|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam....
Mogę zrobić odsypkę pudru rozświetlającego w kulkach z H&M lub Sensique
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ...a co masz do oddania z mazideł na bioenergoterapie???
pozdarwiam anna
WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1115536 Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu...... Edytowane przez ana761 Czas edycji: 2013-05-24 o 12:41 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
sporo
(ale to raczej odsypki/odlewki, nie pelne opakowania):olej różany hydrolat różany mocznik hydromanil olej z alg macerat brzozowy kwas l-mlekowy kwas salicylowy kwas ascorbinowy kwas migdalowy wersenian sodowy glyceryl coccoate ekstrakt z soi proteiny mleka ekstrakt z owsa niacynamid maslo karite i pewnie jeszcze cos, czego nie pamietam ![]() kwas ferulowy |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
mam do zaoferowania odsypkę meteorytów , napisz prosze jakich szukasz i w jakiej ilosci oraz zrób zestawinie co możesz oddać ( chodzi mi o produkty ktore mozana wykorzystać same i takie abym mogla coś ukrecić z nich).
pozdarwiam Anna
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
mam u siebie w wątku, puder rozświetlający Sephora [pare razy maznięty]
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu, szukam w zasadzie kazdych, bo probuje sie do nich przekonac . Ilosc - do uzgodnienia (tzn. mala, jedynie na wyprobowanie - nie wiem ile chcialabys oddac?). Powiedz prosze tylko co chcialabys krecic (jakies serum do twarzy?). Moge tez (jesli bedziesz zainteresowana oczywiscie) zaproponowac "ukrecenie" specjalnie dopasowanego kremu wylacznie z mazidlowych skladnikow (bez konserwantow - do zuzycia w 2 tyg.), bo mam wszystkie skladniki do kremow i krece dla siebie (uwielbiam je zreszta |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
to moze zaproponuj mazidla możesz dla mnie zrobić?
i będziemy kombinować i targować ![]() mam metorki klasyczne, pucci i zimowe a mam też nowy ( zamplombowany rozświetlaczz sephory-- ten z gwiazkami ) może cos jeszcze u ciebie znajdę w wątku to ew, moglaby byc większa zamianka ![]() Cytat:
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- tonikiem migdalowym - tonikiem z kwasem L-mlekowym - serum do twarzy z wit C i kwasem felurowym (w dowolnym steżeniu wit. C tj. 5%, 10% lub 15%) albo "podstawowym" serum z wit. C (ale bardziej polecam to rozbudowane) - antyoksydacyjnym serum z niacynamidem - antyoksydacyjnym serum z soją - antyoksydacyjnym serum z koenzymem Q10 - antyoksydacyjnym serum z kwasem felurowym - regenerującym serum z ekstraktem z owsa - kremem z witaminami B3 i B5 - kremem z koenzymem Q10 - kremem z ekstraktem z soi - olejkiem myjącym do twarzy |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale wybór...
muszę najpierw zapoznać sie co by mi pasowalo najbardziej ( a moze ty byś mi przybliżyła czy zaproponowała coś???? ja 31 lat cera mieszana w kier. suchej, bez naczynek, podrażnienień itp.)będę dopiero jutro wieczorem na wizażu. pozdarwiam anna p/s życzę miłej niedzieli Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybor, bo cala pielegnacje przestawilam na mazidlowa )pozdrawiam i rowniez zycze milego dnia |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
No to tak:
(dane sa z Mazidel) - tonik migdalowy ma dzialanie lekko zluszczajace - tonik z kwasem L-mlekowym kwas L-mlekowy nawilza, w wiekszym stezeniu lekko zluszcza - serum do twarzy z wit C i kwasem felurowym (w dowolnym steżeniu wit. C tj. 5%, 10% lub 15%) albo "podstawowym" serum z wit. C (ale bardziej polecam to rozbudowane) - antyoksydacyjne serum z niacynamidem Niacynamid - stymuluje syntezę kolagenu; zwiększa produkcję ceramidów, które są głównym składnikiem lipidowej bariery ochronnej skóry; zmniejsza transpidermalną utratę wody co w efekcie powoduje lepsze nawilżenia skóry i poprawę jej elastyczności; jest silnym antyoksydantem, który wspomaga ochronę skóry przed działaniem promieniowania UVB oraz przed wolnymi rodnikami, dzięki czemu jest dobrym dodatkiem do kremów z filtrami UV i lekkich serów antyoksydacyjnych stosowanych pod filtry; rozjaśnia przebarwienia posłoneczne oraz zapobiega powstawaniu kolejnych; działa przeciwzapalnie oraz skraca okres gojenia istniejących zmian zapalnych;działa przeciwtrądzikowo oraz zwęża ujścia gruczołów łojowych. - antyoksydacyjne serum z soją Soja - stymuluje fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy kolagenu i elastyny - wygładzenie zmarszczek, wzrost gęstości i elastyczności skóry; chroni skórę przed uszkodzeniem przez promieniowanie UVB, stymuluje syntezę kwasu hialuronowego - wzrost nawilżenia i napięcia skóry; poszerza naczynia krwionośne - skóra staje się lepiej ukrwiona i odżywiona i w efekcie następuje poprawa jej kolorytu; działa przeciwzapalnie i gojąco, rozjaśnia przebarwienia; reguluje nadmierne wydzielanie łoju oraz zmniejsza rozszerzone pory. - antyoksydacyjne serum z koenzymem Q10 efekty stosowania koenzymu Q10 (określany jako "eliksir mlodosci"): zanik drobnych i spłycenie głębokich zmarszczek; wzrost nawilżenia i elastyczności skóry; rozjaśnienie przebarwień i poprawienie kolorytu skóry; zwiększenie jędrności i odpowiedniego napięcia skóry, która uzyskuje młody wygląd. - antyoksydacyjne serum z kwasem felurowym lekkie, beztłuszczowe serum o działaniu: - antyoksydacyjnym; - wspomagającym fotoochronne działanie filtrów przeciwsłonecznych; - nawilżającym - regenerujące serum z ekstraktem z owsa owies ma dzialanie: przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwobrzękowe; łagodzące, odżywcze i gojące podrażnienia skóry, regenerujące i zabliźniające; napinające i zwiększające elastyczność skóry; pobudzające krążenie krwi i ujędrniające. - krem z witaminami B3 i B5 - krem z koenzymem Q10 - krem z ekstraktem z soi - olejek myjący do twarzy olejek hydrofilny do zmywania i demakijażu twarzy Generalnie skladniki w serach antyoksydacyjnych i kremach sa analogiczne. Sera maja konsystencje wody, wiec swietnie nadaja sie pod filtry rano (pod inne kremy oczywiscie rowniez). Moje absolutne must-have to: serum z wit. C i kwasem felurowym (jesli nie uzywalas nigdy to w stezeniu 5% na poczatek), na zmiane z nim (wit. C kumuluje sie w skorze i nie ma potrzeby uzywania jej non-stop) inne serum antyoksydacyjne (z niacynamidem albo z soją, albo z koenzymem Q10) i na noc kremy - ja uzywam na zmianę [z witaminami (do partii mieszanych cery), z soją i z koenzymem Q10(do partii suchych i pod oczy, od czasu do czasu na cala twarz)]. Do zmywania olejek (jest lagodniejszy niz sklepowe, nie ma konserwantow, zmywa swietnie) - ja uzywam go tylko wieczorem. Do kremow dla mojej Mamy dodaje np. maslo karite, dla siebie pomijam (mimo, ze ma fajne dzialanie, to mnie niestety zapycha na dluzsza mete). Wszystkie sera i kremy robie na hydrolacie rozanym. Kremy mają "puchatą" konsystencję, swietnie się wchlaniają, czasem lubią się "mazać" nalozone w dużej ilosci, dlatego lepiej jest je wklepac, a nie rozsmarowywac. U mnie po przestawieniu sie na pielegnacje mazidlowa roznica w wygladze skory jest niesamowita .
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
up
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234158
mam kompakt jasny clinique-maluśkie zużycie-podkłady amxfactor i vichy-poza wątkiem kilka kolorów pigmentów i meteoryty limitowane shimmering pearls. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie kolory pigmentow? no i podstawowe pytanie - czy w moim watku jest cos, co wpadloby Ci w oko? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

(ale to raczej odsypki/odlewki, nie pelne opakowania):

. Ilosc - do uzgodnienia (tzn. mala, jedynie na wyprobowanie - nie wiem ile chcialabys oddac?). Powiedz prosze tylko co chcialabys krecic (jakies serum do twarzy?). Moge tez (jesli bedziesz zainteresowana oczywiscie) zaproponowac "ukrecenie" specjalnie dopasowanego kremu wylacznie z mazidlowych skladnikow (bez konserwantow - do zuzycia w 2 tyg.), bo mam wszystkie skladniki do kremow i krece dla siebie (uwielbiam je zreszta
muszę najpierw zapoznać sie co by mi pasowalo najbardziej ( a moze ty byś mi przybliżyła czy zaproponowała coś???? ja 31 lat cera mieszana w kier. suchej, bez naczynek, podrażnienień itp.)
anna
)