|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Cytat:
Możesz z nim próbować ćwiczyć - ja młodego uczyłam raczkowania... Tylko musi pozę raczkowania Ci przyjąć...klęknij z tyłu i chyc za biodra i uda i poruszaj nóżką do przodu...jak ruszy lewa noga automatycznie prawa ręka intuicyjnie do przodu idzie Ale też może być tak, że ni hu hu...i będzie chciał chodzić od razu
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chlopiec, ktorego bylam opiekunka tak mial, 1,5 roku i on zaczal raczkowac
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
NOVAKIA my jak byłyśmy w szpitalu, to taki mlody lekarz wysluchał te szmery, bo wcześniej też nikt nie zauwazył.
U mnie też w tym roku okrągłe urodziny 😛 a dziś idziemy na urodziny do teścia ![]() Moja mala też najpierw stawala, a dopiero za jakiś czas zaczęła raczkować, także pewnie lada chwila, a Grześ też zacznie
|
|
|
|
#2794 |
|
Konto usunięte
|
Novakia Aleks też najpierw opanował wstawanie i stanie na nogach a później raczkowanie
![]() U nas pediatra usłyszała szmer i poszliśmy. |
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojw cudowne dziecko wstało dziś o 10:45 😍😍😍 aż siè boję że wszystko co pièkne szybko się kończy 😉 dziewczynki kupowałyście słoiczki hippa te wièksze? jest dobra cena w rossmanie i planuję zapas jej zrobić ale nie wiem jakie są... jakie dania wybrać 😐 do tej pory jechałyśmy na gerberach z 2 tugodniowà przerwà kiedy ja gotowałam dla niej 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam, co do obiadkow to jeszcze nie wiem jakie sa ale deserki z twarozkiem bardzo lubi
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój o 10 wstał z pierwszej drzemki ![]() Co do słoiczków Hippa, to różnie Grzesiowi podchodziły. One są bardziej suche niż bobovita i gerber... Lubił bardzo Marchewkę z ziemniaczkiem i łososiem https://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/H...BIO/32588.html i rosołek https://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/H...BIO/28599.html Tylko te są takie bez grudek...juz ich nie jemy. A te "starsze" z Hippa, po 7 miesiącu, Grzesiowi akurat nie smakują. Ale to tylko nasze zdanie ![]() Owoce są ok - Seria "owoce i zboża"
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tych calkiem gladkich papek gotuje makaron domowy albo ryz i lekko rozgniatam widelcem, z grudkami malej lepiej smakuje
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo akurat te dwa to takie nasze pewniaki były w razie gdyby mój obiadek albo inny nie podeszły wcale. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... ono jest bsrdziej sycàce i chyba dlatego jej siè lepoej spało 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Co do słoiczków, to nie pomogę, bo my już dawno nie używamy, ale ja bym celowała w te po 7/8 miesiącu, żeby już nie dawać papek.
Ja dziś malej zrobiłam na śniadanie omlet z twarożkiem, podskubała ze dwa gryzy i zjadła chlebek... Popila wodą z bidonu a teraz drzemkujemy
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj spał prawie do 7 więc całkiem dobrze. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Jak nie chciał mleka tak teraz pije a ze stałymi pokarmami bunt...pluje...bawi się zamiast jeść... je mi polowe tego co jadl wczesniej....ehhh nic stałego z dzidziolami naszymi...zwalam to na zęby Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLICA pewnie to przejściowe u Was albo Grześ teraz przystopuje z jedzeniem po prostu. Zapas kg ma, więc w sumie nie musisz się martwić
![]() U nas progres o tyle, że zaczela rano zjadać po 60ml kaszki mlecznej, tylko pierdki są często po tej kaszce. Ja to osiwieję przez to jedzenie. 6800 teraz ważymy... |
|
|
|
#2805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podejrzewam że moja nie raczkuje, bo ma za ślisko na panelach nie wiem czy jakiś dywanik chociaż kupić? DO tej pory jej się udało zrobić 2 kroczki raczkując, to było na puzzlach, ale ona większość czasu jednak spędza poza nimi.Cytat:
polecam.Cytat:
![]() Dziewczyny miała któraś z was zapalenie piersi? Bo chyba mi się to zrobiło... Nie wiem co robić, nie miałam do tej pory żadnych zastojów, zapaleń, ale lipa.
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam jakos po 3 mcu, dostalam antybiotyk i zalecenie karmienia w roznych pozycjach np spod pachy. U mnie szybko to minelo.
|
#2807 |
|
Konto usunięte
|
Iclosemyeyes na sr mówiły położne, ze przy zapaleniu przed karmieniem rozgrzać pierś a po karmieniu schłodzić kapustą. Roztłuc liście i włożyć do lodówki. I jak gorączka to ibuprofen. Ale doświadczenia w tym temacie nie mam, nie miałam nigdy ani zastoju ani zapalenia
|
|
|
|
#2808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam zastoje ale pomagało właßnie rozgrzewanie przed karmieniem. chłodzenie po i różne pozycje. ale zapalenie bym skonsultowała z lekarzem chyba. moja mama zaniedbala zapalenir i bardzo póżniej cierpiała... a masz gorączkè??? Cytat:
Diablica Twój żarłok odmawia jedzenia!?!? może siè zskochał 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
ICLOSEMYEYES standardowo, czyli 200g./ miesiąc.
Co do zapalenia piersi, to ja jestem weteranką, więc jak coś to pytaj. Tak jak GRYZELDA napisała przed karmieniem rozgrzać pierś - jak masz możliwość to cieply prysznic, a jak nie to ja nad zlewem polewalam pierś gorącą wodą. Przystawiać w innej pozycji, zależy w którym miejscu masz zastój, często pozycja spod pachy pomaga, a najlepiej taka, żeby broda dziecka byla od strony zastoju. Po karmieniu schłodzić pierś, tu rewelacyjnie pomaga kapusta. Wlozyc liście kapusty do lodówki, żeby się schłodziły, dopiero jak będą schłodzone potłuc je tłuczkiem do mięsa, bo wtedy wypuszczą więcej soku. Przyłożyć w miejscu zastoju liść, na to woreczek foliowy i pieluszka tetrowa, wymieniać dość często. Mnie ostatnio pomagało też ręczne odciąganie jak mala nie dawala rady wyssać. Gdybyś miala gorączkę to ibuprofen ![]() ewentualnie obejrzyj sutek czy nie masz jakiejś bialej kropki, bo może być zatkany kanalik. Gdybyś miala to delikatnie ją wyciśnij. DAISY tyle co zwykle ostatnio, czyli 200g. Niby potroila już swoją wagę urodzeniową. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-08-13 o 12:54 |
|
|
|
#2810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Olilina a do kiedy dziecko ma potroić wagę? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2811 |
|
Konto usunięte
|
Potrojenie wagi do 1rż
|
|
|
|
#2812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas pediatra usłyszała szmer i poszliśmy.[/QUOTE] Cytat:
ja niby mam mate u troche dywanu ale on i tak na podloge idzie głównie, tez myślę ze to ma wplyw, ale co zrobic---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ja wlasnie mam zastoj i musiałam isc po kapuste jednak, maly nie wysysa, ale zwykle dwa liscie i po sprawie. I mam dylemat do robic z resztą kapuchy, ile można jesc😅
|
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Młody nieźle zaczął zasuwać na nim jak się uczył raczkować...a najlepiej podziałała trawa w ogrodzie Dywan nam teraz w salonie na stałe zostanie i powiem Ci, ze w sumie nie żałuję ![]() No kurde albo z tęsknoty za koleżanką usycha, bo dawno z rówieśnicą się nie widział ![]() Najśmieszniejsze jest to, że on naprawdę chudy jest - jest bardzo długi....na zdjęciach się duży wydaje (ja to też widzę) a co ktoś nas odwiedza - jeju jaki on chudy... ![]() Ostatnio ciotka Tż'ta nas odwiedziła, kupiła młodemu bluzę. Pokazała w sklepie kobiecie zdjęcie młodego nie mówiąc ile on ma miesięcy...i ta jej doradziła by kupić rozmiar..... 98 heheheWaży swoje (wagę urodzeniową potroił jakiś miesiąc temu ) i się cieszę tylko mam problem ze spodniami, bo jak na długość pasują to w pasie za duże...i na odwrót ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Daj mu czas
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde rozmiar 98 niezle :P a dobra bliza byla :P?
u nas tez pewniakiem jest marchewka z lososiem z hippa i pelnoziarniste spaghetti. Dobry pomysl zeby do papki dodac ryzmkub makaron ![]() novakia czytakam, ze jak dziecko pomija etap raczkowania to w pozniejszym czasie warto do tego wrocic zeby sie wzmocnilo i nabylo umiejetnosci ![]() Nasza Mala tez probuje sie podciagac ale zazwyczaj stanie apna kleczkach i koniec
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, za rok, ją założymy
|
#2816 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynyvalr pedzicie z postami,czytam was codzien ale jakos sie zebrac nie moge zeby cos napisac;-)
Cytat:
![]() Cytat:
kupilam jej jeszcze rybe z makaronem zobaczymy czy zasmakujeNOVAKIA moja mala tez nie raczkuje tylko sie czolga,u nas w pokoju sa panele ale watpie zeby to przeszkoda bylo bo na dole jest dywan dzis zrobila kroczkow ale zaraz padla na brzuch wogole to teraz ciagle sie wszystkiego lapie i podciaga,juz placzu bylo duzo bo jej nie upilnuje tak caly czas i wyglada jak dziecko wojny:-PWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Klaudia
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2819 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ile ząbków
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mała jeszcze nigdy nie przesikala pampka, ale kupa na pleckach owszem, zdarzała się. W ogole szybko przestalam ja przewijać w nocy, teraz jak wstanie ma prawie sucha pieluche, moja mama mówi ze mam ją rano na nocnik sadzac
hehe---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- O kurde pomylilam wątki haha
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Chlopiec, ktorego bylam opiekunka tak mial, 1,5 roku i on zaczal raczkowac

tak z ciekawosci 

Bo akurat te dwa to takie nasze pewniaki były w razie gdyby mój obiadek albo inny nie podeszły wcale. 

nie wiem czy jakiś dywanik chociaż kupić? DO tej pory jej się udało zrobić 2 kroczki raczkując, to było na puzzlach, ale ona większość czasu jednak spędza poza nimi.