Kieleckie Panny Młode - Część XIV - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-10, 08:20   #511
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV

Biale ponczochy/rajstopy to taki slubny koszmarek brr..

Ttunia nie martw sie tak i zluzuj troche bo Ci sie odbije to na stanir fizycznym w dniu slubu. Pamietaj ze mimo ze chcialabys zeby bylo idealnie, nigdy tak nie bedzie. U kazdej z nas bylo jakies niedociagniecie czy wpadka i wesele sie nie zawalilo!

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 10:27   #512
antena22
Zadomowienie

Ja mialam biale ponczochy ale tylko dlatego ze kuzynka dala mi swoje ktore miala jako zapasowe na wlasnym slubie (oczywiscie nieuzywane).w planach mialam kupno bezowych,ale jak dostalam tamte to machnelam reka bo i tak malo co bylo je widac
Stary 2016-08-10, 16:34   #513
lyoness
Raczkowanie

Do brwi polecam:

Brocat Studio Urody , ul. Szajnowicza-Iwanowa 13F , Kielce

Iwona od kilku lat zajmuje sie od kilku lat tylko modelowaniem brwi. super efekt gwarantowany.

Ja nie mialam zadnych rajstop, za goraco, poza tym buty lepiej trzymaly sie na stopach bez ponczoch. Cieszylam sie bardzo ze nic nie mialam bo inaczej bym sie ugotowala
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 17:17   #514
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy możecie mi polecic osobę, która mi "zrobi" ładny luk brwiowy?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Zasype Was dzis pytaniami czy lepiej się umówić na paznokcie w pt czy w czwartek przed Ślubem? i jaki kolor pończoch kupujecie, beż czy biały?
Paznokcie robiłam dzień przed ślubem, blado różowe pończochy miałam cieliste, ale równie dobrze mogłabym mieć rajstopy.
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 17:40   #515
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Ja paznokcie umówiłam kilka dni przed ślubem bo odrostu jeszcze nie będzie na pewno widać a myślę że przed samym ślubem będzie sporo do ogarnięcia i bałam się że nie będę miała na nie czasu

Żabko fajnie że już ogarnęliście podróż poślubną - ja jeszcze o swojej wcale nie myślałam... póki co myślę o panieńskim
A powiedz mi jak sprawa z gośćmi? Bo pisałaś że mogą się nie pomieścić o ile dobrze pamiętam... mam ten sam stres - napisz jak to u Ciebie ostatecznie wyszło.

Co pończoch to w sumie może mi coś podpowiecie... mam wąską suknię (dopasowaną w talii i biodrach) z jedwabnego muślinu i wydaje mi się że jakie pończochy bym nie założyła będą się odznaczać co myślicie? Rajstop nie cierpię... najwyżej pójdę z gołymi nogami... W sumie to nawet podwiązka może się odznaczać... ;/
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 18:38   #516
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Ja nic nie pisalam o podrozy bo jeszcze nic nie mamy 😉 to ktos inny musial pisac i Ci sie pomylilo.
A co do gosci to wyszlo fajnie. Bedzie ok 140 osob 😉 ale lista jeszcze nie do konca zamknieta bo do kilku osob jeszcze nie dzwonilam, ale. Zmiescimy sie ❤

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

A paniensko kawalerski w ta sobote 😉❤
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 19:41   #517
ttunia
Raczkowanie

ja pisałam o podróży poślubnej
i zapowiada się niezła pogoda na weekend ja jak patrzę na przyszły tydzień to mi słąbo bo nie wiem jak się skończy ten nasz panieńsko-kawalerski grill....
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-10, 20:24   #518
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
ja pisałam o podróży poślubnej
i zapowiada się niezła pogoda na weekend ja jak patrzę na przyszły tydzień to mi słąbo bo nie wiem jak się skończy ten nasz panieńsko-kawalerski grill....
my mieliśmy mieć grilla na podwórku, ale zorganizowaliśmy sobie lokal i będzie impreza w środku, a grill na tarasie. Właśnie przez tą piękną pogode...
Stary 2016-08-11, 07:48   #519
aga_fe
Raczkowanie

Ja nie miałam żadnych rajstop ale miałam odkryte buty wiec to nawet nie wchodziło w grę. Paznokcie robiłam w środę i było ok
Ja tak ok tydzień przed ślubem stwierdziłam ze juz mnie nic nie obchodzi i co ma być to będzie. I nieważne ze były różne kolory wstazeczek tam gdzie powinny być takie same, i kwiaty na stole młodych były inne niż na stołach. Wszyscy dobrze się bawili i to najważniejsze 😀 zapomniałam jeszcze dodać że pierwszy taniec cwiczylismy raz przy wyborze piosenki 3 dni przed ślubem.... Ale jakoś poszło
Jakby któraś chciała to mogę przesłać zdjęcia sukienki która szłam u Anety Parandyk
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 10:29   #520
mahoniowa
Zadomowienie

No i wlasnie, swiat sie nie zawalil ile kosztowalo Cie szycie? Robilas wg innej sukni czy wg swojego pomyslu?

Zabko a swiadkowie w koncu sie poczuwaja do swoich rol?

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 14:59   #521
aga_fe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
No i wlasnie, swiat sie nie zawalil ile kosztowalo Cie szycie? Robilas wg innej sukni czy wg swojego pomyslu?

1600 zł z welonem i jakbym chciała to bolerkiem. Projekt na podstawie kilku sukni które mierzylam w salonach plus to co mi się wymyslilo sukienka wyszła bardzo wygodna w tańcu. Nie przeszkadzała w niczym. Nawet do toalety nie musiałam chodzić w "obstawie"
aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 15:05   #522
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

a ja mam pytanie z innej beczki ... otoz mam dylemat.

Miesiąc temu wybraliśmy obrączki w Skorpionie na Sienkiewce.
To jest ten model: klasyczne, płaskie z szlifowanymi bokami.
Próba 585, taka standardowa.

Problem jest tego typu, że szwagierka ponad miesiąc temu zdecydowała się na ten sam model ( od tego samego jubilera) i już od miesiąca po ślubie noszą te obrączki narzekając, że strasznie się rysują. Mówią, że już po dwóch tygodniach były zajechane, a teraz .... nawet nie nosi tej obrączki do pracy bojąc się, że będzie jeszcze gorzej. Już sama nie wiem. Powiedziano nam, że możemy zmienić zdanie i wybrać inny model, nawet jeśli będziemy tydzień przed ślubem.

Co tu robić ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skorpion.jpg (15,5 KB, 17 załadowań)
niewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 16:25   #523
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość

Świadek jak najbardziej, sam zadzwonił do TŻ, spotkał się z nim, chciał nr do starszej, żeby zorganizować to, załatwił lokal, zaproponował, że kupi wódkę na K-P, ogólnie chętny do pomocy.
Świadkowa, hmmm cóż tu dużo mówić, będzie pomagać, ale jakoś nie czuje od niej tej chęci pomocy. Ale cóż. Jakoś to będzie
Stary 2016-08-11, 16:35   #524
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Ja mialam biale ponczochy ale tylko dlatego ze kuzynka dala mi swoje ktore miala jako zapasowe na wlasnym slubie (oczywiscie nieuzywane).w planach mialam kupno bezowych,ale jak dostalam tamte to machnelam reka bo i tak malo co bylo je widac
A ja miałam dosyć szukania rajstop/pończoch. Poszłam na targ przy Mielczarskiego, kupiłam zwykłe beżowe rajstopy za 3,5, przetańczyłam w nich całą noc, na chwilę nawet ściągnęłam buty i NIC im się nie stało A miałam chyba z 5 zapasowych par Kiedyś na jakimś weselu, zużyłam 3 pary, bo 2 się porwały

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Co pończoch to w sumie może mi coś podpowiecie... mam wąską suknię (dopasowaną w talii i biodrach) z jedwabnego muślinu i wydaje mi się że jakie pończochy bym nie założyła będą się odznaczać co myślicie? Rajstop nie cierpię... najwyżej pójdę z gołymi nogami... W sumie to nawet podwiązka może się odznaczać... ;/
Powiem Ci szczerze, że z gołymi nogami może być problem. Ja miałam ślub 10.10, myślałam, że pogoda będzie względna, ale było tak zimno, że mama zakazała mi zakładania pończoch, bo chyba by mi pęcherz zamarzł A w poniedziałek po ślubie spadł pierwszy śnieg Także przygotuj się na różne okoliczności, a na przymiarkę sukni załóż jakiekolwiek pończochy, żeby zobaczyć czy się nie odznaczają

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Ja nie miałam żadnych rajstop ale miałam odkryte buty wiec to nawet nie wchodziło w grę. Paznokcie robiłam w środę i było ok
Ja tak ok tydzień przed ślubem stwierdziłam ze juz mnie nic nie obchodzi i co ma być to będzie. I nieważne ze były różne kolory wstazeczek tam gdzie powinny być takie same, i kwiaty na stole młodych były inne niż na stołach. Wszyscy dobrze się bawili i to najważniejsze 😀 zapomniałam jeszcze dodać że pierwszy taniec cwiczylismy raz przy wyborze piosenki 3 dni przed ślubem.... Ale jakoś poszło
Jakby któraś chciała to mogę przesłać zdjęcia sukienki która szłam u Anety Parandyk
O, jakbym o sobie czytała Pierwszy taniec na ostatni moment. Tu coś nie grało, tam kolor nie pasował, zapomniałam o tubach przy pierwszym tańcu Ale co tam, nikt nie zauważył, a wszyscy się dobrze bawili

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie z innej beczki ... otoz mam dylemat.

Miesiąc temu wybraliśmy obrączki w Skorpionie na Sienkiewce.
To jest ten model: klasyczne, płaskie z szlifowanymi bokami.
Próba 585, taka standardowa.

Problem jest tego typu, że szwagierka ponad miesiąc temu zdecydowała się na ten sam model ( od tego samego jubilera) i już od miesiąca po ślubie noszą te obrączki narzekając, że strasznie się rysują. Mówią, że już po dwóch tygodniach były zajechane, a teraz .... nawet nie nosi tej obrączki do pracy bojąc się, że będzie jeszcze gorzej. Już sama nie wiem. Powiedziano nam, że możemy zmienić zdanie i wybrać inny model, nawet jeśli będziemy tydzień przed ślubem.

Co tu robić ?
Powiem Ci szczerze, że KAŻDA gładka obrączka będzie Ci się rysować. A im szersza, tym bardziej te rysy widać. Złoto nie jest twarde. Mój brat cioteczny już w dniu poprawin miał rysy. I rzeczywiście po 2 tygodniach jego obrączka wyglądała jak po 10 latach. Jak nie chcesz mieć rys, to zamówcie piaskowaną, albo szczotkowaną. Poczytaj o obrączkach w necie, każdy Ci napisze, że szybciutko z poleru zrobiła się szczotka
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-11, 18:13   #525
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Żabko faktycznie pomyliłam z tą poślubną ale zawsze wpadam tu jak po ogień a z gośćmi pytam bo ja się teraz boję o miejsce bo proszonych jest więcej niż sala zmieści, ale wiem że bliżej ślubu się okaże że sporo z tych co mówili że będą odpadnie...

aga_fe pewnie że pokaż suknię

Escorpio w sumie trochę się właśnie boję czy będzie ciepło bo to październik, może faktycznie na przymiarkę wezmę jakiekolwiek żeby zobaczyć czy się odznaczają - dzięki za podpowiedź
Stary 2016-08-11, 23:21   #526
Kasia 88
Raczkowanie

Ttunia, gratuluje wybory ja byłam na krecie w zeszłym roku, jest pięknie

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Niestety, pani z 4 make up nie ma miejsca
m z moim TŻ mamy w następnym tygodniu panienski i kawalerski, ale w zupełnie innych miejscach
nam z zaproszonych 260 osób przyjdzie okolo 175 nie chciałam wierzyć w opowieśc, że aż tyle ludzi odmawia.
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-12, 12:59   #527
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Kasia 88 a prosiłaś z dziećmi czy bez?
Stary 2016-08-12, 14:57   #528
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
nam z zaproszonych 260 osób przyjdzie okolo 175 nie chciałam wierzyć w opowieśc, że aż tyle ludzi odmawia.
Ja też na początku nie wierzyłam dopóki nie zaczęli dzwonić i odmawiać
Stary 2016-08-12, 15:12   #529
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Ja na 222 osoby zaproszone razem z dziecmi zostaje mi na chwile obecna 130 doroslych i 18 dzieci.
Stary 2016-08-12, 16:23   #530
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Ja na 222 osoby zaproszone razem z dziecmi zostaje mi na chwile obecna 130 doroslych i 18 dzieci.
Uuu, to sporo. Ale w sumie bez problemu się pomieścicie Mi 50 osób odmówiło.
Stary 2016-08-12, 20:56   #531
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Kasia 88 a prosiłaś z dziećmi czy bez?
Rodzinę i przyjaciół z dziećmi. Resztę bez dzieci będziemy mieć około 8
Stary 2016-08-12, 21:18   #532
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzinę i przyjaciół z dziećmi. Resztę bez dzieci będziemy mieć około 8
Ja tez tak zapraszałam. Miała byc trojka dzieciaczków, a było 9
Stary 2016-08-13, 13:51   #533
Paulina1112T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Ja bym poprosiła o zdjęcia paulina_0111@wp.pl

Dziewczyny mam wesele dziś u kolegi i mam fryzurę zrobioną w Wytwórni fryzur. Powiem Wam, że trzyma się, zobaczymy co będzie po weselu.... Prześlę Wam zdjęcia, ale to jutro.
Paulina1112T jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-14, 13:04   #534
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, że KAŻDA gładka obrączka będzie Ci się rysować. A im szersza, tym bardziej te rysy widać. Złoto nie jest twarde. Mój brat cioteczny już w dniu poprawin miał rysy. I rzeczywiście po 2 tygodniach jego obrączka wyglądała jak po 10 latach. Jak nie chcesz mieć rys, to zamówcie piaskowaną, albo szczotkowaną. Poczytaj o obrączkach w necie, każdy Ci napisze, że szybciutko z poleru zrobiła się szczotka
Dzięki za radę !! no nic, dylemat jest wielki. Bardzo okrągłe czy płaskie ?

Kolejna rzecz - pierwszy takiec. Jaka piosenke Polską wybrać ?
a jaką Wy miałyście albo wybrałyście ?
niewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-15, 19:30   #535
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dziewczyny macie jakieś gotowe szablony winietek? Żeby tylko wpisać imię i nazwisko a na odwrocie podziękowanie za przybycie. Może któraś robiła sama i ma zapisany szablon?
Stary 2016-08-15, 21:02   #536
ttunia
Raczkowanie

Ja dopiero będę robić. Tzn tż będzie robił wiec mogę podesłać ale to myślę że w przyszłym tyg dopiero
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 10:19   #537
ninus112
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie polecacie aby zamówić kwiaty w Kielcach na sale , bukiety oraz przystrojenie autka ??
Welon do sukni ecru kupić biały czy właśnie ecru ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ninus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 13:51   #538
very niceee
Zadomowienie

Ja już po, nie obyło się bez wpadek, ale jakoś poszło. Było dobrze, ale nie idealnie i cieszę się, że mam to już za sobą. Nie mogę jeszcze uwierzyć, że to tak szybko minęło i, że od soboty jestem już żoną
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-16, 15:06   #539
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Gratulacje😉 i wszystkiego najlepszego 😉 ja nie mam czasu ostatnio na nic i do tego teraz kazdy weekend zajety weselami... Dzis musze zadzwonic w koncu do tych wszystkich uslugodawcow i siasc do tych wonietek, a ze nie jestem krolem worda to pewnie mi troche zejdzie az to rozgryze 😉 chyba ze znajde jeszcze jakiegos gotowca 😛
Stary 2016-08-16, 19:16   #540
Kasia 88
Raczkowanie

Gratulacje very nicee
Dziewczyny wrzucam próbna fryzurę 😛
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471367787181.jpg (19,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471367803275.jpg (19,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1471367813824.jpg (15,6 KB, 29 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości