Mamy styczniowe 2017 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 13:48   #4111
Lidka99
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Czy któraś ma problemy z migreną w ciąży?

Dawniej miałam je często, było chwile spokoju i teraz wróciły... Gin powiedział że moge paracetamol, ale to śmieszne bo chyba juz skitelsy bedą skuteczniejsze wiem, ze nie moge żadnych poważnych leków ale jak mnie dopada to kiepsko z jedzeniem i piciem... A od prawie dwóch tygodni mnie nie opuszcza
Moze któraś mamusia zna jakiś złoty środek
Moja siostra miała, ale mogła tylko apap zażyć, robiła chłodne okłady na głowę i leżała. Mnie dwa razy dopadł mocny ból głowy w ciąży, wzięłam apap położyłam się i przeszło aż byłam w szoku bo na mnie apap nigdy nie działał..

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu
Mąż śpi, a ja miałam chwilę, żeby Was nadrobić U nas sielanka, jesteśmy w Borach Tucholskich w Swornychgaciach, poniżej nasz widok z okna Pogoda się popsuła co prawda, jest ok. 15stopni i tak ma być do końca pobytu, ale mi to nie przeszkadza Kocham to miejsce, jest sielanka, zwłaszcza jak sobie uświadamiamy, że to ostatnie wakacje we dwoje
Z ciążowych dolegliwości - wczorajsze śniadanie wróciło, a myślałam, że mam już z tym spokój... Rwa kulszowa strasznie mnie męczy zanim się porządnie rozruszam, a dziś jeszcze jestem obolała po konkretnym przytulaniu, ale na to nie będę narzekać
Już od dłuższego czasu nie ma opcji, żeby leżeć na brzuchu, bardzo niewygodnie przez brzuchol, taki dyskomfort straszny...

Podziwiam Was za siły do remontów i planowania wesel, raz jeszcze życzę powodzenia

Przy okazji chwalę się też sukienką z H&M, tak en-face nie widać brzucha [/QUOTE]

Super widok! My jedziemy za tydzień i już się doczekać nie mogę najważniejsze że odpoczniecie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki i zakupy
W piątek miałam wizytę kontrolną u gin. Maluch dobrze się rozwija, nic mu nie odpadło
Wczoraj w pracy oznajmiałam informację o ciąży - spodziewali się stawiania warunków zw. z powrotem do pracy, sama menadżerka była w szoku. Zespół jeszcze nie wie, spodziewam się, że będę tematem plotek - jakoś nie miałam odwagi im powiedzieć.
Zakupiłam dwie sukienki ciążowe z asosa na wesela - czekam na dostawę.

Wiele z Was pisze o dolegliwościach bólowych - zerknijcie na stronę prowadzoną przez fizjoterapeutkę, którą poznałam na zajęciach ciążowych - http://fizjoma.pl/poradnik/ oraz http://blog.fizjoma.pl/. Sporo konkretnych wiadomości, mnie te ćwiczenia bardzo pomagały.

Mam kolezankę z PCO, starali się dobre kilka lat...
Super że z maluszkiem wszystko dobrze ja z PCOS starałam się rok, przez ten czas ani jednej naturalnej owulacji, dopiero stymulacja pomogła i się udało

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Moniczi, dzięki za opis. Będę się obserwować.
Dobrze, że dostałaś różne leki, na pewno pomogą. Chociaż i tak na pewno najbardziej pomoże wypoczynek.

Byłam w końcu u diabetologa. Dietetyczka dała mi listę produktów dozwolonych i zakazanych, zero przepisów, diablo dał receptę na paski i tyle. Kontrola za 2 tygodnie. Niewiele się dowiedziałam.
Idę zaraz zrobić fasolowe brownie, podobno pycha.
Potwierdzam! Siostra kiedyś robiła i było pyszne
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 13:53   #4112
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Usłyszałam ostatnio, że w 3 trymestrze, jeśli wyniki krwi są dobre, nie powinno się przyjmować dodatkowych suplementów diety, bo one nic dzieciątku nie dają, oprócz tego, że sztucznie tuczą. Słyszałyście coś podobnego?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

też tak słyszałam, podeślij kawałeczek
Tak, slyszalam o tym. Nie bralam witamin w pierwszej ciazy. Teraz biore kompleks witB ale po 30 tyg odstawiam.
Cora miala 3750 a drugie dzieci podobno sa wieksze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 13:54   #4113
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
ItsyBitsy, miałam takie bóle około 10 tygodnia, też raz trwały 4 dni bez przerwy. Mój ginekolog zalecił mi wtedy Acard 75 mg, ale potem bóle ustały i nie próbowałam. Paracetamol rzeczywiście nic nie dał. Troche dziwne, bo Acard to lek na serce... Ale może rzeczywiście coś pomaga przy migrenie?

Orlica
super, na pewno bardzo wypoczniecie w takich okolicznościach przyrody. W sukience wyglądasz bardzo ładnie.

Candid, może własnie rozejrzę się za poduszką w kształcie klucha (jak to ładnie określiłaś), bo nie chcę rezygnować z mojej tradycyjnej super-wygodnej podusi.

Chupacabra, planujesz jechać na wycieczkę będąc na L4? Co na to lekarz? Nie boisz się ZUS, albo że ktoś na Ciebie doniesie?

surka, a jak dokładnie wygląda takie twardnienie brzucha? Ja mam ostatnio takie dziwne pobolewania w różnych częściach(punktach) brzucha, to co innego niż te bóle przy rozciąganiu macicy. I trochę się martwię.

cornflower, zaraz będę dzwonić po szkołach spytać o kursy przyspieszone. Tylko jak znaleźć tego cierpliwego instruktora?
U mnie w okolicy jest sporo kobiet instruktorek - są bardziej cierpliwe. Znam jednego instruktora, ale nie polecam go ciazowkom - straszny nerwus...

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Macica robi się twarda, jak kamień. Początkowo, ja nawet tego nie odczuwałam, byłam zdziwiona, jak na wizycie lekarka powiedziała, że macica za bardzo się stawia, jak na ten czas i daje mi skierowanie do szpitala na obserwacje. Nie jest to bolesne, bardziej nieprzyjemne. Po 20 tc. skurcze przypominające są ok, gorzej, jak dzieje się to często i twardnienie nie przechodzi po kilku sekundach.
Zgadzam się, że odczucia są ważne. Z tego, co rozmawiam z koleżankami, wiele miało subiektywne odczucie niepokoju, mimo że wszystko było w normie. Sprawdziły u lekarza i intuicja nie zawiodła.

Cytat:
Byłam w końcu u diabetologa. Dietetyczka dała mi listę produktów dozwolonych i zakazanych, zero przepisów, diablo dał receptę na paski i tyle. Kontrola za 2 tygodnie. Niewiele się dowiedziałam.
Brzmi super Szkoda, że nie dostałaś przepisów.

Cytat:
Usłyszałam ostatnio, że w 3 trymestrze, jeśli wyniki krwi są dobre, nie powinno się przyjmować dodatkowych suplementów diety, bo one nic dzieciątku nie dają, oprócz tego, że sztucznie tuczą.
Czytałam, że od 16 tc przez caly czas kp warto przyjmować kwasy dha na rozwój mózgu. Wielu lekarzy obwinia witaminy o dużą wagę urodzeniową u dzieci. Jest też podejście naturalne - nie warto stosować suplementów, bo niekiedy lekarze mylą niedobory z fizjologicznym przejawem ciąży.

Zapytam moja lekarkę - na ten moment mam przyjmować suplementy żelaza, ale znając życie średnio to pomoże. Dostałam od gin namiary na dietetyka, który układa jadłospisy na ciążowe bolączki.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 13:54   #4114
zie_l_ona
Rozeznanie

Z tymi witaminami to ilu lekarzy, tyle opinii. Moja gin kazała brać, bo nie zaszkodzi, ale byłam raz u innej na kontroli, to mi powiedziała, że w ciąży tylko kwas foliowy, a reszta jest zbędna przy dobrych wynikach. Ja przez pierwszy trymestr brałam Femibion, a teraz biorę na zmianę Femibion i kwas foliowy (Femibion co 2-3 dni, a w pozostałe tylko kwas). Jak czytałam trochę na ten temat, to wszędzie piszą, że przy zbilansowanej diecie nie potrzeba suplementów, ale ja nie mam pewności czy moja dieta jest taka zbilansowana, jak być powinna, więc się troch wspomagam
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 14:00   #4115
NiEBiE
Zakorzenienie

Cornflower, a myślałam, że jednak facet instruktor jest bardziej cierpliwy

Ja biorę Vita-miner prenatal +dha.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 14:12   #4116
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Też robiłam, nie czuć fasoli

Co do witamin, to ja biorę, ponieważ przez ostatni 3 miesiące nie jadłam nic innego niż chleb z masłem. Wszystkie parametry mi spadły. Zaczynałam z hemoglobiną 13,8, a mam już ledwo 12.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 14:17   #4117
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Parametry miałam w normie, szyjka się nie skracała. Od skurczów macicy organizm myślał, że gotowy do porodu, wody odeszły i już nic nie dało się zrobić.
Kurcze, no wystraszyłam się. Mam nadzieję, że u mnie się uspokoi po zwiększonej dawce magnezu i tych lekach rozkurczających
Cytat:
Chupacabra, planujesz jechać na wycieczkę będąc na L4? Co na to lekarz? Nie boisz się ZUS, albo że ktoś na Ciebie doniesie?
W sumie lekarka w ogóle tego nie skomentowała. Mi będzie płacić pracodawca cały czas, myślę że ZUS tak odrazu nie przyleci. Zresztą do ZUSu zgłoszą po miesiącu a ja już zdążę wrócić. Jeśli w ogóle uda się wyjechać. W końcu maleństwo najważniejsze!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 14:20   #4118
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Nic takiego nie słyszałam niestety. Najlepiej pewnie będzie zapytać ginekologa na wizycie.
Oki, podeślę, jak wyjdzie zjadliwe.

Widziałam w Pepco masę ślicznych ciuszków.
Np. Białe welurowe śpiochy, które na stópkach miały uszy i twarz (chyba) misia , czy jakiegoś innego zwierza.
Ja czekam na wyprzedaże ciuszków po Świętach. Kupię mojemu Mikowi kombinezonik Mikołaja
Stary 2016-08-09, 14:32   #4119
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Kurcze, no wystraszyłam się. Mam nadzieję, że u mnie się uspokoi po zwiększonej dawce magnezu i tych lekach rozkurczających

W sumie lekarka w ogóle tego nie skomentowała. Mi będzie płacić pracodawca cały czas, myślę że ZUS tak odrazu nie przyleci. Zresztą do ZUSu zgłoszą po miesiącu a ja już zdążę wrócić. Jeśli w ogóle uda się wyjechać. W końcu maleństwo najważniejsze!
Nie zamartwiaj się na zapas. Nerwy, stres nie są w ciąży wskazane Ja brałam Duphaston / na zmianę z luteiną prawie przez całą pierwszą ciążę. W tej też już brałam duphaston, bo macica twardniała mi w okolicach 12 tc. Teraz jest spokój, to znaczy rzadko się zdarza twardnienie.
Stary 2016-08-09, 14:38   #4120
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Pracodawca Ci płaci, ale to kasa ZUS. do ZUS jesteś zgłoszona z pierwszym dniem L4 i teoretyczne od tego dnia możesz mieć kontrolę... Wiem, że ostatnio jest ich sporo, dlatego o tym wspomniałam i zapytałam czy się nie boisz.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Ja czekam na wyprzedaże ciuszków po Świętach. Kupię mojemu Mikowi kombinezonik Mikołaja
O matko, rozpływam się!!!

Stary 2016-08-09, 14:57   #4121
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawca Ci płaci, ale to kasa ZUS. do ZUS jesteś zgłoszona z pierwszym dniem L4 i teoretyczne od tego dnia możesz mieć kontrolę... Wiem, że ostatnio jest ich sporo, dlatego o tym wspomniałam i zapytałam czy się nie boisz.
ZUS płaci dopiero po 33 przebywania na zwolnieniu lekarskim w danym roku kalendarzowym. Jeśli w firmie jest więcej niż 20 pracowników to wypłatę wypłaca pracodawca, a ZUS pracodawcy. W przypadku mniejszej ilości osób, po 33 dniach za wynagrodzenie odpowiada ZUS.
Stary 2016-08-09, 15:10   #4122
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
ZUS płaci dopiero po 33 przebywania na zwolnieniu lekarskim w danym roku kalendarzowym. Jeśli w firmie jest więcej niż 20 pracowników to wypłatę wypłaca pracodawca, a ZUS pracodawcy. W przypadku mniejszej ilości osób, po 33 dniach za wynagrodzenie odpowiada ZUS.
Wiem wszystko, co napisałaś. Nie przeczy to temu, co napisałam ja, bo chupa chyba już będzie na zwolnieniu powyżej 33 dni. Nawet będąc tydzień na L4 możesz mieć kontrolę z ZUS.

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-08-09 o 15:12
Stary 2016-08-09, 15:16   #4123
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Wiem wszystko, co napisałaś. Nie przeczy to temu, co napisałam ja, bo chupa chyba już będzie na zwolnieniu powyżej 33 dni. Nawet będąc tydzień na L4 możesz mieć kontrolę z ZUS.
Ja nie będę powyżej 33 dnia, więc zus jeszcze nie zostanie poinformowany. Wakacjami w internecie chwalić się nie będę ;-) JEŚLI w ogóle pojadę. Najpierw musi być poprawa z brzuszkiem.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 15:17   #4124
muffi24
Zadomowienie

Hehe furjatka no właśnie, pewnie po Świętach będzie można dorwać zimowe ciuszki taniej, ale czy to nie będzie już późno na chodzenie po sklepach

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 15:26   #4125
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Hehe furjatka no właśnie, pewnie po Świętach będzie można dorwać zimowe ciuszki taniej, ale czy to nie będzie już późno na chodzenie po sklepach

Nie byłam nigdy w 9 miesiącu ciąży, ale obstawiam że nie będę tylko leżeć na łóżku i się nie ruszać zajrzę pewnie do Tesco do F&F bo tam zawsze fajne świąteczne ciuszki dla Maluszków są.
Stary 2016-08-09, 15:28   #4126
obca7
Wtajemniczenie

hej
Cytat:

zawsze przez neta można zamówić

a co l4 i wakacji-to jak pytałam lekarza czy możemy jechać nad morze, to pierwsze co sprawdzał czy na l4jestem więc podejrzewam, że kontrole są częstsze no i lekarze też sie boją ale u mnie problemu nie było, bo ja jeszcze nie jestem na l4
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 15:35   #4127
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie będę powyżej 33 dnia, więc zus jeszcze nie zostanie poinformowany. Wakacjami w internecie chwalić się nie będę ;-) JEŚLI w ogóle pojadę. Najpierw musi być poprawa z brzuszkiem.
Moim zdaniem info do ZUS idzie od razu, a nie po 33 dniach. Po 33 dniach płaci ZUS, a nie pracodawca, ale to nie jest termin na dostarczenie informacji do ZUS.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
hej

zawsze przez neta można zamówić

a co l4 i wakacji-to jak pytałam lekarza czy możemy jechać nad morze, to pierwsze co sprawdzał czy na l4jestem więc podejrzewam, że kontrole są częstsze no i lekarze też sie boją ale u mnie problemu nie było, bo ja jeszcze nie jestem na l4
Dokładnie tak - jest obecnie wiele kontroli zarówno osób na zwolnieniu, jak i lekarzy wystawiajacych.

Stary 2016-08-09, 16:11   #4128
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem info do ZUS idzie od razu, a nie po 33 dniach. Po 33 dniach płaci ZUS, a nie pracodawca, ale to nie jest termin na dostarczenie informacji do ZUS.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Dokładnie tak - jest obecnie wiele kontroli zarówno osób na zwolnieniu, jak i lekarzy wystawiajacych.

Pracodawca ma 7 dni na dostarczenie zwolnienia do ZUSU, niezależnie który to dzień/miesiąc zwolnienia. W praktyce więc ZUS wie praktycznie od razu. Ale pierwszy miesiąc jest raczej "bezpieczny", dopiero jak oni mają płacić to się interesują dlaczego
Stary 2016-08-09, 16:40   #4129
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawca ma 7 dni na dostarczenie zwolnienia do ZUSU, niezależnie który to dzień/miesiąc zwolnienia. W praktyce więc ZUS wie praktycznie od razu. Ale pierwszy miesiąc jest raczej "bezpieczny", dopiero jak oni mają płacić to się interesują dlaczego
Jest jeszcze opcja, że pracodawca zleci kontrolę dla ZUS. Wtedy ZUS ma chyba 48 godzin na wizytę. Wiem, bo u nas w pracy czasami zlecaliśmy.

Boli mnie brzuch, tak bardzo nisko. Taki ból troche jak na okres, ale głównie jakieś uciskanie nieprzyjemne...

Stary 2016-08-09, 16:54   #4130
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Jest jeszcze opcja, że pracodawca zleci kontrolę dla ZUS. Wtedy ZUS ma chyba 48 godzin na wizytę. Wiem, bo u nas w pracy czasami zlecaliśmy.

Boli mnie brzuch, tak bardzo nisko. Taki ból troche jak na okres, ale głównie jakieś uciskanie nieprzyjemne...
Też tak dziś mam i sobie wyrzucam bo trochę poszaleliśmy z mężem wczoraj wieczorem i dziś rano i się obawiam że za bardzo Dzidzię wytrzęsłam
Stary 2016-08-09, 17:13   #4131
dontbesoshine
Zadomowienie

Czesc dziewczeta. Odpisuje tak pozno, bo mialam od rana dwie klientki na paznokcie. Potem zakupy na obiad (dodatkowo kupilam sobie szminke na polepszenie humoru). Zauwazylam, ze niewazne gdzie jestem to moje dzieciatko ostro kopie i sciska moj pecherz... Co do bolow ledzwi tez je mam od kilku dni ah. Migreny nigdy nie mialam, ale od poczatku ciazy miewam, a dzisiaj mam nawet okropny swiatlowstret
Wstawiam Wam moj brzuszek praktycznie nie widoczny. A jak leze to widac twardy bąbel
Stary 2016-08-09, 17:26   #4132
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta. Odpisuje tak pozno, bo mialam od rana dwie klientki na paznokcie. Potem zakupy na obiad (dodatkowo kupilam sobie szminke na polepszenie humoru). Zauwazylam, ze niewazne gdzie jestem to moje dzieciatko ostro kopie i sciska moj pecherz... Co do bolow ledzwi tez je mam od kilku dni ah. Migreny nigdy nie mialam, ale od poczatku ciazy miewam, a dzisiaj mam nawet okropny swiatlowstret
Wstawiam Wam moj brzuszek praktycznie nie widoczny. A jak leze to widac twardy bąbel
No Ty się chyba nie martwisz że za dużo przytyjesz Mega zgrabniutko wyglądasz i cudny brzuszek. Ja taki miałam jak zjadłam śniadanie przed ciążą :P
Stary 2016-08-09, 17:28   #4133
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:
No Ty się chyba nie martwisz że za dużo przytyjesz Mega zgrabniutko wyglądasz i cudny brzuszek. Ja taki miałam jak zjadłam śniadanie przed ciążą :P
Oj mi obojetne czy przytyje duzoo. Juz sie nie moge doczekac pileczki
Stary 2016-08-09, 17:35   #4134
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Oj mi obojetne czy przytyje duzoo. Juz sie nie moge doczekac pileczki
Ja też zwłaszcza że ostatnio mam wrażenie że rośnie z dnia na dzień no, może niech się wstrzyma jeszcze dwa tygodnie z rozsadzeniem mnie bo się w sukienkę na wesele nie zmieszczę
Stary 2016-08-09, 17:59   #4135
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak dziś mam i sobie wyrzucam bo trochę poszaleliśmy z mężem wczoraj wieczorem i dziś rano i się obawiam że za bardzo Dzidzię wytrzęsłam

A Ty Ty niegrzeczna!
Dzidzia podobno czuje tylko miłe kołysanie, więc się nie przejmuj.

Cytat:
Ja też zwłaszcza że ostatnio mam wrażenie że rośnie z dnia na dzień no, może niech się wstrzyma jeszcze dwa tygodnie z rozsadzeniem mnie bo się w sukienkę na wesele nie zmieszczę
Też mam takie wrażenie, ale to przecież takie fajne

Zrobiłam to ciasto fasolowe i ujdzie, ale myślałam, że będzie lepsze. Już smaczniejsze jest brownie z kaszy jaglanej.

Stary 2016-08-09, 18:43   #4136
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

A Ty Ty niegrzeczna!

Zrobiłam to ciasto fasolowe i ujdzie, ale myślałam, że będzie lepsze. Już smaczniejsze jest brownie z kaszy jaglanej.
Tak też słyszałam ale i tak się dziwnie czuje :/ a miałam wreszcie iść na zumbe ale sobie daruje bo nie chce przegiac..

Maz zrobił placki ziemniaczane

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-09, 19:07   #4137
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

A Ty Ty niegrzeczna!

Też kiedyś je robiłam i tyłka nie urywalo... ja tam czułam posmak fasoli...

Cytat:
Tak też słyszałam ale i tak się dziwnie czuje :/ a miałam wreszcie iść na zumbe ale sobie daruje bo nie chce przegiac..

Maz zrobił placki ziemniaczane

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
mógłby mi ktoś zrobić placki ziemniaczane.

Była na zakupach. kupiłam sukienkę w wspomnianym quiosqu (nie wiem czy dobrze napisałam). Poza tym samopoczucie do kitu. Mam wrażenie, że jestem kiepską mama. Brakuje mi cierpliwości do mojego dziecka :-( zaczynam się bać jak będzie z dwójką
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 19:18   #4138
muffi24
Zadomowienie

Dziewczyny help, wypadł mi odkurzacz z ręki i nowiutką ścianę tak ubiłam mogę cośz tym zrobić? Mam białą farbę ale co z wgnieceniem? Może ktoś ma pomysł

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 19:24   #4139
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63975051]Też kiedyś je robiłam i tyłka nie urywalo... ja tam czułam posmak fasoli...

mógłby mi ktoś zrobić placki ziemniaczane.

Była na zakupach. kupiłam sukienkę w wspomnianym quiosqu (nie wiem czy dobrze napisałam). Poza tym samopoczucie do kitu. Mam wrażenie, że jestem kiepską mama. Brakuje mi cierpliwości do mojego dziecka :-( zaczynam się bać jak będzie z dwójką [/QUOTE]

Dokładnie, też czuje fasolę i jest mało słodkie. No, ale dla mnie to namiastka słodyczy.

Dorota, to tylko gorszy dzień, jakiś kryzys przez hormony lub pogodę. Jesteś super mamą i nigdy w to nie wątp! Jutro będzie lepiej

Cytat:
Dziewczyny help, wypadł mi odkurzacz z ręki i nowiutką ścianę tak ubiłam mogę cośz tym zrobić? Mam białą farbę ale co z wgnieceniem? Może ktoś ma pomysł

Żaden ze mnie ekspert, może jest jakiś magiczny sposób
Moim zdaniem tylko szpachla, wypełnienie dziury i potem farba.

Stary 2016-08-09, 19:39   #4140
Konkardia
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu [/QUOTE] Widok cudny!

Cytat:
Uda się uda. Najważniejsze już jest więc ślub się odbędzie! hehe, Super że poczułaś ruchy!!! wspaniałe uczucie prawda?
Mega wspaniałe! Dziś niestety nic nie czuję... ehh

Cytat:
Szkoda, że się niewiele dowiedziałaś, ale dobrze że dostałaś choć listę... Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Nastałam się dziś przy: myciu głowy, suszeniu włosów, a później przy ich prostowaniu. Później mnie już brzuch zaczął boleć, więc leżałam plackiem... Chyba zaczyna mi się zmęczenie ciążowe
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości