|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Cytat:
Chciałaś wrzucić jakieś zdjęcie? Niczego nie wrzuciłaś... A tak przy okazji... nie wiedziałam, że masz siostrę.... czym ona się żywi, co je skoro rodzice jedzą na mieście? Pytam z ciekawości
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
zapiekanka + frytki bedzie lepsza opcja
siostra? szykuje jej kanapki, płatki z mlekiem, lubi naleśniki itp. Co mówi to jej zrobię tez mam nadzieje że choroba nie popsuje..własnie coś nie mogę dodać zdjęcia ;_; |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dodaj zdjecie na fotosik.pl a potem wklej tutaj link ale cos musisz robić źle... spróbuj jeszcze
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-14 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
śn 3 kanpki chleba z serem śmietankowym almette druga z białym serem w plastrach na to pomidor i ogórek i ostatnia kanapka z serem żółtym i keczupem +nektarynka kakao+ łyżka miodu
IIśn: znowu pieczywo ale miałam ochote bułka graham jedna połowa z jajkiem ogórkiem konserwowym na to keczupdruga połowa z sałatą pomidorem rzodkiewka i korniszonem godzine po: drożdżówka + szklanka soku 100% tymbark brat jest w szoku |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to tyle przez ponad połowę dnia?
|
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
Masło było
nie liczac kanapki z serkiem almette tam bez masła Wiem, ze jeszcze ucinam..Ale staram się eliminować ed- owe nawyki A teraz jem jogurt wiśniowy z jogobelli bo dopiero wyjeżdżamy za 10 min na jedzenie
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Ja wzorem? no proszę... :/
Wczorajsze P: I. naleśniki z borówkami i syropem klonowym (po amerykańskiemu hehe) II. kluski z mlekiem i cukrem + brzoskwinia III. udko z kurczaka z ziemniakami puree, sałatka warzywna ze śmietaną i jakiś ciemny sos, i zupa pomidorowa z proszku IV. sernik z masą krówkową, garść borówek, szklanka kakao V. bułka: a) masło, pasta rybna, pomidor b) serek do sm., szynka, awokado, pietruszka (co ja mam z tą natką??), słonecznikiem i później trochę chipsów i jakieś napoje pomarańczowe a tak w ciągu dnia to kawa i woda i trochę pasty rybnej Tak ogólnie to niedawno czytałam że weganizm wcale nie jest taki zdrowy. Z powodu braku witamin są niedobory, szczególnie wit z gr B ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
spróbuj kanapkiz serem żółtym i dżemem |
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Naczelna Nastolatka
|
To prawda z tym weganizmem i niedoborami. Dlatego najbardziej ogarnięta i sensowna weganka na youtube zawsze mówi o suplementacji codzienniej diety.
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze nie jedliście obiadu??? Kolację potem zjesz? Cytat:
A co do niedoborów to wystarczy suplementować B12 bo inne witaminy z grupy B są w jedzeniu ![]() Cytat:
|
|
|
#4120 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Po angielsku, unnatural vegan. Bardzo, bardzo konkretna babeczka.
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam kobitki
Dziękuję
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
Zapiekanka i mały lód włoski wpadł 💪
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Kolacja będzie prawda? I co za zdjecie chciałaś wrzucić? Weź tak jak obiecałaś zrób zdjęcia jedzenia z całego dnia i nam pokaż
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Będzie kolacja
I jutro na pewno zdjęcia będą ![]() Bardzo fajny dzień jeszcze potem zakupy tym bardziej mam humor lepszy ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Drożdżówki
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
Nieodpowiednia, ja do tej pory myslalam ze Twój nick toniedopowiedzenia :|
Moje pypy: I. owsianka z orzechami i rodzynkami, polewa toffie II. bułka razowa z masłem, serkiem wiejskim i rzodkiewkami, Twix III. kotlet de volail (czy jakos tak), z serem zołtym, boczkiem, masłem i natką pietruszki, mizeria, ziemniaki z wody, Magnum IV. kawałek sernika z polewa toffie, mleko V. płatki śniadaniowe, jogurt naturalny, banan, orzechy i rodzynki VI. garść paluszków no i kawa, cola, woda kurcze narobiłaś mi smaka na zapiekanke Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2016-08-14 o 22:41 Powód: ziemniaki :P |
|
|
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy to dobry wątek... ale może opiszę swoją sytuację:
Zawsze byłam chuda, ale jako dziecko odżywiałam się dość normalnie (przynajmniej w porównaniu z aktualnym stanem). A potem nastało gimnazjum, które mocno odbiło się na mojej psychice. Przestałam nosić kanapki do szkoły, czy to miałam 4 lekcje, czy 7. Przez pewien czas nawet nie nosiłam też picia, ale to minęło. Najpierw trudno było mi się przyzwyczaić do uczucia głodu, ale kiedyś w liceum stwierdziłam, że nawet je lubię. Przez dwie ostatnie klasy szkoły średniej moje śniadania zmieniły się z miniaturowych kanapek na... czekoladowego cukierka (sztuk 1) lub pasek czekolady. To wystarczało mi na około 7 godzin, potem obiad i jakieś przekąski. Ale oczywiście do czasu. Obiad zaczęłam zastępować szybkimi, niezdrowymi i niesycącymi daniami. Moje najzdrowsze jadłospisy zawierały trochę słodyczy i miskę zupy na dzień. Co ciekawe, wagę mam stabilną, a nawet od czasów gim przytyłam 3kg. Dodam, że aktywności fizycznej brak. Szkoła skończona, teoretycznie powody do stresu znacznie się zmniejszyły, więc zaczęły się pojawiać myśli "a może by tak wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać? bo kości brzydko sterczą, cera okropna, a włosy - tragedia". No i zwracam się do Was o pomoc, wsparcie, sama nie wiem... Chciałabym małymi kroczkami zacząć odżywiać się normalnie, zdrowo. Pomyślałam, że na początek warto byłoby ustalić sobie 3 regularne posiłki o stałych porach, bazujące na makaronie (śniadanie), ziemniakach (obiad) i ryżu (kolacja). Do bazy zamierzam dodawać owoce (w mojej dotychczasowej diecie właściwie ich nie było), jogurt, surówki i mięso. Chcę zrezygnować ze słodyczy, całkowicie. Jeśli chodzi o nawodnienie, to blisko mi do kaktusa. Często nawet jak czuję pragnienie, to nie sięgam po picie. Zastanawiam się czy może napoje również warto rozplanować tak jak posiłki, powiedzmy 500ml 4x dziennie. Proszę o opinie i porady
|
|
|
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-15 o 07:05 |
|||
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Raczkowanie
|
Wieczorem dam zdjęcia
![]() Dziś trochę gorzej psychicznie Nie rozumiem trochę moich rodziców..jem drugie śniadanie a tata z uwagą, że jak tak będę dalej jadła to zakupy codzień będzie musiał robić, bo wszystko wyjadam. Przykro mi się zrobiło Nie że się chwalę, czasem tego tak nie odbierzcie, ale na sytuację finansową nigdy narzekać nie mogliśmy więc co tatę zbawia zakupy codzień jak mam wagę grubo poniżej normy i 10 kg mam przytyć żeby bmi nie zagrazalo mojemu życiu jak i waga Eh Może jestem dzieckiem i dlatego tak na to patrzę.. |
|
|
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
No póki co to jakoś wątpię żebyś wszystko wyjadala bo i tak jesz biednie więc nie rozumiem,a niemożliwe żeby domownicy jedli mniej niż ty, nie ma co brać wszystkiego do siebie, zakupy możesz w razie co zrobić sama
|
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Śn: 3 kromki chleba przekrojone na pół czyli 6 kanapek bo spory chleb był duży
Dwie z jajkiem i ogórkiem kiszonym plus keczup 😍 Dwie z białym serem w plastrach na to pomidor ogórek konserwowy rzodkiew i cebulka Dwie z serem żółtym pomidorem i keczupem +herbata z miodem i nektarynka IIsn: bułka drożdżowa i jabłko O: rosół z makaronem i marchewka Łosoś wędzony ryż brązowy sałatka z łyżka oliwy Pod: jogurt jagodowy i połowa kanapki..tu słabo i jestem zła, bo to tylko z mojej winy, ale jakoś głupie myśli Kolacja: jajecznica na maśle z dwóch jajek z cebulką papryka i dwie kromki chleba 1 ser żółty keczup Dwa plastry białego sera pomidor ogórek W międzyczasie szklanka soku, dwie szklanki mega słodkiego kompotu z wiśni ![]() Jest już na P? Nie licząc podwieczorku.. +zdjęcia |
|
|
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest wg mnie na przytycie a na utrzymanie. Nie poddawaj się,nie ma co wymiękac
podwieczorek ci nie wyszedł to się zgadza ale wierzę że z dnia na dzień będzie lepiej. Ile było ryżu na obiad? Do jajek najlepszy majonez mam nadzieje ze smarujesz kanapki masłem...
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to nie jest P
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-16 o 09:33 |
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a po co Ci te zdjęcia, nie widziałaś kanapki z ketchupem? Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-16 o 09:33 |
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze trochę się boję majonezu..
Dziewczyny to jest możliwe, że na takim jedzeniu przez dwa dni waga wzrosła o ponad pół kilo? Wiem że dobrze, ale w dwa dni ponad pół kilo na takim marnym jedzeniu jeszcze co jest na U a nie na P? Dziwne Czy to woda i w jelitach resztki niestrawionego pokarmu? Bo boję się już trochę zwiększyć..Wiem głupi tok myślenia Ale chce zdrowo tyc a nie 1 kg na dwa dni.. - Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-16 o 09:36 |
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam ale chcialam orientacyjnie zobaczyć wielkość porcji
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Pójdziesz do WC i waga spadnie.... Nie możliwe aby w dwa dni przytyć 1 kg. Zdrowo powinnaś przybierać 0,5-1kg na tydzień
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-16 o 09:36 |
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam dwa razy wysłałam
Nie dwie łyżki a pół woreczka wyszło 😊 Masło było ale zapominam dopisywać, teraz będę ![]() Mniejszym formacie, dobra ![]() A no dodanie do jogurtu mieszanki studenckiej plus bułka z jagodamiz kruszonką cukrem pudrem to dobry posiłek na przytycie? |
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, że zwiększyłaśDo jogurtu dorzuciłabym jeszcze jakiś owoc i trochę podprazonych na patelni płatków owsianych I też zalezy ile tej mieszanki...
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-08-16 o 09:58 |
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Rozeznanie
|
Wecie co... załamałam się wczoraj...
Wyobrazcie sobie taka sytuacje: Umówiłam się z chłopakiem ze przyjadę do Niego na cały dzień, konkretniej to wyznaczona godzina to była 9.00. Dzien wcześniej gadaliśmy do 2 w nocy wiec stwierdziłam ze przyjadę o 10 niech się chlop ogarnie spoko]jnie. no i jestem.Znam kod do klatkiwiec weszłam sama. Pukam - cisza, pukam - cisza, walnelam 2 razy - jest. Otwiera, ja patrze a On jeszcze spi. Ok, mysle sobie: ogarnie się i się kawy napijemy. I co? Nieeee, poszedł spac... Cos tam 5 przez 10 pomruczał i bach - spi i nie reaguje. Posiedzialam do 12.30 i stwierdziłam ze w domu tez sama mogę sobie poogladac tv. Zaczelam się zbierac i mowie mu ze ide skoro on spi. no i się zwleka i zaczyna się ogarniać. a ze ja jestem uparta to powiedzalam ze ide i ze jak tak mnie traktuje to nie będę już przyjezdzala a jak będzie chciał się spotkać to niech on przyjezdza. zamknelam drzwi i ze zlosci przyszlo mi takie rozczarowanie ze prawie się poryczałam... ehhh Wczorajsze: I. gesta owsianka na mleku z masłem, mieszanka studencja, jabłko cynamon i kakao + kawa z mlekiem i cukrem i pasek czekolady II. bułka francuska z serkiem nat, łosos wedzony, koperek. salatka z pomidora, kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy z oliwa bazyliowa III barszcz czerwony z pierogami z mięsem IV. duza princessa kokosowa, kawa mrozona, brzoskwinia ufo i kilka cukierkow (chyba musiałam odreagować hehe) V. buraczki zasmażane, wędlina, 2 kronki chleba, masło i jedna mniejsza kromkaze smalcem i ogorkiem kiszonym VI.pol paczki dużych laysow Ervisha - nie patrze czy to obiad czy podwieczorek, jem to na co mam w danym momencie ochote bo mogloby się skonczyc niedosyceniem i napadem, a po co mi to? mało mam problemów? I jeszcze dzisiaj miałam isc z sąsiadem po psa bo się tak umowilismy z wlascicielem i co? "nie mam czasu" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

ale cos musisz robić źle... spróbuj jeszcze
Gdzie masło?