A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-25, 20:50   #1291
elsha
Rozeznanie

GG do elsha
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Czyli jednak dobrze, że przegapiłam wczoraj tego "Cesarza". Będę się trzymać wydań Czytelnika. A raczej moja koleżanka będzie, bo ona ma jakąś manię kupowania mi Kapuścińskiego przy każdej okazji. Na co zresztą wcale nie narzekam.
Stary 2008-01-26, 11:40   #1292
kate1991
Wtajemniczenie

A oto mój dzisiejszy zakup :
Joanne K. Rowling "Harry Potter i insygnia śmierci"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01858.JPG (42,6 KB, 6 załadowań)
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 11:45   #1293
Ondine
Rozeznanie

Zamówiłam książki w klubie ŚK i etraz czekam , kiedy do mnie dotrą. Miałam wieksze plany zakupowe, nietety musiałam je skorygowac. I na liscie zostały :
1. "Kurtyzana z Wenecji"-S. Dunant
2. "Niewidzialne miasto"-E.Rosales
3. "Żona podróżnika w czasie" -A.Niffengger
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 12:10   #1294
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Gratuluję
Dzięki - już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość

Scarlett, gratuluję pracy. Mogę zapytać, gdzie studiowałaś? (sorry za OT)
No cóż, to tak OT odpowiem, że w Gdańsku

Nie pamiętam już, która z Was pytała mnie o "Cappucino" - opisy baaardzo ciekawe, ale sama książka bardzo mnie rozczarowuje - zwykle dokańczam to co zaczęłam, ale strasznie się z nią męczę - paryski kelner podsłuchuje rozmowy 4 klientek jego kawiarni, które spotykają się w niej dość regularnie. Zero akcji, same babskie ploty o łóżkowych przygodach, została mi z 1/3, ale coś mi się widzi że tak chyba będzie aż do końca.... Że też jak wreszcie mam czas poczytać trafiłam akurat na takie nudziarstwo.... Napiszę jak skończę czy coś się tam w ogóle wydarzy... Jedyne ciekawsze fragmenty to jak czeka aż się w końcu zlezą, żeby popodsłuchiwać co znowu która z którym to wplatane przez niego historyjki o historii kawy.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 12:10   #1295
basilissa
Rozeznanie

Mia22, ależ zakupy! Foxina - okazały stosik! Germini, ciekawe tematy książek. Może jednak kupisz tego Ludwika XIV. Marthinisa - też czytam Cenę wody...(napiszę o niej potem). Elsha - zajmujące połączenie Pratchettów z klasyką. Amber2046, trochę relaksu nie zaszkodzi. Ana, jeszcze Lali nie czytałam, może uda mi się wypożyczyć. Kate1991 - wprawdzie jestem w wieku popotterowskim, ale też ją przeczytam później.Ondine,czekasz na trzy atrakcyjne lektury. Ja poczekam jeszcze z zamówieniami, na razie przeczytam to, co mam.
Stary 2008-01-27, 12:14   #1296
basilissa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Nie pamiętam już, która z Was pytała mnie o "Cappucino" - opisy baaardzo ciekawe, ale sama książka bardzo mnie rozczarowuje - zwykle dokańczam to co zaczęłam, ale strasznie się z nią męczę - paryski kelner podsłuchuje rozmowy 4 klientek jego kawiarni, które spotykają się w niej dość regularnie. Zero akcji, same babskie ploty o łóżkowych przygodach, została mi z 1/3, ale coś mi się widzi że tak chyba będzie aż do końca.... Że też jak wreszcie mam czas poczytać trafiłam akurat na takie nudziarstwo.... Napiszę jak skończę czy coś się tam w ogóle wydarzy... Jedyne ciekawsze fragmenty to jak czeka aż się w końcu zlezą, żeby popodsłuchiwać co znowu która z którym to wplatane przez niego historyjki o historii kawy.
Czyli czytanie z przerwami na capuccino? Fakt, że każda miała je pięknie dekorowane.
Stary 2008-01-27, 12:53   #1297
201701160947
Konto usunięte

A jaką polecacie księgarnię internetową?Bo widzę, że tu Merlin padł, Świat Książki też i pewnie jeszcze inne. Bardziej opłaca się kupować w internetowych niż w takich?
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 13:10   #1298
gasta18
Wtajemniczenie

Moim zdaniem bardziej się opłaca kupować w księgarniach internetowych
Stary 2008-01-27, 13:13   #1299
Taverney
Zakorzenienie

moim zdaniem też księgarnie internetowe są dobre, zwłaszcza, że mają też rzadkie ksiażki i często przesyłkę gratis
tu się co prawda merlin popsuł, bo wysyłał gratis od 50 zł wartości zamówienia, a teraz już od 80 zł.
Ale ja tam wolę pójść sobie do realnej księgarni, pomacać książki, poczuć ich zapach i fakturę, tego się nie da w internecie zastąpić
poza tym uwielbiam księgarnianią atmosferę...
chociaż przyznaję się bez bicia, że teraz o wiele częściej korzystam z merlina niż ze zwykłej księgarni, bo po prostu nie mam czasu na zakupy
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 13:17   #1300
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
A jaką polecacie księgarnię internetową?Bo widzę, że tu Merlin padł, Świat Książki też i pewnie jeszcze inne. Bardziej opłaca się kupować w internetowych niż w takich?
U mnie na pierwszym miejscu jest bezapelacyjnie i bezkonkurencyjnie Merlin. Dostawa za darmo, ciekawe tytuły i niskie ceny szczególnie te podczas wyprzedaży. Polecam.

Zaopatruję sie też w Świecie Książki. Mam dostęp do karty dającej 40% zniżkę, więc korzystam póki mogę.

Miejsce trzecie to Allegro i łódzkie księgarnie internetowe. Szukam okazji, takich jak na przykład ostatnie zakupy:
"Widma w mieście Breslau" - Marek Krajewski nowa za 7,90zł
"W pogoni za rozumem" H. Fielding wygląda jak nowa twarda oprawa 2,30zl.
Warto sie rozglądać co w danej chwili wystawiają osoby z Twojego miasta, bo gdy odpada przesyłka ceny są wyjątkowo niskie.

Poza podium spad Empik, choć jeszcze parę miesięcy temu był na pierwszej pozycji. Chyba z wygody nie interesowałam sie kiedyś innymi opcjami tylko jechałam do tej księgarni wiedząc, że mają duży wybór i zawsze coś dla siebie znajdę.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 15:05   #1301
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bardziej się opłaca kupować w księgarniach internetowych
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
moim zdaniem też księgarnie internetowe są dobre, zwłaszcza, że mają też rzadkie ksiażki i często przesyłkę gratis
tu się co prawda merlin popsuł, bo wysyłał gratis od 50 zł wartości zamówienia, a teraz już od 80 zł.
Ale ja tam wolę pójść sobie do realnej księgarni, pomacać książki, poczuć ich zapach i fakturę, tego się nie da w internecie zastąpić
poza tym uwielbiam księgarnianią atmosferę...
chociaż przyznaję się bez bicia, że teraz o wiele częściej korzystam z merlina niż ze zwykłej księgarni, bo po prostu nie mam czasu na zakupy
Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
U mnie na pierwszym miejscu jest bezapelacyjnie i bezkonkurencyjnie Merlin. Dostawa za darmo, ciekawe tytuły i niskie ceny szczególnie te podczas wyprzedaży. Polecam.

Zaopatruję sie też w Świecie Książki. Mam dostęp do karty dającej 40% zniżkę, więc korzystam póki mogę.

Miejsce trzecie to Allegro i łódzkie księgarnie internetowe. Szukam okazji, takich jak na przykład ostatnie zakupy:
"Widma w mieście Breslau" - Marek Krajewski nowa za 7,90zł
"W pogoni za rozumem" H. Fielding wygląda jak nowa twarda oprawa 2,30zl.
Warto sie rozglądać co w danej chwili wystawiają osoby z Twojego miasta, bo gdy odpada przesyłka ceny są wyjątkowo niskie.

Poza podium spad Empik, choć jeszcze parę miesięcy temu był na pierwszej pozycji. Chyba z wygody nie interesowałam sie kiedyś innymi opcjami tylko jechałam do tej księgarni wiedząc, że mają duży wybór i zawsze coś dla siebie znajdę.
Dzięki za odpowiedzi.

Amber, muszę się właśnie rozglądać za promocjami, ale takich dużych to chyba u mnie nie widziałam. W moim mieście panuje sieć Globus i tak właściwie nie rozglądałam się tam za jakimiś promocjami, no ale w końcu muszę. W Łodzi czasami bywam, więc możesz mi napisać do jakich księgarni warto chodzić?
Ostatni mój zakup w Globusie to dwa tomy- "Opowieści z Narnii" w twardej oprawie, kupione pod choinkę za 100 zł. Akurat był szef, a ponieważ zastanawiałam się czy je kupić, powiedział, że 5 zł spuści.

Dokładnie taka http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,368277.html Na Merlinie za 93,5 zł czyli wyjdzie taniej, bo za przesyłkę nie płacę. W końcu jest powyżej 80 zł.

Taverney też wolę na miejscu kupować, oglądać, wtedy jestem pewna zakupu, bo mam go w ręce. No, ale wygodniej jest zamawiać w internecie.
Stary 2008-01-27, 15:32   #1302
hollus
Raczkowanie

ja chętnie wpadam do empiku i zazwyczaj wychodze z jakaś ksiązką tylko ze to obcojęzyczna ksiazka
Stary 2008-01-27, 15:37   #1303
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Anahstasia wydanie Gazety jest na gorszym papierze, (nie ma porównania do bieli Czytelnika) litery są mniejsze, a tekst ciaśniejszy. Dla mnie to spore minusy i nie rekompensuje mi tego paro złotowa różnica w cenie.
Reasumując ochłonęłam z pomysłu kupowania dalszych części i tak samo podstawię na jedno wydawnictwo.
O, dzięki za info To na pewno zostanę przy wydaniu Czytelnika, bo jednak jest ono proste, ale niezwykle eleganckie. Lubię takie nieskomplikowane, a dobre jakościowo projekty

Cytat:
Właściwie większość książek kupuję na Merlinie. Teraz bardziej z przyzwyczajenia, niż jakichś super promocji. I stanowczo dużo mniej wydaję tu niż kiedyś. Wcześniej przy przekroczeniu 1.300 zł. miało się darmową przesyłkę przy każdej kwocie, był dział Wyprzedaż, a także często pojawiały się rabaty w wysokości 50-70%. Teraz darmowa wysyłka jest każdorazowo od zamówienia min. 50 zł., wyprzedaże są okazjonalne (tak jak to było ostatnio), a rabaty są już raczej 20-40%. A to zmienia postać rzeczy Od czasu kampanii promocyjnej ('Polowanie na czerwony kapturek' etc. dużo się zmieniło, niestety na gorsze. Przynajmniej dla mnie

Księgarni internetowej ŚK raczej nie polecam. Nie, jeśli się ma w swoim mieście księgarnię ŚK. Na przesyłkę zdarzyło mi się czekać 2 tygodnie, poza tym jej koszt jest zawsze rzędu 6.50-9.50. Co przy zamówieniu dwóch, trzech pozycji 'zabiera' nam cały upust na książki jaki mamy dzięki statusowi Klubowicza (nie mówię tu o błękitnych czy srebrnych kartach, klasyczny 20% rabat dla wszystkich I co strasznie mi tam przeszkadza - nie można monitorować statusu zamówienia. Nie wiem czy jest skompletowane, wysłane. Mogę zadzwonić na infolinię, ale raz, jest to męczące, dwa - też kosztuje

Sporadycznie korzystam z empik.com.pl, ale jeśli już to też odbieram książki w pobliskim Empiku. Zamawiam tu głównie pozycje obcojęzyczne lub te, których nie mogę znaleźć gdziekolwiek indziej. Bo w sumie takich akcji promocyjnych jak np. na Merlinie tu nie zauważyłam. Może nigdy nie miałam szczęścia trafić?

Zdarzyło mi się zamówić z http://www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/ . Nawet szybko i sprawnie (acz dłużej niż w Merlinie), upusty niskie, darmowa wysyłka od 199 zł. Zamawiałam tylko dlatego, że zwyczajnie książki potrzebowałam

Jeśli zaś chodzi o klasyczne księgarnie to często kupuję w Matrasie na Rynku (czasem są jakieś upusty, ale bardzo rzadko, książki sprzedawane są głównie po cenach rynkowych). Ale po prostu lubię atmosferę tego miejsca. Zaglądam też do Centrum Taniej Książki na Brackiej i czasem uda mi się coś interesującego wykopać A, i jeszcze czasem zaglądam do Księgarni na Rogu, znajdującej się zaraz przy wjeździe z Basztowej w Krowoderską. Tu też czasem uda się upolować coś cenowo ciekawego (np. książki Irvinga po 6, 9 zł.
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 15:48   #1304
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Właściwie większość książek kupuję na Merlinie. Teraz bardziej z przyzwyczajenia, niż jakichś super promocji. I stanowczo dużo mniej wydaję tu niż kiedyś. Wcześniej przy przekroczeniu 1.300 zł. miało się darmową przesyłkę przy każdej kwocie, był dział Wyprzedaż, a także często pojawiały się rabaty w wysokości 50-70%. Teraz darmowa wysyłka jest każdorazowo od zamówienia min. 50 zł., wyprzedaże są okazjonalne (tak jak to było ostatnio), a rabaty są już raczej 20-40%. A to zmienia postać rzeczy Od czasu kampanii promocyjnej ('Polowanie na czerwony kapturek' etc. dużo się zmieniło, niestety na gorsze. Przynajmniej dla mnie

Księgarni internetowej ŚK raczej nie polecam. Nie, jeśli się ma w swoim mieście księgarnię ŚK. Na przesyłkę zdarzyło mi się czekać 2 tygodnie, poza tym jej koszt jest zawsze rzędu 6.50-9.50. Co przy zamówieniu dwóch, trzech pozycji 'zabiera' nam cały upust na książki jaki mamy dzięki statusowi Klubowicza (nie mówię tu o błękitnych czy srebrnych kartach, klasyczny 20% rabat dla wszystkich I co strasznie mi tam przeszkadza - nie można monitorować statusu zamówienia. Nie wiem czy jest skompletowane, wysłane. Mogę zadzwonić na infolinię, ale raz, jest to męczące, dwa - też kosztuje

Sporadycznie korzystam z empik.com.pl, ale jeśli już to też odbieram książki w pobliskim Empiku. Zamawiam tu głównie pozycje obcojęzyczne lub te, których nie mogę znaleźć gdziekolwiek indziej. Bo w sumie takich akcji promocyjnych jak np. na Merlinie tu nie zauważyłam. Może nigdy nie miałam szczęścia trafić?

Zdarzyło mi się zamówić z http://www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/ . Nawet szybko i sprawnie (acz dłużej niż w Merlinie), upusty niskie, darmowa wysyłka od 199 zł. Zamawiałam tylko dlatego, że zwyczajnie książki potrzebowałam

Jeśli zaś chodzi o klasyczne księgarnie to często kupuję w Matrasie na Rynku (czasem są jakieś upusty, ale bardzo rzadko, książki sprzedawane są głównie po cenach rynkowych). Ale po prostu lubię atmosferę tego miejsca. Zaglądam też do Centrum Taniej Książki na Brackiej i czasem uda mi się coś interesującego wykopać A, i jeszcze czasem zaglądam do Księgarni na Rogu, znajdującej się zaraz przy wjeździe z Basztowej w Krowoderską. Tu też czasem uda się upolować coś cenowo ciekawego (np. książki Irvinga po 6, 9 zł.
Dzięki za info.

Napisałaś, że na Merlinie jest darmowa przesyłka po przekroczeniu 50 zł, ale Taverney napisała, że teraz już od 80 zł, szkoda. Głupio zrobili, bo raczej powinni jeszcze lepiej dbać o klientów, kiedy jest coraz większa konkurencja na rynku.
Stary 2008-01-27, 16:05   #1305
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info.

Napisałaś, że na Merlinie jest darmowa przesyłka po przekroczeniu 50 zł, ale Taverney napisała, że teraz już od 80 zł, szkoda. Głupio zrobili, bo raczej powinni jeszcze lepiej dbać o klientów, kiedy jest coraz większa konkurencja na rynku.
O, faktycznie. A jeszcze równie 10 dni temu składałam zamówienie (to z 'Zimistrzem' i 'Lalą') i było 50 zł. Bez sensu. Teraz już w ogóle mi się z Merlina nie opłaca zamawiać
Stary 2008-01-27, 16:08   #1306
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info.

Wczoraj kupowałam w Merlinie rocznicowy, co prawda nie książkowy prezent dla TŻcika i darmowa przesyłka jest niestety od 80 PLN.... Coś na czym mu bardzo zależy co prawda w promocyjnej cenie i trudne do znalezienia gdzie indziej, no ale dyszka za kuriera to 25% ceny - trochę naciągactwo, bo liczą na "dobicie" do tych 80zł i pewnie gdybym miała więcej kasy to kupiłabym coś książkowego dla siebie, no ale cóż....
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 17:52   #1307
Taverney
Zakorzenienie

ja jeszcze w zeszłym tygodniu załapałam się na przesyłkę gratis po 50 zł,
teraz na dniach podnieśli...
no nic, trzeba będzie bardziej kumulować zamówienia, czyli zamawiać rzadziej...

a ile biorą normalnie za kuriera? 10 zł?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 18:37   #1308
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
ja jeszcze w zeszłym tygodniu załapałam się na przesyłkę gratis po 50 zł,
teraz na dniach podnieśli...
no nic, trzeba będzie bardziej kumulować zamówienia, czyli zamawiać rzadziej...

a ile biorą normalnie za kuriera? 10 zł?
Niby tak... Ale u mnie to właściwie odpada, bo takie grubsze zakupy mam raz na jakiś czas. Z wyprzedaży przeważnie brałam dwie, trzy ksiażki za ok. 50 zł. Teraz zwyczajnie mnie wszystkie promocje ominą... Ale w sumie tak czuję, że to się i tak Merlinowi czkawką odbije, prędzej czy później Ja te pieniądze wydam w tanich książkach, a nie u nich. I pewnikiem jak ja, zrobi część dotychczasowych klientów

Kurier - 10 zł.
Poczta Polska priorytetowa płatna przelewem lub kartą - 7.50 zł.
Poczta Polska priorytetowa płatna za pobraniem - 11 zł.
Stary 2008-01-27, 20:14   #1309
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi.

Amber, muszę się właśnie rozglądać za promocjami, ale takich dużych to chyba u mnie nie widziałam. W moim mieście panuje sieć Globus i tak właściwie nie rozglądałam się tam za jakimiś promocjami, no ale w końcu muszę. W Łodzi czasami bywam, więc możesz mi napisać do jakich księgarni warto chodzić?
Ostatni mój zakup w Globusie to dwa tomy- "Opowieści z Narnii" w twardej oprawie, kupione pod choinkę za 100 zł. Akurat był szef, a ponieważ zastanawiałam się czy je kupić, powiedział, że 5 zł spuści.

Dokładnie taka http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,368277.html Na Merlinie za 93,5 zł czyli wyjdzie taniej, bo za przesyłkę nie płacę. W końcu jest powyżej 80 zł.

Taverney też wolę na miejscu kupować, oglądać, wtedy jestem pewna zakupu, bo mam go w ręce. No, ale wygodniej jest zamawiać w internecie.
Namiary na łódzkie księgarnie:
http://www.gandalf.com.pl/
internetowa:
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7306820
opłaca sie tylko z odbiorem osobistym i tu za każdą dodatkowa książkę jest dopłata 3zł, wiec ja będę kupować pojedynczo. Na razie zamówiłam pierwszą, zobaczę jak szybko przebiegnie transakcja. Jeśli sie nie zawiodę pewnie jeszcze coś tu kupię.

Co do Świata Książki zgadzam się z Anahstasią, że oszczędzasz gdy możesz sama iść do jednej z ich księgarni. Na sprzedaż wysyłkową bym sie nie zdecydowała pomimo 40% zniżki.

W Merlinie droższa wysyłka jest od 21 stycznia. W sumie mi to niespecjalnie przeszkadza, bo zawsze składam na około 100zł, ale to z powodu mojego niezdecydowania, bo jak mam wybrać między dwoma tytułami to po chwili poddaję sie i kupują oba.

Aktualnie nastąpiło u mnie książkowe nasycenie i zamierzam się delektować lekturą, a następne większe zakupy planuję w Empiku w dniu książki. Tam co roku jest akcja 3 w cenie 2. Dlatego moja lista marzeń jest pogrupowana cenowo i zamierzam kupić w ten sposób by mieć 33% zniżki.

Wiem, że zostało jeszcze dużo czasu, ale czy wiecie może o innych atrakcjach proponowanych przez księgarnie na ten dzień?
Szczególnie interesowałoby mnie co sie działo w Merlinie w zeszłym roku.

Edit:
Odpowiedź na moje pytania może komuś sie przyda:
W Merlinie było 25% zniżki na książki 6 wydawnictw, w Świecie Książki do 50%.

Do tegorocznego świętowania zostały nam jeszcze 3 miesiące.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-01-27 o 21:02
Stary 2008-01-27, 21:39   #1310
201701160947
Konto usunięte

Dzięki.
Stary 2008-01-27, 23:11   #1311
Mia22
Zakorzenienie

Merlin jest dobry, moim zdaniem tylko dla tych, którzy potrafia usiąść i raz w miesiącu czy kilka złożyć zamówienie powyżej 100zł i mieć gratis przesyłkę. W innym wypadku się nie opłaca. Ja do tych osób nie należę, więc korzystam tylko jak tato coś zamawia.

Najczęsciej korzystam z empik.com, zamawiam przsyłkę do salonu więc koszty dostawy odpadają. Czasem są rabaty i kupony do wykorzystania do konkretnej daty, np -10% albo rabat 15zł od ceny. Bardoz lubię ze względu na krótszy czas dostawy niż np w Merlinie i wydaje mi się, większy wybór.

Z ŚK korzystam tylko w księgarniach, na razie dorobiłam się błękitnej karty. Inna możliwość jest bez sensu. Koszty przsyłki zżerają całą zniżkę.

Na allegro poluje na okazję, ale przyznaje, że nie mam czasu regularnie szukać. Ale Krajewskiego zazdroszczę, regularna cena 29,90, mam w planach zakup.

Czasem kupuje książki przypadkowo, na kiermaszach, w antykwariatach albo po prostu jak coś mnie interesuje.

A w Matrasie są promocje czasem, na książkę miesiąca no i również mają kartę stałego klienta. Też lubię atmosferę w ich księgarniach
Mia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 00:24   #1312
amber2046
Zakorzenienie

Właśnie prowadzę rozmowę z Panem sprzedającym książki wydawnictwa Czarne. Wysyłka gratis niezależnie od tego czy kupi sie jedną, czy dziesięć pozycji, ciekawe tytuł, a na cenach zniżka minimum 60%. Słowem wydaje się to za piękne, żeby było możliwe, więc podam namiary na ta osobę gdy będę pewna, że to co czytam nie było fatamorganą.

Tytuły, którymi jestem wstępnie zainteresowana i z których będę wybierać:

1.Global Nation. Obrazki z czasów ...' Kopaczewski
2.Kaczorowski 'Gra w życie...'
3.'Lis już wtedy był myśliwym' H. Muller
4.'Dziś wolałabym siebie nie spotkać' H. Muller
5.Król kłania sie i zabja H. Muller
6.'PŁYWAK' Zsuzsa Bank
7.'Prawda nieartystyczna' Henryk Grynberg
8.'Gwiazdy epoki lodowcowej' Renata Serelyte
9.'Imię w ciemności' Renata Serelyte
10.'Czerwone Rękawiczki' Eginald Schlattner.

Tych na niebiesko nie odpuszczę.

Edit: Dogadałam się, sprzedaż przez allegro więc nic nie stracę i bardzo niskie ceny, aż przecieram oczy ze zdziwienia.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-28, 00:27   #1313
201701160947
Konto usunięte

Rzeczywiście zbyt piękne żeby było prawdziwe. Ale ponoć cuda się zdarzają.
Stary 2008-01-28, 00:35   #1314
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście zbyt piękne żeby było prawdziwe. Ale ponoć cuda się zdarzają.

Ma piękne konto na allegro. Super sprzedawca, same pozytywy, a ja i tak chucham na zimne, bo ostatnio sie mocno sparzyłam. Dlatego kupuję powyżej 50zł żeby mieć gwarancje allegro.

Oczywiście książki są nowe.

A tak dla przykładu cena z Merlina 46zł
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,384427.html

U sprzedawcy o którym się rozpisuje 15,15zł.
Zniżka ponad 65% i dostawa gratis.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-28, 00:42   #1315
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Ma piękne konto na allegro. Super sprzedawca, same pozytywy, a ja i tak chucham na zimne, bo ostatnio sie mocno sparzyłam. Dlatego kupuję powyżej 50zł żeby mieć gwarancje allegro.

Oczywiście książki są nowe.

A tak dla przykładu cena z Merlina 46zł
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,384427.html

U sprzedawcy o którym się rozpisuje 15,15zł.
Zniżka ponad 65% i dostawa gratis.
No to ładnie, różnica jest yyy wielka. Skoro jest supersprzedawcą, to raczej nie zrobi Cię w balona.
Stary 2008-01-28, 00:46   #1316
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie, różnica jest yyyu wielka. Skoro jest supersprzedawcą, to raczej nie zrobi Cię w balona.
Zobaczymy.

W tym miesiącu zawiodłam sie na sprzedawcy, u którego wcześniej już raz kupowałam, także moje zaufanie stopniało, ale nie na tyle by nie wykorzystać takiej szansy.
Do tego tytułów na wyprzedaży jest wyjątkowo dużo, trudno mi było wytypować te upragnione.

Jak tylko będę mieć książki u siebie w domu dam wam znać.
Obecnie mogę tylko napisać, że kontakt mailowy jest na wysokim poziomie.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-28, 09:09   #1317
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie nastąpiło u mnie książkowe nasycenie i zamierzam się delektować lekturą, a następne większe zakupy planuję w Empiku w dniu książki. Tam co roku jest akcja 3 w cenie 2. Dlatego moja lista marzeń jest pogrupowana cenowo i zamierzam kupić w ten sposób by mieć 33% zniżki.
Kiedy dokładnie jest ten dzień?
Dobrze wiedzieć o tych promocjach,przygotuję się na nie odpowiednio
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:25   #1318
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
23 kwietnia.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-28, 09:40   #1319
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam od koleżanki, że Miasto spadających aniołów jest świetne i wciągające.

Gratuluję zakupów i wizażowej wymiany.
Dziękuję Amber.
A z Aniołów bardzo się cieszę! Zwłaszcza, że załapałam się na merlinową wyprzedaż.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Foxino, gratuluję zakupów i udanej wymiany

Do mnie od Foxiny przyszła paczka z "Krótką piłką" Cobena i "Wyznaniami chińskiej kurtyzany" Miao Sing
Dziękuję Ger!
Również gratuluję nowych nabytków.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A ja od marca zaczynam wymarzoną pracę Ale sobie książeczek nakupię
Gratuluję Scarlett!

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
Hej hej. Przyjmiecie mnie do grona bibliofilek? Bo ksiazki to moje uzaleznienie, czyz moze byc cos piekniejszego niz zapach swiezo wydrukowanej ksiazki??? ja moglabym miec takie perfumy
Witaj Marthinisa! Wiemy o czym mówisz....

Cytat:
Dziewczęta, gratuluję zakupów!
I na koniec, moje dwoje nowych dzieci
dzięki Ana! Również gratuluję, nareszczie masz Lalę!

Cytat:
Anahstasia wydanie Gazety jest na gorszym papierze, (nie ma porównania do bieli Czytelnika) litery są mniejsze, a tekst ciaśniejszy. Dla mnie to spore minusy i nie rekompensuje mi tego paro złotowa różnica w cenie.
Reasumując ochłonęłam z pomysłu kupowania dalszych części i tak samo podstawię na jedno wydawnictwo.
Aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez kate1991 Pokaż wiadomość
A oto mój dzisiejszy zakup :
Joanne K. Rowling "Harry Potter i insygnia śmierci"
Szybka jesteś Kate, pewnie już przeczytałaś?! Gratuluję! Ja poczekam na marketowe promocje, pamiętam przy przedostatniej części trafiłam na jakąś milutką promocję i kupiłam ksiązke za ok 20-25 zł.

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Foxina - okazały stosik!
Też mi się podoba Basilissa.
jak tam Cena wody....?

Cytat:
Ale w sumie tak czuję, że to się i tak Merlinowi czkawką odbije, prędzej czy później Ja te pieniądze wydam w tanich książkach, a nie u nich. I pewnikiem jak ja, zrobi część dotychczasowych klientów
Zgadza się!
Rozczarowałam się bardzo tym sklepem..... Co to za polityka polegająca na zniechęceniu do siebie klienta? Może by tak do nich napisać jakaś petycję...?!?

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Swiatowy Dzień Ksiązki przypada na 23 kwietnia.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:44   #1320
witch_18
Zakorzenienie

Dzięki za uświadomienie

I zasmuciła mnie informacja o podniesieniu kwoty w merlinie na gratisową przesyłkę.Też będę rzadziej zamawiała.Całe szczęście księgarnie ŚK mam za rogiem
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości