|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
![]() W piatek mialam usg polowkowe. Wszystko jest dobrze, maluch wazy 330g i ma 15 cm. Termin na 29.12 potwierdzilo sie usg z 12 tc (wg miesiaczki u mnie trudno policzyc). Co do plci to znowu CHYBA dziewczynka, tak sie ruszala ze ciezko bylo zrobic pomiary i podejrzec co jest miedzy nozkami. Brzuszek wyszedl o 2 tygodnie mniejszy - czy ktos tez tak ma? Moja waga drgnela o cale 400 g A nie napisalam szybciej jak po wizycie bo od razu pojechalismy na wycieczke do Ustronia a wczoraj byla u nas tesciowa caly dzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale tu dużo napisalyscie od wczoraj. Pierwszy raz poczułam dziś bol przy pepku jak się przewracalam z prawego boku na lewy. Lili spała ładnie cała noc w brzuszku. Cytat:
Wlasnie myslalam... ale te porównanie pieluch było allegro kontra ikea i wyszli, ze z ikea są lepsze. Z Pl to sprzeczne rzeczy będę chciała. Cytat:
słodkie zdjęcie. Moja siostra wczoraj zapowiedziała, że ona kupuje Lilianie na pierwszy prezent misia szumisia 😆😆😆
|
||
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
No palców ma jeszcze 10
I język 🤔 Monia a masz jakiś film instruktażowy? Wiesz, na sucho to ciężko sie dochodzi...co i jak 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez wzgledu na to czy dziewczynka czy chłopiec Najważniejsze że zdrowy bobasek 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się powinno robić od 34 tc i rozciągać najpierw kciukiem do odbytu a potem palcami wskazującymi na boki w tym filmiku fajnie jest to opisane i zobrazowane
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Marcel od 6 rano ćwiczy wytrzymałość moich żeber, chyba jest główką w dół bo czuję mocne kopnięcia pod żebrami
silny ten mój łobuz
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem na bieżąco Ale z twojego opisu brzmi bardzo obiecująco 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem Monia
Ale do 34 tyg mamy jeszcze chwilę Tak myślę czy nie zacząć ćwiczyć na tz 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporadycznie sa kopniako w okolicach pepka ale nic wyzej.
|
|
#3913 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka, witajcie
U mnie tak jak wspominałam jest mama, więc robię trochę odwyk od wizażu Choć mama zdecydowaną większość czasu spędza z dziećmi, ale ja też na tym korzystam, bo sobie różne porządki spokojnie porobiłam i za zakupami dla Liduni też trochę po sklepach pochodziłam ), ale spełnia wiele moich wymagań, nie zamierzam go zmieniać na mniejszą spacerówkę, a przy tym mam tu w UK normalnie gwarancję i jeszcze przy tym jest niedrogi. Chyba ten model nie jest dostępny w Pl, ale pewnie będziecie ciekawe, to Wam napiszę, że to Joie Chrome Plus.monika i mewka, łobuzy, Wy to potraficie człowieka rozbawić A na poważnie w temacie, jak ktoś chce faktycznie takie przygotowania robić i może na to wydać trochę pieniędzy, to poszukajcie sobie jeszcze balonika epino. Ja osobiście nie używałam, ale zawsze bardzo dużo dobrego słyszałam. A jak nie, to jeszcze oprócz masażu, podstawą są ćwiczenia mięśni Kegla... Zresztą kobiety najlepiej powinny je całe życie ćwiczyć. iwona, śliczne foto z usg Gratuluję zdrowego maluszka. Myślę, że taka różnica dwutygodniowa w którymś rozmiarze jest dość częsta i nieznacząca. Gin pewnie nic nie mówił? Nie martw się ![]() Bardzo mi miło Już się zgłaszam! ![]() Cytat:
właśnie, żeby wytrzeć, posmarować i ubrać maluszka po kąpieli. Zabieranie dziecka do pokoju to nie najlepszy pomysł, w łazience prawie zawsze jest cieplej, zwłaszcza po kąpieli, więc wychodzenie do chłodniejszego pokoju, który tym bardziej do spania powinien być przewietrzony, nieprzegrzany, jest mało przyjemne.Ja sama jeszcze nie zagłębiałam się w temat, ale gdzieś tam z tyłu głowy miałam ten problem, co ja tu zrobię z kąpielą, jak pralka jest w kuchni i kiedy łaziłam po sklepach rzuciło mi się w oczy to:http://www.pramworld.co.uk/cosatto-e...fa&fo_s=gplauk Wiem, szczególnie piękne to to nie jest, ale też przy okazji rozwiązuje problem z przewijakiem, bo pokoik malutkiej też jest malutki A że miejsce w łazience mam, to jakoś ten czas z tym meblem przecierpię, a przynajmniej będzie to bardzo praktyczne i wygodne.Jestem Witaj ![]() Cytat:
![]() Widzę, że trochę już powybierałaś i gratuluję ![]() Jakoś łatwiej mi wypisać, co kupić i dlaczego, niż czego nie kupować ale spróbuję po trochę jedno i drugie napisać. Choć to wiadomo, jak już wspominałyście, są to kwestie bardzo indywidualne, co kto lubi i jakie gadżety dla danej osoby będą bardziej niezbędne niż inne. Moje typy są takie:Nie kupuję: - kosza na pieluchy (po prostu zwykły wyrzucam częściej) - kołdry i poduszki (już pisałyśmy, zamiast kołdry śpiworek) - baldachimu na łóżeczko (zbieracz kurzu) - kołyski (dodatkowy wydatek, a krótki czas używania) - sterylizatora (będę kp, a te pojedyncze butelki wygotowywać) - smoczka uspokajacza (to dłuższa historia, ale przede wszystkim, żeby nie zaburzać kp) Co do laktatora, to ciągle się waham... Raczej zrobię patent, że wybiorę model i w razie potrzeby wyślę tż do sklepu. Moje piersi współpracują tylko z dziećmi Do laktatora zawsze ciężko było mi cokolwiek odciągnąć, więc nie wiem, czy to nie strata pieniędzy dla mnie.Typowego leżaczka-bujaczka raczej też nie kupuję. Znalezienie takiego, który rozkłada się faktycznie na płasko jest niemal niemożliwe, a ja nie chcę martwić się, czy nie trzymam w nim dziecka za długo, kiedy np zaśnie, itp. i móc je zabierać ze sobą po domu wedle potrzeby (do kuchni, salonu, łazienki, ogrodu). Wszystkie te markowe leżaczki, huśtawki, itp. mają mniejsze czy większe zagłębienie pod pupą, dlatego prawdopodobnie zdecyduję się na leżaczek 3w1 Tiny Love. To i tak wiadomo tylko na pierwsze miesiące, potem jak maluch podrośnie i będzie się robić mobilny, będzie cieplej, to wtedy najlepiej go puszczać "w świat" na podłogę ale leżaczka już bardziej w formie krzesełka będziemy używać.Podgrzewacz też kupuję (choć chyba nie na początek), bo to nie jest duży wydatek, a można grzać nie tylko mleko, ale też słoiczki O stelażu do wanienki już pisałam. Przewijak to dla mnie tak samo ważna rzecz jak stelaż ze względu na kręgosłup. Przy Maksie miałam taki na łóżeczku, był dla mnie zdecydowanie za niski i mój kręgosłup bardzo cierpiał, więc przy Kaju szukałam czegoś wyższego i potem błogosławiłam wiele razy w myślach rozwiązanie, które znalazłam. W ikei są takie fajne komody z nakładkami tworzącymi przewijak, który potem można zdjąć i używać samej komody, ale trochę przekraczało to mój budżet, choć komodę dla Kaja i tak miałam kupić. Kupiłam więc Malm z czterema szufladami, której wysokość jest dla mnie idealna (trochę poniżej łokci, tak że przy przewijaniu trzymam swobodnie ręce przed sobą i nie muszę się w ogóle pochylać) i stolarz zrobił mi taką nakładkę. Właśnie znalazłam przypadkiem, że ktoś to w UK robi i sprzedaje, to Wam mogę pokazać. Dokładnie takie coś miałam, a komodę Kaj ma oczywiście do tej pory i jeszcze zapewne na długo. https://www.etsy.com/uk/listing/2378...f-eRoCDV7w_wcB To na razie tyle, co mi przychodzi na myśl. Jak coś, to jeszcze napiszę.
|
|
#3914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dziś od rana broi ![]() Cytat:
![]() Co do listy wyprawkowej to ja jeszcze nie zdecydowałam co kupię a co nie.. póki co mam dylemat gdzie rodzić... czy w szpitalu 5 min drogi gdzie opinie średnie w necie ale koleżanki były zadowolone czy w mieście obok jakieś 25 min drogi gdzie opinie w necie super ale znowu znajome nie były zadowolone w dwóch przypadkach... I myślę nad tą szkołą rodzenia i chyba pójdę z nudów po prostu do tego szpitala obok mnie.. we wtorek zadzwonie i zapytam ![]() Odkupiłam od koleżanki kołyskę za 160 zł biała taka jak chciałam, w cenie materacyk i 2 białe prześcieradła
|
|
#3915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/cam-volare-komoda-...3.html#thumb/1 Ale nie wiem jeszcze czy będziemy się na to decydować ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Podoba mi się ten pomysł z balonikiem epino ![]() http://epino.net.pl/produkty.php |
|||
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Folinka ja mam całą szufladę różnych "baloników" 😆
Przy łóżku co by zawsze były pod ręką 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Znalazłam jeszcze tańszy odpowiednik balonika epino: http://aniball.pl/ |
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
10 cm!?😨😨😨😨😨😨
No way! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Bożeee 20:45 a mi się zachciało frytek !!! szybko włączyłam piekarnik, ubrałam dres i do biedry
dobrze że mam do niej minutę drogi akurat jak wróciłam to piekarnik nagrzany i już się robią
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam jesc sałatkę warzywna na kolacje z pieczywem ale zachcialo nam się kanapek coś ala grzybek i wrzuciłem warzywka na kanapki z mozarella i właśnie się robią w piekarniku. Kusi mnie zeby sobie zamówić pokrowiec Nowy na fotelik maxi cosi w jakieś sowki albo cos takiego... tz sie smieje, ze wymyślam. |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
No zachcianka mega dzisiaj
Mąż poszedł na spotkanie z ludźmi z pracy bo jutro mają wszyscy wolne więc zajadam samotność ![]() Zjadłam pół paczki frytek i cała milkę truskawkową teraz boli mnie brzuch no ale kto kazał tyle jeść ?
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ja wczoraj wciągnęłam tabliczkę czekolady mlecznej z migdałami.
|
|
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cudna ! ![]() Cytat:
![]() nie widze problemu nie bede kapac dziecka godzinami wiec moge sie schylac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
No i fajnie
Tylko co potem?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Były skrzydełka KFC A za 4 msce...będzie płacz 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak się nam rozciągnie przy porodzie To już wole jak stopniowo haha---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Oj tam małe grzeszki w jedzieniu nie zaszkodzą. W końcu z czegoś trzeba przytyć
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie jak nie urok to.... Najpierw męczyły mnie zaparcia, a dziś dostałam biegunki. Do tego tak mnie wszystko drażni, że nie wytrzymałam rozrabiania dzieci i tak na nich nakrzyczałam aż z płaczem poszli spać
|
|
|
#3929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wszystkich płaszczyznach Lubie to!😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Zjedz wafelka To pomaga na wszystko A tak na poważnie-nie denerwuj się. Nie warto 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie
![]() No więc tak- jestem w 20 tc, ale terminu porodu nie znam, żaden lekarz mi nie podał, a było tych lekarzy trochę Z OM wychodzi mi 25 grudnia. Czekamy na dziewczynkę. Imienia jeszcze nie mamy bo z moim mężem nie będzie tak łatwo. Wszystkie imiona mu się z kimś bądź czymś kojarzą. Ciągle wymyśla jakieś rymy do proponowanych imion, wcześniej mnie to bawiło, ale teraz mnie denerwuje. Mamy jeszcze synka 8 lat i 2 koty.Jestem w zagrożonej ciąży, leżę praktycznie od początku maja, a od półtora miesiąca plackiem(tzn powinnam, ale wiecie jak to jest- trzeba obrobić synka męża i dwa koty ). Macie rację- internet w tej sytuacji to wybawienie od rana śledzę strony w poszukiwaniu wózka, ubranek, wyprawki i... nowej kanapy, bo od jakiegoś czasu nam się rozjezdza, więc wierciłam dziś dziurę w brzuchu mężowi o kupno nowej ![]() Za tydz mam polowkowe u nowego lekarza i chce poprosić, by przejął prowadzenie mojej trudnej ciąży. Mam nadzieję że sie zgodzi... Piszecie o baloniku epino. Miałam, używałam w poprzedniej ciąży. Strasznie mnie bolało, bardzo nieprzyjemne, ale grzecznie ćwiczyłam. Niestety i tak mnie cieli... Pozdrawiam
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-14 o 23:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

silny ten mój łobuz 

Gratuluję zdrowego maluszka. Myślę, że taka różnica dwutygodniowa w którymś rozmiarze jest dość częsta i nieznacząca. Gin pewnie nic nie mówił? Nie martw się