|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Jejuu żniwa sa tz pomaga i nie wiadomo o ktorej wróci. Masakra.. 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4322 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marcia i Paula looknelam na pierwsza stronke i jak nic to musi byc ta koncowka skoku. Ja mialam termin porodu tak jak Marcia 7 lutego (tylko Nina nie chciala wyjsc ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Moje dziecie ostatnio spi na brzuszku z podkurczonymi nozkami i dupka w gorze. Normalne to? Nie wyglada to raczej na wygodna pozycje... Edytowane przez jestinna Czas edycji: 2016-08-08 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4323 |
Raczkowanie
|
Hej. U nas dziś nie jest dobrze. Żeby męczą, niech już wyjdą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Jestina moja też tak czasem śpi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Moja tak zasypia non stop ostatnio 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Figa, chyba Ty pisałaś, że macie spacerówkę Joie litetrax 4 air. Jak wam się sprawuje, jesteś zadowolona? Rozglądam się za spacerówką, bo ta z zestawu 3w1 mnie nie przekonuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Fajna jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4328 |
Rozeznanie
|
U nas chyba też skok... Budzi sie z rykiem co do tej pory jej sie nie zdarzało i ogólnie dużo płacze. Wczoraj po spacerze to już w ogóle był dramat. A no i znowu przestała sypiać w dzień dłużej niż 20 minut...
![]() My dzisiaj jedziemy na badania z obojgiem. Siuśki złapane, z Zuzą udało mi się dopiero za 3 podejściem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4329 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Paula dobra jesteś z tymi zakupami ![]() Marcia, stresujace na pewno sa dla Ciebie i przygotowania i sam fakt, jak to będzie zZosią, ale ogólnie to taki fajny czas ![]() U mnie już 8 lat minęło i tyle pozapominałam ![]() upałów ciag dalszy, jak tak dalej pójdzie, bo 15ej bedziemy kisisc sie w domu, bo na dworze nie ma czym oddychac , wczoraj przynajmniej był wiatr, dzis powietrze "stoi". Ale z drugiej strony juz za mc będe tęskniła za latem ![]() Przynajmniej poprasuję, bo juz się w koszu nie mieści pranie, a choc nie lubię prasować, i ładnie zawsze wieszam i składam pranie to nie potrafie nie poprasować, ot głupia baba ze mnie ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
A te badania robisz ot tak sama, czy lekarz zlecił? my chodzimy na kontroe do poradni neo co 2 mce i tylko raz zlecili badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
U was upały a u mnie leje... juz kilka dni
![]() Rodzice musieli wykopać cala marchew i ziemniaki bo wszystko pływało i zgnilo by W ziemi . Lipa straszna nawet piwnice zalalo ![]() Mia spi a ja zaraz do lekarza ide. Kurde mam dość już tych chorób. Zaraz się okaże że cały pobyt w pl jestem chora ![]() Dzisiaj mia lepiej spala. U nas zębów nawet nie widać zalążka czy czegoś. Nic a nic.
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paula, u nas też nic nie wyłazi, choc od bardz dawna białe krechy na dziąsełkach, slini sie i wszystko gryzie, łącznie z pampersem, który potrafi odpiać, wyciagnać spod pupy i wpakowac do buzi ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Teraz żniwa u moich rodziców trwaja 2 dni- kombajn i przyczepa wywrotka wszystko zrobia. Tylko tata sie wymęczy, bo to on kosi kombajnem i przez tyle godzin stoi w tym upale i go wytrzęsie. Za to słomę od razu tnie sieczkarnia przy kombajnie, bo rodzice hodują tylko zboze i słoma do niczego niepotrzebna. Z żywych zwierząt mają kury, perliczki, kota i królika, który miał być miniaturką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
Paula, jednocze sie z Toba, bo u nas tez leje i do tego zawierucha straszna. Juz czwarty dzien dzis sie kisimy w domu, buuuu. Tak tesknie za sloneczkiem!
U nas tez zabkow niet i nawet sie nie zanosi, choc Artus sie na potege slini ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Sluchajcie, bedziemy w PL w pazdzierniku i tak sobie mysle skoczyc do ortopedy na kontrole bioderek. Moge od tak sobie zapisac sie i pojsc, czy sa jakiejś okreslone miesiace w zyciu dziecka kiedy sie robi taka kontrole? Oswieccie mnie, bo jestem zielona w temacie.
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, my po szczepieniu. Zuzka waży 7400 i mierzy 71 cm.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliqe ze coś w tym jest ![]() Ale.mi się nie spieszy z tymi zębami - póki co starczy rozrywek jakie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ta pogoda okropna. Mama mi jęczy ze wszyatko zgnilo na działce ![]() Co do bioderek to ja bym prywatnie zrobiła termin. Cytat:
![]() Byłam u lekarza. Mam powiększone migdalki stąd problem z lykaniem. Mam tabletki do ssania itp. Lipa. Nie mam czasu leżeć sobie pod kołdra ![]()
![]() |
![]() |
#4338 | |
Raczkowanie
|
Witam u nas porażka pogodowa (17 stopni i pada deszcz
![]() ![]() ![]() Z dobrych rzeczy to opanowaliśmy rytuał wieczorny Mały zjada kaszkę lub kleik z odrobiną jabłuszka, kąpiel, cyc i do łóżeczka lulu. 2,5-3 godz prześpi bez karmienia . Co za sukces !!! Później juz norma wspólne spanie i częste nocne karmienie ... A w ciągu dnia też panuje od wczoraj nowy "porządek" Wyeksmitowałam go na dobre z łóżka !!! Synuś potrafi kilka razy obrócić się z pleców na brzuszek i na odwrót Istniało duże prawdopodobieństwo, że się obudzi i pójdzie zwiedzać świat - "bidulek" musi spać w łóżeczku Mam nadzieje, że szybko zaakceptuje nową sytuacje jak na razie bardzo się buntuje ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4339 |
Rozeznanie
|
Elenko Michał badania miał zlecone przez pediatrę. Zuza anemik od urodzenia i w okolicach 6 miesiąca miałam skontrolować morfo i poziom żelaza, a mocz zleciła lekarka w związku ze słabszym przybieraniem na wadze 😊
Pobranie bez płaczu- nawet się udało. U Zuzy chyba idą dolne 2 ![]() A co do skoku to panna dzisiaj kończy 25 tyg, wiec możliwe że końcowa faza skoku... Zaszłam do apteki zapytać o Infanrix i uzyskałam info że dla kontynuujących szczepienia będzie dostępny w pierwszej połowie sierpnia ![]() Spoko Paula zmieści się ze wszystkim na powrót. W końcu kupiła "kajak" w zeszłym roku ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-08-09 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Patryś właśnie od ponad godziny zalicza drugą drzemke co mnie o tej porze niezmiernie cieszy bo oznacza to ze 3 juz nie będzie i ok 20 pójdzie spać na noc 😊 ja bycze sie na leżaku w czarnych legginsach 😉
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Nie będę nikogo narażać na takie widoki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mu przejdzie ![]() Ja melduję, że zaczełam ekspozycję na gluten i idzie nam całkiem dobrze. Panna nie zawsze wie co zrobić z jedzeniem w buzi i zaczyna nucić piosenki z pełną buzią, ale ostatecznie połyka a nie pluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4345 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() I oby tak poszło sprawnie z innymi posiłkami, jak z kaszka ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() U nas prześwituja ale nic nie idzie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4347 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Elena_22;63978381]Aagaciorek, u nas pierwsza kontrola miedzy 6-9 tygodniem zycia, kolejna na pół roku tak mniej wiecej- obie mamy juz za sobą, a trzecia ostatnia na niecały rok. u nas wszystko dobrze jest z bioderkami, ortopeda oglądał Milka całego, obracał mu główkę, ciałko, taczał na boczki i tak skrócił wizyte, bo mały strasznie ryczał na jego widok
![]() Wy prv chodzicie na te badania czy w ramach NFZ? Bo u nas w poradni preluksacyjnej pierwsza wizyta jest do 6 tyg życia Jeśli jest wszystko ok to kontrola za 4 tyg i na tym koniec. A w ogóle ten lekarz (dr n med trzy specjalizacje) jest genialny. Wszystkich umawia między 8 a 10 Wchodzisz do poczekalni a tam ludzi tłum Dziecko w tej poczekalni należy rozebrać do body i pampersa i ustawić się w kolejce do gabinetu Kolejka idzie ekspresowo W gabinecie siedzi pielęgniarka, która wypełnia książeczkę zdrowia dziecka i przed monitorem z głowicą usg w ręku siedzi Pan dr . Kładziesz dziecko na kozetkę odpinasz pieluszkę on dotyka tą głowicą dziecko przez 5 sek coś mruknie pod nosem piguła odnotuje zapinasz pieluszkę i następny proszę.... Jasnowidz jak nic bo badaniem tego nie można nazwać |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Raczkowanie
|
Karinek u nas wizyty podobnie jak u Was ekspres prZy czym lekarz sam i umawia na godziny i chyba w tym .dniu tylko maluszki to jest fajne bo zawsze przychodzilismy i od razu do gabinetu. Pierwszym razem też tak szybko małą zbadał za drugim razem chciałam żeby wszystko posprawdzal to tak zrobił całą poogladal. My mamy przyjść jak mała zacznie chodzić.
Figa super ze taką odmianę masz. I jaką kaszke podawalas ? Ja się za to zabieram i jakoś nie mogę boję się. Póki co czytam A niusia dziś oswajala się z łyżeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-08-10 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4350 |
Rozeznanie
|
Wyniki wszystkie w normie i u Michała i u Zuzy. Tsh u młodego 4,08, Ft4 1,34. Nie mam tylko wyniku badania na pasożyty u Michała, ale liczę że też będzie ok
![]() U Zuzy lekko podniesione Pct, a reszta wyników pięknie się podniosła. Żelazo 13 przy normach podanych wg laboratorium 5-35, więc w normie ale do wizyty szczepiennej podaję dalej i zapytam lekarkę co dalej... Pogoda dzisiaj pod psem, próbowałam podać Zuzi modyfikowane z kubka treningowego z lovi ale ewidentnie jej nie smakowało. Poza tym w tym ustniku dziura jak 150 a wzielam ten 6+. Chyba ustnik musze wziąć kupić inny i popróbować z moim mlekiem... My bioderka sprawdzaliśmy tylko raz w 11 tyg. Lekarz stwierdził że wszystko książkowo i nie zlecił żadnych późniejszych kontroli, bo nie ma takiej potrzeby... Z Michałem pamietam że też tylko raz byłam. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-08-10 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.