|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
siostra opowiadała, że jak jej synek był w brzuchu i ona stała przy kuchence gazowej i coś gotowala, to on czuł ciepło tej kuchenki i strasznie kopal. To niesamowite, że mamy w brzuszkach takie małe wrażliwe istotki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chciałam dokupić kilka śpiochów i pajacyków
jakie marki polecacie prócz h&m i smyka?
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z takich rad moich to jeszcze powiem że gdzieś koło maja miałam też takie pieczenie i swędzenie. Tantum rosa nie pomagało. Zrobiłam test taki z apteki na PH to wyszedł idealnie koło 4 - 4,5(chociaż teoretycznie taki test grzybicy nie wykrywa bo grzybica ma PH poniżej 4 chyba a test to mierzy od 4 w górę) W każdym razie w szkole rodzenia poprosiłam położną o badanie czystości pochwy i powiedziałam o tym teście i objawach i że żelu też nie zmieniam od początku ciąży. Ona mi powiedziała że w ciąży miała dokładnie to samo. A to o co chodziło to był sposób rozprowadzania żelu do higieny intymnej. Powiedziała żeby nie nakładać go bezpośrednio na skórę tylko go zapienić na ręce i dopiero nakładać, bo teoretycznie tak powinno się robić z tymi żelami. Już nie robiłam tego badania tylko się zastosowałam do jej wskazówek i jak ręką odjął w 2 dni nie miałam problemu. Nie wiem jak ty nakładasz żel ale jak jakoś inaczej to może spróbuj w ten sposób jak napisałam. W lipcu to miałam zupełnie inne objawy, nie było pieczenia i swędzenia, ani nawet zapachu, tylko był serowaty śluz i było go dużo i w pewnym momencie wydawał mi się nawet zielonkawy trochę i konsultowałam się z położnymi tylko przez telefon więc też lepiej dmuchać na zimne.
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Weszłam do wanny, duuuuuzo piany, napar z malin, telefon I ja. Kocham ten stan. Ostatnio tylko szybkie prysznice brałam, ale stwierdziłam, że nie wiem czy w szpitalu będzie dana mi wanna więc dziś się wymocze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na all kupowałam firmy dolce sonno - też mieli bodziaki i są dobrej jakości i cenowo też nienajgorzej (20 zł). |
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Bodziaki jeszcze w reserved kappahl albo 5.10.15 Niektóre z Pepco sa spoko ale to trzeba wymacac bo u nich skrajnie różnie jest z jakością. Lubię tez ubranka z Nexta. Fajne znajdziesz tez na Endo.
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam, że bodziaki od nich 62 wyglądają jak 56 z h&m myślę czy by nie zamówić w Next, bo ubranka są śliczne, ale podobno wypadają większe i nie wiem jakie rozmiary ![]() daj znać co Ci lekarz powie
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dzięki za informację, w takim razie zaopatrzę się w herbatę z liści malin
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
a może któraś z Was ma ubranka z Next i się wypowie na temat rozmiarówki?
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
A za 5 minut stał w drzwiach, że dziś kończyli wcześniej. Żaba wie
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I sa ciut większe. Zwłaszcza pajace się różnią. Jutro Ci napisze ile cm na płasko wychodzą u mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgagę mam chyba drugi raz w ciąży
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najmniejsze bodziaki jakie miałam były ze smyka i kupione w 5cio paku, a niby 56, ale są elastyczne. |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam ostatnio Małej body na 68 za 7zl,ale na pajacyki nie patrzylam ile kosztują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szerokość: 23 cm długość całkowita: 43 cm długość nogawki: 13 cm Jak go porównałam z tymi ze smyka, to wydaje się być szerszy raczej. |
|
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wczoraj skończyli u mnie podłoge Dziś ruszają z panelami ściennymi. Teraz to widać że idzie do przodu. Na grzybicę też miałam tabletki ale dodatkowo maść i ona była bez recepty. Po 2 dniach cisza. Ale ja miałam po antybiotyku tą grzybicę. |
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gardło mnie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 37tc. Brzmi poważnie i przez to jak tylko coś mnie zaczyna ćmić czy kłuć to ja już się stresuję, że to już, a ja zdecydowanie jeszcze nie jestem gotowa. W przyszłą środę mam wizytę u ginekologa, gdzie dopiero będzie mi gbsa pobierał i mam do niego trochę pytań odnośnie porodu, poza tym ostatnie badania mam sprzed 5 tygodni (będę robić dopiero w sobotę łącznie z hbs), zostały mi 2 zajęcia w szkole rodzenia a poza tym mąż ma jeszcze do wytapetowania przedpokój. Tak więc dzisiaj rano tłumaczyłam mojemu synkowi, że najbardziej by mamusi odpowiadał termin 5 września na poród i fajnie by było jakby się do tego zastosował
![]() Chyba po raz pierwszy będę musiała na allegro wystawić negatywny albo chociaż neutralny komentarz. Pisałam wam, że zamówiłam pajacyki i półśpiochy od sprzedawcy i półśpiochów w paczce nie było. Napisałam do nich tego samego dnia maila kiedy przyszła paczka, ale oni akurat zaczynali urlop, więc drugiego napisałam w poniedziałek, jak niby urlop im się skończył. I ani na jednego ani na drugiego maila nie dostałam odpowiedzi. Poczekam do poniedziałku wyślę 3 maila i zobaczymy czy będzie jakiś odzew. To niby tylko 10zł ale denerwuje mnie takie olewanie klienta. Edytowane przez rybka15035 Czas edycji: 2016-08-11 o 09:52 |
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Otwieram 35 t.c.
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz do nich! numeru telefonu nigdzie nie podali? To nieważne czy 5, 10 czy 50 zł. To jest towar za który zapłaciłaś a go nie otrzymałaś i mają obowiązek Ci go przesłać albo zwrócić pieniądze. |
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Dzis 37t0d
Cieszę się że doczekalam w dwupaku 😄 i każdego dnia rano jesli dzidziuś nie wstaje równo ze mną to się o niego boję. Panikara sie zrobiłam 😁 |
|
|
|
#955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mi ponad miesiąc jeszcze zostało czekać. Ale ja jeszcze nie czuję się gotowa. Nadal się zastanawiam, jak ja sobie dam radę z dwójką dzieci. Siostra już mi nie pomoże, bo sama ma termin porodu dwa dni po mnie. Męża prawie w domu nie będzie, bo mnóstwo pracy wyjazdowej. Mam nadzieję, że nie zwariuję. |
|
|
|
|
#956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tamtego siłą by mnie nie zaciągnęli...woalałbym na chodniku rodzić![]() Cytat:
Mam nadzieje ze uzyje ktorejkolwiek bo starszy nie lubil by tak skrepowany takze ani chusta ani nosidlo ani rozek ani spiworek ani otulacze nie byly uzywane Cytat:
![]() Ja sie troche obawiam spacerow z dwojka i jakos nie moge wybrac wozka rok po roku. Synek ma ostatnio faze na jezdzenie w wozku choc jest super piechurem to lubi sie powozic. Na dalsze wyjscia to must have ![]() Zastanawiam sie nad Phil Teds Vibe, lub Baby jogger city select albo icandy Pear/peach. Co jeden to drozszy uzywki od 1000 do 2200zł
|
|||
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony nie czuję się gotowa, z drugiej ta ciąża coraz bardziej mnie wykańcza - byle do porodu. Dzisiaj w nocy spała godzinę!
|
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
nie wiem czy już Was się pytałam. Czy sądzicie, że dzidzia tak przez jakieś 2 tygodnie po porodzie może spać w wózku? Jak już mówiłam mieszkam teraz u mamy i myślę, że po porodzie spędzimy tu pewnie jakieś ze 2 tygodnie, żebym się trochę zagoiła przed parogodzinną podróżą pod Wrocław, gdzie będziemy mieszkać. Łóżeczko już jest na miejscu, bo wiadomo, że później nie mielibyśmy jak go przewieźć. Myślałam, żeby tutaj dzidzia spała w wózku, ale teraz się zastanawiam, czy nie jest w nim za mała cyrkulacja powietrza i czy nie lepiej jednak kupić jakieś tańsze łóżeczko turystyczne, które później i tak by nam się przydało jakbyśmy przyjeżdżali do mamy albo gdzieś jechali z berbeciem. |
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem fanem tego rozwiazania. Jesli podrozujecie to lozeczko turystyczne wam sie przyda nie tylko u rodzicow ![]() Jesli synek bedzie kiepsko sypial i czesto jadl to pewnie wyladuje u nas w lozku. Starszy z zalozenia mial spac w koszu mojzesza przez pierwszy miesiac bo tez sie przeprowadzalismy w miedzyczasie ale nie dal sie tam polozyc bo mu bylo ciasnooo i rozwalal sie na pol naszego lozka. O dziwo potem bez problemu spal sam w swoim lozeczku. Wybor nalezy do was. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

Bo u nas położna mówiła, że dzieci właśnie często uaktywniają się na powrót tatusiów z pracy dlatego, że my odczuwamy wtedy radość i endorfiny docierają też do dziecka 
Zastanawiałam się nad tantum rosa, ale jednak w sumie nie leczy. Z apteki się boję, bo nie wiem czy mogę, a dwa nie wiadomo czy to bakteryjne czy grzybicze. Całą ciążę przeszłam bez infekcji to teraz złapałam...
. Z takich rad moich to jeszcze powiem że gdzieś koło maja miałam też takie pieczenie i swędzenie. Tantum rosa nie pomagało. Zrobiłam test taki z apteki na PH to wyszedł idealnie koło 4 - 4,5(chociaż teoretycznie taki test grzybicy nie wykrywa bo grzybica ma PH poniżej 4 chyba a test to mierzy od 4 w górę) W każdym razie w szkole rodzenia poprosiłam położną o badanie czystości pochwy i powiedziałam o tym teście i objawach i że żelu też nie zmieniam od początku ciąży. Ona mi powiedziała że w ciąży miała dokładnie to samo. A to o co chodziło to był sposób rozprowadzania żelu do higieny intymnej. Powiedziała żeby nie nakładać go bezpośrednio na skórę tylko go zapienić na ręce i dopiero nakładać, bo teoretycznie tak powinno się robić z tymi żelami. Już nie robiłam tego badania tylko się zastosowałam do jej wskazówek i jak ręką odjął w 2 dni nie miałam problemu. Nie wiem jak ty nakładasz żel ale jak jakoś inaczej to może spróbuj w ten sposób jak napisałam.