Mamy styczniowe 2017 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-11, 13:01   #4231
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Gratuluje udany wizyt! poznania płci i że z dzieciaczkami wszystko ok!

Moja gin zaleciła leżeć w łóżku, brać więcej magnezu i no-spe. Nic mi nie powiedziała że takie skurcze są niebezpieczne. Minęły 3 dni i poprawy nie ma raczej. Skurcze nie są bolesne, raczej nie przyjemne jak na początku okresu, są nieregularne, i jest ich dużo ok. kilkanaście do 20 na dzień. Zaczęłam o tym czytać i bardzo się wystraszyłam, co mi nie pomaga. W następny czwartek mam wizytę u innego ginekologa, który został mi polecony, przyjmuje w szpitalu. Teraz jest na urlopie, ale konsultowałam się już nim przez tel. Zalecił to samo co moja gin, jak nic się nie poprawi to czeka mnie szpital - pewnie jeszcze przed ślubem. Na badaniu szyjka twarda i długa, ale nie zmierzyła jej... Mam coraz więcej uwag do tej mojej lekarki. ;/ Czy któraś z Was zmieniała lekarza w trakcie ciąży? Czy to jest spory problem??
Ja teraz w piątek idę do innego i jeśli podpasuje mi to zamierzam się przenieść do niego na stałe
Mam nadzieję, że uspokoją się u ciebie te skurcze.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 13:41   #4232
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Fajny kosmitek Ja sprawdziłabym to serduszko u kardiologa prenatalnego, bo inaczej całą ciążę bym się denerwowała. Mam nadzieję, ze serduszko jest zdrowe

Brawo za wizytę
Zobaczymy co bedzie na prenatalnym i co wtedy powie ogolnie czytalam troche i jesli nie ma innych wad dziecka itd to powinno byc ok i ze to czesto spotykane ale obserwowac trzeba
Stary 2016-08-11, 14:09   #4233
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Gratuluję , najważniejsze, żeby zdrowe

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Okrycia wierzchnie - na jesień/ zimę kupujecie coś ciążowego, czy raczej w normalnych sklepach będziecie szukać? A może jeszcze nie potrzebujecie? Mi tak, jak w 1 ciąży tak biust skoczył do góry, że w nic się nie mieszczę, w brzuchu się dopnę, a w cyckach niet :/

Macie już propozycje imion? Chętnie poczytam, bo u mnie kompletna pustka

W jakie gadżety, pierdółki zamierzacie zainwestować?
U mnie na jesień nie będzie problemu bo mam dosyć luźną kurtkę. Gorzej z zimą, jak nie trafie nic w korzystnej cenie to będe ubierać się na cebulkę i najwyżej kurtka rozpięta

z gadżetów to jak 19 sierpnia lekarz powie że z dzieckiem jest ok to kupię leżaczek bujaczek fisher price rainforest friends

A imię Dominik albo Nina. A Ty masz jakiś pomysł?

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej ! Gratulacje za wszystkie wizyty i poznanie płci ja idę jutro więc może mój Babel się w końcu pokaże
Nie mam pojęcia gdzie kupię coś na jesień/zimę ale kupic na bank będę musiała bo w swoje rzeczy nie wchodzę..
Z gadżetów będę inwestować w monitor oddechu..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymam kciuki za wizytę. Też myślałam o monitorze. Polecisz jakiś czy dopiero będziesz szukała?

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Nie myślałam jeszcze o kurtce na jesień/zimę, ale przyznam, że żałuję, że nie kupiłam kurtki na H&M online , bo była zimowa za 90 zł.

Wracam właśnie do domu z najbrzydszym bezfiszbinowym stanikiem świata

Też żałuję że nie kupiłam tej kurtki, była dobra okazja.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64051361]A ja siedzę w przychodni i czekam na wizytę... coraz bardziej mnie denerwuje ten chaos. Na co dzień siedzą tu fajne babeczki, al e chyba sezon urlopowy w toku... Zobaczymy co mi powie lekarka. Jeśli będę czekać jeszcze chwilę to mi chyba pęknie pęcherz![/QUOTE]

za wizytę

Cicha śliczna Twoja Gabrysia

Cornflower super sukienka
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 14:46   #4234
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:

U nas będzie Dominik. Podobały nam się jeszcze takie imiona jak: Leon, Wiktor, Henryk.

Z gadżetów kupię woombie - pierwszego malucha otulaliśmy pieluchą muślinową, a i tak się rozkopywał. Maluszek będzie miał też rożek/ kocyk minky w Star Wars

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
surka, też dzisiaj się zaczęłam zastanawiać nad kurtką, bo zrobiło się chłodno, a w moje jesienne okrycia za jakiś tydzień przestanę się dopinać (w brzuchu, bo cycki to mi max pół rozmiaru urosły). Zastanawiam się nad zakupem takiej kurtki na jesień, w której potem można maluszka w chuście nosić - mają taki specjalny panel dopinany z przodu, który powinien też pasować na brzuch. Tylko to wydatek ok 500zł, więc sama nie wiem... Z jednej strony szkoda kasy na specjalny ciążowy płaszcz, a z drugiej nie chcę wyglądać jak wieloryb w za dużej normalnej kurtce, bo przecież jak kupię rozmiar dobry na brzuchu, to w ramionach będzie dramat. Nie wiem co zrobić...
Z tego, co słyszałam, kurtki ciążowe są w Bon Prix. One też nadają sie do chustonoszenia. Jeśli myślisz nad chustą, to są takie specjalne dopinki z polaru - mam taki i nosiłam potem do normalnej kurtki/ płaszcza - sprawdzało się to nawet w największe mrozy. Koszt tej polarowej osłonki to 30-50 zł, więc tyle co nic. Minusem jest to, że nie noworodka nie da się nosić w tym na plecach.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Wild ja też niby czuję te ruchy, ale zwykle 3 razy dzienne po 2-4 kopnięcia. Zwykle w tym samym miejscu. Więc się tylko stresuję jak np rano nic nie czuję dopóki w końcu nie kopnie.
Mnie kopie, jak odpoczywam i zjem coś słodkiego

Cytat:
Moja gin zaleciła leżeć w łóżku, brać więcej magnezu i no-spe. Nic mi nie powiedziała że takie skurcze są niebezpieczne. Minęły 3 dni i poprawy nie ma raczej. Skurcze nie są bolesne, raczej nie przyjemne jak na początku okresu, są nieregularne, i jest ich dużo ok. kilkanaście do 20 na dzień. Zaczęłam o tym czytać i bardzo się wystraszyłam, co mi nie pomaga. W następny czwartek mam wizytę u innego ginekologa, który został mi polecony, przyjmuje w szpitalu. Teraz jest na urlopie, ale konsultowałam się już nim przez tel. Zalecił to samo co moja gin, jak nic się nie poprawi to czeka mnie szpital - pewnie jeszcze przed ślubem. Na badaniu szyjka twarda i długa, ale nie zmierzyła jej... Mam coraz więcej uwag do tej mojej lekarki. ;/ Czy któraś z Was zmieniała lekarza w trakcie ciąży? Czy to jest spory problem??
Oby obyło się bez szpitala
Myślę, że nie powinno być problemu ze zmianą. Ja teraz jestem bardzo przewrażliwiona w temcie skracajacej się szyjki - w pierwszej ciąży gin zrobiła raban o to, patologia ciąży, zatrzyki na rozwój płuc dla dziecka. Oczywiście w szpitalu potem mówili, że pobyt nie jest konieczny, że szyjka była w normie.
Teraz mam inną lekarkę i zawsze sama z siebie podaje długość w cm.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64051361]A ja siedzę w przychodni i czekam na wizytę... coraz bardziej mnie denerwuje ten chaos. Na co dzień siedzą tu fajne babeczki, al e chyba sezon urlopowy w toku... Zobaczymy co mi powie lekarka. Jeśli będę czekać jeszcze chwilę to mi chyba pęknie pęcherz![/QUOTE]
Trzymam kciuki

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 14:55   #4235
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Niebie też żałuję, właśnie sprawdzałam, czy jest jeszcze dostępne
Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Też żałuję że nie kupiłam tej kurtki, była dobra okazja.
Weszłam do sklepu H&M przez aplikację, a nie stronę i tam ta kurtka w rozmiarze XL jest ciągle dostępna, jest też dłuższa, o kroju parki i 2 płaszcze: motocyklowy (L) i trencz (L i XL). Także ja sobie zamówiłam kurtkę na zimę za 90 zł!

I popatrzcie jaka ładna sukienka na wesele, kilka z Was pisało, że szuka
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0349141002.html

Jutro idę na badania lekarskie do prawo jazdy, więc jak zapłacę 200 zł, to odwrotu nie będzie. Znalazłam fajną szkołę 5 minut drogi od mojego bloku. Sama teoria będzie trwać około miesiąca, bo są tylko 2 dni wykładów w tygodniu, ale potem jazdy ustawię sobie możliwe jak najczęściej.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:12   #4236
Konkardia
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64038166]Dzisiaj wizyta, więc od rana chodzę niespokojna Do tego nadal czekam na konkretne ruchy i się martwię czy wszystko jest ok [/QUOTE] Trzymam mocno kciuki Nie denerwuj się tak i daj znać po!

Cytat:
Piersi szczypią w okolicach brodawek
Ok, to nic takiego nie czuję. Dzięki za info!

Cytat:
No i wyszłam z tego założenia, że nie będę wybrzydzać. Najwyżej szybko przeniesiemy się na spacerówkę.
Super! Teraz ja czekam na taką okazję

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
[IMG][/IMG]Czesc jestem Gabrysia! wygladam jeszcze jak ufoludek 15t6d ale i tak rodzice bardzo mnie kochaja Pan dr zauwazyl cos na serduszku ale powiedzial zeby sie nie martwic bo poki co nie jest to bardzo grozne i do obserwacji dalej wiec o..
Ojej Gabrysia! Na pewno z serduszkiem będzie wszystko ok. Wszystkie ciotki trzymają kciuki

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jestem po USG i ...chyba chłopak. Jeszcze nie wiadomo na 100%, ale lekarz powiedział że jak dla niego to widać tam coś między nogami Następne USG 07.09 i będę pewnie już wiedziała. Moje dziecko dalej nie chce współpracować. Wczoraj sobie wymyśliło ,że będzie leżeć na brzuchu i dosłownie na chwilę się obróciło tak żeby można coś dostrzec.
Super, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać aż wszystkie już będziemy wiedziały ile mamy dziewczynek a ile chłopczyków w naszej gromadzie
Duża przewaga chłopców

Cytat:
Wracam właśnie do domu z najbrzydszym bezfiszbinowym stanikiem świata
Weź pokaż, nie może być aż tak źle

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Jeżeli masz zastrzeżenia do swojej lekarki, to pewnie że zmieniaj. Dobrze robisz, że masz konsultacje u innego.
Zdecydowanie! Trzeba się czuć bezpiecznie u swojego lekarza. W końcu polega się na nim nie tylko w związku ze swoim życiem...

corn Piękna sukienka! I już macie wybrane imię! Super! My jeszcze nie zaczęliśmy myśleć... Mamy czas, prawda?

Dziś się wzruszyłam na reklamie żabki... to chyba hormony, prawda? I czuję ruchy codziennie! Najczęściej w pozycji siedzącej Mąż się śmieje, że zgniatam Pyzę i ona tam walczy o miejsce

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Super z tą kurtką! Ale sukienka... ja bym w takiej nie wyszła, chyba nie jestem aż tak odważna Raczej celuję w odcinaną pod biustem... bo też idę we wrześniu na wesele
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:21   #4237
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Wczoraj miały przyjść do mnie 2 sukienki ciążowe na wesela (zamawiałam z Asos Maternity). Niestety sklep pomylił się przy wysyłce i tylko jedna była ciążowa - druga - nieciążowa, to na szczuplaczka. Z tej pierwszej jestem całkiem zadowolona, ładnie leży. Świetna jakość

Bardzo ładna sukienka

Cytat:
Cześć dziewczyny, jestem po USG i ...chyba chłopak. Jeszcze nie wiadomo na 100%, ale lekarz powiedział że jak dla niego to widać tam coś między nogami Następne USG 07.09 i będę pewnie już wiedziała. Moje dziecko dalej nie chce współpracować. Wczoraj sobie wymyśliło ,że będzie leżeć na brzuchu i dosłownie na chwilę się obróciło tak żeby można coś dostrzec.
Super że wszystko ok mój jak narazie na każdym usg współpracuje i zawsze leży na plecach a wczoraj jeszcze wkładał stópkę do buzi

Cytat:
Gratuluję , najważniejsze, żeby zdrowe

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Okrycia wierzchnie - na jesień/ zimę kupujecie coś ciążowego, czy raczej w normalnych sklepach będziecie szukać? A może jeszcze nie potrzebujecie? Mi tak, jak w 1 ciąży tak biust skoczył do góry, że w nic się nie mieszczę, w brzuchu się dopnę, a w cyckach niet :/

Jeszcze nie myślałam, jak już w nic nie wejdę to pewnie kupię

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej ! Gratulacje za wszystkie wizyty i poznanie płci ja idę jutro więc może mój Babel się w końcu pokaże
Nie mam pojęcia gdzie kupię coś na jesień/zimę ale kupic na bank będę musiała bo w swoje rzeczy nie wchodzę..
Z gadżetów będę inwestować w monitor oddechu..

Trzymam kciuki za wizytę

I jak tam po wizycie?

Cytat:
Gratuluje udany wizyt! poznania płci i że z dzieciaczkami wszystko ok!

Powiem Ci że mi te skurcze przeszły, zdarzy się może jakiś pojedynczy ale tak to już minęło a nic nie brałam na to, co do zmiany lekarza to nie wiem jak to wygląda w trakcie ciąży, nie stresuj się i nie czytaj za dużo, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Weszłam do sklepu H&M przez aplikację, a nie stronę i tam ta kurtka w rozmiarze XL jest ciągle dostępna, jest też dłuższa, o kroju parki i 2 płaszcze: motocyklowy (L) i trencz (L i XL). Także ja sobie zamówiłam kurtkę na zimę za 90 zł!

Jutro idę na badania lekarskie do prawo jazdy, więc jak zapłacę 200 zł, to odwrotu nie będzie. Znalazłam fajną szkołę 5 minut drogi od mojego bloku. Sama teoria będzie trwać około miesiąca, bo są tylko 2 dni wykładów w tygodniu, ale potem jazdy ustawię sobie możliwe jak najczęściej.
No i super, na pewno zdasz za pierwszym razem!
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:34   #4238
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Super! Teraz ja czekam na taką okazję
No, bardzo nam się udało z tym wózkiem.
Będzie na prawko dla mamusi.

Cytat:
Weź pokaż, nie może być aż tak źle
Na sobie nie pokażę, ale przy moim rozmiarze E mam 2 stożki, a nie cycki. Tż mnie pewnie wyśmieje. (nie no, wiem, że nie wyśmieje, bo jest kochany)

Cytat:
Dziś się wzruszyłam na reklamie żabki... to chyba hormony, prawda? I czuję ruchy codziennie! Najczęściej w pozycji siedzącej Mąż się śmieje, że zgniatam Pyzę i ona tam walczy o miejsce
Ja już też się wzruszyłam na reklamie olimpiady w Rio, więc to zdecydowanie hormony!
Fajnie Ci, że czujesz ruchy, to musi być cudowne uczucie.

Cytat:
Super z tą kurtką! Ale sukienka... ja bym w takiej nie wyszła, chyba nie jestem aż tak odważna Raczej celuję w odcinaną pod biustem... bo też idę we wrześniu na wesele
No co Ty, moim zdaniem sukienka jest przepiękna i na pewno brzuszek się w niej super prezentuje. Ja jestem grubasem, a teraz bym założyła.
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok mój jak narazie na każdym usg współpracuje i zawsze leży na plecach a wczoraj jeszcze wkładał stópkę do buzi
Rozpływam się! Stópka w buzi...

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
No i super, na pewno zdasz za pierwszym razem!
Dzięki, ale nie wydaje mi się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg triumph doreen cotton 01 n kf-800x800.jpg (89,5 KB, 17 załadowań)

Stary 2016-08-11, 15:48   #4239
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
No, bardzo nam się udało z tym wózkiem.
Będzie na prawko dla mamusi.
Grunt to dobrze rozplanować wydatki

Cytat:
Ja już też się wzruszyłam na reklamie olimpiady w Rio, więc to zdecydowanie hormony!
Fajnie Ci, że czujesz ruchy, to musi być cudowne uczucie.
Bo tam mówią: "z dumą wspieramy mamy". Też wczoraj się wzruszyłam! Też już niedługo poczujesz jakie to cudowne uczucie!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:54   #4240
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Na sobie nie pokażę, ale przy moim rozmiarze E mam 2 stożki, a nie cycki. Tż mnie pewnie wyśmieje. (nie no, wiem, że nie wyśmieje, bo jest kochany)
o ja pierdzielam przepraszam za reakcję ale kto Cię na takie cudo namówił
Stary 2016-08-11, 16:05   #4241
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienka fakna tylko przy big cycach odpada biustonosz bez ramiaczek :/

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Co do kurtki... Albo kupie uzywana z netu albo pochodze po lumpkach albo kupie przejsciowke parke, mysle ze zima rozkreci sie w styczniu a ja w styczniu juz mam zamiar byc bez brzucha
Ostatnie tygodnie pewnie juz i tak nigdzie sie nie rusze tylko do lekarza

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:12   #4242
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
o ja pierdzielam przepraszam za reakcję ale kto Cię na takie cudo namówił
Wstrętny, nie?
Ale nie było wyboru, moje stare biustonosze już mi wbijają fiszbiny. Do tej pory chodziłam ciągle w sportowych, ale i one zaczęły gnieść w cycki.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Sukienka fakna tylko przy big cycach odpada biustonosz bez ramiaczek :/
To prawda z tym biustonoszem. Chociaż chyba są jakieś cuda bez ramiączek, co to dobrze trzymają biust.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Co do kurtki... Albo kupie uzywana z netu albo pochodze po lumpkach albo kupie przejsciowke parke, mysle ze zima rozkreci sie w styczniu a ja w styczniu juz mam zamiar byc bez brzucha
Ostatnie tygodnie pewnie juz i tak nigdzie sie nie rusze tylko do lekarza

Pewnie z zimą tak będzie, jak piszesz.

Stary 2016-08-11, 16:38   #4243
furjatka
Zadomowienie

NiEBiE, polecam Sophie z Panache - robi ładny kształt. Niestety, większość bezfiszbinowców robi takie rakiety
Stary 2016-08-11, 16:49   #4244
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
NiEBiE, polecam Sophie z Panache - robi ładny kształt. Niestety, większość bezfiszbinowców robi takie rakiety
Teraz to wiesz! Kupiłam już to paskudztwo i będę je nosić z radością.

Stary 2016-08-11, 17:57   #4245
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Ja już po wizycie i... będzie chłopiec Tak więc historia się powtarza i w końcu się ujawnił. Pani doktor była 100% pewna co zobaczyła! Tak więc dziewczyny nie przywiązujcie się do dotychczasowej info. uprzedzając pytanie dzisiaj u mnie 19+6, a wg pomiarów bodajże 20+3

Poza tym :
1. mam rozkminę czy kupować nowy wózek, bo jest mega okazja cenowa! A miałam polować na używkę ogólnie mąż mnie wkurza i chyba sama muszę podjąć jakąś decyzję! Dostałam premię półroczną, więc kasa leży na koncie i kusi
2. pokusiłyście mnie tymi zakupami i dzisiaj robię zamówienie w hm online
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:59   #4246
NiEBiE
Zakorzenienie

Super super super! Kolejny Synuś

Stary 2016-08-11, 18:14   #4247
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Z gadżetów kupię woombie - pierwszego malucha otulaliśmy pieluchą muślinową, a i tak się rozkopywał. Maluszek będzie miał też rożek/ kocyk minky w Star Wars

Z tego, co słyszałam, kurtki ciążowe są w Bon Prix. One też nadają sie do chustonoszenia. Jeśli myślisz nad chustą, to są takie specjalne dopinki z polaru - mam taki i nosiłam potem do normalnej kurtki/ płaszcza - sprawdzało się to nawet w największe mrozy. Koszt tej polarowej osłonki to 30-50 zł, więc tyle co nic. Minusem jest to, że nie noworodka nie da się nosić w tym na plecach.
Też chcę kupić Woombie (albo Tulika). A jakiś fajny kocyk minky będę sama szyła, ale najpierw czekam na poznanie płci

Kurtki w BonPrix wyglądają całkiem spoko, może na coś się skuszę. Dopinka też by była fajnym rozwiązaniem, rozejrzę się.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64064506]Ja już po wizycie i... będzie chłopiec Tak więc historia się powtarza i w końcu się ujawnił. Pani doktor była 100% pewna co zobaczyła! Tak więc dziewczyny nie przywiązujcie się do dotychczasowej info. uprzedzając pytanie dzisiaj u mnie 19+6, a wg pomiarów bodajże 20+3
[/QUOTE]
Gratulacje! Też bym już chciała wiedzieć, ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.

NiEBiE - grunt, że wygodny
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 18:15   #4248
iwona335
Zakorzenienie

Gratuluje synusia! <3

Stary 2016-08-11, 18:33   #4249
muffi24
Zadomowienie

Dorota gratuluję synka, mam nadzieję że tych sukienek nie nakupowałaś
Dziewczny jak to jest możliwe że sami chłopcy ?

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-11, 18:37   #4250
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

U mnie dziewczynka
Stary 2016-08-11, 18:39   #4251
NiEBiE
Zakorzenienie

No właśnie, przecież mamy już Gabrysię!

I na pewno więcej dziewczynek, ale bez listy w pierwszym poście trudno wszystko spamiętać.

Stary 2016-08-11, 18:39   #4252
Lidka99
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64064506]Ja już po wizycie i... będzie chłopiec Tak więc historia się powtarza i w końcu się ujawnił. Pani doktor była 100% pewna co zobaczyła! Tak więc dziewczyny nie przywiązujcie się do dotychczasowej info. uprzedzając pytanie dzisiaj u mnie 19+6, a wg pomiarów bodajże 20+3

Poza tym :
1. mam rozkminę czy kupować nowy wózek, bo jest mega okazja cenowa! A miałam polować na używkę ogólnie mąż mnie wkurza i chyba sama muszę podjąć jakąś decyzję! Dostałam premię półroczną, więc kasa leży na koncie i kusi
2. pokusiłyście mnie tymi zakupami i dzisiaj robię zamówienie w hm online [/QUOTE]

Gratuluję synka

Cytat:

No duużo chłopaków
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 18:44   #4253
furjatka
Zadomowienie

Kilka dni temu mam wrażenie ze któraś pisała ze same dziewczynki gratulacje wizyt!!!

Ja dziś poszalalam w dwóch lumpkach. Trzy pary spodenek, pajacyk, body imitujace elegancka koszule, koszulka i dwie pary ogrodniczek. I całe 28 złotych a super stan kurcze ja wszystko kupuje najmniejsze chyba czas się rozejrzeć za większymi. No i nie było jeszcze nic zimowego - żaden grubszy kaftanik sweterek czy śpiworek ale bliżej jesieni mają być.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-11, 18:51   #4254
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dzis z TZtem ogladalismy bodziaki. Podeszla pani i sie pyta, czy dla chlopczyka, czy dziewczynki, a ja ze jeszcze nie wiemy. To nam "doradzila", zeby brac uniwersalne kolory, a nie niebieski czy rozowy ( wow. Dzieki za rady mistrzu -_-), aleeeee suma sumaru- nic nie kupilismy. Nic jeszcze nie mamy dla dzidziula, bo widze, ze u Was to juz pelen szal zakupowy

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-11, 20:24   #4255
NataliaMB
Raczkowanie

Niebie mnie też wzrusza ta reklama olimpiady :P Ale nie płaczę.

Jak na razie to stałam się wredną zołzą dla męża ale chyba mam powody:
1.mąż odmalowywał nam parter i klatke schodową, zabierał sie za to rok!!no i przy okazji klął co 5 min.że wałek zły,że drabina do d.... , że folią nie zabezpieczylam mu dobrze czujek od alarmu (one są na wys.ponad 2 m a ja sie boje wchodzić na drabinę).Ja rok temu malowałam naszą sypialnie i pokoje przyszłych dzieci, zrobilam to prawie że sama i dwa razy szybciej nie drąc się jak głupia...ehh faceci...
2.mój facet znowu wrócił do palenia a ten zapach mnie tak drażni że nie daję rady.Dodam że ja nigdy w życiu nie wypaliłam papierosa.On ma dziś pojechać po tabexa i nie palić już- mam nadzieję bo inaczej to zaczynam mu kopać grób w ogródku.

Wiecie co, ja zawsze sobie wyobrażałam że będę mieć córkę,ale od początku myślałam że to będzie syn. No i mam nadzieję że wychowam jakiegoś porządnego faceta, tak żeby przyszła synowa nie musiała niańczyć jakiegoś maminsynka który nie umie włączyć pralki.
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 20:34   #4256
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Idziecie jak burza! U nas mam wrażenie, że wszystko stoi w miejscu. Teść wyjeżdża w sobotę, a w łazience nie ma nawet połowy płytek na ścianach, nie mówiąc o prysznicu, kibelku i umywalce...
A mieli jeszcze dokończyć dach, wstawić dodatkowe okno, przenieść drzwi i okno i położyć podłogę w przedpokoju.
Koszmar!!!!!!
Ha! To dorzucę, że ściany już nie ma! Nie ma też płytek i resztki futryny... a to wszystko jeden facet zrobił w 2 godziny! Czyli ta ekipa, co tyle samo ściany wyburzała i zdjęła tapety w 4 tygodnie... nie kończę :P Kolejny etap to sprzątanie tego gruzu, już w sobotę oraz kładzenie elektryki <3 Dostanę zdjęcia z dzisiaj od brata, to wrzucę
A Ty się nie martw, słyszałam, że prędkość kładzenia płytek to 5m2 na dzień. Ja mam 20 metrów, więc 4 dni. Ty pewnie masz więcej. Robisz już rzeczy konstruktywne a nie destruktywne, a te trwają dłużej i wymagają jakiejś precyzji. U mnie na razie prawie same zniszczenia, więc idzie sprawniej (jak już są spoko ludzie) :P

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
[IMG][/IMG]Czesc jestem Gabrysia! wygladam jeszcze jak ufoludek 15t6d ale i tak rodzice bardzo mnie kochaja Pan dr zauwazyl cos na serduszku ale powiedzial zeby sie nie martwic bo poki co nie jest to bardzo grozne i do obserwacji dalej wiec o..
Jaka chudziutka myszka <3 Nie martw się, a nawet ciesz, że doktor COŚ zauważył, znaczy, że zwraca uwagę na szczegóły i kontroluje. Skoro mówi, żeby się nie martwić, to pewnie ma rację Trzymam kciuki!
A imię śliczne!

Cytat:
Widzę szybka akcja w tym prawkiem! Fajnie! Trzymam kciuki!

[/QUOTE]

A miała być dziewczynka? Przepraszam, ale nie pamiętam :P Tak czy inaczej, gratulacje!

Cytat:
Ja dziś poszalalam w dwóch lumpkach. Trzy pary spodenek, pajacyk, body imitujace elegancka koszule, koszulka i dwie pary ogrodniczek. I całe 28 złotych a super stan kurcze ja wszystko kupuje najmniejsze chyba czas się rozejrzeć za większymi. No i nie było jeszcze nic zimowego - żaden grubszy kaftanik sweterek czy śpiworek ale bliżej jesieni mają być.
Ooo ja też byłam dzisiaj! Drugi raz w życiu, pierwszy był dla jaj jakieś 8 lat temu :P Więc kompletnie się nie znam na kupowaniu w lumpkach :P Ale miałam wolne 5 minut, a byłam w centrum, więc weszłam, dobrałam się do kosza z malutkimi ubrankami i brałam co popadnie, ale nie definiuje płci :P Tylko jedno body zrobiłam wyjątek bo było śliczne <3 W 5 minut kupiłam 16 ciuszków i kombinezon. Całe 72zł, co podobno jak na lumpki wychodzi drogo, ale ja i tak jestem mega zadowolona, bo naprawdę trwało to 5 minut, nigdy w życiu tak mi się nie udało Fotkę załączam! Szczególnie mnie rozczulają jeżyki, pingwinki, wielorybki i ten kombinezon z uszami <3 No i to że to wszystko takie mini mini. Muszę tylko się zorientować w co jeszcze się takie dzieciątko ubiera bo wyobrażam sobie, że takie body to za mało...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (115,9 KB, 38 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 20:38   #4257
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Ha! To dorzucę, że ściany już nie ma! Nie ma też płytek i resztki futryny... a to wszystko jeden facet zrobił w 2 godziny! Czyli ta ekipa, co tyle samo ściany wyburzała i zdjęła tapety w 4 tygodnie... nie kończę Kolejny etap to sprzątanie tego gruzu, już w sobotę oraz kładzenie elektryki <3 Dostanę zdjęcia z dzisiaj od brata, to wrzucę
A Ty się nie martw, słyszałam, że prędkość kładzenia płytek to 5m2 na dzień. Ja mam 20 metrów, więc 4 dni. Ty pewnie masz więcej. Robisz już rzeczy konstruktywne a nie destruktywne, a te trwają dłużej i wymagają jakiejś precyzji. U mnie na razie prawie same zniszczenia, więc idzie sprawniej (jak już są spoko ludzie)

Jaka chudziutka myszka <3 Nie martw się, a nawet ciesz, że doktor COŚ zauważył, znaczy, że zwraca uwagę na szczegóły i kontroluje. Skoro mówi, żeby się nie martwić, to pewnie ma rację Trzymam kciuki!
A imię śliczne!

Widzę szybka akcja w tym prawkiem! Fajnie! Trzymam kciuki!

A miała być dziewczynka? Przepraszam, ale nie pamiętam Tak czy inaczej, gratulacje!

Ooo ja też byłam dzisiaj! Drugi raz w życiu, pierwszy był dla jaj jakieś 8 lat temu Więc kompletnie się nie znam na kupowaniu w lumpkach Ale miałam wolne 5 minut, a byłam w centrum, więc weszłam, dobrałam się do kosza z malutkimi ubrankami i brałam co popadnie, ale nie definiuje płci Tylko jedno body zrobiłam wyjątek bo było śliczne <3 W 5 minut kupiłam 16 ciuszków i kombinezon. Całe 72zł, co podobno jak na lumpki wychodzi drogo, ale ja i tak jestem mega zadowolona, bo naprawdę trwało to 5 minut, nigdy w życiu tak mi się nie udało Fotkę załączam! Szczególnie mnie rozczulają jeżyki, pingwinki, wielorybki i ten kombinezon z uszami <3 No i to że to wszystko takie mini mini. Muszę tylko się zorientować w co jeszcze się takie dzieciątko ubiera bo wyobrażam sobie, że takie body to za mało...
Ja tez drugi raz w życiu byłam ale myślę że wrócę, do tego jednego na pewno bo mega spoko lokal i te ciuszki naprawdę w świetnym stanie. Gratuluję zakupów

Jezu przez tych siatkarzy mało na zawał nie zeszłam!!!!

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-11, 20:42   #4258
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Niebie mnie też wzrusza ta reklama olimpiady :P Ale nie płaczę.

Jak na razie to stałam się wredną zołzą dla męża ale chyba mam powody:
1.mąż odmalowywał nam parter i klatke schodową, zabierał sie za to rok!!no i przy okazji klął co 5 min.że wałek zły,że drabina do d.... , że folią nie zabezpieczylam mu dobrze czujek od alarmu (one są na wys.ponad 2 m a ja sie boje wchodzić na drabinę).Ja rok temu malowałam naszą sypialnie i pokoje przyszłych dzieci, zrobilam to prawie że sama i dwa razy szybciej nie drąc się jak głupia...ehh faceci...
2.mój facet znowu wrócił do palenia a ten zapach mnie tak drażni że nie daję rady.Dodam że ja nigdy w życiu nie wypaliłam papierosa.On ma dziś pojechać po tabexa i nie palić już- mam nadzieję bo inaczej to zaczynam mu kopać grób w ogródku.

Wiecie co, ja zawsze sobie wyobrażałam że będę mieć córkę,ale od początku myślałam że to będzie syn. No i mam nadzieję że wychowam jakiegoś porządnego faceta, tak żeby przyszła synowa nie musiała niańczyć jakiegoś maminsynka który nie umie włączyć pralki.
Za papierosy wywaliłabym z domu. Na szczęście mój TŻ ma to samo zdanie. A co do punktu pierwszego to mój TŻ jest taki sam :P Wczoraj po pracy wzięłam auto, w domu załatwiałam tego pana od ogrzewania, myłam kuchenkę na sprzedaż, potem obkładałam nowe grzejniki prześcieradłami i jak wróciłam do domu, byłam padnięta i plecy mnie bolały. W tym czasie TŻ wrócił komunikacją miejską do domu (mojej mamy) i usiadł przy kompie. Nie był w stanie mnie pomasować ani zrobić herbaty, ani wyjść za mnie z psem, w końcu była moja kolej Dopiero jak babcia zadzwoniła to go doprowadziła do porządku :P Ale z natury TŻty już takie są marudy i leniuszki, niektóre (wczorajszy dzień to przykład, tak jest zwykle, myślicie, że kto ten cały remont ogarnia?! )

Więc nie przejmuj się, zupełnie Cię rozumiem, że się wkurzasz, też bym się wkurzała.
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 20:54   #4259
Moniczi
Rozeznanie

NataliaMB mój TŻ ma ten sam papierosowy problem. Już milion razy obiecywał że rzuci, że ograniczy itp. Strasznie mi to śmierdzi, nie mogę wytrzymać psychicznie jak ten dym czuję i przez to zrobiłam się okropnie gderliwa :p
Powiedziałam mu, że nie wyobrażam sobie żeby palił jak dzidziuś już będzie z nami, podsuwam mu artykuły o złym wpływie palenia na WSZYSTKO ale nic nie działa. Rzuca na tydzien, dwa i zabawa zaczyna się od nowa :/
A co do remontów - pequenina_ ma zupełną rację, TŻty z natury są marudery i leniuszki Ale zwykle udaje się ich zmotywować, tylko po prostu ciężko im się włącza tryb "działam bo trzeba".
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 21:04   #4260
iwona335
Zakorzenienie

Ejjj ja mam dziewczynke!!!! I to od jakis 4 tygodni wiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości