|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z bali nie
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
my kupiliśmy z wtórnego, i ma to sporo plusów - cena była niższa, zrobiliśmy generalny remont i mamy świeżutkie, "nowe" mieszkanko,
dookoła jest już masa sklepów i punktów usługowych, dobre połączenie... minusy też są - zasiedziali sąsiedzi którzy nie zawsze odpowiadają na dzień dobry, no i nie "nowe" osiedle.
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
hm, minusem nowych bloków wydaje mi się to, że tam nie wiadomo jak zagospodarują teren do końca. znam przypadki, gdzie ktoś kupił mieszkanie - piękne, nowe.. a za dwa lata zaczęli mu budować blok okno w okna..choć wczesniej o tym mowy nie było. na rynku wtórnym jużś wiadomo co gdzie stoi
![]() a swoją drogą..załamałam się, jak koleżanka powiedziała, że kredyt na 300tys na 30 lat do spłaty wynosi 650tys. myslałam, że z 500 .
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Haniu znajdziecie zobaczysz jestem tego pewna
A potem bedziecie urzadzac swoje wlasne gniazdkoPs. Dziewczynki ktora ma pomysl, jak moge zrobic kurczaka calego na obiadek?? Planuje rodzicom zrobic obiad w niedziele.. W koncu clay tydzien sie prawie z nimi nie widzialam. A moj Tz na wyjezdzie ![]() Myslalam moze z pomaranczami albo jablkami bo akurat to mam w domku na chwile obecna
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale każdy woli co innego
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
a za 300tys 2 pokoje na rynku wtórnym na warszawskiej woli
![]() ja jeszcze nie wiem co i jak..i gdzie będę mieszkać i za co i to mnie trochę przeraża..ale może mam jeszcze chwilę czasu na decyzje..
|
#3158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za 300 tys? Nie zgadzam się. Jeszcze 2 lata temu to może tak. No chyba, że ktoś ma działkę....bo teraz zakup działki pod miastem (bo o mieście to nie mam mowy) to koszt spokojnie ponad 100 tys, a gdzie materiały i wykończenie? Kiedyś bardzo chciałam mieć domek, jakieś 2 lata temu, gdy bardziej opłacało się jeszcze budować dom niż kupić mieszkanie, ale na razie domku nie będzie, będzie mieszkanko i też fajnie Tak się wydaje, ale wykończenie domu to kosmiczne kwoty...przykład: do mieszkania potrzebujemy 2 drzwi wewnętrznych, 4 żyrandoli, a do domu potrzeba przykładowo 10 drzwi, 15 żyrandoli
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jednak wole miec wlasny dom, z ogrodkiem. mieszkanie w bloku to udreka.
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3161 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to fajnie macie bo u nas dzialki sa za 400-600tys
|
|
#3162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś jeszcze dodatkowo całe życie mieszkał w domu to rozumiem, że może niechcieć mieszkać w bloku. Co do tego, że mieszkania w bloku to udręka to się nie zgodzę....mi się mieszka normalnie. Czasami mi się tylko marzy wyjście do ogródka ![]() Mój Tż jest inny....ja zawsze mieszkałam w bloku i jęczałam, że chcę domek, a on mówił, że chce w bloku, bo miał dość palenia w kominku ehehhe Tż: żadnego kominka! A ja tak lubię siedzieć przy kominku Na razie mamy mieszkanie, będzie kiedyś nas stać na domek to będzie domek, nie będzie to nie będzie Zdrowie najważniejsze....a nie jakieś domy czy działki....
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ od roku w bloku mieszka i nie jest za fajnie. co prawda stare budownictwo ale: sciany cienkie. ide do lazienki i slucham radia ktore gra u sasiada, albo jego rozmowe. z pokoju slychac to co w mieszkaniu obok.jak ktos leje wode to roznosi sie po rurach i tez slychac. dzieciarnia przesiadujaca na klatce lub pod blokiem -wiecznie sie dra, wyja. ciezko mu bylo sie przyzwyczaic , mi tez teraz bedize nawet jak bysmy nie mieli dzialki to stawiamy na budowe. fakt ze te nowe osiedla sa spokojniesze...niby tez mozna na zielona trawke wyjsc...ale to nie to samo moze powiecie czy wam sie podoba: http://www.archon.pl/index.php?act=3...m43b12f30b6933 bo mi z wygladu nie do konca przez ten daszek: ale za to w srodku najbardziej zblizony do naszego ideału
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-25 o 22:21 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) skończyli pół roku temu.
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to co napisałaś o dzieciarni to trochę dziwnie zabrzmiało...dziwne, że pisze tak ktoś, kto sam chce mieć dziecko, które też będzie się darło itp. Poza tym u mnie "dzieciarnia" się nie drze pod blokiem...więc widać zależy jak kto trafi. Poza tym ja nie jestem typem, któremu wszystko przeszkadza wokoło...Cytat:
|
||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo starszych przesiadujacyhc na klatkach albo pod blokiem ,ktorzy zaczepiaja i wyzywaja. tez mi sie dostalo bo niby "nowa" tam bylam ale TZ "grzecznie" im uswiadomil ze do mnie to z szacunkiem (teraz to mi nawet drzwi otworza i przytrzymaja). a rodzicow nie ma i nie interesuja sie co sie dzieje...
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak tylko trzeba mieć dzialkę...a pozatym ja jednak wole mieszakć blisko centrum.
|
|
#3169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szok...dobrze, że ja takich dzieci nie znam i obym nie poznała. Widać jakie tam osoby mieszkają U Tż w bloku naprawdę jest ok, sami młodzi, pracujący, część studentów (ale nie ma imprez co tydzień), rodziny z dziećmi są, ale raczej małymi....dzieci same nie biegają po podwórku
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
My całe życie mieszkaliśmy w mieszkaniu w bloku. I póki co dalej tak jest - ale nie przeszkadza nam to. 30 m od mieszkania jest park, a za parkiem, jakieś 200m od mieszkania - piaszczysta plaża i jezioro, które jak pokazuje zdjęcia komuś, wszyscy mylą z morzem (nie widać drugiego brzegu). Jak więc mam ochotę na siedzenie w ogródku, biorę ze sobą kocyk, i długa na plażę/trawkę do parku. A w zimie nie muszę nic odśnieżać
.Mimo wszystko kiedyś chcielibyśmy zainwestować w domek w Polsce. Wymyśliliśmy sobie, że uzbieramy na dom, i kupimy go/wybudujemy gdzieś w dolnej części małopolski (np. Nowy Sącz). Blisko z tamtąd do Krakowa, Zakopanego, góry wokoło. Fakt - pensje są niższe, ale mając dom i oszczędności, wystarczyłoby nam, gdybyśmy zarabiali na bieżące potrzeby.
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze zaliczenie chciałam zadedykować Vadi
![]() Resztę spokojnie możecie ominąć, nie napiszę nic ciekawego, po prostu muszę się wygadać. Facet czepiał się najdrobniejszych szczegółów i wszystko mi ocenił na 3.5 . Gdy byłam na konsultacjach to było dobrze, a tu nagle dzisiaj wszystko do kitu, ale grunt, że zaliczyłam . Zrobiłam nawet taki myk i poprosiłam koleżankę o kilka szkicy żeby pokazać je jako moje. Ona urodziła się z ołówkiem w ręce i rysuje genialnie... Połowa szkicy była moja a połowa jej... Facet z miejsca powiedział, że są do niczego . W sumie wszystko tak podsumował. W poniedziałek mówił, że będzie ok, a dzisiaj, że do niczego . Najlepsze w tym wszystkim jest to, że chociaż mam już oceny to muszę te pracy zrobić jeszcze raz . Spałam godziny, zrealizowałam nowatorski pomysł, wsyscy których pytałam uważają, że to jest dobre, a facet mi mówi, że gdybym przykleiła zdjęcia bez odstępów to by było na 5 a tak to jest na 3.5 . Ogólnie nie jestem osobą pewną siebie i wiem, że w tej szkole znalazłam się przez przypadek, ale uważam, że zostałam oceniona niesprawiedliwie .
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
I uważam, że taki ruch tylko na zdrowie wychodziChociaz czasami mówie, że mam dość pracy w domu, to jednak spokój, cisza, spanie w ogródku w lato jak były upały to nadrabia Współczuje ludziom jak upał 30 stopni i nie ma gdzie wyjść, a ja sobie siedze pod drzewkiem do pozna w nocy, pije piwo, nogi na trawie , moj pies obok mnie. Mmmmmmmmmm uwielbiam takie chwile![]() Cytat:
2. Ja mam jak to mówie na peryferiach, ale nawte mam autobus pod uczelnie 10 min od domu, wiec nie narzekam Cytat:
A w Polsce- blokowisko, piaksownice zas....nae przez psy, ławki zniszczone, klatki odrapane, strach nawet wchodzić do klatki czy windy po zmroku...... Nie przejmuj się tak studiami- ja też się przejmowałam, a potem i tak było wiadomo,że prowadzący nie czytaja prac, bo jak przeczytac 300 prac, chyba semestr by na to nie straczył. Nie mówie już o komputerowym sprawdzaniu prac, co słuzy jedynie uwalaniu studentów
|
|||
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Poemi, chyba większość z nas przez to przechodziła. Ja chodziłam do szkoły prywatnej, gdzie trzymano poziom, i gdzie po kazdym trymestrze nauczyciel miał ewaluację. Ci z najgorszymi ocenami lecieli. Mimo to doświadczyłam przejawy traktowania ucznia jak nic nie wiedzącą istostę. Teraz z perspektywy żałuję, że nie pociągnęłam wtedy sprawy wyżej, bo niby zaliczyłam, ale to było moje jedyne 3.5 przez całe studia, a pytana byłam z innej tematyki niż obejmował przedmiot i materiały! I tak było w przypadku obu przedmiotów z tym samym kolesiem.
W USA w szkole jest zaś całkiem inaczej. Miałam tutaj jeden przedmiot, który prowadził stary koleś - z troche nieaktualną wiedzą. Poprawiłam go kilka razy, i ogólnie koleś widać było że za mną nie przepada. Przestałam więc chodzić na wykłady (zasypiałam na nich), ale oglądałam je przez internet(i robiłam 5 innych rzeczy w trakcie słuchania jego wywodów) i robiłam swoją robotę dobrze. Na koniec dostałam 5 - i tak powinno być. Bo tutaj ocenia się co potrafisz, nie patrząc przez pryzmat stosunków międzyludzkich. W ogóle będąc w USA nie dostałam nigdy oceny poniżej A, a uczyłam się mniej niż w Polsce. W Polsce zaś jak trafiłam na barana, to rycie po nocach i tak nic nie dało. W Polsce też jest już dużo takich nauczycieli, ale jest też niestety kilku plamiących dobre imię wykładowcy. Takich to tylko Ja w sumie chyba miałam szczęście. Raz tylko w Warszawie przez chwilę pomieszkiwałam na "pekinie" to tam nie było zbyt pięknie. A tak mieszkanie w bloku miało swoje plusy. W mieszkaniu rodziców widok zza okna miałam boski - góry, łąki i jescze raz góry w oddali. Na studiach też chyba jakoś mi się udało. W drugim mieszkaniu w Warszawie - też park pod nosem (wklejam widok, bo znalazłam zdjęcie, ostatnie to zdjęcie z jednego mieszkań ze studiów).
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A ten wstrętny facet który dał mi 3.5 raz mówi jedno, innym razem drugie . Stawia oceny według nastroju (facet jest pijaczkiem, ma wyrok w zawiasach za hmm... dużą nieodpowiedzialność i ogólnie jest małostabilny ). Czuję się skrzywdzona tą oceną.
|
||
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Poemi - a nie chcesz czegos z tym zrobić? Ja wtedy poszłam do prorektora. Był pomocny, i zapytał, czy chce żeby cały rok powtarzał egzamin. Rozumiesz, że chyba wszyscy z roku by mnie zabili
. A jako jedyna wtedy nie chciałam powtarzać egzaminu - czekał mnie jeszcze jeden przedmiot z kolesiem. Jakbym jednak cofnęła się w czasie, to podjęłabym inną decyzję.
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pytaliśmy się starszych roczników i mówili, że facet zalicza, ale baaardzo męczy studentów . Ja muszę jeszcze raz robić te prace chociać już mam z nich oceny .
|
|
|
|
|
#3177 |
|
*sportaddict*
|
o kurczę gratuluję i
a czym sobie na to zasłużyłam? ![]() moja przyjaciółka miała podobnie na architekturze wnętrz - jedna baba krytykowała ją za wszystko i dla zasady, a dziewczyna jest BARDZO zdolna ![]() Rav - gdzie jest pekin w W-wie? jakieś okolic stadionu?
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
Pekin - jak się dowiedziałam, to nazwa blokowiska przy ulicy Żelaznej (między Towarową a Jana Pawła, na wysokości Al. Solidarności). Okolica nie za ciekawa, ale do pracy miałam 5 min piechotą. A dleczego pekin, to tłumaczyć chyba nie muszę
.
|
#3179 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() za to uważajcie na tzw. trójkącie bermudzkim, czyli Wrzeciono+okolice, sama miałam tam przeżycie jak z Fali Zbrodni
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny po pierwsze to nie wiem kiedy was nadrobię z czytaniem
po drugie.. bardzo dziękuje za trzymanie kcików - wy to naprawde jestescie czarownice zaliczyłam ten mega trudny egzamin na 4.5 d, pytanie, odp. mielismy loswac 3 pytanie, co sie okazalo to ona za nas losowała a potem jeszcze dodatowe zadawała wiec w sumie chyba z 15 pytan dostalam wyszlam z tamtad padnieta jak nie wiem co. a potem na dowrzec i do domku (Tzn do TZ) kochany 3 tygodnie mnie nie widział i mnie non stop calowal i przytulal ach.. slodki był![]() a teraz 3 tygodnie wolnego (bo u nas sesja dopiero sie zaczyna od poniedzialku) ach... czysty relaks, lenistwo i cieszenie się TZ
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

A potem bedziecie urzadzac swoje wlasne gniazdko
na chwile obecna

Zdrowie najważniejsze....a nie jakieś domy czy działki....
to trochę dziwnie zabrzmiało...dziwne, że pisze tak ktoś, kto sam chce mieć dziecko, które też będzie się darło itp. Poza tym u mnie "dzieciarnia" się nie drze pod blokiem...więc widać zależy jak kto trafi. Poza tym ja nie jestem typem, któremu wszystko przeszkadza wokoło...
. Gdy byłam na konsultacjach to było dobrze, a tu nagle dzisiaj wszystko do kitu, ale grunt, że zaliczyłam