|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Czy ktoras z dziewczyn potrafi tutaj zinterpretować wyniki badania krwi u dziecka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
Cytat:
Pytaj Wesołą Anię ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Coś mi się w cytowaniu popsuło :/ Kosia- i pneumokoki i rotawirusy i meningokoki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny witam sie z Wami po dluzszej przerwie, oczywiscie z laktatorem na cycku.
Widzialam ze czasem tam gadacie o butelkach i chcialam sie podzielic swoimi doswiadczeniami. U nas najlepsza jest lovi antykolkowa ze smoczkiem 1. nic nie cieknie bokiem i dziecie sie nie dlawi. na drugim miejscu jest baby ono- nie cieknie bokiem ale czasem mala sie zakrztusi. potem nuk- bo mala mocno sie dlawi i troche cieknie, a najgorsza ze wszystkich to oslawiony dr browns- leci bardzo szybko i mloda jest ciagle brudna i caly czas sie zakrztusza. Raz przy piciu z tej butelki ulala tak mocno, ze mleko jej ucho zalalo. szkoda gadac, to jest po prostu niebezpieczne :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
Wesola_Ania pomoccyyyy
![]() Nutik Dziwne z tym dr Brown's, przeciez chyba on ma najmniejszy przeplyw, moze wcisneli ci smoczek 2 zamiast 1? Bo ja jak dalam mleko w butelce z Nuk to o malo dziecka nie zalalam, tak szybko z niego idzie, z dr Brown's o wiele mniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hello ![]() Wracaj!! Jak się z Hanią macie?? Mi z cyca tak tryska, że wiecznie i po mnie i po Młodym płynie :/ jak kończy jeść to ma pół buzi i szyi mokre :/ A z butelki Lovi, z kompletu od laktatora, pije tak spokojnie, nie denerwuje się jak przy cycu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
Jeee sprobowalam dziś wg Tracy i udało mi się położyć młodego z otwartymi oczami i pięknie zasnął.
Kosia ja w tej chwili pracuje na pracowni mikrobiologii,ale podeslij te wyniki zerkne na nie,choć nie ukrywam że interpretacja u niemowląt jest trudna bo pod uwagę bierze się wiek,wagę a i nawet sposób karmienia ma ponoć znacZenie,zobaczę czy coś rzuci się w oczy,ale to po kąpieli i karmieniu dopiero 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale musieliście się nastresować tym pobraniem krwi maluszka ![]() My na pneumokoki i meningokoki raczej nie szczepimy. Cytat:
![]() Ja mam z Lovi medical+ i też bardzo ją lubię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
Nutik dziwne z tym dr browns, u nas baaaardzo wolno z niego idzie. Pisz tu częściej
![]() My wróciliśmy z gości. Mała bardzo grzeczna, cały czas spala, jak się obudziła to zjadla 60 ml mojego mleczka aleeeee.... Było jej mało i musiałam się ulotnic do innego pokoju na posiedzenie ![]() ![]() Cały dzień spi, ciekawe co będzie robić w nocy ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Wesoła Ania co to za sposób?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Rozeznanie
|
Wesola_Ania wyslalam ci prywatna wiadomość, bede wdzieczna za pomoc.
![]() ![]() Moja raczej nie zasnelaby pozostawiona sama sobie, musze ja glaskac, przytulac. Inka my juz sie mniej boimy jezdzic, chyba po tym jak jechalismy do czestochowy 1,5h w jedna strone i mala fajnie dala rade. A synek to juz po urodzeniu byl duzy, moja to dopiero teraz osiagnela taka wage. ![]() A nie bylo najgorzej z tym pobraniem, bardzo mila Pani to robila, z fajnym podejściem do dzieci. ![]() Kurde tak chwalicie to lovi ze moze sprobuje w przyszlosci, duzo dobrego czytalam o tych butelkach. Eskav8 moja tez caly dzien spi. I tez boje sie nocy. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kosia22 Czas edycji: 2016-08-09 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Bedzie spac
![]() Wasze koopy mnie rozwalily ![]() Niedlugo jakas wyladuje na pamiatke na scianie ![]() Olutka z tel. Nie umiem wrzucic linka ale jak wpiszesz w goodle kruche z budyniowa pianka i malinami to Ci wyskoczy ![]() Ja robie z Moje Wypieki ![]() Co do butelek to... Moj pije tylko z cyca... krztusi sie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Wasze koopy mnie rozwalily ![]() Niedlugo jakas wyladuje na pamiatke na scianie ![]() Olutka z tel. Nie umiem wrzucic linka ale jak wpiszesz w goodle kruche z budyniowa pianka i malinami to Ci wyskoczy ![]() Ja robie z Moje Wypieki ![]() Co do butelek to... Moj pije tylko z cyca... krztusi sie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupy jeszcze na ścianie nie mam, ale mam siare na suficie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chce wiedziec jak Wasze mieszkanie bedzie wygladac za miesiac ![]() Mlody dzis mial problem ze spaniem ;p Za to teraz nadrabia dzien niejedzenia ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tetre pod szyję buzię i wszędzie gdzie się da bo inaczej jest mokry... i ja też. Cytat:
Mały dziś mnie nie oszczędza :/
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
Margosia, dzięki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Siostra tz poratowala mnie i kupila mi mleko zeby nie deszcz to sama bym z dziecmi ruszyla. Starszaki sie pobawily a my porozmawialysmy sobie
![]() W czwartek albo piatek ide z mlodym na kontrol do lekarza i od razu wypytam sie o krostki. Pojawily sie na twarzy i na pleckach takie czerwone chyba po standardowym enfamilu. Moze cos pediatra poradzi. Pierwsza mysl to alergia na bialko. Glupia ja musze domowic smoczki z TT po wyjeciu rurki odpowietrzajacej da sie zakrecic szczelnie butelke ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Mlody mial ciezki dzien ale jak teraz zasnal to mam wrazenie, ze moglabym Go podrzucac do sufitu a i tak by sie nie obudzil
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Olutka prosze ![]() Eskav melduj koniecznie! Moze bedzie jakas nowa moda ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Aaa tyle mi sie tego mleka wylewa mysle sobie, co ma sie marnowac ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
#4188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A twój kot to świnia- tak mlekiem pogardzic! Krowiego też nie dawaj ![]() Muli mnieeeeee |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Margosia co to za metoda?
Moje koty zlizuja kropki mlekA z podlogi jak mi poleci ![]() Mlody spi jak zaczarowany, tylko poplakuje przez sen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jedyna metoda to wzoszenie blagan do wyzszych bytow by usnal:p To widocznie ten moj kot przekarmiony i glodowke trzeba mu zaserwowac ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2016-08-09 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Nakarmilam malucha przed kapaniem. Zjadl 80ml i po kapaniu jeszcze jakies 30. Teraz juz slodko spi.
Mam ochote na krazki z ziemniakow usmazonych na patelni ktoras chce? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
Smietanke ubijaj
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4194 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Moje koty też nie rusza mojego mleka. Wola pietruszkę.
Młody mi wyssal cycka przez pół godziny a potem zjadł z butli moje odciagniete 40 ml... tak sie denerwowal przy cycku N koniec, że skapitulowalam. Oni nic innego nie robi od 3 dni tylko je. Ciągle je. Przecież on ma żołądek już chyba od kostki u stopy aż do gardła taki wielki ![]() A mi cycki wysiadaja ![]() Już chce spać ![]()
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Margosia, kot musiał wietrzyć podstęp -stwierdził, że to niemożliwe żeby takie delicje rozdawali
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Od Stacha pożyczył jego żołądek i ma dwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zadomowienie
|
Doszłam dziś do wniosku,ze nie może tak być,ze Kuba zasypia mi na rekach,a po odlozeniu do łóżeczka jest wrzask i że w ciągu dnia uspokaja go tylko noszenie na rękach.bo przecież będzie już ważył tyko co raz więcej...wróciłam znów do książki Tracy przypomnieć jej metody.
Kwestia nr 1.- dziecko trzeba nauczyć samodzielnie zasypiac w łóżeczku.w momencie jak zasypia mi na rękach a ja ho wkładam do łóżeczka to wg niej jest duży stres dla niego,to tak jakby każda z nas zasnela a obudziła się nie w swoim łóżku,no byloby to co najmniej dziwne 😉 Kwestia nr 2.- rozroznanie płaczu dziecka,dziś przeczytalam ze płacz z przemeczenia w pozniejszej fazie ma slynne "łaa",podobnie do płaczu glodowego.mnie Kuba dziś spał w dzień z godz,a że jadł niedawno co więc okazało się,że tym razem nie chodzi o jedzenie. Dobra tyle wywodow.co dziś ja zrobiłam...mały płacze,biorę go na ręce,jak tylko przestanie płakać znow go na kanapę,zaczął znów plakac ale tym razem i ziewac.ważne by szybko reagować na ziewanie zanim 3 razy to zrobi trzeba go odlozyc,ja po 2 ziewnieciu z otwartymi oczami polozylam i zlapalam za raczke,podkręcić się i otworzył buzię,dałam mu smoczek,zaczął ssać a ja go trzymalam za rękę dopóki go nie wyplul,i już 😉 Ale post naskrobalam 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
A co jeslinie ma smoka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Rozeznanie
|
Moja caly dzien spi gdzie popadnie - wozek, auto, lozko, kanapa, wszystko jej jedno. Ale wieczorem, po kapieli jest taka mordega. Jesli w jeden wieczor podziala wozek to w drugi juz nie dziala, jesli w poludnie zasnie ze mna w lozku to wieczorem juz nie zasnie.
Dzisiaj dziala kombo wozek plus dzwiek suszarki, ktory jutro juz na pewno nie podziala. I powoli koncza nam sie pomysly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.