|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może faktycznie cos jest z tymi dywanami, bo u nas tylko panele i mała jeszcze nie raczkuje. Ma puzzle piankowe wyłożone, ale co z tego,jak przebywa wszędzie tylko nie na nich? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spalam z nia kilka razy jak miala mocne kolki i plakala cala noc, wtedy tylko to ja uspokajalo ale pozniej zawsze w swoim lozeczku spala. Nie uznaje wyrzucania meza do salonu i spania z dzieckiem, w trojke jeszcze bym przymknela oko od czasu do czasu ale narazie nie ma opcji, tz za bardzo rekami rzuca podczas snu
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
Mloda juz cwiczy w lozeczku :Pmt za to do 3 ,mialysmy pobudki, ale jak otworzylam okno to Mloda dospala do 8.40 a ja z nia a co do zebow syna Mroczka, to jak najbardziej prawdziwe. Moja chrzesnica tez tak miala. Bardzo szybko jej wyszla duuzanilosc zebow. Jak miala pol roku miala 6... a z nogami no coz, ciekawe
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2016-08-09 o 09:20 |
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tez mam pake puzzli i maly dywanik z dlugim wlosem ale ona wcale na tym nie siedzi
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko ma swoje łóżeczko, i ma w nim spać. Dopiero jak się budzi rano, jak już jest jasno i wiem że nie uśnie, to biorę ją do nas i się po nas wścieka. A tak to jak się jej zdarzy obudzić na cyca w nocy, odkładam spowrotem do łóżeczka ![]() Nie wyrzuciłabym chłopa do spania w salonie
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze pozniej nie bedzie u nas tak jak u mojej kumpeli bo ona tez dawala od malego do lozeczka, a pozniej jak sie drugie pojawilo to tata spi ze starszym, a mama z mlodszym, tetaz maja 6 i 4 latka i nadal tak jest...
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam lubię spać z małą
I mój mąż również Córcia często śpi u siebie, ale jak się rozbudzi i wezmę ją na jedzenie to już nie odkładam. Łóżko mamy dość wąskie i jakoś się mieścimy. Ba, nawet kot jeszcze w nogach się ułoży!
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wyrzucilabym meza do salonu, spalismy w 3 dlugo. Latwo mowic ale co zrobic gdy dziecko sie nie da odlozyc? Tylko czul lozeczko i ryk i mogl tak cala noc. W koncu "dorosl" do samodzielnego spania i juz nie ma problemu zadnego. Z kolei kuzynka oduczala spania z nimi, dzieci dzis maja 4 i 2 lata i budza sie do 10 razy w nocy... Wyobrażacie sobie? Takze zalezy od dzieci tez
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nauczyla na poczatku spac z nimi to teraz sie budza. Pozniej jest ciezko wiec lepiej od poczatku uczyc swojego lozka no chyba ze ktos chce z dziecmi spac. Kazdy robi jak chce
|
#2380 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ewa na początku nie tolerowała łóżeczka, przez dobre 3 miechy spała w wózku, a przez kolejne 3 wózek był niezbędny do drzemek w ciągu dnia. Czasem też kładłam ją na drzemkę na swoim łóżku, ale w nocy, ze mną? Nie brałam w ogóle tej opcji pod uwagę.
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy lozko malzenskie 140x200 ale za bardzo sie rzucamy jak spimy. Zreszta przy malej w szpitalu wcale nie spalam wiec 3 doby bez snu, a w domu jak bralam do siebie to jak na szpilkach zeby czasami nie przygniesc. To nie dla mnie.
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie sluchalam dobrych rad z kolei o usypianiu w wozku, wydawało mi sie to takie głupie i że ciezko mi bedzie właśnie oduczyć. A ja sama tez potrzebowałam tej bliskosci z maluszkiem no i w nocy to spal z cycem w buzi praktycznie, no bo na poczatku to ciągłe wiszenie cala dobe
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
No i wlasnie dlatego, wiem ze fajnie jak takie bobo obok spi ale z cycem w buzi to nie ma opcji. Babka u ktorej bawilam dziecko do dwoch lat spala z malym i on w nocy co chwile sie budzil i ja cycal. Ta niewyspana, do pracy oczy na zapalki, masakra byla.
|
|
#2384 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Bo ja w tym nie widzę nic fajnego
Jak była malutka, to jej się zdarzało zasnąć na mnie - zanim się nauczyłam kiedy mogę ją bezpiecznie odłożyć żeby się nie obudziła, to więcej z tym było stresu i mojego przemęczenia, niż radości.
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Ryzyko cycowania hehe
![]() Czym sie bawia teraz wasze dzieci? Mam wrażenie że obecne zabawki juz go nudzą i troche z nich wyrósł. Ostatnio bylismy w sklepie oglądaliśmy różności i dotarło do mnie że ja nawet nie wiem ile jest rzeczy i nic mu nie kupuje. W sumie bawi sie butelkami itp ale cos rozwijającego by soe przydalo nie? Myslalam o takim grzybku co sie naciska i kręci sie karuzela albo pierwsze klocki lub ksztalty, piramidy z klockow takie, ale jakie to drogie wszystko! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
my od razu spałyśmy razem w szpitalu w jednym łóżku, bo tak mi było wygodniej, widziałam co mała robi i nie musiałam wstawać z rozprutym brzuchem
![]() Cytat:
najbardziej ją interesują przedmioty codziennego użytku jak klapki, meble, butelki ostatnio miała fun z wiatraczka odpustowego, ale radocha potrwała może 5 minut i teraz leży w kącie
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyło raz, jak się wyśmiały, więcej grysiku nie piłam A spanie w tym wieku z mamą i tatą? Przecież to tak jakby obciach dla tak duzego dziecka, ale jak widać, nie dla każdego :PCytat:
Teraz jak chcę ją uśpić w dzień, to kładę ją na kolanach i się trochę 'bujam' , i tak zasypia.No i kumpeli syn - 3 lata - spał z nią jak był mały, a ojciec spał w salonie na kanapie. Dość długo. I nie ma teraz nocy, żeby Młody nie wstał i nie przyszedł do nich na łóżko.
|
|
|
#2388 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Drugi chłopiec. Wliczając TŻ-ta, to trzeci Cytat:
Cytat:
?Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać, jak wieści z adaptacji.Cytat:
![]() Cytat:
Śpi z nami, akurat nigdy nie musiałam eksmitować męża. Tż lubi, jak mały się do niego przytula. Cytat:
Cytat:
Nie jestem orędowniczką spania z dzieckiem jako sposobu na życie (jest to wybór, u niektórych dzieci i rodziców dobrze to fukncjonuje, u innych nie). Kiedy czytam, że to rozpieszczanie, rozpuszczenie dziecka (ma znać swoje miejsce), to aż przykro się robi. Cytat:
Nic nie przebije kontaktu z bliskimi osobami i zwierząt domowych.
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Corn
od Polnocy do 3 nad ranem mialam co chwilke pobudki wiec tak wesolo nie jest mam nadzieje ze to poprostu skok i Mlodej zaraz przejdzie bo w sumiemdaje rade i czworakuje ![]() tez jestem zdania ze do spania jest lozeczko i dziecko tam powinno spac ja tam lubie sie rozwalic i przytulic do TZta a tak to bym pewnie nic nie spala jakby Mala byla z nami...
|
#2390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tak bez męża pierwsze wyjście alkoholowe było miesiąc temu. Piękna sprawa ![]() Cytat:
My od początku uczyliśmy spania w swoim łóżku, ale mam znaojmych, których synek ma 12 miesięcy skońcozne i nie zaśnie nawet na drzemkę u siebie w łóżeczku czy w wózku, tylko u rodziców na łóżku i tylko z mamą....
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie noc taka sobie, tragedii nie było ale po 2 Jula sie obudziła, ja się ocknelam trochę później i zdążyła się już rozbudzić i wariować w łóżeczku. Dałam cyca ale nie zasnęła, więc położyłam ją u nas w łóżku (póki co śpimy u niej w pokoju na kanapie, musimy się w końcu przenieść do sypialni bo tam jest duże łóżko), dałam smoka i kocyk ale nadal nie spała. Dostała butle, całą wypiła ale trochę mało jej zrobiłam... Polezała jeszcze chwilę ze smokiem i kocykiem i zasnęła ale to było grubo po 3. Za to odespalysmy to, bo obudziła się dopiero o 8:20
![]() Akurat Julia zasypia przy butli, potem ją kładę do łóżeczka i spi u siebie. W dzień tak samo. Z nami śpi jak w nocy się obudzi i nie zaśnie od razu albo jak się bardzo wierci. Ale wtedy ja z nią śpię a mąż idzie do salonu. cornflower_girl, dziękuję za miłe słowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2016-08-09 o 11:37 |
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy dawalyscie smoki 6-18? Zaraz po 6 mcu? Bo ja jeszcze mam te 0-6 z aventa, ale chyba kupie te 6+ z mam baby z takimi duzymi otworami wokol buzi. Dawalam jej taki zwykly kauczukowy 6-18 to go nie chce, odruch wymiotny ma jakby jeszcze za duzy byl.
|
#2393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tylko lovi ![]() Cytat:
nie wiem od czego ten brud, w domu w butach nie chodzimy. Pewnie trochę od kota, ale on jest niewychodzący więc też bez przesady.
|
|
|
#2395 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tak, wiem, wyrodna matka, już to kilka razy przy różnych okazjach słyszałam.
Cytat:
![]() Ciężko powiedzieć, bo trochę potrwało zanim bystra matka skumała, że jest zależność między kuponem w pieluszce, a nagłą potrzebą przytulania i włażenia na kolana Corn, tak przeczytałam to co napisałaś o swoich problemach hormonalnych i mnie zaciekawiłaś. Ja miałam od początku problem z pokarmem, nie wiem co to nawał, ale w ciąży mi wyszła lekka nadczynność a nie niedoczynność tarczycy, dlatego nie powiązałam tego.
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2397 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, przesiadłyśmy się na 6-18 na majówkę, czyli miała skończonych 7 miesięcy.
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2399 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A, było pytanie o zabawki, mamy trochę edukacyjnych, ale na razie nie ma zainteresowania. To znaczy jest, ale nie takie jak producent oczekiwał, bo na przykład klocki fajnie się gryzie
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak się bawi to albo siedzi, albo stoi...więc luzik
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

a swoja droga od kilku dni ma ochotr stawac i jak chce sie ja np posadzic to sie nie da i chce stac wiec to tak w parze jest u niej....

Spalam z nia kilka razy jak miala mocne kolki i plakala cala noc, wtedy tylko to ja uspokajalo ale pozniej zawsze w swoim lozeczku spala. Nie uznaje wyrzucania meza do salonu i spania z dzieckiem, w trojke jeszcze bym przymknela oko od czasu do czasu ale narazie nie ma opcji, tz za bardzo rekami rzuca podczas snu
Mloda juz cwiczy w lozeczku :P

no i dużo na trawie przebywał to doskonalił technikę...teraz na każdej powierzchni zasuwa.
nie wiem od czego ten brud, w domu w butach nie chodzimy. Pewnie trochę od kota, ale on jest niewychodzący więc też bez przesady.