w sopocie w h&m bylismy wczoraj, maja dzial dla maluchow i maja tak sliczne i praktyczne bodziaki,ze chyba cos wezmiemy. zakochalam sie w takim podwojnym zestawie calosciowo rozpinanym za 44zl. nigdzie nie stercza zadne nitki, nie to co w ciuchach dla doroslych

No to mi tym bardziej przykro, bo ja nic nie mam;( ale najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa. Bo test Peppa to inna sprawa? czy dopiero jak lekarz bedzie mial wyniki z krwi to jest szansa. ze cos mi da?
Stary 2016-08-09, 08:46   #1225
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja też taki dostałam z wizyty prywatnej ale za to nie dali mi zdjęć (bo płyta 2d 50zł, płyta 3d 99zł...)

Ze zwykłej z abonamentu medycznego z firmy dostaję dużo krótszy opis ale za to sporo fotek

Na żadne z usg nie wzięłam karty ciąży, będę musiała na normalnej wizycie poprosić lekarke o wpisanie i podpis
o rany nie lubię takich liczykrupów. mój lekarz z sympatii nam zrobil bez dopłaty 2 fotki 3d, a nagranie na płytę tez mialo byc, ale sobie dopiero podczas usg przypomnieliśmy jak sie prowadzi ciaze tam gdzie ja chodze,to nagranie jest w cenie, bez doplaty. zreszta nawet lekarz mowil, ze to zaden wysilek wsunac plyte. na kolejne usg sobie powiadomienie w tel ustawimy zeby nie zapomniec

dzis w sopocie nie zapowiada sie na piekny sloneczny dzien, moze sie wypogodzi jeszcze... byle nie padalo
Stary 2016-08-09, 08:48   #1226
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
czy dopiero jak lekarz bedzie mial wyniki z krwi to jest szansa. ze cos mi da?
Też tak może być. Tak naprawdę sam opis z usg jest Ci zbędny jeśli wszystko jest w porządku, to tylko formalność. Jakby coś było nie tak to na pewno by tam zaznaczył
Interpretacje testu Pappa też wyglądają różnie, jedni dostają suche cyferki, inni cyferki zinterpretowane a jeszcze inni pełną interpretację w oparciu i o cyferki i o usg...
Stary 2016-08-09, 08:48   #1227
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie. Dziecię ma prawie 10cm, wszystko ok i najprawdopodobniej będzie chlopak 😃 lekarz sam zaproponował znieczulenie podczas porodu. Musze się zastanowić ale chyba się zdecyduję.

Gratulacje udanej wizyty Faktycznie poki co przewaga chlopcow na watku
Stary 2016-08-09, 08:48   #1228
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
No to mi tym bardziej przykro, bo ja nic nie mam;( ale najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa. Bo test Peppa to inna sprawa? czy dopiero jak lekarz bedzie mial wyniki z krwi to jest szansa. ze cos mi da?
nie mam pojecia jak jest u Ciebie. ja musialam pobrac krew na pappe 3 dni przed wizyta, nie moglam odebrac wynikow, bo dostal je lekarz. na wizycie oprocz usg z wynikow pappy i tej podjednostki beta wyliczal mi to co wyzej wymienilam i dopiero jak obliczyl i wyjasnil dostalam do ręki razem ze zdjeciami usg.
wiem, ze niektorzy maja pobierana krew dopiero w dniu usg, co mi sie nie podoba, a potem za tydzien czy 2 kolejna wizyta z wynikami samej pappy

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-09 o 08:50
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 08:50   #1229
axn22
Zakorzenienie

W ogóle to podstawiłam rodzicom kopertę ze zdjęciami z USG... więc jak ją dziś/jutro ze skrzynki odbiorą to się wreszcie dowiedzą, będzie niespodzianka
Stary 2016-08-09, 08:51   #1230
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jest taka szansa, ja dostałam taki opis już z wynikami pappa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości