On po dojrza³ych zwi±zkach - Ja aktualna ale mniej wyj±tkowa? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-08-14, 00:49   #1
Sylvana
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 149

On po dojrza³ych zwi±zkach - Ja aktualna ale mniej wyj±tkowa?

Dziewczyny, tutaj z mojej strony bardzo intymne zwierzenie.
Jest tu Was wiele, du¿o m±drych kobiet i chcê us³yszeæ obiektywne, niezale¿ne opinie na temat, który mnie mêczy mocno.

Postaram siê stre¶ciæ do minimum:

Ja - 25 lat, on 40 lat. Spora ró¿nica wieku, ale jednak to nie jest problemem. Problem tkwi w emocjonalnym braku zwi±zku, który ja odczuwam.

Jeste¶my ze sob± od 3 lat, mieszkamy ok. 2 lata. Niby na co dzieñ jeste¶my pozytywnie odbieran± par±, on mnie kocha to wiem ale co¶ jednak jest "nie tak ".

Problemem dla mnie jest jego przesz³o¶æ i aktualny ch³ód wzglêdem mnie.
Mój partner przede mn± dwa powa¿ne zwi±zku, wiêc ja jestem t± trzeci±. Raz by³ ¿onaty (jego drugi zwi±zek, trwa³ krótko oko³o 3 lat) , pierwszy to kobieta, z którym by³ od lat m³odszych do dojrzalszego wieku oko³o 10 lat i maj± wspólnego syna, zwi±zek by³ bez ¶lubu. Jednak wydajê mi siê, ¿e to by³ "jego zwi±zek ¿ycia". S±dz±c po przypadkiem znalezionych zdjêciach to byli raczej szczê¶liw±, fajn± rodzink± d³u¿szy czas.

Moj zwi±zek z nim to pierwszy powa¿ny, dla którego straci³am totalnie g³owê, mamy aktualnie dojrza³± relacjê, ¿yjemy i prowadzimy gospodarstwo domowe niczym wieloletnie ma³¿eñstwo i to ca³kiem nam fajnie wychodzi.
Jednak problem jest w tym, ze na co dzieñ odczuwam, ze emocjonalnie on nie anga¿uje siê w to tak jak ja. Nie zabiega ju¿ od dawna o mnie, wie, ¿e jestem mocno zaanga¿owana w t± relacjê ale problem jest w tym,¿e od jakiego¶ czasu dostrzegam moj± znacznie wiêksz± inicjatywê w tym zwi±zku, mam wra¿enie, ¿e jestem kobiet±, z któr± niby jest szczê¶liwy nawet bardzo ale trudy ¿ycia i poprzednich zwi±zków, które przeszed³ spowodowa³y wypalenie u niego i nigdy nie przeleje tego powera zaanga¿owania jakie dawa³ swoim poprzednim wa¿nym kobietom.

W otoczeniu innych par znajomych w moim wieku, dostrzegam wiêcej zaanga¿owania emocjonalnego, czu³o¶ci i zabieganie o organizacjê wspólnego wolnego czasu, ogóln± dba³o¶æ o byt partnerki ni¿ u nas..
U nas z jego strony tego nie ma, skupia siê mocno na pracy i tym ¿yje g³ównie. Sama nie wiem jak to powinno wygl±daæ, zastanawiam siê czy to ja przesadzam i ¿e na co dzien odczuwam pustkê emocjonaln± i brak ciep³a to moja fanaberia i kaprys, czy faktycznie w innych zwi±zkach udanych to JEST i u mnie te¿ byæ powinno( g³upie, zwyk³e dotkniêcie poza seksem czy przytulenie u niego jest od d³u¿szego czasu problemem zaczê³am do tego przywykaæ ale do cholery ja chcê mieæ przy sobie faceta, który da mi odczuæ to ¿e mnie chce równie¿ w taki banalny sposób jak jaka¶ podstawowa czu³o¶æ na co dzieñ czy to ja wymagam czy faceci juz tacy s± ....)

Bardzo lakonicznie to przedstawiam proszê o wyrozumia³o¶æ, ciê¿ko mi zobrazowaæ i przedstawiæ w sensownych s³owach ten problem.

Czy to, ¿e nie czuje siê "kobiet± ¿ycia" to normalne u facetów, którzy powa¿ne zwi±zku ju¿ maj± za sob±???
Sylvana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 01:37   #2
cleopadra
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 094
Dot.: On po dojrza³ych zwi±zkach - Ja aktualna ale mniej wyj±tkowa?

Czy on Ciebie kocha ,to ja bym sie naprawde zastanowila.A tak to bym sie zastanowila czy on w ogole potrafi i chce kogos kochac.
Czy jego poprzednie zwiazki rozpadly sie wlasnie przez jego chlod emocjonalny czyli brak milosci z jego strony?
Czy nie jest tak ze jest z Toba ,bo mu tak wygodnie?
nie mozesz zwalac winy na jego postepowanie ze to wina jego poprzednich doswiadczen,nie mozesz go tlumaczyc sama przed soba
Czy on chce miec dzieci z Toba?
Jak traktuje dziecko ktore juz ma?
cleopadra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 01:59   #3
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

Cytat:
Napisane przez Sylvana Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, tutaj z mojej strony bardzo intymne zwierzenie.
Jest tu Was wiele, du¿o m±drych kobiet i chcê us³yszeæ obiektywne, niezale¿ne opinie na temat, który mnie mêczy mocno.

Postaram siê stre¶ciæ do minimum:

Ja - 25 lat, on 40 lat. Spora ró¿nica wieku, ale jednak to nie jest problemem. Problem tkwi w emocjonalnym braku zwi±zku, który ja odczuwam.

Jeste¶my ze sob± od 3 lat, mieszkamy ok. 2 lata. Niby na co dzieñ jeste¶my pozytywnie odbieran± par±, on mnie kocha to wiem ale co¶ jednak jest "nie tak ".

Problemem dla mnie jest jego przesz³o¶æ i aktualny ch³ód wzglêdem mnie.
Mój partner przede mn± dwa powa¿ne zwi±zku, wiêc ja jestem t± trzeci±. Raz by³ ¿onaty (jego drugi zwi±zek, trwa³ krótko oko³o 3 lat) , pierwszy to kobieta, z którym by³ od lat m³odszych do dojrzalszego wieku oko³o 10 lat i maj± wspólnego syna, zwi±zek by³ bez ¶lubu. Jednak wydajê mi siê, ¿e to by³ "jego zwi±zek ¿ycia". S±dz±c po przypadkiem znalezionych zdjêciach to byli raczej szczê¶liw±, fajn± rodzink± d³u¿szy czas.

Moj zwi±zek z nim to pierwszy powa¿ny, dla którego straci³am totalnie g³owê, mamy aktualnie dojrza³± relacjê, ¿yjemy i prowadzimy gospodarstwo domowe niczym wieloletnie ma³¿eñstwo i to ca³kiem nam fajnie wychodzi.
Jednak problem jest w tym, ze na co dzieñ odczuwam, ze emocjonalnie on nie anga¿uje siê w to tak jak ja. Nie zabiega ju¿ od dawna o mnie, wie, ¿e jestem mocno zaanga¿owana w t± relacjê ale problem jest w tym,¿e od jakiego¶ czasu dostrzegam moj± znacznie wiêksz± inicjatywê w tym zwi±zku, mam wra¿enie, ¿e jestem kobiet±, z któr± niby jest szczê¶liwy nawet bardzo ale trudy ¿ycia i poprzednich zwi±zków, które przeszed³ spowodowa³y wypalenie u niego i nigdy nie przeleje tego powera zaanga¿owania jakie dawa³ swoim poprzednim wa¿nym kobietom.

W otoczeniu innych par znajomych w moim wieku, dostrzegam wiêcej zaanga¿owania emocjonalnego, czu³o¶ci i zabieganie o organizacjê wspólnego wolnego czasu, ogóln± dba³o¶æ o byt partnerki ni¿ u nas..
U nas z jego strony tego nie ma, skupia siê mocno na pracy i tym ¿yje g³ównie. Sama nie wiem jak to powinno wygl±daæ, zastanawiam siê czy to ja przesadzam i ¿e na co dzien odczuwam pustkê emocjonaln± i brak ciep³a to moja fanaberia i kaprys, czy faktycznie w innych zwi±zkach udanych to JEST i u mnie te¿ byæ powinno( g³upie, zwyk³e dotkniêcie poza seksem czy przytulenie u niego jest od d³u¿szego czasu problemem zaczê³am do tego przywykaæ ale do cholery ja chcê mieæ przy sobie faceta, który da mi odczuæ to ¿e mnie chce równie¿ w taki banalny sposób jak jaka¶ podstawowa czu³o¶æ na co dzieñ czy to ja wymagam czy faceci juz tacy s± ....)

Bardzo lakonicznie to przedstawiam proszê o wyrozumia³o¶æ, ciê¿ko mi zobrazowaæ i przedstawiæ w sensownych s³owach ten problem.

Czy to, ¿e nie czuje siê "kobiet± ¿ycia" to normalne u facetów, którzy powa¿ne zwi±zku ju¿ maj± za sob±???
Czyli jednak ró¿nica wieku, a dok³adniej do¶wiadczenia i baga¿u ¿yciowego ma tu znaczenie. Mo¿e on ten baga¿ ma po prostu zbyt du¿y? W ¿adnym wieku, a w szczególno¶ci w tak m³odym, jak Ty jeste¶, nie powinno siê siedzieæ w ch³odnym zwi±zku, który szybko straci³ iskrê. Zas³ugujesz na wiêcej. Mo¿liwe, ¿e pan niestety siê z Tob± zwi±za³, bo nie potrafi byæ sam, bo chcia³ mieæ kogo¶. I zaryzykowa³ z m³od± dziewczyn±, co to nie bêdzie mia³a w domy¶le zbyt du¿ych wymagañ. Ale nie mówiê, ¿e tak jest na pewno. To jeden z tropów.

Je¿eli czujesz, ¿e co¶ jest nie tak, czujesz z jego strony ch³ód, to pewnie co¶ jest nie tak lub on po prostu taki jest (plus by³ i bêdzie). Jednak ufa³abym swojej intuicji, bo jak rozumiem zauwa¿asz problem, bo wi±¿e siê z jak±¶ zmian± w jego zachowaniu w stosunku do Ciebie? Mo¿liwe, ¿e niestety kochasz bardziej lub w ogóle tylko Ty kochasz w tej relacji. Nawet niestety po w±tkach na tym forum okazuje siê, ¿e jest grupa osób siedz±cych w zwi±zkach "z rozs±dku", bo im siê mi³y partner trafi³. I nie, normalne to nie jest, bo kochaæ mocno i gor±co mo¿na w ka¿dym wieku, tylko trzeba mieæ odpowiedni± partnerkê. Nie zgadzaj siê na jakie¶ pó³¶rodki i pó³mi³o¶ci.

A rozmawia³a¶ z nim o tym problemie? O swoich odczuciach i uczuciach? Co on na to? Przecie¿ np. intymno¶æ budujecie we dwoje, mo¿esz mu powiedzieæ, pokazaæ przede wszystkim, ¿e chcia³aby¶ czêstszego przytulenia, czy poca³unków. Próbowa³a¶? On Ciê odrzuca, ignoruje? I czy rzeczywi¶cie na pocz±tku (poza okresem randkowania) by³o inaczej? Bo mo¿e trafi³a¶ na wyj±tkowo nieromantycznego typa, któremu pewne rzeczy trzeba jak krowie na rowie pokazaæ, wyt³umaczyæ, ³±cznie z instrukcj± zorganizowania randki. I tak naprawdê ten "ch³ód" to charakter, a charakteru nie zmienisz - albo akceptujesz, albo ¿egnasz ten etap ¿ycia i zwi±zek.

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cleopadra Poka¿ wiadomo¶æ
Czy on Ciebie kocha ,to ja bym sie naprawde zastanowila.A tak to bym sie zastanowila czy on w ogole potrafi i chce kogos kochac.
Czy jego poprzednie zwiazki rozpadly sie wlasnie przez jego chlod emocjonalny czyli brak milosci z jego strony?
Czy nie jest tak ze jest z Toba ,bo mu tak wygodnie?
nie mozesz zwalac winy na jego postepowanie ze to wina jego poprzednich doswiadczen,nie mozesz go tlumaczyc sama przed soba
Czy on chce miec dzieci z Toba?
Jak traktuje dziecko ktore juz ma?
Dobre pytanie. Co spowodowa³o szczególnie rozpad zwi±zku nr 2 (bo pierwszy to mog³o byæ typowe "20-latkowie i wieczna mi³o¶æ bêdzie").

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-08-14 o 02:03
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 02:38   #4
MalyRycerzyk
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 190

Nie bêdziesz z nim szczê¶liwa. Nie rezygnuj z siebie dla niego.
MalyRycerzyk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 07:27   #5
201703060948
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 411

Oczywi¶cie, ¿e nie traktuje ciê powa¿nie, podobnie jak ja nie traktujê powa¿nie sporo m³odszych mê¿czyzn, którzy czasami za mn± biegaj±.

Niestety, ale blisko 40latek, który zaczyna spotykaæ siê z kobiet±, która dopiero co osi±gnê³a doros³o¶æ nie szuka "dojrza³ego zwi±zku" i prawdopodobieñstwo, ¿e sam jest dojrza³y jest jak wygranie szóstki w totka.

Facet widzi, ¿e ¿yjecie na innych planetach - co go poci±ga, bo m³odo¶æ zawsze jest atrakcyjna, ale uniemo¿liwia g³êbokie zaanga¿owanie, bo wie, ¿e z tego na d³u¿sz± metê nic nie bêdzie.

Poszukaj sobie partnera, nie papy.

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2016-08-14 o 11:11
201703060948 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 10:47   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

My¶lê, ¿e go sama przed sob± t³umaczysz "baga¿em", a tak naprawdê on siê nie anga¿uje w zwi±zek tak bardzo, bo nie straci³ g³owy dla Ciebie - nie zakocha³ siê. Mo¿e jest mu dobrze i mi³o, mo¿e jest mu wygodnie, ale nie jest zakochany.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 11:38   #7
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 189

Rzuæ go, Znajd¼ sobie faceta któremu siê chce, b±d¼ szczê¶liwa. Z nim nie bêdziesz.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 12:58   #8
nyana89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Nie uwa¿am, aby jego wiek czy baga¿ ¿yciowy mia³ tutaj znaczenie. Podejrzewam, ¿e tu raczej chodzi o to, i¿ on jest z Tob± z wygody, przyzwyczajenia, ale nie jest w Tobie zakochany. Poza tym napisa³a¶, ¿e on wie o zdecydowanie wiêkszym zaanga¿owaniu z Twojej strony, wiêc tym bardziej nie czuje, ¿e powinien siê wysilaæ, skoro Ty siê starasz za Was dwoje. Na zmianê jego zachowania wzglêdem Ciebie ju¿ bym nie liczy³a, zatem zastanów siê, czy naprawdê chcesz tkwiæ z facetem, dla którego, co przynajmniej wynika z Twojego opisu, nie jeste¶ i nie bêdziesz t± 'naj'.
Stary 2016-08-14, 14:32   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 785

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e go sama przed sob± t³umaczysz "baga¿em", a tak naprawdê on siê nie anga¿uje w zwi±zek tak bardzo, bo nie straci³ g³owy dla Ciebie - nie zakocha³ siê. Mo¿e jest mu dobrze i mi³o, mo¿e jest mu wygodnie, ale nie jest zakochany.
Wydaje mi siê, ¿e nie trzeba zaraz traciæ g³owy. Po prostu trafiasz na osobê, przy której rozkwitasz i zakochujesz siê, nie zdaj±c sobie z tego sprawy.
Ja mam faceta z podobn± przesz³o¶ci±, z du¿± ró¿nic± wieku. Nigdy nie mia³am poczucia braku czego¶ - mi³o¶ci, troski, czu³o¶ci... By³am z nim na tyle d³ugo, by przekonaæ siê, ¿e nie spo¿ytkowa³ ca³ej energii na zdobycie mnie, a potem osiad³ na laurach. Nawet po latach nie czujê siê jak stara, nudna ¿ona. To taki typ.
A facet autorki mo¿e jest taki ch³odny. Mo¿e wszelkie czu³o¶ci s± dla niego zbêdne, dla niego wyrazem troski mo¿e byæ to, ¿e zapewnia byt, robi zakupy, ogólnie dla o dom i wystarczy. Bo nie jest jej zimno i g³odna nie chodzi.
Trudno to wytrzymaæ.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 14:33   #10
adult90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 689

Jeste¶ zapchajdziur±, jeste¶ bo jeste¶.
Nigdy nie bêdziesz dla niego wa¿na, nigdy nie odczujesz w tym zwi±zku bycia wyj±tkow±.

Ja bym odesz³a.
adult90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 14:36   #11
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 345

Odejdz. Jestes mloda, znajdz kogos kto bedzie dawal tyle co ty. Wtedy bedziesz szczesliwa.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 18:45   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Co rozumiesz przez - "nie zabiega o mnie"?
Co robi³ wcze¶niej, czego nie robi teraz?
Stary 2016-08-14, 19:07   #13
Sylvana
Zadomowienie

Dziewczyny Drogie, dziêkujê za wszystkie Wasze opinie.
Du¿o mi pomog³y¶cie i da³y¶cie do my¶lenia, taki nowy punkt spojrzenia na moj± sytuacjê.

Drugi zwi±zek rozpad³ siê rzekomo kobieta leczy³a siê od wielu lat na depresjê co ukrywa³a bo mia³a to pod kontrol±, niestety jej stan siê pogorszy³ i z czasem wszystko wysz³o w trakcie ma³¿eñstwa i pojawi³y siê problemy, chore awantury, chorobliwa jej zazdro¶æ i przeros³o to zwi±zek. Ka¿dy kij ma dwa koñce, mo¿e za s³abo te¿ zawalczy³ o ni± na koniec, tego siê ju¿ nie dowiem. Znam tylko jego perspektywê.

Nie zabiega - prosty przyk³ad ( naprawdê nie wymagam raczej gwiazdek z nieba wiêc to bêdzie prosty naprawdê przyk³ad ) potrafiê mieæ mega z³y dzieñ, wracamy z pracy jest wieczór mam minê jakbym wróci³a z pogrzebu, prawie nic nie mówiê, ogólnie rozbicie, ju¿ nie pada jak keidy¶ pytanie czy zainteresowanie "czy wszystko ok? czy cos sie stalo? co tak wygladasz?" cokolwiek.
Jest dzieñ wolny, on ustawi sobie dzieñ na za³atwianie wszystktiego co tam chce, mojej osoby juz nie zaangazuje w nic, jakies wyjscie, znowu cokolwiek. Nie ma inicjatywy ¿adnej.

Bardzo m±drze wcze¶niej powiedzia³y¶cie, ¿e nie wa¿ne w jakim siê jest wieku ale jak siê ma przy sobie odpowiedni± osobê to zawsze jest czas na mi³o¶æ i szczê¶cie. A ja przecie¿ nie zmuszê go ¿eby kocha³ mnie tak jak ja chcê i potrzebuje. Czeka nas powa¿na rozmowa..
Stary 2016-08-14, 19:09   #14
meliandra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 221

1. Mo¿e nie potrafi okazywaæ uczuæ i jest ma³o wylewny (ale z tego co pisa³a¶ na pocz±tku chyba by³ inny).
2. Za du¿y baga¿ do¶wiadczeñ, jest straszy, ma inne podej¶cie do zwi±zku ni¿ Ty, co¶ tam ju¿ prze¿y³, co¶ siê w nim wypali³o.
3. Mo¿e z jego strony to jednak to nie to.

Poza tym wszystkim ja chyba nigdy nie zrozumiem czemu m³ode dziewczyny pakuj± siê w zwi±zki ze straszymy mê¿czyznami. Mam 3 dobre kole¿anki, które lubuj± siê w takich panach i jeszcze nigdy nic dobrego z tego nie wysz³o. Ja nie mówiê, ¿e to siê nigdy nie udaje, ale chyba raczej jest to bardzo rzadkie. Was tak naprawdê ró¿ni prawie ca³e pokolenie. 25 i 40 to wiêkszo¶ci zupe³nie inne podej¶cie do ¿ycia, inne do¶wiadczenia, inny temperament. By³e ¿ony, dzieci, to przesz³o¶æ, której siê na da zamkn±æ czy wymazaæ z pamiêci. Zawsze bêdzie to rzutowa³o na tera¼niejszo¶æ, w tym w momencie Wasz± wspóln±, a tak¿e przysz³o¶æ. Ja nie pakowa³abym siê w taki zwi±zek.
meliandra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 19:21   #15
201701121406
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 755

Cytat:
Napisane przez meliandra Poka¿ wiadomo¶æ
1. Mo¿e nie potrafi okazywaæ uczuæ i jest ma³o wylewny (ale z tego co pisa³a¶ na pocz±tku chyba by³ inny).
2. Za du¿y baga¿ do¶wiadczeñ, jest straszy, ma inne podej¶cie do zwi±zku ni¿ Ty, co¶ tam ju¿ prze¿y³, co¶ siê w nim wypali³o.

Poza tym wszystkim ja chyba nigdy nie zrozumiem czemu m³ode dziewczyny pakuj± siê w zwi±zki ze straszymy mê¿czyznami. Mam 3 dobre kole¿anki, które lubuj± siê w takich panach i jeszcze nigdy nic dobrego z tego nie wysz³o. Ja nie mówiê, ¿e to siê nigdy nie udaje, ale chyba raczej jest to bardzo rzadkie. Was tak naprawdê ró¿ni prawie ca³e pokolenie. 25 i 40 to wiêkszo¶ci zupe³nie inne podej¶cie do ¿ycia, inne do¶wiadczenia, inny temperament. By³e ¿ony, dzieci, to przesz³o¶æ, której siê na da zamkn±æ czy wymazaæ z pamiêci. Zawsze bêdzie to rzutowa³o na tera¼niejszo¶æ, w tym w momencie Wasz± wspóln±, a tak¿e przysz³o¶æ. Ja nie pakowa³abym siê w taki zwi±zek.

A ze zwi±zków z rówie¶nikami zawsze wychodzi co¶ "dobrego"?
201701121406 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-14, 19:24   #16
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam siê z Tob± w 100 % i o ironio my¶lê naprawdê tak samo. Nielicznym siê pewnie udaje ale to kwestia doboru charekterów i pewnie temperamentów..

Ja naprawdê nie wybra³am sobie z rozs±dku takiego mê¿czyzny i ¶wiadomie z przemy¶lanego wyboru pewnie nie zdecydowa³abym siê na zwi±zek z ró¿nic± wieku, nic od niego nie chcia³am jak siê poznali¶my, nie ³±czy³am jego osoby z potencjalnym kandydatem ani na kochanka a co dopiero na ¿yciowego partnera. Samo znajomo¶æ zamieni³a siê w tak± relacjê i w pewnym momencie byli¶my nieroz³±czni.
W miêdzyczasie scementowa³y nas ciê¿kie wydarzenia, mój wypadek, ¶mieræ jego dwóch bliskich osób w rodzinie, przypadek, naprawdê przypadek jak ta znajomo¶æ ewoluowa³a i co nas scementowa³o, ¿e byli¶my dla siebie wsparciem i tak potrzebowali¶my siebie. Samo ¿ycie.
Stary 2016-08-14, 19:25   #17
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Du¿o mi pomog³y¶cie i da³y¶cie do my¶lenia, taki nowy punkt spojrzenia na moj± sytuacjê.

Drugi zwi±zek rozpad³ siê rzekomo kobieta leczy³a siê od wielu lat na depresjê co ukrywa³a bo mia³a to pod kontrol±, niestety jej stan siê pogorszy³ i z czasem wszystko wysz³o w trakcie ma³¿eñstwa i pojawi³y siê problemy, chore awantury, chorobliwa jej zazdro¶æ i przeros³o to zwi±zek. Ka¿dy kij ma dwa koñce, mo¿e za s³abo te¿ zawalczy³ o ni± na koniec, tego siê ju¿ nie dowiem. Znam tylko jego perspektywê.

Nie zabiega - prosty przyk³ad ( naprawdê nie wymagam raczej gwiazdek z nieba wiêc to bêdzie prosty naprawdê przyk³ad ) potrafiê mieæ mega z³y dzieñ, wracamy z pracy jest wieczór mam minê jakbym wróci³a z pogrzebu, prawie nic nie mówiê, ogólnie rozbicie, ju¿ nie pada jak keidy¶ pytanie czy zainteresowanie "czy wszystko ok? czy cos sie stalo? co tak wygladasz?" cokolwiek.
Jest dzieñ wolny, on ustawi sobie dzieñ na za³atwianie wszystktiego co tam chce, mojej osoby juz nie zaangazuje w nic, jakies wyjscie, znowu cokolwiek. Nie ma inicjatywy ¿adnej.

Bardzo m±drze wcze¶niej powiedzia³y¶cie, ¿e nie wa¿ne w jakim siê jest wieku ale jak siê ma przy sobie odpowiedni± osobê to zawsze jest czas na mi³o¶æ i szczê¶cie. A ja przecie¿ nie zmuszê go ¿eby kocha³ mnie tak jak ja chcê i potrzebuje. Czeka nas powa¿na rozmowa..
Widzisz wyra¼n± zmianê w jego zachowaniu, czy od pocz±tku w sumie niewiele tej inicjatywy wykazywa³, ale to ignorowa³a¶? Od kiedy jest ta ewentualna zmiana? W ogóle próbowa³a¶ z nim rozmawiaæ na ten temat? Sama wykazywa³a¶ inicjatywê, a on j± odrzuca³?
Stary 2016-08-14, 19:32   #18
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Widzisz wyra¼n± zmianê w jego zachowaniu? Od kiedy jest ta ewentualna zmiana? W ogóle próbowa³a¶ z nim rozmawiaæ na ten temat? Sama wykazywa³a¶ inicjatywê, a on j± odrzuca³?
On wie, ¿e przy nim miêkne, jestem delikatna, trochê wra¿liwa.
On wie, ¿e tego potrzebuje ale po prostu sam nie wykona gestu jakiego¶ dotyku, a jak ja siê przyklejê to mam przywilej siê przytuliæ bez odwzajemnienia albo opcja nr dwa zostaæ odsuniêta, ¿e co¶ tam mu nie pasuje i nie chce. Nie wieszam siê na nim non stop, po prostu takie gesty powinny byæ niewymuszone, od ponad roku troche problemow mu przybylo i obowiazkow zawodowych to mam wrazenie, ze jest gorzej. Ale ju¿ chyba znalaz³am odpowied¼ dziêki Wam na to wszystko. Tego siê juz raczej nie zmieni. Moja mama czeka³a na zmianê charakteru i nawyków ojca przez 25 lat i siê nie doczeka³a

PS tak, kiedy¶ czu³am siê wyj±tkowo, sama pamiêtam, jak potrafi³ powiedzieæ, ze jestem jego najwiekszym promyczkiem w ¿yciu, szkoda, ¿e wtedy tego tak nie docenia³am.

Edytowane przez Sylvana
Czas edycji: 2016-08-14 o 19:35
Stary 2016-08-14, 19:41   #19
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
On wie, ¿e tego potrzebuje ale po prostu sam nie wykona gestu jakiego¶ dotyku, a jak ja siê przyklejê to mam przywilej siê przytuliæ bez odwzajemnienia albo opcja nr dwa zostaæ odsuniêta, ¿e co¶ tam mu nie pasuje i nie chce. Nie wieszam siê na nim non stop, po prostu takie gesty powinny byæ niewymuszone, od ponad roku troche problemow mu przybylo i obowiazkow zawodowych to mam wrazenie, ze jest gorzej. Ale ju¿ chyba znalaz³am odpowied¼ dziêki Wam na to wszystko. Tego siê juz raczej nie zmieni. Moja mama czeka³a na zmianê charakteru i nawyków ojca przez 25 lat i siê nie doczeka³a

PS tak, kiedy¶ czu³am siê wyj±tkowo, sama pamiêtam, jak potrafi³ powiedzieæ, ze jestem jego najwiekszym promyczkiem w ¿yciu, szkoda, ¿e wtedy tego tak nie docenia³am.
No dobra, potrafi³ Ci s³odziæ na etapie randek. Ale jak siê zachowywa³, co robi³? W tej materii jest zmiana w jego zachowaniu, czy najbardziej boli Ciê to, ¿e przesta³ Ci kadziæ? A w zachowaniu nigdy za bardzo nie by³o widaæ po nim wielkich starañ o Ciebie?

"Wie", czy wie to wszystko o czym piszesz? Powiedzia³a¶ mu, ¿e tego potrzebujesz, on powiedzia³, ¿e wie, czy zak³adasz, ¿e on Ciê tak ¶wietnie zna i wie?
Stary 2016-08-14, 19:52   #20
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
No dobra, potrafi³ Ci s³odziæ na etapie randek. Ale jak siê zachowywa³, co robi³? W tej materii jest zmiana w jego zachowaniu, czy najbardziej boli Ciê to, ¿e przesta³ Ci kadziæ? A w zachowaniu nigdy za bardzo nie by³o widaæ po nim wielkich starañ o Ciebie?

"Wie", czy wie to wszystko o czym piszesz? Powiedzia³a¶ mu, ¿e tego potrzebujesz, on powiedzia³, ¿e wie, czy zak³adasz, ¿e on Ciê tak ¶wietnie zna i wie?
Ok, wiem co sugerujesz, brak wyra¼nej mojej komunikacji, masz racjê muszê mu to jak najpro¶ciej oznajmiæ, wyt³umaczyæ ale w momencie kiedy np zacz±³ mnie odpychaæ nazwijmy to, zawsze w danym momencie reaguje i co¶ mówiê, ¿eby tak nie robi³ i czemu tak siê zachowuje, i ze tego nie pojmuje ale cisza. Przecie¿ nie rzucê siê na niego bo nie o wymuszanie mi chodzi.. Nie chce go zmuszaæ tez do czegos bardzo czego on nie chce pytamie czemu przestalo mu sie chcec. Nie wiem. Niby czuje siê ze mn± dobrze ale co¶ po prostu nie jest tak w takich drobnostkach. Jestem ju¿ zmêczona tym problemem, i ju¿ go raczej nie nawrócê. Po randkowaniu te¿ by³ etap, ¿e dba³ o mnie bardziej, dzwoni³ do pracy, interesowa³ siê mn±, odczuwa³am to a teraz momentami jakbym faceta nie mia³a
Stary 2016-08-14, 20:18   #21
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Ok, wiem co sugerujesz, brak wyra¼nej mojej komunikacji, masz racjê muszê mu to jak najpro¶ciej oznajmiæ, wyt³umaczyæ ale w momencie kiedy np zacz±³ mnie odpychaæ nazwijmy to, zawsze w danym momencie reaguje i co¶ mówiê, ¿eby tak nie robi³ i czemu tak siê zachowuje, i ze tego nie pojmuje ale cisza. Przecie¿ nie rzucê siê na niego bo nie o wymuszanie mi chodzi.. Nie chce go zmuszaæ tez do czegos bardzo czego on nie chce pytamie czemu przestalo mu sie chcec. Nie wiem. Niby czuje siê ze mn± dobrze ale co¶ po prostu nie jest tak w takich drobnostkach. Jestem ju¿ zmêczona tym problemem, i ju¿ go raczej nie nawrócê. Po randkowaniu te¿ by³ etap, ¿e dba³ o mnie bardziej, dzwoni³ do pracy, interesowa³ siê mn±, odczuwa³am to a teraz momentami jakbym faceta nie mia³a
To, o czym piszesz to s± ca³y czas tylko s³owa plus wykonanie telefonu. Co dla Ciebie robi³ takiego, ¿e widzia³a¶ to staranie siê.
Stary 2016-08-14, 20:44   #22
Sylvana
Zadomowienie

Cytat:
To, o czym piszesz to s± ca³y czas tylko s³owa plus wykonanie telefonu. Co dla Ciebie robi³ takiego, ¿e widzia³a¶ to staranie siê.
Oboje du¿o pracujemy, ja pracuje mobilnie, czêsto wracam to jest bardzo pó¼no, dla mnie dzwonienie i kontakt tel / sms/ mi³y mms to by³ punkt wa¿ny w podtrzymywaniu dobrej relacji na co dzieñ ¿eby móc siê us³yszeæ i powiedzieæ co¶ mi³ego. A poza prac±, organizowa³ nam czas wolny, a to wyjazd gdzie¶ na weekend, czasami nawet jaki¶ hotel z du¿± wann± i b±belkami, spontant telefon, ¿e wyskakujemy po pracy do kina mam siê uszykowaæ. Taki standard jak w innych normalnych zwi±zkach. No i blisko¶æ by³a te¿. Jutro dzieñ bez zajêæ, jedziemy autem w trasê do mojej mamy, bêdê rozmawiaæ, ¿aden w aucie nie ucieknie od rozmowy. Czujê, ¿e to dobry moment. Dziêkujê.
Stary 2016-08-15, 10:33   #23
meliandra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 221

Cytat:
Napisane przez Meagara Poka¿ wiadomo¶æ
A ze zwi±zków z rówie¶nikami zawsze wychodzi co¶ "dobrego"?
Oczywi¶cie, ¿e nie zawsze. No ale jednak jakby nie by³o w wiêkszo¶ci zwi±zków ludzie s± w podobnym wieku. Dziejê siê tak pewnie nie przypadkowo. 15 lat to bardzo du¿o. Ewentualnie jeszcze kiedy starszy partner ma czystk± kartkê, nie ma dzieci i nieudanych ma³¿eñstw. Tak czy inaczej w swoim otoczeniu nie spotka³am siê z happy endem kiedy ró¿nica wieku jest tak du¿a.

Cytat:
Zgadzam siê z Tob± w 100 % i o ironio my¶lê naprawdê tak samo. Nielicznym siê pewnie udaje ale to kwestia doboru charekterów i pewnie temperamentów..

Ja naprawdê nie wybra³am sobie z rozs±dku takiego mê¿czyzny i ¶wiadomie z przemy¶lanego wyboru pewnie nie zdecydowa³abym siê na zwi±zek z ró¿nic± wieku, nic od niego nie chcia³am jak siê poznali¶my, nie ³±czy³am jego osoby z potencjalnym kandydatem ani na kochanka a co dopiero na ¿yciowego partnera. Samo znajomo¶æ zamieni³a siê w tak± relacjê i w pewnym momencie byli¶my nieroz³±czni.
W miêdzyczasie scementowa³y nas ciê¿kie wydarzenia, mój wypadek, ¶mieræ jego dwóch bliskich osób w rodzinie, przypadek, naprawdê przypadek jak ta znajomo¶æ ewoluowa³a i co nas scementowa³o, ¿e byli¶my dla siebie wsparciem i tak potrzebowali¶my siebie. Samo ¿ycie.
Skoro masz takie podej¶cie to musisz sobie to wszystko przemy¶leæ, zastanowiæ siê. Pogadaj z nim szczerze. Nawet je¶li Ciê kocha to musicie ustaliæ czy macie podobne priorytety i to jak wyobra¿acie sobie Wasz± wspóln± przysz³o¶æ.
meliandra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-08-15, 11:42   #24
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

Dlaczego "pakuj± siê"?
Po pierwsze - mój facet na swoje lata nie wygl±da³.
Po drugie - zawsze fascynowa³a mnie jego osobowo¶æ, jego podej¶cie do ¿ycia.
Po trzecie - z równolatkami mi nie wychodzi³o / a próbowa³am parê razy/.
A kiedy w koñcu dowiedzia³am siê ile on ma lat, to by³o mi dok³adnie wszystko jedno.
Jako¶ lata lec± i nie mam chêci wymieniæ go na nowszy model.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

Mo¿e masz czêsto taka minê i mu spowszednia³a? I my¶li sobie: "A ta znowu w¶ciek³a wróci³a". I nie chce mu siê dr±¿yæ i dopytywaæ?
Jak co¶ ci le¿y na sercu, to wal od wej¶cia, ¿e szlag ciê trafia i masz chêæ kogo¶ zabiæ - wygadaj siê i z g³owy.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e nie zawsze. No ale jednak jakby nie by³o w wiêkszo¶ci zwi±zków ludzie s± w podobnym wieku. Dziejê siê tak pewnie nie przypadkowo. 15 lat to bardzo du¿o. Ewentualnie jeszcze kiedy starszy partner ma czystk± kartkê, nie ma dzieci i nieudanych ma³¿eñstw.

.
Posiedzisz d³u¿ej na Wiza¿u, to dowiesz siê, jak du¿o jest "poranionych" przez poprzednie zwi±zki dwudziestolatków.
Stary 2016-08-15, 15:30   #25
Naomi21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 085

Autorko, podoba mi siê Twój sposób pisania, wydajesz siê fajn± dziewczyn± Moim zdaniem nic z tego zwi±zku nie bêdzie, bo prêdzej czy pó¼niej zapragniesz byæ dla kogo¶ w 100% wyj±tkowa. Ja niestety zgadzam siê z tym:

Cytat:
Mo¿e to nie jest regu³±, ale z moich do¶wiadczeñ wynika, ¿e mê¿czy¼ni w pewnym wieku, z pewnymi do¶wiadczeniami maj± ju¿ gdzie¶ tam przekonanie, ¿e prze¿yli "mi³o¶æ ¿ycia". Mo¿esz byæ z takim w zwi±zku i mo¿e zmieniæ zdanie, ale jest to jednak przykre, takie udowadnianie swojej warto¶ci, proszenie siê o mi³o¶æ. Wydaje mi siê, ¿e zas³ugujesz na kogo¶, kto bêdzie o Ciebie zabiega³, a nie traktowa³ jak dobr± partnerkê, która w sumie mo¿e byæ, skoro zakochaæ siê i tak nie da rady (wiem jak okropnie brzmi to zdanie, ale s³ysza³am je wielokrotnie z ust znajomych mê¿czyzn, co jest dla mnie obrzydliwe).
Stary 2016-08-15, 15:57   #26
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

Eeeeee. No, ja jestem przylep± i w tym momencie poczu³abym siê niekochana i niewa¿na. Jak natrêtna mucha.
Stary 2016-08-15, 16:26   #27
night prowler
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Oboje du¿o pracujemy, ja pracuje mobilnie, czêsto wracam to jest bardzo pó¼no, dla mnie dzwonienie i kontakt tel / sms/ mi³y mms to by³ punkt wa¿ny w podtrzymywaniu dobrej relacji na co dzieñ ¿eby móc siê us³yszeæ i powiedzieæ co¶ mi³ego. A poza prac±, organizowa³ nam czas wolny, a to wyjazd gdzie¶ na weekend, czasami nawet jaki¶ hotel z du¿± wann± i b±belkami, spontant telefon, ¿e wyskakujemy po pracy do kina mam siê uszykowaæ. Taki standard jak w innych normalnych zwi±zkach. No i blisko¶æ by³a te¿. Jutro dzieñ bez zajêæ, jedziemy autem w trasê do mojej mamy, bêdê rozmawiaæ, ¿aden w aucie nie ucieknie od rozmowy. Czujê, ¿e to dobry moment. Dziêkujê.
Te rzeczy o których piszesz s± przyjemne, ale to przecie¿ atrakcje, z których on na równi z tob± korzysta³. A nie ¿adne znacz±ce gesty w twoj± stronê.

Ja bym odpu¶ci³a, wygl±da na to, ¿e nie jeste¶ dla niego a¿ tak wa¿na.

Wydajesz siê fajn± dziewczyn±, nie marnuj swoich uczuæ na kogo¶, kto jest wobec ciebie najwy¿ej letni.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-08-15 16:26:38

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.