|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
co nie tak z waszym kp?Ja od poczatku pod gorke w tym temacie - ale nie mialam mysli zeby to rzucic. Jeszcze bardziej chcialam im mialam trudniej to chyba to spelnianie sie o ktorym pisala Mona. Teraz Iga spoglada na mnie podczas kp, lub gdy co jakis czas przerywa jedzenie zeby cos do cycusia powiedziec to sie rozplywam Widzisz jednak nie jestem haha ![]() Cytat:
Dzieki za zyczenia Tez dzis po dluzszej przerwie przemokla mi koszulka w nocy ale jak moje dziecko o 5 mialo pierwsza pobudke to co sie dziwic ' ja tu karmie a z drugiej leci - jak za starych dobrych czasow
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-08-11 o 10:09 |
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Jest takie imię Ksymena, w skrócie Ksenia
![]() Cytat:
To samo nam lekarz mówił, jak była mowa o dziennych drzemkach, przy czym zaznaczał jeszcze, że dziecko musi być na płaskim, bez żadnych poduszek. Na końcówkę dosypiania, gdy już nie śpimy, to przekładam go zawsze już na brzuszek, ale przez noc jeszcze mam opory - wolę na plecach. Ostatnio nawet jest tak, ze bez smoczka i otulania udaje mu się usypiać (chwilę tylko pojęczy przez sen). |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeeeeeeee Pani Ładna, to by się zgadzało! a juz myslałam że się zapsula! Nowe dziecko, jeszcze na gwarancji!
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-11 o 10:25 |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze Maludy tez sie tak bardzo slinia i zasysaja cale łapki ? Musze zainwestowac w gryzak... Polecacie Zyrafke Sopfie warta swojej ceny? Malizna dostała 100 od prababci i tak mysle ze moze zainwestuje w cos fajnego bo znow przewale na ciuchach. Mojej kasy mi szkoda na tak droga zabawke - choc lepiej kupic jedna porzadna niz kilo plastiku od chinczykow... Jak to sie mowi "nie stac mnie na tanie rzeczy".
Tylko czy dzieci naprawde lubia Sopfie? Jakie zabawki u Was sie sprawdzaja? |
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Też się ślini - to normalne. U nas zauważyłam, że cała piąstka oznacza, że chce jeść, kciuk jak jest zmęczony i chce spać, a inne paluszki pojedynczo w formie zabawy
![]() Dawałam mu gryzak do zabawy, ale nie wkłada go do buzi. Na razie sobie w rączkach trzyma i ogląda. |
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko szybko Ci odpowiem. Wlasnie dzis chcialam wam napisac, zebyscie sie nie poddaway z kp. Bo moj maly terrorysta jest na mm a dzisiejsza noc wygladala tak pobudka o 2,4,6 i 7!!! Takze przemyslcie to wszystkie mamy kp :p |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia u nas dzis hitem jest "jak ni bedziesz spała la la la, oddam cie cyganom la la la"
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Szumiś działa, uspał mnie na 1,5 h
a chciałam tylko dziecinkę pogłaskać, żeby zasnęła ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się troche martwie.. bo tak wszedzie atakuja chusto mamy, że takiego malego dziecka w pionie nosić się nie powinno , a ja tak robie od poczatku praktycznie, bo Gabi innej pozycji nie uznaje. Czy ja jej krzywdy nie narobilam/narobie?
Mona cyganom? Kosmitom już mniejsza krzywda ![]() Ale ok ok rozumiem sens nastraszenia hehe
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Oooo jaaaa moj dzis leci z dziobem do mnie przy sniadaniu a ja nie wiem o co choo
Dzis nasza rocznica- czwarta ️Wczoraj jeszcze pamietałam haha ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Zabciu my tez tylko pion. Ostatnio pytalam o to doktorke jak badaprzy szczepieniu to mowila ze ok skoro inaczej nie chce aby nie odwracać przodem do świata. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ale dla mojej mamy jest to nie do pomyslenia bo przeciez powinno sie tylko na lezaco i ciagle pyta Igorasa czeeemu ty nie lezysz
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pion się zmieni po chrzcie wiec Gabi bedzie miala 6 miesięcy
|
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ️---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Podobno to chodzi o bioderka i inne ustawienie kregoslupa. my to aby do niedzieli haha
|
||
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
my tyłem do świata tylko do odbitki, a to i tak za długo dla Niny, już się burzy
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Elo ludki, pozdro z wakacji w dziczy bieszczedzkiej ;]
Wlasnie siedze z laktatorem, bo cos miu cycki protestuja i mam wrazenie ze za malo mlenia mam. AAA!!! I ja jestem pania od matematyki, jakby co
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Mia nawet najlepsza wiedzma moze sie pomylić- chodzilo o ita nie o fab!
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahah
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Aj troche styki wrozbiarskie sie przypalily w ciazy - czaicie zelki i te inne 😂
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Własnie poszła kupa dwudniowa idziemy ten bajzel przebrać :: ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam powozic Igorasa po podworku w wozku a on mi zasnął.
![]() ![]() Jakbym wiedziala wczesniej to bym chrzciła juz dwa miesiace temu
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie straszycie! Ten grudzień taki odległy się wydaje
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Od dwóch dni bolal mnie lewy sutek, tak piekł myślalam ze to od szarpania Gabi a tu dziś cała lewa pierś, dotknąć się nie da, co to może być? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Pewnie musze ja przystawiac od tej bolacej strony tzn strony reki, ale jak to nie wiem. Moze jakos z pod pachy bedziemy probowac.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-11 o 13:43 |
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiejsza nocka trochę lepsza od wczorajszej, ale szału dalej nie ma. Ale i tak jestem bardziej wyspana niż wczoraj, wczoraj to byłam zupełnie nie do życia. Teraz mała drzemie - najpierw godzinka na spacerze,potem coś przekąsiła, a teraz dosypia. A po południu jedziemy do teściowej na obiad. Stęskniłą się za małą, bo już prawie 3 tygodnie jej nie widziała z uwagi na mój pobyt u rodziców.
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
A mi cycek odmawia dzisiaj współpracy z laktatorem:/ Nic nie chce lecieć, a wczoraj i przedwczoraj było ok. I jak ja tu mam zbierać zapasy:/ |
|
|
|
|
#1380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdykam, serio mi ktoś dziecko podmienił - zjadł, potem się pobawił a potem mu odwaliło i był ryyyyk w każdej możliwej pozycji a wózek w pupensa gryzł! Usnął w końcu w pozycji "na małpkę" a mi już plecy z bólu wyły, bo generalnie od wyjazdu nie mogę dojść z nimi do ładu. Do tego mąż obudził się też z takim bólem pleców, że ruszyć się nie mógł, dopiero ketonal go postawił na nogi. O 10 kociak raczył zasnąć mi na rękach i pozwolił położyć do łóżka a ja się zwyczajnie rozpłakałam z niemocy, bo kryzys laktacyjny trwa (chociaż prawa powoli wznawia pracę), kociak ani chybi przeżywa skok rozwojowy, mąż powalony wściekłym bólem i przez najbliższy miesiąc nie mam kogo wezwać na ratunek, bo mama uziemiona ze starszym potworem siostry, ewentualnie jak siostra lata za potworem to mama pilnuje młodszego.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

śpimy jeszcze po fatalnej nocy... nie pamiętam takiej od 6 maja
(((
co nie tak z waszym kp?
Na tabliczce mnożenia byśmy się zatrzymali
Wkurzyłam się, bo nie dotarły do mnie buciki dla Alicji które wyhaczyłam na allegro w super cenie. Utknęły w sortowni paczek i słuch po nich zaginął. Faken inpost, nie polecam 

a chciałam tylko dziecinkę pogłaskać, żeby zasnęła ;-) 

️