![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Przy przebieraniu jak kichnie to wtedy widzę, ze popuściła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamy
![]() Konsternacja, trzymajcie się! Dla Was jakiś medal się należy, biedne maleństwo tyle w szpitalach. Dla Ciebie pewnie to jeszcze gorsze. Trzymam kciuki, żeby było lepiej i żebyście szpitala już nie potrzebowały. Iwonia, jak u teściów? ![]() Mona, tak się zastanawiam jak wasze dietowanie idzie? Dwa dni temu mój tz powiedział, ze przytyłam. No myślałam na początku, ze urwę mu głowę! A potem tak sobie przemyślałam i kurczę muszę mu przyznać racje. Wszystko, co zgubiłam podczas ciąży już wróciło. Wiec tym razem czekam na jadłospis od dietetyka i może w końcu mi się uda. Skoro płace to głupio będzie zmarnować te pieniądze haha Widziałam, ze rozmawiacie o złobkach. Czyli ile Wasze maluchy będa miały jak będziecie wracać do pracy? Daga, jak włosy? Lepiej? Coś poprawiałas? No doubt, wszystkiego najlepszego!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Wtajemniczenie
|
Lourose i AnneMariie dzięki
![]() Kaylla ona nawet nie chce do buzi piersi wziąć... nie wiem, czy nietolerancja minęła...musiałabym zrobić test...ale nie wiem, czy nie za wcześnie... Dzięki dziewczyny za pocieszenie i.podtrzymanie na duchu...kochane jesteście ![]()
#1174 |
Zakorzenienie
|
Ja do pracy planuję wrócić po roku macierzyńskiego, prawdopodobnie wykorzystam jeszcze zaległy urlop, więc do pracy będę wracała gdzieś koło czerwca/lipca. Ale ja za żłobkiem się nie rozglądam - jak na razie wersja jest taka, że teściowa się będzie zajmowała. Jeśli to nie wypali, to pewnie pomyślimy o jakiejś niani.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Z deszczem w butach
|
Ann dopiero dzis przeżywam zalamke
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Ann, u nas idzie całkiem nieźle
![]() ![]() Jak w szkole osiole nasz? ![]() Roses, update, poszła dwumasa, na liczniku już 3 koła, ale sytuacja jest rozwojowa ![]()
#1177 |
Zakorzenienie
|
AnneMariie my mieszkamy teraz tzn jestesmy ze wszystkimi klamotami u moich rodzicow to daje rade. Moja mama jak jej nie powiem to sama nie wezmie malego. I dobrze.
U tesciowej bylismy wczoraj i jak pisalam niuniutek najukochanszy przespal praktycznie cala wizyte w moich ramionach. Tesciowa tylko zagladala do niego czy sie juz obudzil a tu zonk!!! Haaahaha No doubt wez nie strasz bo Igoras od kilku dni tez nie chce Brac piersi do ust. Tzn nienagannie bierze nocami a w dzien to dopiero jak go przypili. Butle dawalam raz dziennie i to tylko z 20 mleka a teraz i to juz nie daje. Butelka out! ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ja to zganiam na skok ale tez sie panicznie boje co z laktacją bo skoro malo ssie to pewnie zaraz bedzie mała produkcja mleka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Iwonia - ja naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć twojej niechęci co do dzielenia się z kimś Igorem. Staram się, ale nie rozumiem. Ja to się naprawdę cieszę, jak ktoś może mnie na chwilę odciążyć i zajmie się małą, a ja będę miała chwilę dla siebie. Jeszcze gdyby ci ta teściowa coś zrobiła, ale sama pisałaś, że tak nie jest. A to zrozumiałe jest, że ona chciałaby się nacieszyć wnukiem i ty powinnaś się cieszyć, że mały będzie miał babcię, która się nim interesuje, a nie taką, kórej on nie obchodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Wiecie o czym dziś zamarzylam? O czasie na wypucowanie domu tak porzadnie a nie zgrubsza. To normalne?
![]() I tesciowa moglaby sie pozajmowac Malą najlepiej cały dzień, ja bym sprzatała i co dwie godzinki przychodzila karmić. Ale jakos dziwnie nie pcha się z odwiedzinami w ogóle. Szwagierka w ogóle się nie odzywa po tej chorobie. W sumie teraz i tak wszyscy sa be i liczy się mama. Mam nadzieje, ze sie to niedługo odmieni.
![]() |
#1180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mama do mnie wpadła na godzinkę, ponosiła Marysię, to ja w tym czasie chociaż kuchnię sobie ogarnęłam ![]() ![]() ![]() Wy macie problem, bo Maludy nie chcą jeść z piersi, moja z kolei to taki mały ssaczek i najchętniej nic innego by nie robiła... Tzn. Jeść jak jeść, ale nawet śpi najchętniej z cyckiem w buzi... Na początku się tym stresowałam, że robi z piersi smoczek itd. Ale potem przeczytałam ładne zdanie, że ro smoczek zastępuje pierś, nigdy odwrotnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |||
Zadomowienie
|
Witam nowo przybyłe Mamusie
![]() My już po urlopie - Alicja to aniołek - czterogodzinną podróż w obie strony przespała. Pierwszej nocy był problem zasnąć w nowym otoczeniu bo w domu usypiam ją przy spuszczonych roletach, żeby było ciemno, a w nowym otoczeniu wszystko ją rozpraszało bo widno, a z drugiej strony była maksymalnie wykończona więc był ryk. Powiem, że miałam chwilę zwątpienia czy ten wyjazd był trafionym pomysłem i miałam wyrzuty sumienia. Kolejnego dnia już sie zaaklimatyzowała, ale po przyjeździe do domu i tak widzę, że w swoim łóżeczku śpi spokojniej. Podczas urlopu w parku zdrojowym zdarzyło mi sie kilka razy Alę karmić i powiem tak, jak miałam obawy co do publicznego karmienia i zawsze wracałam do domu, żeby nie karmić w parku, tak na urlopie bluzka do karmienia sie sprawdziła, z jeden strony mąż siedzący na ławce z drugiej strony postawiony wózek i nikt by się nawet nie zorientował, że karmię, gdyby nie to że Mała od czasu do czasu robiła cmok, cmok buziakiem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Konsternacja, trzymam kciuki aby wszystko było ok. No_doubt, nie stresuj się - będzie dobrze - przecież pokarm nie znika tak z dnia na dzień. Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowalam zmienic nastawienie ale jak widze jak leci po niego mnie odpychajac DOSLOWNIE bo ona leci do wnusia to mi sie slabo robi. Fab Ty mnie jedna rozumiesz co nie? Hahaha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Teraz będziemy ogarniać temat kreacji dla Alicji na chrzciny, w tym tygodniu też szczepienie, wiec proszę o kciuki - poprzednie szczepienie Ala co prawda przeżyła mocno - pojawiły sie wtedy pierwsze łzy - ale potem w domu spała prawie cały dzień. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i tym razem. Ma mieć też pobieraną krew ze względu na niedokrwistość i tak siezastanawiam jak jej będa pobierać czy z palca czy z głowy? bo jak miała miesiąc to pobierali jej z głowy - podczas pobierania lekarz kazał mi wyjść, ale potem jak słyszałam ten ryk stojąc za drzwiami to myślalam że wyskoczy mi serce z żalu.
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() Jak rozmawiamy przez telefon to jak tylko Alicja zakwili to teściowa: "co Ci ta mama tam robi wnusiu? " kużwa - jakbym Malej głowę urywała albo nie wiem co ..... mnie to rusza, no bo coż bym miała za krzywdę robić własnemu dziecku? co ja jakiś patol jestem czy o co kaman? głupie takie komentarze, a nie umiem ich jakoś tak mimo uszu puścić
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-08-09 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
Czekooladki a czy Ty nie rodziłaś w Tychach ?
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Czekoladki kciuki za malutką. U nas przy pobieraniu w zwyklym ze sie tak wyraze laborat. bylo z palca. Pani mowila ze nie maja na ogol tak malenkich cienkich igiełek jak na neonatologii gdzie non stop go kłuli w główeczke.
Mowisz znane Ci są alergie na tesciowa. Ja nie wiem jestem obecnie strasznie zaborcza jesli chodzi o to dziecko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie to,ze Gabi śpi tylko trzymana za ręce, inaczej tylko 10min to byłoby cuuuudownie tak na maksa.
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to tylko trzymana za rece? Moro tak nią telepie? Igora telepie ale jak spi to rzadko kiedy "na wolnosci" zwykle we flanelce opatulany przy upalach porozbierany do pampera i tez otulony. Na noce tylko w otulaczu. Inaczej moro mu nie daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Czekoladki my tez uwielbiamy "odpoczynek" w ruchu, zwykle gòry. Dlatego nawet się nie wybieramy nigdzie. Zresztą dla mnie więcej męczarni niż frajdy. Za rok gdy bedzie siedzieć kupimy nosidło i wtedy delikatnie w gòry.
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Było wesele są i poprawiny jedziemy z mężem na kolacje SAMI - wczoraj świetowalismy we troje nad jeziorem. Trzymajcie kciuki cobym się umiała w miejscu publicznym zachować po trzech miesiącach w ukryciu
![]() Ps. Dziwnie mi nie pakować do samochodu Igusi wózka i całego tego dorobku - jestem nienormalna??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to otulacz? Dziś mam kryzys dziewczyny.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-09 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
My też lubimy aktywny wypoczynek, wczoraj kupiliśmy bilety na wakacje, w październiku jedziemy do Włoch na 10 dni
![]() ![]() A znajomi z 2,5 miesięczną córeczką lecą za dwa tyg. Do Norwegii i z tego co mówili, Mała w chustę, a oni w drogę ![]() Mia, miłego wieczoru ![]() Zabcia, czemu kryzys? ![]() Czeko, "kronika kup" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |||
Zadomowienie
|
Co do teściowej to też wkurza mnie jej taka postawa jakby chciała rywalizować ze mną o względy Małej. Już zapowiada, że Alicja będzie lubiła przychodzić to babci bo babcia będzie ją przekupywać - babcia zawsze przecież ma coś dobrego słodkiego - oficjalnie już lecą takie teksty w mojej obecności, a mnie wkurza to, bo wiem, że teściowa będzie robić na przekór jak cokolwiek jej powiem. Podważanie autorytetu rodziców jest dla mnie nie do przyjęcia, a wiem, że u nas taka sytuacja będzie na porządku dziennym.
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
oby było z palca Cytat:
![]() My mamy już nosidło Tula, ale narazie Mała była w nim raz 20 minut w sklepie "po schodkach" , czekamy aż zacznie siedzieć. Ale nosidełko jest świetne - polecam, chyba już nawet o nim pisałam, ale cena troche odstrasza.
![]() |
#1193 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Gdzie lecicie? My za 1,5 miesiaca lecimy do paryza. Tylko i wylacznie chuste bierzemy. No dobra, dwie chusty. Pampersy tylko na droge, dwie/trzy pieluszki. I jakies ubrania dla malego i dla nas. Jak cos mi braknie to pojde do sklepu. Nie bedziemy na pustyni ![]() Cytat:
A probowalas swaddleme? Tam zapinasz na rzep z boku. A tak w ogole, jakim cudem ranki od woombie?? Cytat:
Wciaz nie zauwazylam ani jednego skoku :p Cytat:
Zazdroo! Trzymam kciuki, mnie najbardziej czekolada ciagnie. I slone rzeczy. I w sumie wszystko... jak ja to zrobie??? Egzamin calkiem spoko, niedlugo bede znala wyniki za to i esej, a teraz czas za nastepny sie zabrac. Ale poki co leze i pchne. Nalezy mi sie haha ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale mamy zdjęcie auta wypakowanego po brzegi - wózek - gondola, leżaczek bo Ala go lubi, ubranka na każdą porę roku i okazję, czapki, opaski, grzechotki, gryzaczki, książeczki kontrastowe, pieluchy, a my z mężem zmieściliśmy sie do małej torby ![]() ![]()
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Chyba sie nie znamy ale kojarzyłam, ze kiedyś pisałaś ze bedziesz tam rodzic bo ja tez w Tychach rodziłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-08-09 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mieszkasz w Tychach? a jak Twoje odczucia jeśli chodzi o szpital? wszystko ok?
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Jeszcze się okaże, że miałyśmy tego samego lekarza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ja mieszkam 15 km od Tychów, ja miałam CC i sala operacyjna jak z PRL ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-08-09 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak będziesz szła na pobranie, to pamiętaj o tym, ze dziecko musi być najedzone. Ja niestety o tym nie wiedziałam, przy czym akurat mój był z 20-30 min. po jedzeniu (tyle co dojście do punktu pobrania). Cytat:
U nas sprawdza się to gdy jedziemy samochodem i Młody zaczyna krzyczeć (jeżdżę z przodu, więc może dotyk pozwala mu poczuć, że nie ma czego się bać i mama jest jednak obok) Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
Co do lekarza to u mnie to była złożona historia, przez prawie całą ciąże prowadziła mnie lekarka z mojego miasta, która nie pracuje jednak nigdzie w szpitalu. Przed rozwiązaniem poleciła mi swojego dawnego przełożonego - nauczyciela u którego robiła specjalizacje, a który pracuje właśnie w tyskim szpitalu i stąd Tychy. Mój mąż chciał mnie zawieźć do szpitala już w ósmym miesiącu w obawie, że 30 km to za daleko od domu, ale obyło się bez porodu w aucie
![]() Co do szpitala mam podobne odczucia, niestety niektóre położne mają tam miny i zachowują się jakby pracowały tam za karę.
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam otulacz od oh tully 3-6kg. Tylko maly cwaniak zawsze probuje wziac rece w gore i jak go biore do karmienia to juz trzyma sie otulacza od spodu pod brodą haha ![]() Czemu sie kryzysujesz? Rrrany bylam na chodniku z malym na spacerze. Jak nas minal tir to myslalam ze mi gondole zwieje a malutek az drygnal znieruchomiał i w placz. ![]() O ja durna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.