|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Fajne koszule! Nie widzialam w uk takich do karmienia. Chyba mamunie poprosze o male zakupy w PL.
|
|
|
|
#3632 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc skoro mała jest duża to automatycznie program zakłada, że jest cięższa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Fajne te koszule
Ja kurcze tak nie przepadam masakrycznie za koszulami, że łeee :/ (chyba, że takie koronkowe wiecie, ale ro nie na tą okazję )A jak już widzę te do karmienia z misiami, osiołkami itp to podwójne łee. Ale te są spoko, skromne I schludne Zakupię z dwie do szpitala bo wiem jak na ginekologii mają faze przynajmniej u mnie w szpitaly. Kiedyś leżałam I były pretensje bo miałam piżamę. Do domu zakupię piżamy rozpinane po prostu ![]() Wiecie co, jeśli chodzi o tą płytę indukcyjną itp to ja może jestem zbyt wyluzowana czy olewająca wręcz a pewnie dla niektórych wręcz nieodpowiedzialna ale mam to w nosie. W tych czasach to jest milion rzeczy niewskazanych bo coś tam :/ Mam w chacie taką płytę I co mam przestać gotować, no nie Dużo moich znajomych gotowało normalnie na takiej płycie będąc w ciąży I wszystkie żyją I ich dzieci są zdrowe I nic im nie dolega. Ja rozumiem, że jak się pracuje przy rtg czy coś no to wiadomo, że trzeba to wykluczyć, ale bez przesady z takimi płytami, wifi itp Ale to tylko moje zdanie Papaya a Ty idź na zwolnienie I się nie oglądaj Ja jestem na zwolnieniu od początku bo tego sytuacja wymagała, ale I bez tego już teraz też na pewno bym była bo chyba bym zgłupiała w swojej pracy Ostatnio się spotkałam z tekstem "bo ta, pracowała do samego końca dlatego z ciążą było wszystko w porządku" Oczywiście to był tekst odnoszący się do mojego zwolnienia :/ Myślałam, że szlak mnie trafi bo miałam cieżki początek I zabolało mnie to bo to poniekąd nie był mój wybór, ale szybko odpowiedziałam, że wolę się słuchać specjalisty niż dobrych rad "wujków I cioci" Niektórzy to nie kumają, ale nie przejmuj się, nie masz prawa się czuć jak leń ![]() Wylicytowałam leżaczek, który w sklepach jest za 400zł za 140zł Używany, ale w stanie idealnym, więc na mega plus Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-10 o 00:37 |
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Kurde oszalejem
Od tygodnia lub więcej nawet Bo to jak dla mnie trwa już wieki Budzę się na sikanie Ok 4 w nocy I już zasnąć nie mogę 😣😣😣😣😣 Jakże mnie to wkurza Bo potem w dzień jestem śnięta I muszę dosypiać 😑 Karol czuwa of kors ze mną Dzisas żeby mu to w krew nie weszło Ta 4 rano Bo się pochlastam potem 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ---------- Jestem wyrodna matka na waszym tle Zamiast dla Karola coś kupować Ja szaleje w zarze 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- I nie są to koszule do karmienia!😆😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
U mnie kolejny dzien pada...tragedia z taka pogodą..mezus szykuje sie do pracy, zjemy sniadanko i dalej pojdziemy spać
wczoraj do pozna oglądaliśmy mecz siatkarzy w Rio
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny są teraz bardzo przyjemne. Za przyjemne wręcz 😥 Optymistycznie zakładam że wrócę do swoich rozmiarów Optymistycznie = naiwnie? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Witam sie w 21 tc, przestalam wreszcie wymiotowac. Wczoraj mnie meczyla migrena a dzis znowu glowa cmi i nie wiem co z tym fantem zrobic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj chrześniak jak miał ok półtora roczku Miał fazę gdy budził się ok 4 rano w zimie I nie chciał już potem spać Brat opowiadał jak to całe osiedle miało ciemno w oknach A u nich jedynych światło się paliło bo z Wojtkiem musiał się bawic zabawkami A potem nastepowala zmiana warty z mama bo brat szedł do pracy 😆 Macierzyństwo jest takie urocze 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
Biedna ty 😯 Oby teraz było już z górki u ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63987921]Też przerabialiśmy poranne pobudki. Dziecka niestety nie przeskoczysz. Jak już się uprze na jakaś godzinę to nie zmienisz tego tak łatwo. Mój mały zasnął wczoraj o 21:30 i liczyłam, że pospi. A tu pobudka o 6 i "mamo opowiedz o traktorku". A mi się tu oczy Jeszcze kleja :banghead:[/QUOTE]
Sabat mater dolorosa! 😨 W co ja się na stare lata wpakowalam 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Nie no super!
My debiutujace Czekamy na więcej takich pokrzepiajacych historii 😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Migdalek chyba jako jedyna nie pogratulowałam zmian pierwszej strony 😙 Dziękujemy że się tym tak sumiennie zajmujesz 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to dzieci bardzo dużo wynagradzaja i po sobie widzę, że chce być jak najlepsza mama dla swojego dziecka. Ale nie ma co ukrywać, że macierzyństwo ma swoje mroczne strony
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Ciemne strony
Zwłaszcza w okresie jesienno zimowym Bo latem to jeszcze idzie to z uśmiechem chyba przeżyć 🤔 Mu zmykamy juz z Karolem Bo już taaaak późno 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek!
Lili dzis jest leniuszkiem. Wczoraj byl dancing w brzuchu caly dzien a dzis sie jeszcze z mama nie przywitala. Na szczescie ha wstalam dzis jakas promienna w swietnym humorze. Moge sie poludzic jeszcze kilka miesiecy, ze moje dzieciotko bedzie spalo do tej 4... obudzi sie na cyca i pojdzie dalej spac! Choć moja mama twierdzi, ze powinnam miec takie dziecko hakim ja bylam. Noc w nic do 3 roku zycia placz!!! Przestawalam płakać gdy wkladali mnie do wozka i bujali, moze wlasnie dlatego zastanawiam sie czy kupic Lili bujaczek... zeby sie nie przyzwyczajala do bujania
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Hot New 0-12M Baby Boys Girls Newborn Infant Romper Jumpsuit Outfit Clothes Set
http://s.aliexpress.com/vy63ABVJ (from AliExpress Android) nie moglam sie oprzec Z nexta z all zaplacilam za podobne 30ziko, tu 11 ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Zamowilam z apki i bylo taniej niz przez przegladarke ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Wybralam I love mummy
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Lucy, dziecka się nie da przyzwyczaić do bujania, bo oni jest niejako przyzwyczajone, bo w brzuchu jest prawie cały czas bujane, więc nic innego nie zna
Można odzwyczaić Moja córka przesypiala noce, ale spała z nami i karmiłam piersią więc nawet nie wiedziałam rano ile razy miała pobudkę. No, ale rano już od dawna wstaje o 6 i nic nie poradzę, a codziennie nie chce mi się wstawać jeszcze się nie przyzwyczaiłam Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3651 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uważaj tylko bo Ci się potem wszystko w szafkach nie pomieści :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Karol wybaczy szczególnie, że w Zarze jest też dział dziecięcy ![]() Migdałku pierwsza strona jest super
|
|||||
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi to tz powienien chyba to ali zablokowac. Kiedy wam pokazywalam zabawke z mamas and papas??? Ta na fotelik? Tego samego dnia zamowilam i wczoraj dostalam! Jestem w szoku!. Cudowna. Ma nawet pozytywke i piszczalke o czym nie doczytalam! Poaze foto po pracy! |
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - o siebie tez dbac trzeba!
by pieknie w tym okresie wygladac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dziewczyny a któras z was ma moze metryczki dla dzieci? albo się nad nimi zastanawia? http://smalldesign.pl/produkt/obrazki/metryczka-29/ |
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że od razu tacy zgodni jesteście co do imienia Cytat:
ta z allegro też fajna ale cena ![]() http://pl.aliexpress.com/item/New-Ba...8.0.113.KS33Zz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wiem, że to jest takie pi razy drzwi ale dziwi mnie, że tak duża różnica jest z waszymi maluchami. Boję się co to będzie na koniec, 4200g było ciężko wypchnąć i mnie nacinali a jak tu będzie więcej
|
|
|
#3656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a koszule też mnie odpychają ale do porodu mus. Ja zakupię awaryjnie piżamkę (po cc w razie co to i tak się tylko bliznę pokazuje) a z koszul to muszę obczaić co jest bo to co mam to się nie nadajeCytat:
ale oczywiście w koszyku wylądowały spodnie dla chłopakówCytat:
![]() Cytat:
moje młodsze wstało jakieś 20min temu a starsze jeszcze śpi więc nie tak źle ale pamiętam, że z Olkiem mieliśmy masakrę, on płakał w nocy a ja razem z nim bo nie wiedziałam o co chodzi a młodszy na cycu był długo to w nocy tylko jak zakwękał to ja go myk do siebie, cyca w buzię i spał
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj ciśnienie słabe, głowa mnie boli i oczy łzawią i marzę tylko o tym,żeby zostać cały dzień w łóżku
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda może dlatego się źle czujesz..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

może faktycznie jest starsza o ten tydzień/półtora więc pomiary by się zgadzały bo to tak jak byśmy robili to usg nie w 22t1d a w 23t-24t
Rozmowy przez telefon komórkowy są bardzo szkodliwe. Wifi niestety również nie grzeczy dobrym wpływem. Ja jestem zdania, że wśród tych wszystkich "niewidocznych" zagrożeń warto ograniczać ryzyko. np staram się rozmawiać przez słuchawki albo głośnomówiący. Zamiast indukcji wybraliśmy elektryczną płytę. Ale każdy robi jak uważa 
chce mi sie ryczec bo czuje sie jak najgorszy len.
Dużo moich znajomych gotowało normalnie na takiej płycie będąc w ciąży I wszystkie żyją I ich dzieci są zdrowe I nic im nie dolega. Ja rozumiem, że jak się pracuje przy rtg czy coś no to wiadomo, że trzeba to wykluczyć, ale bez przesady z takimi płytami, wifi itp
Używany, ale w stanie idealnym, więc na mega plus 

A w czwartek jedziemy oglądać wózki
Zaraz mnie zaleje fala paczek, muszę też pilnować zdrowego rozsądku