|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 12.
Cytat:
![]() Też jestem ciekawaaa hyhy a ta śpi i śpi...
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czasu spędzonego z dzieckiem przyznaję rację, ale to zależy od priorytetów. Zdecydowaliśmy, że nie szukam pracy teraz, bo musialabym ponad godzinę dojeżdżać, jeszcze z nadgodzinami, tp nie widziałabym małego wcale. Będziemy oszczędzać. Nie kupię sobie nowych gadżetów, żadne ajfony srajfony szajsungi tylko chińszczyzna typowa, torebki nie z butikoe tylko z alli, buty z deichmanna, gadzety z insta tylko z hashtagiem #alliexpress , na wakacje jedziemy z M do mojej mamy wracam do pracy, jak M będzie miał dwa latka. To jest tylko nadz wybór. Wy Szuuu także macie możliwość wyboru. Tylko niektórzy nie są przyzeyczajeni żeby oszczędzać, może twój tz nie potrafi? Może nie chce? może zależy mu żeby podkreślac swój status materialny? Trudna sytuacja, bo musicie wybrać coś, co będzie złotym środkiem, co uszczęśliwi was oboje. A może ciągła praca tz to jego ucieczka? Może ciężko mu się jeszcze odnaleźć w domu i domowych obowiązkach? Porozmawiajcie o tym poważnie, może dotrze do niego i zrozumie, co dla Ciebie jest ważne. Mnie także. Przyznam, że pierwsze słyszę
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pojedziemy nigdzie na,wakacje, trudno.. Nie kupie se nowego soniacza, nie kupie kolejnych ciuchow i gadżetów żeby pochwalić się oo mam. Ale nauczona przy blance wiem ze nie o to chodzi. |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nos dziękuję, ok, już nie jest taki prosty, ale nie z daleka nie widać za pół roku czeka mnie jeszcze prostowanie przegrody, bo się jeszcze bardziej skrzywiła. To będzie hardkor :/
|
|
|
|
|
#605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Pochwalę się że po miesiącu L. nauczyła się ładnie zasypiać sama. kładę ja do łóżeczka, daje smoka i zasypia sama. Czasem muszę ją glaskac ale po 5 minutach śpi. |
|||
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu a to on musi miec powod zeby z nim wyjsc.? Jestem ciekawa co to za powod.
Olalabym wakacje a chcialabym zeby byl w domu |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Marei Jelitkowo to dzielnica Gdańska i to chyba niedaleko Fartucha
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zawsze zastanawiałam kto taką nazwę wymyślił😁
|
|
|
|
#610 | |
|
Konto usunięte
|
Coś łapie pokemony
![]() Jelitkowo nigdy nie kojarzyło mi sie dziwnie ale teraz zacznie :P Ja studiowałam niedaleko Jelitkowa, ciagle chodziliśmy na plaże ![]() Oczywiscie poza sezonem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
A nie w Brzeznie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha Szuu tak sobie pomyślałam że może pokemony łapie
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
Zapytałam czy mógłby mi we wrześniu poświecić choc jeden weekend to mi powiedział ze tylko ten kiedy jedziemy na wesele i ze wtedy postara sie poświecić trochę więcej czasu
ale wyjeżdżamy w piątek do jego rodziców i wracamy w niedziele wieczorem. No ☠☠☠☠a powiedzcie czy byście po czyms takim nie poszły do prawnika szykować papiery rozwodoweWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak to trzydniówka. Dzis juz nie ma gorączki za to na plecach i twarzy pojawiła sie wysypka
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sylwka no tak to też można ująć
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Aika super ze z Amy juz dobrze i ze to była tylko trzydniowka.
Masija tz naprawil piecyk. Postukal, coś rozkręcił, odkręcił i voila. ☺ Szuuu brak słów na Stu. Ja bym tego nie wytzymala. Mehja gratulacje! Komfort teraz nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mehja. Zazdroszcze...super ![]() Szuuu, sory, ale ja sie już nie bede wypowiadac na temat stu, bo nie chce cie urazic a musialabym ostro pojechac. Najdelikatniej mowiac to gowniarz ktoremu sie zachcialo zabawy w rodzine......
|
|
#622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas podobnie bo też nie wracam bo i Plus ewentualne 2 dziecko czyli kolejne lata bez mojej pracy. Ale my nie mamy z tym problemu bo oboje zawsze żyliśmy oszczędnie ani ja ani tz nie lubi gadżetów elektronicznych . Ubrania to w wiekszosc i promocje i niedrogie sklepy A kosmetyków też nie stosuje drogich więc ogólnie my to tacy centusie:P Cytat:
Jak Ci się to udało? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślałam dzisiaj o Was i miałam pytać jak mała się czuje ![]() Cytat:
aż się skapnelam ze muszę powyciagac i zrobić przegląd rzeczy od siostry czy będzie coś na jesień i coś pozamawiac. A właśnie : zarzuccie linkami co kupowalyscie ostatnio dla dzieci z alli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór wszystkim
ja dziś 10 rocznica ślubu i co.... sama siedzę. Tz wrócil przed 17 z pracy i na 18 do następnej i jeszcze go nie ma. nie wiem jakąś epidemia pracoholizmuDo tego Milka popołudnie jakieś ciężkie miała i ciągle marudzila a mi juz prawie 7 miesięczny brzuch dokucza wiec nie mam tyle dla niej siły i cierpliwosci. Także ja to dziś chętnie bym się lekko zresetowala a tu nic nie mogę tylko soczek |
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wcale nie mamy super sytuacji finansowej, tz nie zarabia 5 kafli zebysmy se zyli na luzie z jednej wyplaty. Tez beda wyrzeczenia ale cos za cos....albo kasa albo rodzina ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- ja też już nie będą dokładać swoich pięciu groszy... generalnie mam podobne zdanie jak Indu. Niestety coś tu nie gra
Mehja- super Przyznam, ze ja nie wiem jak to jest uczyć dziecko zasypiania, bo moje od początku zasypia samo, ale tak, to jest super wygodne.Ja bym bardzo chciała nie wracać do pracy. Bardzo... Mam nadzieję na trzecią ciążę za rok. Inaczej chyba nie wybaczę mężowi, ze nie poszłam na wychowawczy. Dla mnie nie ma nic cenniejszego niż czas dla rodziny. No i co tu dużo mówić ciąża i macierzyński to chyba jedyny czas kiedy kobieta może bezkarnie ☠☠☠☠☠☠☠nąć pracą a jednak kasę dostawać
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupę lat razem ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Szuuu ty się nie załamuj tym, co tutaj piszemy. Niech Cię to zmotywuje, wle nie do rozwodu, tylko do działania Są ludzie niestworzeni do typowego życia rodzinnego. Mogą chcieć mieć rodzinę, ale na innych warunkach. Po prostu to są takie osobowości i zanim one "dojrzeją" to pewnych rzeczy, inni mogą już stracić cierpliwość. Nic nie poradzimy, tacy są. Może jego unieszczesliwiloby spedzanie ciągle czasu w domu, a przecież oboje macie być szczęśliwi. Teraz on jest szczesliwy, ty nie. W przeciwnej sytuacji będzie odwrotnie. Sama nie wiem. Wydaje mi się, że czeka was wiele pracy, ale jeśli chcecie to można znaleźć ten słynny "złoty środek" i wypracować dobry kompromis. Trzymam kciuki! Aaale postaw sprawę ostro
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Marei dobrze piszesz. Szuu musi sama siebie ogarnac i postawić sprawę jasno. Albo w te albo we wte.
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Polać Marei, dobrze pisze
![]() Nooo to z kąpieli nago w jeziorze nici. Trza sie bzykac
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no straszne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

szybko się uwinal fotograf(ka?) 

wracam do pracy, jak M będzie miał dwa latka. To jest tylko nadz wybór. Wy Szuuu także macie możliwość wyboru. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja studiowałam niedaleko Jelitkowa, ciagle chodziliśmy na plaże
nie wiem jakąś epidemia pracoholizmu
Przyznam, ze ja nie wiem jak to jest uczyć dziecko zasypiania, bo moje od początku zasypia samo, ale tak, to jest super wygodne.