![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Przez to cholerne ściąganie dzika się zrobiłam i spotkania towarzyskie tylko ze swoimi znajomymi mnie nie cieszą, bo patrzę na zegarek, że już powinnam ściągać. W końcu się "zmusiłam", żeby umówić się z jedną ze znajomych i co? Najłatwiej mi było ją ściągnąć do rodziców, bo jako że dziewczyna zna też moją siostrę to nie było głupio zostawić ją na pół godziny. Zdecydowanie wolę, jak spotykamy się ze wspólnymi znajomymi, to nie ma problemu że mąż zostanie z gośćmi a ja ucieknę. Inna znajoma ciągle mnie namawia żeby "iść na kawę", a u mnie od wyjścia z domu do powrotu muszą minąć max 4 godziny, jeśli nie chcę sobie skopać produkcji, więc tak faktycznie mogłabym na tej kawie posiedzieć może 2h, bo godzina w jedną stronę do centrum na dojazd i powrót.
A kryzys może nie taki wielki jak się wydawało przed wymianą membrany, ale lewa strona dalej strajkuje. Dobrze, że chociaż prawa produkuje na porównywalnym poziomie. Żeby nie było - nie rzucajcie mi się z pocieszeniami, że ja jakaś superwoman, ja sobie muszę tylko ponarzekać! Jedna ma dziecko - cycoholika (nadal nie cierpię określenia "cyc" ![]() Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-08-13 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
iwonia, zmobilizowałaś mnie do zakupu rajstop
![]() ![]() ![]() ![]()
#1534 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie bo pozagryzam tylko jeszcze nie wiem kogo.
![]() Przyjechal nasz jutrzejszy tort. Nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac. Piec malutkich kwiatkow na wierzchu plus napis reszta gladka. Co to ku...ma być?! A kto wpadl na genialny pomysl i nam zamowil?? ? Te ścio wa!!! Ale jaka madra byla dzwonila do mnie z cukierni i dala do tel goscia zza lady i wez mu ku...wytlumacz przez tel jak chcesz zeby tort wygladal!!!! Aaaale jestem wsciekła. Znalazlam w necie taki jak chcialam i mojemu wyslalam zdj ze o taki aaale jego mamusia byla akurat w centrum no to pomyslala ze zamowi no to on zachwycony ze sam nie musi i widzi dzisiaj ze ja wsciekla i z tekstem do mnie przeciez sama taki chcialas bo gosciowi wytlumaczylas to do kogo teraz pretensje. Grrrrrr aaaaaaaaa ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Spokojnie wdech wydech to tylko tort ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Mial byc skromny ale kuzwa bez przesady! |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi ogólnie jest ostatnio przykro, bo tyle znajomych się zapowiadało, że wpadną odwiedzić, a jak przyszło co do czego, to tylko jedna, która nic nie deklarowala wpadła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-08-13 o 13:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo bardziej aktywne i zainteresowane są moje koleżanki z pracy
![]() |
#1537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas na szczęście nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o życie towarzyskie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Mamusie, które wyjechały na dłużej ze swoimi pociechami, jak one to zniosły? Czy to nie jest tak, że maluch się przyzwyczaja do miejsca, określonych czynności o mniej więcej tych samych godzinach i taki dłuższy wyjazd (na tydzień) zepsuje mi dziecko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/orirose-rajstopy-c...207395629.html nosiłam takie w ciąży i nawet na dużym juz brzuchu nie były ciasne
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
jak jadę do centrum w jedną stronę prawie godzinę to godzina przy kawie średnio mi się opłaca, bo dłużej jadę niż się z kimś widzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
kurza dupa, chyba będę musiała kupić buciki do chrztu dla małej bo dziś "wyprałam" te co miałam i chyba nic z nich nie zostało
![]()
#1547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
Igorasek poczatki zniosł ciezko. Jestesmy juz tydzien poza domem. Nie wiem na ile to skok bo akurat w tym samym czasie a na ile nowe miejsce i twarze sie do tego przyczynily ale uspienie go to byla tragedia i w dzien i czasem w nocy tez plakal. Mama zalamywala rece ze co ja mam za dziecko ![]() ![]() Ale zeby nie bylo tak ze wszystko do bani no to plusem jest to ze w koncu zaakceptowal wozek. ![]() Tak czy siak obawiam sie powrotu do siebie ze teraz tam bedzie to samo bo znowu sie trzeba bedzie przyzwyczaic. Ps. Myslicie ze te nasze szkrabiki pamietają swoj domek? Ciekawe... ![]() Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-08-13 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potwierdzam, że dziecko przeciągnięte i zmęczone = masakra przy usypianiu Dlatego w dzień jak tylko widzę oznaki marudzenia i zmęczenia to od razu kładę na brzuszek, daję smoczka, snówkę z Maylily i Ala sama zasypia w sekundę. U nas z biegiem dnia skraca się czas drzemki a wydłuza czas zabawy. Przeważnie schemat jest taki: 8-9 pobudka, przebieranie, pielęgnacja, chwila zabawy 9.30-13.30 - sen 13.30 - 15 zabawa, bujaczek, pogaduszki 15-17 - sen 17 w dół - zabawa aż do kąpieli, czasem jeszcze krótka drzemka 15min w wózku bo zwykle późnym popołudniem wychodzimy na spacer W nocy wciąż mamy pobudki co 3 godziny i nawet nie ma widoków na to, że coś miałoby się w tej kwestii zmienić. Nie ma znaczenia czy Ala w dzień spała mało czy dużo, czy przed snem opędzlowała jednego czy dwa cyce, pobudki są stałym punktem programu. Na szczęście trwają max 10 minut bo Ala zasypia jeszcze przy piersi albo w trakcie przenoszenia do łóżeczka, więc nie są uciążliwe ale mimo to z zazdrością czytam że wasze maluchy już tyle godzin przesypiają w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
chyba już od urodzenia były za małe
![]()
#1552 |
Zakorzenienie
|
Iwonia lepiej, że teściowa wybrała skromny tort niż miałaby nawciskać jakichś odpustowych kwiatuszków, kokardek czy jednorożców
![]() Wczoraj Ala tak żałośnie jęknęła przez sen, ewidentnie coś złego jej się śniło. Mówię mężowi, że biedna ta nasza córcia i że na pewno koszmar jakiś jej się przyśnił. A ten na to: pewnie pusty cyc jej się przyśnił bo co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
kocie a nie mozesz sie umawiać na kawe w swojej okolicy?
![]() manu jedna drzemka dziennie?! To ona musi byc mega zmęczona i marudzaca... Spróbuj ja klasc regularnie, patrząc na zegarek. Jak sie przegapi "pore spania" Uli to tez sie zaczyna hardcore i wycie godzinami. U nas wlasnie drzemka nr 7 ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- fab troche zazdroszczę tak długich drzemek w dzien! |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze wyjście na piwko było bardzo udane
![]() Dzisiejszy dzień też nawet spoko. Co prawda P. dzisiaj był w pracy do 14, ale szybko to zleciało, zaliczyłyśmy z Majką całkiem przyjemny spacer (prawie 2 godziny, w tym snu około pół godziny, 15 minut marudzenia, a reszta to obserwowanie otoczenia i zabawki). Później wyciągnełam P. na obiad do restauracji tu u mnie na osiedlu. Chyba pierwszy raz od stycznia. Było fajnie, do restauracji poszliśmy spacerkiem, mała co prawda nie spała, ale była już śpiąca, więc liczyłam, ze zaśnie. Zasnęła chwilę przed tym jak dostaliśmy nasze dania, po chyba 5 minutach marudzenia i popłakiwania. Oczywiście długo nie pospała, bo ledwo skończyliśmy jeść się obudziła. Tym sposobem spała dzisiaj 2 razy po pół godziny max. Teraz chciałam ją przeciągnąć do 19, nakarmić i położyć spać, ale była już tak śpiąca, że to nie miało sensu. Dostała jeść i 5 minut temu poszła spać. Pytanie tylko, czy potraktuje to już jako nocny sen i pośpi chociaż do 23-24 (oby), czy też za pół godziny/godzinę obudzi się z drzemki. A jestem z nią sama, bo dzisiaj P. się relaksuje wieczorem i wybył właśnie do kolegów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
#1559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to jak widze oznaki zmeczenia to hyc na brzuszek, szumis w ruch i dzidzi nie ma ![]() Oczywiscie to przy zalozeniu ze nic jej nie dokucza Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Robie research internetu w poszukiwaniu kosmetykow do pielegnacji...koniec z przypadkowym szajsem z drogerii to co sie dzieje z moja twarza po ciazy to jakis koszmar nie dosc ze problem z wypadajacymi wlosami to jeszcze na tym polu porazka. A pod koniec ciazy mialam taka piekna buzke... Szkoda tylko ze to eko takie drogie ale musze jakos logicznie zaczac dzialac a nie byle jaki zel potem krem i spac bo skora szaleje gorzej niz za mlodych lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.