![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam nadzieję w tym roku kupić (wreszcie) szpili do pracy, nowe botki mi się marzą ![]() ![]() A wracając do pielęgnacji cery to jak czytam kiedy się powinno zacząć to już jestem dobre 10 lat lub lepiej spóźniona ![]() ![]() Teraz chcę już coś takiego włączyć do pielęgnacji tylko kompletnie nie mogę się zdecydować co wybrać ![]() I jeszcze filmik z Harper's Baazar - sekrety Mirandy jak szybciej zasnąć ![]() plus Kora Organics: P.S. numer HB z edytorialem z Mirandą ukaże się 16.08.
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
Przeglądam dzisiaj cały dzień suknie ślubne i nawet nie wiem czego chcę
![]() Możecie mi udzielić jakiś rad, na co zwrócić uwagę itd jeżeli macie już ten wybór za sobą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że poza bardzo subiektywną sprawą jaką jest gust i osobiste poczucie estetyki, bardzo istotną sprawą jest umiejętne dopasowanie sukni do sylwetki. Często kobiety sugerują się tylko tym, co jest modne, albo co im się podoba, a nie patrzą na to jak one będą w danej sukni wyglądać. Generalnie zasada jest taka: akcentujesz swoje atuty, zakrywasz mankamenty. Jeśli np. masz super zgrabne nogi, to możesz wybrać suknię z przodu krótką, z tyłu długą. Jeśli kobieta ma oponkę, to dopasowany fason w talii raczej nie jest dla niej. Trzecia sprawa - wybierz suknię, która poza tym, że będzie atrakcyjna, będzie też wygodna. Pamiętaj, że masz się w tym dniu dobrze bawić i nie może to być suknia, w której poruszanie się, nie mówiąc o tańczeniu w niej, będzie mordęgą. (Chyba że planujesz więcej niż jedną suknię i zamierzasz się przebrać). Cytat:
A kupiłam fioletowe szpilki (na 7,5 cm obcasie) i bordowe czółenka (na ok 4 cm obcasie). Obie pary ze skóry naturalnej (tylko takie buty kupuję), po 69, 99 zł za parę, więc cena śmieszna. Edytowane przez Cat Lover Czas edycji: 2016-08-10 o 15:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Ile czasu przed ślubem rozgladalyscie się za suknią?
Co do tego ile, myślałam o 2(jedna na ślub, druga wesele), jednak moja mama i przyszła teściowa oburzyły się gdy usłyszały, że nie chcę zmieniać sukni o północy. Ja mam wrażenie, że do ślubu jest jeszcze tak dużo czasu, ale każdy mówi coś innego i wiecie jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie jestem typową kobietą ![]() ![]() Suknię zamówiłam 3 mies. przed ślubem za pierwszym podejściem ![]() Kiedy masz ślub? ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sprawdź, czy suknia ma silikonowy pasek, jeśli nie chcesz zakładać biustonosza. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() A może to jednak nie była lalka? :P Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4716 |
Raczkowanie
|
Tak, podobno właśnie to jakaś tradycja
![]() Chyba zwiazane z oczepinami, ale ja tradycyjnych oczepin na pewno nie planuje więc nie wiem czy potrzebuje kolejnej sukienki. Jeszcze inna na poprawiny....to już się robi kilkanaście tysięcy, stanowcze nie. Ślub lato 2017 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |||
Wtajemniczenie
|
Pewnie już było, ale mam sklerozę
![]() http://www.harpersbazaar.com/fashion...?click=taboola Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Zaglądam codziennie, ale nie zawsze mam czas odpisać. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: przejrzałam. Ale to chyba jej wcześnejszy dom, podobno potem przeprowadziła się do Evana czy też razem kupili nowy. Ten nowy miał zupełnie inne kolory, ciemne. Cat, dopisała Ci pogoda?
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2016-08-10 o 17:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze a propos tej lalki. Mój mąż też nie miał żadnych wątpliwości. Te jej puste, nieruchome oczy, rażąco sztuczne włosy. Szczerze, to widziałam już bardziej realistycznie wykonane lalki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to szykuje się duże wesele i jeszcze poprawiny. Na większości wesel na których byłam nie było zwyczaju przebierać się po północy. Ale pamiętam jedna moja znajoma miała taki myk z suknią, że dół był jakoś odpinany i po odpięciu powstawała krótka sukienka i tak do ślubu w kościele i przez większość wesela była w wersji długiej, później odpięła i reszta wesela przetańczyła w krótkiej ![]() Miałam upatrzone kolczyki w Pandorze, ale wrzucili je na wyprzedaż i niestety wszystko im się chyba wyprzedało, bo ten model jest już niedostępny ![]() Co do pierścionka to mam na oku taki bardzo delikatny, kobiecy w Pandorze, ale muszę go jeszcze obejrzeć na żywo. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-08-11 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świat jests pełen dziwolągów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś odkryłam, że idzie jesień. Słońce już inaczej stoi na niebie, chłodny poranek, ale słoneczny... Powietrze rześkie. Kocham jesień, ale czy nie za szybko? ![]() Dziś sobie zrobiłam home office. Nie mam siły jechać do biura i słuchać ujadania w open spejsie (przenieśli mnie z gabinetu na dużą salę ![]() Zamówiłam sobie nową książkę - Zły L. Tyrmanda. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/267708/zly Znacie? Ponoć mocny kryminał z czasów PRL-u. Jak tylko skończę Drogę królów (!!!), to chyba w nagrodę sprawię sobie jakiś prezent za wytrzymałość i od razu rzucę się na nową knigę. ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2016-08-11 o 12:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Zarezerwowałam bilety do kina na Śmietankę towarzyską W. Allena. Przypomniałam sobie, że rok temu w sierpniu też byliśmy w kinie na jego Nieracjonalnym mężczyźnie. A w ogóle, to jacy są Wasi ulubieni reżyserzy? Moi: Roman Polański (zwłaszcza za Rzeź, Autor widmo, Dziecko Rosemary), Alejandro Amenabar (zwłaszcza za Inni, Otwórz oczy, W stronę morza), Pedro Almodovar, Martin Scorsese, Woody Allen, Ridley Scott (Obcy, Łowca Androidów), Jim Jarmusch, Luc Besson (za Wielki Błękit), Guy Ritchie (za Przekręt), Danny Boyle za Trainspotting. Oczywiście, było jeszcze sporo filmów, które zrobiły na mnie wrażenie, ale tak na szybko, to tyle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sernik nigdy mi się nie udał. Tzn nigdy ti znaczy jeden raz, jak go zrobiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chcę wypróbować najpierw ten przepis, chociaż znalazłam w necie różne, ale ten z herbaciarni właśnie nie miał takiej typowej twarogowej, ciężkiej masy - był taki lekki i piankowy. http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-z-cynamonem-1 Jeszcze inny, podobny, ale już bardziej pracochłonny: http://feeriasmakow.blox.pl/2014/05/...-na-Zimno.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tymczasem u mnie w piekarniku siedzi puszyste ciasto ze śliwkami ![]()
![]() |
#4726 | |
Raczkowanie
|
Spontanicznie pojechałysmy z przyjaciółka dzisiaj do Wawy, zwiedzilam kilka salonów i na końcu trafiłam do Zienia- wszystkie sukienki które mi się podobały były właśnie tam:/
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
W moim ogrodzie też wrzosowisko zaczyna kwitnąć, uwielbiam te barwy ![]() Jest tak kolorowo i magicznie, chociaż jesień to też taki trochę nostalgiczny czas, coś się niestety kończy. Mi zawsze wiosna i lato tak szybko mijają, mam wrażenie że przez większość roku jest jesień i zima ![]() Ale może to przez to że wstaje wcześnie i przez większość roku jest wtedy ciemno(przed 6). A Wy o której zaczynacie dzień? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
I ja już czuję, że w tym roku jesień przyjdzie szybko - ja niespecjalnie się z tego cieszę, nie muszę mieć upałów, ale słońce i ciepło mogłoby potrwać trochę dłużej. Jesień jest fajna kiedy jest stosunkowo ciepła i słoneczna, wydaje mi się jednak, że w tym roku jesień może być chłodna, szara i deszczowa czyli najgorsza pogoda - jak tak szybko się ochładza to nie jest dobry znak. Natomiast kolekcje ubrań na jesień/zima z reguły bardziej mi się podobają niż letnie ![]() Co do serników to mi zawsze się udaje - zarówno tradycyjny z rosa, jak i sernik miętowy czy z ciasteczkami Oreo. Nie uważam, żeby to było jakieś trudne ciasto. Ale ja wole piec niż gotować i ciasta mi, mówiąc nieskromnie, wychodzą ![]() Teo co do linków do biżuterii to kolczyki już zniknęły ze strony, a pierścionek rozważam ten - ale chce go jeszcze obejrzeć na żywo: http://www.pandora.net/pl-pl/products/rings/190906cz Co do książek to nie znam akurat tego pisarza kryminałów. Ja ostatnio już tyle książek nakupiłam - stosiki wrzucałam w innym wątku, że chwilowo (choć z trudem) wstrzymuje się z zakupami - chce czytać to co mam. No dobra skusiłam się na jedną książkę w przedsprzedaży ![]() Co do reżyserów to nie wszystkich pamiętam, ale na pewno podobały mi się filmy R. Scotta, Nolana. Allena czasem lubię obejrzeć, ale jakoś specjalnie też się nie zachwycam. Dawno nie byłam w kinie. Malinowa czyli sukni szukasz dalej? A masz mniej więcej wyobrażenie co byś chciała? Miłego weekendu ![]()
#4728 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie wiem do końca Pink
![]() Wrocilas już do pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wstawanie zimą to dla mnie zmora i koszmar. Nie znoszę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale słodki ![]() Cytat:
![]() Jakie macie plany na weekend? My rozpoczęliśmy trzydniowe wolne wizytą w knajpce z owocami morza (kocham ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedliśmy najpyszniejsze lody w Lizingu na ul. Świdnickiej (czekoladowe z kawałkami czekolady i sorbet jagodowy ![]() Generalnie, od rana do późnego wieczora, na ul. Świdnickiej, w odległości ok. 15 metrów, stały zawsze dwie długie kolejki ludzi, jedna do Lizingu, a druga do Starej Pączkarni, gdzie można było kupić ciepłe pączki z nadzieniem o smaku kiwi, kukułki albo raffaello (i wiele innych). Uznaliśmy, że skoro kolejki są takie długie, to widocznie, to coś co tam sprzedają, jest warte stania w tej kolejce. Pączków nie jadłam, ale lody POLECAM. Są naturalne, ze świeżych składników. ![]() A propos pączkarni, pracuje tam dziewczyna, która zamiast sprzedawać pączki powinna chodzić po wybiegu. Piękna twarz, za jej kości policzkowe oddałabym rok życia ![]() W restauracji Česká piliśmy pyszne czeskie piwo z tanka, z kremową pianą (polecam zwłaszcza piwo hladinka). Piękna pogoda, fajny klimat na wrocławskiej starówce - ogólnie weekend bardzo udany. Edytowane przez Cat Lover Czas edycji: 2016-08-15 o 07:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My byliśmy na Śmietance towarzyskiej i wczoraj na Legionie samobójców. ![]() ![]() No i w końcu mogę się wziąć za nową książkę. ![]()
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
My zrobiliśmy sobie małą wycieczkę do Wiednia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Widzę, że weekend miałyście bardzo fajny - wycieczki, kino
![]() Teo miłej lektury. A jak już przy książkach jesteśmy to w miniony weekend zaczęłam czytać chyba najbardziej dyskutowaną oraz wzbudzająca skrajne emocje wśród czytelników (od zachwytu po obrzydzenie ![]() A przy okazji pochwalę wam się moim nowym nabytkiem kosmetycznym ![]() ![]()
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-08-21 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabieram się za zamówienie szałwii - nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian! A że jestem z natury niezdecydowaną osobą, to oczywiście teraz ciężko mi coś wybrać. Inna sprawa, że powinnam się za to zabrać wiosną, bo w wielu szkółkach już jest wyprzedana ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4736 | ||
Wtajemniczenie
|
Wiedeń to moje kolejne marzenie do zwiedzenia
![]() ![]() Cytat:
![]() A o tej książce nie słyszałam. Zaraz sprawdzę ![]() Fajna paletka. U mnie by się kurzyła jednak, zupełnie nie używam cieni. Cytat:
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Teo, brałaś ślub w Budapeszcie? Łał
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No więc miałam tylko sesję zdjęciową, ślub, a potem przyjęcie w restauracji na starówce, w której byliśmy podczas wcześniejszego pobytu w Budapeszcie (właśnie w tym mieście się zaręczyliśmy). Do zorganizowania miałam tylko salę (zero problemu), fryzjera, wiązankę ślubną + udekorowanie sali (wszystko przez net załatwiałam), tata zorganizował swojego kolegę-fotografa, ślub cywilny w ambasadzie, więc żadnych udręk z panami z sukienkach, no i hotel, więc można to zorganizować w 2 tygodnie i to się zbytnio nie przemęczając... ![]()
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam na kilku weselach przyjaciół i zawsze gratulowałam sobie, że ominęła mnie taka impreza. Wczoraj obejrzeliśmy Śmietankę towarzyską. Pozytywne wrażenia. Podobało mi się umiejscowienie akcji w latach 30-tych. Lubię modę, architekturę i gangsterski glamour tamtego okresu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co robicie z książkami, które przeczytałyście, ale niekoniecznie chcecie trzymać w domu? Allegro, wymieniacie? Oddajecie do biblioteki? Mam kilka takich książek, szkoda mi na nie miejsca, wyrzucić to zbrodnia, więc co zostaje?
Cytat:
![]() ![]() A tak to zamiast rocznego stresu przygotowań w pocie czoła mam cudowne wspomnienia pięknego ślubu bez spięcia, w grudniowej, magicznej atmosferze... Po ślubie i przyjęciu poszliśmy na jarmark bożonarodzeniowy (oczywiście już zmieniłam ubranie) ![]() ![]() Cytat:
A jak podobała ci się gra aktorska Kirsten Steward? ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2016-08-18 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.