|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Cytat:
![]() Ostatnio widziałam "Malowany welon" bardzo mi się podobał (z Edwardem Nortonem i Naomi Watts). Niektórzy twierdzą że jest to przewidywalny wyciskacz łez, może, ale według mnie uroczy. |
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Czasami coś jeszcze jest bez sensu albo bez sęsu.
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
widza zatkalo!
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Dziewczyny!
Mnie też się - KOTO (tak to się odmienia?) - marzą trochę dłuższe recenzje niż:- 13 mila 10/10 - Piła 16,5 - super - Pszczółka maja - beznadzieja. Sama staram się dodać trzy zdania z odczuć własnych autora , uzasadnić niejako swój dobór punktacji, nie rozpisuję sie dłużej celowo - wydaje mi się, że nikt tego w tym watku nei miałby ochoty czytać .
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze moje pytanie- Pszczółka Maja beznadzieja Co to za herezje tu piszecie....![]() ![]() A wogóle oglądnęłam wczoraj sobie Big Lebowskiego- przy mojej miłości do Jeffa to było... no delikatnie rzecz ujmując kompromitujące że nie widziałam tego wcześniej. I czy jakoś nie miałam odpowiedniego nastroju czy co... Owszem, Jeff świetny, stworzony do tej roli, wspaniale snuł się w tych krótkich gaciach, albo gaciach od piżamy, albo powyciąganych swetrach, albo poprutych brudnych tiszertach, historia kryminalna odjechana i groteskowo bezsensowna, wszystkie postacie- równie odjechane, i te zielone paznokietki... ![]() Julanne Moore jako kręglowa Walkiria ze snu świetna, no w ogóle Big Lebowski spełniał niby wszystkie kryteria, ale.... nie zachwycił. Podobał mi się, ale nie porwał... ciekawostka. No ale jedno bez dwóch zdań mnie zachwyciło- zakochałam sie w Johnie Torturro- jako Jesusie! Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-01-25 o 19:59 |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
American Pie 6 (?) Dom Beta
ojjjj ciężko. nie wiem jaką ocenę mam dać...bo zwyczajnie po 15 minutach przestałam oglądać ten film XD ciśnie mi się 1/10, aleeee, nie obejrzalam całości wiec byc moze to nie do konca sluszna opinia. od samiuteńkiego początku atakują nas nagie biusty, niesmaczne żarty itp., czyli to, z czego A.P. w sumie słynie ale oprocz tego, przez te 15 minut nie doszukalam sie tresci smiesznych, ktorych oczekuje oczywiscie od komedii. byc moze dopiero sie rozkrecali, jednak film powinien mnie przyciagnac na samym poczatku, zebym przez niego przebrnela a nie gdzies w srodku, bo do srodka juz niekoniecznie dotrwam przy tak nudnym rozwoju akcji ;pmoze jeszcze zrobie jedno podejscie w kierunku tego filmu, jesli nie znajde nic ciekawszego na dzisiejszy wieczor ale ciezko bedzie.
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
"Pamiętnik" obejrzę jutro
![]() Dziś widziałam "Balls of fury" Nie będę się rozpisywać (sorki Koto ) ale to komedia jest, nic głębokiego, nie ma co się nad jej treścią rozwodzić. Tylko dziewczynę grającą jedną z głównych ról miałam ochotę nakarmić
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilą obejrzałam już chyba po raz setny moje ukochane Dirty Dancing... Kocham ten film i tą muzykę
![]()
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest to może ostatnio obejrzany film ale zobaczyłam go kila stron wcześniej i dodam coś od siebie
![]() Eurotrip - najlepsza zagraniczna komedia jaką widziałam ]. Wg. mnie rewelacyjne sceny. Z internetu streszczenie: Licealista Scott koresponduje przez internet z osobą z Europy, o pseudonimie "Mieke", która pomaga mu otrzymywać najlepsze stopnie z języka niemieckiego, rozwiązując za niego zadania domowe. Gdy "Mieke" proponuje chłopakowi spotkanie "na żywo", Scott początkowo panikuje, obawiając się, że ma do czynienia ze starszym mężczyzną o podejrzanych upodobaniach seksualnych. Kiedy okazuje się, że internetowy przyjaciel w rzeczywistości jest atrakcyjną dziewczyną, chłopak decyduje się odbyć podróż po Europie w towarzystwie swojego najlepszego przyjaciela Coopera i dwóch bliźniaków - Jenny i Jamie. Wycieczka po Europie, której celem jest Berlin, zamienia się w fascynującą i niezapomnianą przygodę. Jak dla mnie on na głowe bije american pie 3,4,5 Kolejny film.. Pamiętnik - Wzruszające sceny, najbardziej podobał mi się początek filmu. Ogólnie oceniam pozytywnie . Skala - 7/10Kolejny film.. Jestem legendą - strasznie dużo szumu wokół tego filmu (nawet na wizażu przewineła się reklama). Bardzo fajny film, wciągnął mnie, od razu wiedziałam o co chodzi, ciekawe sceny, i zakończenie wg. mnie super Kolejny film.. 50 pierwszych randek - wspaniała wyspa przede wszystkim polecam! Skala 9/10 Ps. O dziwo bardzo podobał mi się soundtrack z tego filmu - http://pl.youtube.com/watch?v=Qm7Ut-...eature=related
|
#4481 |
|
Konto usunięte
|
kiniaczeq- jedna poprawka tylko- to bliźniaki były, nie bliźniaczki.
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam to poprawić i zapomniałam
Dzięki
|
#4483 |
|
Konto usunięte
|
spoko.
![]() ja ostatnio zrobiłam se maraton z Judytą- Nigdy w życiu! i Ja Wam pokażę! pierwsza ekranizacja- prześwietna, duet Stenki i Frycza fantastyczny, nawet Żmijewskiego przecierpieć można. naprawdę dobry scenariusz. druga ekranizacja- dużo gorzej, przede wszystkim ze względu na zmianę obsady. jak dobrze, że chociaż Rodzice się ostali niezmienieni! Deląg beznadziejny, Wolszczak też średnia w tej roli. z tej zmienionej obsady akceptować mogę jedynie Tośkę. Pazura jako Eksio? jestem na nie!
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się"Smakosz 1" szalenie podobał powiem szczerze, że oglądałam go sama w południe, a potem nie mogłam zjeść obiadu
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ogólnie Stenka podniosła wysoko poprzeczkę, a Ja wam pokaże nie sprostało zadaniu. A szkoda,bo książka też była fajna i mogli to dobrze przedstawić.Jeszcze ta jej przyjaciólka Ula ![]() Brodzik i Stenka były genialnie dobrane, w dodatku miały bardzo podobne fryzury, tylko kolor włosów się różnił
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem legendą - akcja dość przewidywalna, ale warto było obejrzeć w ramach relaksu i choćby dla wybranych scen - np.gdy poluje na zwierzynę
jak na tego typu film moim zdaniem świetnie zobrazowane osamotnienie bohatera, 6/10American Gangster - oglądałam z wielka przyjemnością, fantastyczna gra głównych aktorów, poruszające obrazy narkomanii, przemyślane sceny gangsterskie, bez typowej nawalanki, pościgów i niepotrzebnych litrów ketchupu dialogi, oprawa muzyczna, obraz wszystko na wysokim poziomie, film ma specyficzny klimat, mimo tematów jakie porusza jest jakby spokojny, wyważony, nie nudziłam się ani przez chwilę, choć film trwa prawie 160 minut PS. nie wychodźcie z kina, gdy tylko pojawią się napisy, po nich też coś jest ![]() 10/10 |
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pszczółka to tylko takie obrazowe przejaskrawienie niektórych wypowiedzi w tym wątku .ELIZABETH: ZŁOTY WIEK Świetna rola Blanchett Fabuła nieco inna niż w pierwszej części i nie mówię tu tylko o tym, że dotyczy trochę innych czasów i wydarzeń . Obraz nieco bardziej psychologiczny, pozwala nam poznać królową - KOBIETĘ, jej życie nieco od wewnątrz, nie tylko to znane z lekcji historii, czyli bitwa tu, wojna tam, traktat jeszcze gdzie indziej...Ogólnie lubię obie częście, ponieważ jako zapalony historyk jestem zafascynowana postacią Elżbiety I, uważam, że była jednym z najwybitniejszych królów w historii, jesli nie najwybitniejszym w ogóle (specjalnie piszę królów, żeby podkreślic, że chodzi mi o władców ogólnie, nie tylko o kobiety ).Film mi się podobał - jedynym słabszym punktem dla mnie było za mało scen dotyczących wojny z Hiszpanią, było trochę za szybko to wszystko, gdyż na dobrą sprawę możnaby się nie zorientować dlaczego Anglicy raptem wygrali, skoro dłuższy czas ponosili raczej straty... Chodzi mi o to, że jeżeli ktoś się nie orientuje w tej historii, może do końca nie zrozumieć, jak to sie stało, że Armada przegrała ![]() Podsumowując - wartościowy obraz o kobiecie, która przerosła swoje czasy, o kobiecie, która oddała państwu swoje ciało i duszę i wreszcie o kobiecie, która była dla swojego narodu matką - jak sama o sobie mówiła... 8,5/10 (za mało wojny )
Salsame mucho Edytowane przez jessy Czas edycji: 2008-01-26 o 11:10 |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Piraci z Karaibów-skrzynia umarlaka Lubię Jacka Sparrowa. Pierwsza część bardziej mi się podobała, ale i tak uważam że to fajny i dobry film. Na pewno za jakiś czas obejrzę go ponownie. Scena, która mnie powaliła na łopatki to walka na kole....było to lekkie przegięcie 8/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
#4489 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
American Pie 5 - Naga Mila
Wczoraj obejrzałyśmy ten film z przyjaciółką i w sumie mamy pozytywne wrażenia. Całą serię American Pie uważamy za zboczoną, lekką, śmieszną, głupią, ale dobrą na popołudnie czy wieczór w wolnej chacie. Wątek ze straceniem dziewictwa ewentualnie prawictwa przewija się chyba w każdej części (oglądałam póki co trzy) razem z wątkiem miłosnym. Towarzyszą temu śmieszne perypetie, niekiedy tylko w zamyśle reżysera. W Nagiej Mili podobał mi się spór z karłami, o sorry: filiputami, a także wybiegnięcie z pralki czy tam suszarki - głupie, że aż śmieszne. Nie nastawiałyśmy się na ambitne kino, wiedziałyśmy, czego możemy spodziewać się po American Pie. I dostałyśmy to. |
|
|
|
#4491 |
|
Konto usunięte
|
przed chwilą skończył się na Jedynce film A gdyby tak się stało Marcela Łozińskiego. nawet nie wiedzałam, że jest on nominowany do Oscara (przed chwilą to wygooglowałam).
![]() film mnie oczarował i wzruszył. piękne rozmowy małego chłopca ze starszymi ludźmi o życiu, śmierci i człowieku. później rozmowy tego samego chłopca, ale już kilka lat starszego, z samym sobą. polecam serdecznie- dla wyciszenia i przemyślenia, ale nie, jeśli liczy się na 'dobrą zabawę'. OT: Quietly_92- bardzo ładny avatar, uwielbiam Tori.
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są rożne gusta i guściki.
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też za bardzo nie przetraszyl, ale obrzydził
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj obejrzałam film WYTAŃCZYĆ MARZENIA. Film bardzo mi sie podobal. Antonio Banderas w roli nauczyciela tańca towarzyskiego Film muzyczny, cos na podobieństwo Taniec zmysłów czy Honey. Bardzo przyjemnie się oglądało. Ocena 9\10
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie "Smakosz" zamiast przestraszyć to rozśmieszył. Wolę filmy bardziej realistyczne, często oparte na faktach - takich boję się najbardziej . Kiedyś oglądałam z koleżanką "Teksańską masakrę..." i potem ok. 23 musiałam ją odprowadzić do domu, bo powiedziała, że sama nie pójdzie :P.
|
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam przedwczoraj oglądać drugą serię 'Dextera'
![]() Świetny serial po prostu! Przy nim Prison Break się kryje, zresztą jak reszta innych seriali w tym stylu. Na ekrany naszych telewizorów ma wejść jakoś na wiosnę, a może nawet wcześniej. Serial opowiada o życiu seryjnego zabójcy, którego (pomimo wykonywanej roboty) nie sposób nie lubić ![]() A zresztą nie będę wam streszczała całego serialu, dla zainteresowanych wizażystek polecam stronę: http://www.dexter24.pl/
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl i skafander - poruszający, wzruszający, dający do myślenia. Świetne zdjecia i muzyka. Niebanalna historia. 10/10
Jestem legendą - dużo hałasu o nic. Przewidywalny, motyw przewijający sie już w wielu filmach. No i te zombie, czy co to tam skakało Nocny słuchacz - zapowiadał sie nawet nieźle (Robin Wiliams w spikera -homoseksualisty), ale ostatecznie wiało trochę nudą. Można obejrzeć ale niekoniecznie. 5/10 |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Skarb Narodów - fajny film, dobrze się go ogląda. Nie cierpie Nichlas'a Cage'a, mimo wszystko daję 8/10
Diabeł ubiera się u Prady - wreszcie udało mi się obejrzeć film lekki łatwy i przyjemny lubię takie kino 10/10.
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj 1408. nie wiedzialam czego spodziewac sie po tym filmie, w sumie wydawalo mi sie ze po seansie bede przez chwilke siedziala z podobna mina do tej emotki
, ale w sumie było średnio. czasem to wszystko pedzilo za szybko i bylo pogmatwane.cusack w swojej roli wypadl znakomicie Edytowane przez ghana Czas edycji: 2008-01-26 o 21:09 Powód: *nieaktualne* |
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś widziałam "Harry Potter i zakon feniksa" daję 6/10, bo ładnie nakręcone, ale kurcze, jednak przydało by się zobaczyć poprzednie części, bo nie wszystko łapię
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

, uzasadnić niejako swój dobór punktacji, nie rozpisuję sie dłużej celowo - wydaje mi się, że nikt tego w tym watku nei miałby ochoty czytać
Co to za herezje tu piszecie....

jak dobrze, że chociaż Rodzice się ostali niezmienieni! Deląg beznadziejny, Wolszczak też średnia w tej roli. z tej zmienionej obsady akceptować mogę jedynie Tośkę. Pazura jako Eksio? jestem na nie!
2/10