Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-11, 15:05   #1531
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja co prawda mam wielki przestronny korytarz jak to w kamienicy, kolo samiusieńkich drzwi miejsce w sam raz na wózek ale... ludzie to debile wejdą i załatwią się na korytarzu , tablice ogłoszeń podpalą, wszystko jak śmietnik traktują i niestety taki potencjał w ☠☠☠☠u, a ja będę zmuszona wjeżdżać prosto z dworu ubłoconymi kołami do salonu lub kuchni, bo przedpokój niewiele większy od wózka balkonu też nie mam :-(
niestety czeka mnie to samo, w przedpokoju nie mam miejsca na wózek także nie wiem jak mieszkanie bedzie wyglądało
Balkon mam, ale co z tego w sumie, żeby go tam umiescic i tak przez salon muszę przejechać.
Stary 2016-08-11, 15:17   #1532
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Nie wiem, mnie nie mówił, bo nigdy nie paliłam nałogowo. Ale palacze po odstawieniu nagle mają drgawki, i skurcze, normalnie jak w delirce. To wiem na pewno. I słyszałam, że niekiedy właśnie dziewczyny mówią, że im lekarz nie kazał tak nagle rzucać...
Kiedyś gdzieś czytałam że to bzdura, powinno się od razu rzucać, bo dziecko jest narażone nie tylko na nikotynę ale i inne toksyny. Wiadomo że ciężko, ale czasem natura sama działa, i fajki przestają smakować, niestety nie zawsze No i wiadomo, zdania lekarzy nawet podzielone.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja też tą ciążę inaczej przechodzę, fizycznie podobnie, choć szybciej się męczę, ciąża inna bo bliźniacza, ale bardziej inaczej pod kątem psychicznym ją przechodzę, tak spokojniej już teraz, z Leną tak inaczej było, tak przeżywałam wszystko, a teraz czasami zapominam, że w ciąży jestem
Mam tak samo, już nie tak emocjonalnie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Zaraz poczytam co pisałyście, tylko sen swój opiszę
śniło mi się, że byłam syreną i pokłóciłam się z przyjaciółmi i zostawili mnie po środku jakiegoś oceanu, była noc. no i sobie pływam i widzę z daleka, że ktoś po mnie płynie, myślałam, że się zreflektowali i po mnie wrócą, a przypłynęła banda złych syrenów błagałam ich o życie i się zgodzili, ale musiałam przystać do ich szajki .... i mąż mnie obudził
Tobie syreny, mnie kopulujące zająco-ludzie Co nas jeszcze spotka?

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kochana ja na takie wyjścia używałam chusty, trzeba wychodzić i sobie jakoś radzić

Ja też uwielbiam lumpy, zawsze coś złowię, spodni ciążowych już nawet nie biorę bo tyle ich mam
Chusta super sprawa, żałuję że swoją sprzedałam. Na szczęście nosidła mei tai nie zdążyłam, będzie jak znalazł jak zacznie siedzieć

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Fajnie jak sie ma właśnie gdzie trzymać wózki na dole Zazdroszczę tych wszystkich wózkowni, dużych piwnicy itp. W mojej wąskiej klatce schodowej zostawianie nigdzie na dole nie przejdzie. Swoją drogą, nawet jakbym go jakoś zniosła na dwa razy (i by go nie ukradli zanim bym zniosła dziecko za trzecim obrotem)... to już bym go nie wniosła z powrotem

Chyba jednak spróbuję z chustami i innymi bajerami tego typu.

Zawsze można dziecko na balkon wystawić, też jest wtedy na powietrzu Żartuje oczywiście
Moja siostra tak z tym balkonem robiła. W zimie fajna sprawa, mały spał ze 3 godziny na świeżym powietrzu, a ona sobie dom ogarniała

Ale mi się zachciało czegoś takiego jak tarta ze szpinakiem, pieczarkami i serem pleśniowym, muszę na kolacje zrobić, do tego sałatka, mniam.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:25   #1533
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kiedyś gdzieś czytałam że to bzdura, powinno się od razu rzucać, bo dziecko jest narażone nie tylko na nikotynę ale i inne toksyny. Wiadomo że ciężko, ale czasem natura sama działa, i fajki przestają smakować, niestety nie zawsze No i wiadomo, zdania lekarzy nawet podzielone.
Ja od razu rzuciłam i o dziwo jakoś w ogółe mnie nie ciągnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:28   #1534
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Escorpio ale Ci zazdroszczę tych łupów. Może w końcu się wybiorę na jakieś dłuższe zakupy lumpowe spodnie i jakieś koszule by się przydały

Byłam dzisiaj na genetycznym. Wszytko ok, ładnie wszystko rośnie. Tylko płci nie udało się dojrzeć bo się bobas źle ułożył. Następne badanie za 6 tygodni

Super,że wizyta udana.

Wiecie jaki spokój i ulgę czuję po wczorajszym usg? szczęście mnie unosi

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja mam na szczescie windę, jest stara i bardzo waska, ale sprawdzalismy, wozek na styk sie miesci

Zrobilam sobie latte, pierwsza od czerwca. Jest taka okropna pogoda, leje, niskie cisnienie. Ciekawa jestem czy wejdzie do tej pory w ogole mnie do kawy nie ciagnelo.
Mnie właśnie też do kawy nie ciągnie. A nawet zapach mnie odrzuca. Od czerwca nie piłam. Jedynie parę razy inke z dużą ilością mleka ale i tak nie za bardzo mi to wchodziło.
A spać mi się chce bez kawy koszmarnie. Zawsze piłam dwie dziennie

Co do wnoszenia wózka... Ja mieszkam właśnie na 4 piętrze i to w kamiennicy wiec wyżej niż w bloku. Stelaż wózka bede zostawiać na dole.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-08-11 o 15:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:29   #1535
Opiumalfa
Zakorzenienie

Silver, ja nigdy nie bylam kawoszem, ale jedna latte dziennie piłam dla smaku. Dziś wypiłam bo mnie glowa od rana łupie:/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:34   #1536
sQuaara
Zakorzenienie

a ja za 2 dni wizyta jutro ide machnąć badanka i rano w sobote na spotkanie z dzieciem ))
Stary 2016-08-11, 15:36   #1537
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a ja za 2 dni wizyta jutro ide machnąć badanka i rano w sobote na spotkanie z dzieciem ))
Zazdroszczę swojego dziecia zobaczę dopiero 2 września.

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:40   #1538
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj jak zobaczyłam jak macha sobie nóziami i rączkami to się popłakałam aż i jeszcze mi powiedziała że tętno 152 to emocje ze mnie zeszły. I łzy poleciały. Hormony...

Stary 2016-08-11, 15:43   #1539
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wiecie co, ja jestem chyba jakas dziwna.

Staralismy się prawie 2 lata, bylam juz na skraju załamania. Jak zobaczylismy serduszko w 6tym tyg to mi sie zaszkliły oczy. Od tamtej pory nic. Fajnie go oglądac jak fika i jak lekarz pokazuje wszystko, ale daleko mi od placzu. Czy jestem inna?
Stary 2016-08-11, 15:47   #1540
justkonev
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:

Staralismy się prawie 2 lata, bylam juz na skraju załamania. Jak zobaczylismy serduszko w 6tym tyg to mi sie zaszkliły oczy. Od tamtej pory nic. Fajnie go oglądac jak fika i jak lekarz pokazuje wszystko, ale daleko mi od placzu. Czy jestem inna?
Mi też przy serduszku zaszklily sie oczy a pózniej juz nie było jakichs wzruszeń. Lubię patrzyć jak wierzga w brzuchu, ale daleko mi do płaczu czy wzruszeń ale to całkowicie normalne, każda kobieta inaczej to przezywa

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 15:51   #1541
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na genetycznym. Wszytko ok, ładnie wszystko rośnie. Tylko płci nie udało się dojrzeć bo się bobas źle ułożył. Następne badanie za 6 tygodni
Super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Moje koleżanki radziły sobie tak, że stelaż zostawialy w bagażniku samochodu i schodzily z samą gondolą, albo wszystko zostawialy w samochodzie.
Ja podziwiam moją koleżankę, która cały wózek zostawia na dole w bloku, a dokładnie w wiatrołapie Niby domofon jest, ale w lato drzwi na klatkę są cały czas otwarte i nic Robi tak już rok i wózek cały czas jest na swoim miejscu Albo nikt nie potrzebuje wózka, albo ma słaby model A ja się będę bała zostawiać wózek przed swoimi drzwiami do domu

Cytat:
Zrobilam sobie latte, pierwsza od czerwca. Jest taka okropna pogoda, leje, niskie cisnienie. Ciekawa jestem czy wejdzie do tej pory w ogole mnie do kawy nie ciagnelo.
Ja od kiedy się dowiedziałam o ciąży, chyba tylko 2 kawy wypiłam. I to takie bardzo mleczne. Zresztą mnie nigdy do kawy nie ciągnęło. Te były tak dla smaku

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
My mieszkamy na 4 piętrze, ale też mamy windę (i to nawet dwie!) Jedna standardowa, druga towarowa, więc wszystko się w niej przewiezie
Proszę, jakie luksusy

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
niestety czeka mnie to samo, w przedpokoju nie mam miejsca na wózek także nie wiem jak mieszkanie bedzie wyglądało
Balkon mam, ale co z tego w sumie, żeby go tam umiescic i tak przez salon muszę przejechać.
Mój przedpokój ma 110cm szerokości. Jak postawię wózek który ma 60cm, to chyba boczkiem do łazienki będziemy przechodzić

Cytat:

Moja siostra tak z tym balkonem robiła. W zimie fajna sprawa, mały spał ze 3 godziny na świeżym powietrzu, a ona sobie dom ogarniała

Ale mi się zachciało czegoś takiego jak tarta ze szpinakiem, pieczarkami i serem pleśniowym, muszę na kolacje zrobić, do tego sałatka, mniam.
Ja tak samo będę robiła na początku. Przeciez na balkonie takie same powietrze jak na spacerze
Co do tarty, to możemy jeść ser pleśniowy? Jak to jest?

Cytat:
Ale Ci dobrze

Dziewczyny, jak czytam o tych problemach z wnoszeniem wózka, to cieszę się, że mam windę z poziomu terenu i podjeżdza pod same drzwi. Niby mieszkam na ostatnim piętrze i wózek spokojnie mógłby stać przed drzwiami, ale jakoś bałabym się, że ktoś mi go zabierze

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Mi też przy serduszku zaszklily sie oczy a pózniej juz nie było jakichs wzruszeń. Lubię patrzyć jak wierzga w brzuchu, ale daleko mi do płaczu czy wzruszeń ale to całkowicie normalne, każda kobieta inaczej to przezywa
U mnie tak samo. Na początku tylko wzruszenie, a teraz bardziej banan na twarzy niż płacz
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:02   #1542
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, ja nigdy nie bylam kawoszem, ale jedna latte dziennie piłam dla smaku. Dziś wypiłam bo mnie glowa od rana łupie:/
Ja czasem piję, ostatnio na inkę się przerzuciłam, bo przestało mi smakować.

Cytat:

Nie jesteś dziwna, każdy inaczej to przeżywa

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Ja tak samo będę robiła na początku. Przeciez na balkonie takie same powietrze jak na spacerze
Co do tarty, to możemy jeść ser pleśniowy? Jak to jest?
Ja jadłam w 1 i teraz też się czasem skuszę, ważne żeby był z mleka pasteryzowanego. O śledziach też słyszałam żeby nie jeść, bo surowe. Spytałam lekarza, powiedział tylko że jak mi smakuje to mam jeść
Muszę jakiś magnez zapodać sobie bo czuję jak mi powieka drga
Stary 2016-08-11, 16:06   #1543
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:

Ja to jestem dziwna. Mi się nawet oczy nie zeszklily. Ja na dziecko nastawiona byłam od dwóch lat i tylko czekałam na moment aż skończę studia. Udało się za pierwszym razem i ciążę po prostu potraktowalam jak coś oczywistego. Wkurza mnie jak wszyscy naokoło mi mówią "aby było zdrowe". Dla mnie będzie zdrowe, będzie moje i kochane jakie by nie było. Jakoś przestałam się stresować, przejmować. Rośnie mały człowiek i po prostu na niego czekam. Myślę że u mnie silne emocje pojawią się jak już będę miała dziecię przy sobie

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:12   #1544
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś złą matką 😃😝 Żarcik każdy jest inny, jedni płaczą non stop inni wcale hormony to sprawa indywidualna, nasze biedne dziewczyny mariea i MartaMagda cały czas wymiotowały, inne wcale

Ja też jakoś na płacz się nie mam, raczej się cieszę jak głupia na tym fotelu 😃

Sent from my HTC One M8s using Wizaz Forum mobile app
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 16:19   #1545
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jesteś dziwna ja jestem bardzo emocjonalna, wzruszam się łatwo. Chociaż w pierwszej ciąży myślałam że będę płakać jak urodzę i mi dadzą dziecko na brzuch, a ja po prostu byłam w takim szoku i taka zmęczona że tylko ja głaskałam i głaskałam i cieszyłam się że jest cała i zdrowa. Ale nie płakałam.

Stary 2016-08-11, 16:22   #1546
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jadłam w 1 i teraz też się czasem skuszę, ważne żeby był z mleka pasteryzowanego. O śledziach też słyszałam żeby nie jeść, bo surowe. Spytałam lekarza, powiedział tylko że jak mi smakuje to mam jeść
A są jakieś konkretne firmy, które robią te sery z mleka pasteryzowanego? Bo nie ukrywam, że kocham wszystkie sery i tych pleśniowych mi teraz najbardziej brakuje

Dziewczęta, Wam też chce się tak pić cały czas?
Stary 2016-08-11, 16:25   #1547
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
A są jakieś konkretne firmy, które robią te sery z mleka pasteryzowanego? Bo nie ukrywam, że kocham wszystkie sery i tych pleśniowych mi teraz najbardziej brakuje

Z tego co się orientuję, to w UE sery musza byc z mleka pasteryzowanego. Ja sprawdzam wszytskie na etykiecie i jeszcze zadnego nie znalazlam co ma z surowego.
Stary 2016-08-11, 16:36   #1548
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się orientuję, to w UE sery musza byc z mleka pasteryzowanego. Ja sprawdzam wszytskie na etykiecie i jeszcze zadnego nie znalazlam co ma z surowego.
Dokładnie
Ja mam ochotę na pasztet...Na wizycie muszę zapytać...tak jak o te ryby wszystkie bo nie ogarniam co można czego nie...typu śledzie łosoś surowy makarela... Wiem że mogę googlowac ale no... Co lekarz to lekarz
Stary 2016-08-11, 16:38   #1549
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze co do magnezu, to polecam Magnez z B6, bo ponoć lepiej się wchłania

Cytat:
Czyli rozumiem, że te sklepowe można śmiało jeść? A najwyżej unikać tych serów białych od pani ze wsi tak?

Cytat:
Dokładnie
Ja mam ochotę na pasztet...Na wizycie muszę zapytać...tak jak o te ryby wszystkie bo nie ogarniam co można czego nie...typu śledzie łosoś surowy makarela... Wiem że mogę googlowac ale no... Co lekarz to lekarz
Ale Ty masz z tym pasztetem
Stary 2016-08-11, 16:41   #1550
sQuaara
Zakorzenienie

No masakra...co jestem w sklepie to biorę losowy i sprawdzam czy może akurat nie ma wątróbki

Byłam w C&a...oczywiście działu mama nie ma... Ale nakupilam dla Kropeczki ubranka.. Póki co mamy same biało szare zresztą albo to albo różowe albo niebieskie... A jak kolor to jakieś napisy Little Princess czy inne..
Stary 2016-08-11, 16:52   #1551
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
zresztą albo to albo różowe albo niebieskie... A jak kolor to jakieś napisy Little Princess czy inne..
Dzisiaj na ciuchach też próbowałam coś znaleźć i albo różowe, albo niebieskie, albo dokładnie tak jak mówisz z napisami "My boy" "My girl" itp. Znalazłam jedno jakieś żółto-pomarańczowe w pszczółki (bez napisów). Resztę szukałam biało szarą, ale i tak ciężko było.
Stary 2016-08-11, 16:53   #1552
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

W polsce na pewno produkują wszystkie z pasteryzowanego, trzeba uważać na te z Francji. Na etykietce zawsze jest info

Cytat:
No masakra...co jestem w sklepie to biorę losowy i sprawdzam czy może akurat nie ma wątróbki

Byłam w C&a...oczywiście działu mama nie ma... Ale nakupilam dla Kropeczki ubranka.. Póki co mamy same biało szare zresztą albo to albo różowe albo niebieskie... A jak kolor to jakieś napisy Little Princess czy inne..
W tych pasztetach to tej wątróbki tyle co kot napłakał, jedz, jak masz taką ochotę widocznie organizm potrzebuje Ja mam taką wymówkę jak wysyłam męża wieczorem do piwnicy po słoiczek marynowanych grzybków Nie daje się już nabrać, jak w 1 ciąży
Stary 2016-08-11, 17:08   #1553
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką wymówkę jak wysyłam męża wieczorem do piwnicy po słoiczek marynowanych grzybków Nie daje się już nabrać, jak w 1 ciąży
Ale grzyby można jeść w ciąży. Czy źle myślę?
Stary 2016-08-11, 17:31   #1554
mariea
Zakorzenienie

Co do wózka to my ubierzemy go w pokrowiec i będzie czekał w piwnicy na uzytkownika
pewnie jakbym mieszkała w bloku i bez windy to najlżejszego na rynku wózka bym szukała....

kupiliśmy dziś w h&m piękne bodziaki w 2 paku, jak wrócę do domu to wrzucę wam fotkę
ani różowe ani niebieskie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Ale grzyby można jeść w ciąży. Czy źle myślę?
można, ale jeśli masz kłopoty jelitowo-żołądkowe (ja mam), to raczej grzyby duszone, a nie smażone, bo smażone mogą wzmagać dolegliwości, a grzyby i tak już są ciężkostrawne.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

my łącznie rok się staraliśmy, tak naprawdę mniej, bo po cp była przerwa w staraniach i jestem ciągle mega szczęsliwa, ze sie udalo, ale nie roztkiliwam się jakoś nad tym bobasem, na usg patrzę i się cieszę, że taki fajny ludek, poruszyło mnie bicie serca niesamowicie, ale sądzę,ze na zalew uczuć i przywiązanie będzie czas po porodzie, jak się przytulimy, poznamy i nawiążemy więź. pokochanie drugiej osoby, czy to partnera czy dziecka to najczęściej proces, o tym się oczywiście nie mówi, ale to normalne. nic się nie martw
sorry za moje niektóre wywody, ale jestem psychologiem z wykształcenia i tak już mam, co zrobić

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-11 o 17:33
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:32   #1555
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie
Haha ja też pytałam swojego lekarza o ten pasztet tak za mną chodził powiedział ze jak mam ochotę to śmiało jeść; ) co prawda namawiał mnie żebym zrobiła go sobie sama i nawet podał mi przpis

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:36   #1556
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

No się właśnie nie chce pić 😐 i muszę w siebie wmuszać

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Dokładnie
Ja pasztet już jadłam 100 razy w tej ciąży 😁

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:39   #1557
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
kupiliśmy dziś w h&m piękne bodziaki w 2 paku, jak wrócę do domu to wrzucę wam fotkę
ani różowe ani niebieskie[COLOR="Silver"]

my łącznie rok się staraliśmy, tak naprawdę mniej, bo po cp była przerwa w staraniach i jestem ciągle mega szczęsliwa, ze sie udalo, ale nie roztkiliwam się jakoś nad tym bobasem, na usg patrzę i się cieszę, że taki fajny ludek, poruszyło mnie bicie serca niesamowicie, ale sądzę,ze na zalew uczuć i przywiązanie będzie czas po porodzie, jak się przytulimy, poznamy i nawiążemy więź. pokochanie drugiej osoby, czy to partnera czy dziecka to najczęściej proces, o tym się oczywiście nie mówi, ale to normalne. nic się nie martw
sorry za moje niektóre wywody, ale jestem psychologiem z wykształcenia i tak już mam, co zrobić
Poka body

Mi Twoje wywody bardzo pomagaja

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja pasztet już jadłam 100 razy w tej ciąży 😁
Taki kupny?
Stary 2016-08-11, 17:43   #1558
mariea
Zakorzenienie

aaa pisałyście o magnezie, polecam magmax b6 olimpu, można go co 2 dzień łykać, bo ma sporą dawkę

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:

Tobie syreny, mnie kopulujące zająco-ludzie Co nas jeszcze spotka?
hahahah nie chcę nic mówić, ale ja w tym śnie byłam syreną, właśnie zaczęlam się zastanawiać czy ty byłaś jednym z tych kopulujących zająco-ludzi
Stary 2016-08-11, 17:45   #1559
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Poka body

Taki kupny?
Tak 😊 Przecież jest teraz mnóstwo sklepów ekologicznych czy mięsnych, gdzie sami produkują wędliny i inne wyroby bez chemii i konserwantów. Ja zawsze tam kupuję. Ale jak byłam pod namiotem to zjadłam też taki ze słoiczka z Lidla. Pod namotem kanapka z pasztetem musi być, jak za studenta 😀Chyba nic się nie stanie :-P

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-11, 17:45   #1560
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Poka body

a to się cieszę jak jestem w stanie pomóc
co do body to korzystam z netu na takiej śmiesznotce, ale poszukam w necie a nuż znajdę ten zestaw bodziaków. fajne są, wygodne dla niewprawnych rodziców, bo po całości rozpinane

o takie: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393385002.html
brązowe w gwiazdki identyczne, a jasne zamiast misiów ma chyba serduszka i jakieś tańsze niż na stronie, 44 zł placiliśmy

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-11 o 17:54
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości