Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-27, 20:48   #3211
rav12345
Wtajemniczenie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

dziewczyny, anitka, madzialenka, i inne potrzebujące wsparcia kciukowego:

Wizażowy Sztab Kciukotrzymaczy Zawsze Gotowy

+ =
Stary 2008-01-28, 08:49   #3212
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ojoj jaka cisza tu jest. Dziewczyny co z wami??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 08:51   #3213
zuzaneczka
Zakorzenienie

no właśnie

dziewczyny skoro te wasze kciuki są takie "sprawcze" możecie potrzymać i za mnie? tylko to trochę długoterminowe trzymanie się zapowiada

jak po weekendzie?

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 08:57   #3214
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
no właśnie

dziewczyny skoro te wasze kciuki są takie "sprawcze" możecie potrzymać i za mnie? tylko to trochę długoterminowe trzymanie się zapowiada
Nie ma sprawy kciuki już trzymam a moge wiedziec za co ??
Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
jak po weekendzie?
U mnie było wspaniale TZ nie może dalej sie mną nacieszyć z czego ja jestem bardzo zadowolona.
Teraz non stop rozmawiamy o slubie i przygotowania leca pełna parą a ja z tego powodu jestem taka szczęsliwa bo już dawno czekałam na ten moment

Stary 2008-01-28, 09:12   #3215
zuzaneczka
Zakorzenienie

w sprawie kciuków na razie wolałabym nie pisać o co chodzi

Fajnie że cieszycie się sobą i że masz już ustaloną datę ślubu. Na spokojnie możecie się zająć przygotowaniami

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:12   #3216
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Problem w tym, że bierze się je na wiele lat, a raty wcale nie są takie małe... Skąd pewność, że za 10 lat dochody człowieka biorącego kredyt nie będą niższe niż jego rata? Mama pracowała w banku i często było słychać o zrozpaczonych ludziach z kredytem na pół życia którzy nie mieli co do garnka włożyć bo nie potrafili przewidywać przyszłości na 10 lat do przodu . W dzisiejszych czasach dostać kredyt to nie problem, bank da prawie każdemu, nawet jeśli ta osoba nie może go spłacić... Jak się dowiedziałam jaki mój tata ma limit na karcie kredytowej to mi się słabo zrobiło . W życiu by tego nie spłacił... Ale są ludzie którzy chyba o tym nie myślą i potem płaczą w banku.
Czasem kredyt to jedyne wyjście, a gdybym tak całe życie myślała, że się na pewno przewrócę to bym z domu nie wychodziła. W końcu świat należy do odważnych Tak naprawdę trzeba ocenić realnie swoją sytuację, wiadomo że wszystkiego nie przewidzisz ale jak to w życiu, tak już jest. Ja nie byłam nigdy dłużej bez pracy niż 3 m-ce a pracuję już 13 lat, mój Tż podobnie- pracuje, jego kariera się rozwija na co mamy czekać, aż uzbieramy 400 tyś złotych ? Kiedy, to nierealne
Cytat:
Napisane przez sweetmadijka Pokaż wiadomość
ja gdybym miala wziasc kredyt to wolalabym juz sobie maly domek wybudowac ,tak jak moi znajomi zamiast kupowac mieszkanie i splacac to postawili maly domek,i placa miesiecznie rate w wysokosci czynszu w poprzednim mieszkaniu.takze kredyty moim zdaniem sa dobre .
A ja nie chcę domku, kiedys miałam i wiem, jaki człowiek w dużym domu może być samotny i nieszczęśliwy ....My oboje z Tżem jesteśmy wygodni, więc praca np. w ogródku w weekend odpada, w weekend odpoczywamy sobie i tyle, dosyc pracy w tygodniu. A praca w ziemi, w ogóle nie relaksuje nas, ja nie cierpię wręcz więc po co się na siłę uszczęśliwiać domem.

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Zresta każdy robi jak mu najwygodniej, ja jestem pełna podziwu dla osob bioracych kredyt z długim horyzontem czasowym

Wcale mieszkanie w domu nie jets takie drogie, tylko trzeba sie czasami napracować.
Lemoorko to kwestia osobowosci ludzi, dla mnie kredyt to normalna rzecz, wokół nie znam rodziny w moim otoczeniu, która nie wzięłaby kredytu na mieszkanie, po prostu to jedyne wyjście często

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
A dla mnie samobójstwem jest wynajmowanie mieszkania i splacanie czyjegos kredytu- wolę spłacac swój
....i samobójstwem jest mieszkanie z rodzicami.
Zgadzam się z Hanią, poza tym wiem po sobie, że biorąc kredyt potrafiłam inaczej gospodarowac się pieniędzmi a tak to tylko kasa przecieka między palcami i ani kredyt nie spłacony ani kasy nie widać .

Miłego poniedziałku dziewczyny
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:15   #3217
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dorinko i jak robiłaś rozeznanie po salonach ślubnych?
A twoja przyjaciółka jak zareagowała na wiadomość o byciu świadkową?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:18   #3218
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko tobie też zycze miłego poniedziałku

Ja tez sądze, ze kredyt to bardzo dobre rozwiązanie. Szczególnie jesli chodzi o mieszkanie

Stary 2008-01-28, 09:33   #3219
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Dorinko i jak robiłaś rozeznanie po salonach ślubnych?
A twoja przyjaciółka jak zareagowała na wiadomość o byciu świadkową?
Kulbit niestety nie udało mi się dotrzeć do salonów do godziny 14 w sobotę , akurat wracaliśmy z imprezy 100 km od Warszawy i nie wyrobiliśmy się Znowu kolejny termin to najbliższa sobota, albo zostaje mi wziąć urlop na któryś dzień i wtedy runda po salonach

Przyjaciółka bardzo się ucieszyła i wzruszyła ta wiadomością, az mi się udzieliło Zapowiedziała mi, że słuzy pomocą w poszukiwaniu stroju i wszystkich innych ważnych kwestiach
Stary 2008-01-28, 09:34   #3220
amosek
Raczkowanie

GG do amosek
Talking Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Witajcie !!

Po przeczytaniu tego wątku ( a trzeba przyznać, ze rozmiary ma ogromne ) widzę, że stworzyła się tu grupa przyjaciółek pomocnych w każdej chwili i tak nie bardzo wiem, czy ja sie mogę tutaj wtrącić tak w trakcie... Tylko, że rozpiera mnie taka radość, ze nie wiem już jak mam ja spożytkować :P moje Kochanie mi się wczoraj oświadczylo, równo rok po tym jak się poznaliśmy
amosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:36   #3221
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amosek Pokaż wiadomość
Witajcie !!

Po przeczytaniu tego wątku ( a trzeba przyznać, ze rozmiary ma ogromne ) widzę, że stworzyła się tu grupa przyjaciółek pomocnych w każdej chwili i tak nie bardzo wiem, czy ja sie mogę tutaj wtrącić tak w trakcie... Tylko, że rozpiera mnie taka radość, ze nie wiem już jak mam ja spożytkować :P moje Kochanie mi się wczoraj oświadczylo, równo rok po tym jak się poznaliśmy
Możesz, możesz - zapraszamy

Gratulacje!!!, facet wie czego chce, juz po roku oświadczyny, wspaniale
Stary 2008-01-28, 09:39   #3222
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Kulbit niestety nie udało mi się dotrzeć do salonów do godziny 14 w sobotę , akurat wracaliśmy z imprezy 100 km od Warszawy i nie wyrobiliśmy się Znowu kolejny termin to najbliższa sobota, albo zostaje mi wziąć urlop na któryś dzień i wtedy runda po salonach

Przyjaciółka bardzo się ucieszyła i wzruszyła ta wiadomością, az mi się udzieliło Zapowiedziała mi, że słuzy pomocą w poszukiwaniu stroju i wszystkich innych ważnych kwestiach

No tak do godz. 14 to fakt po imprezie trudno się wyrobic Mam nadzieję, że po kolejnym weekendzie zdasz relację Czekam niecierpliwie

Co do przyjaciółki fantastyczna relakcja
A ty z kim chcesz wybierać suknie? Bo różnie dziewczyny robią..

Stary 2008-01-28, 09:45   #3223
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Co do przyjaciółki fantastyczna relakcja
A ty z kim chcesz wybierać suknie? Bo różnie dziewczyny robią..
Wiesz, że nie zastanawiałam się nad tym, wolałabym z przyjaciółką ale nie wiem jak nam się uda zgrac ze wszystkim....Ze względów praktycznych wygodniej z Tżem

Chyba zrobię ogólne rozeznanie z Tżem ale już wyboru dokonam z przyjaciółką, wiadomo z kobietą inaczej, tym bardziej, że moja przyjaciółka ma doskonały zmysł więc jest idealnym doradzcą
Stary 2008-01-28, 09:48   #3224
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko to bedziesz sie pokazywała TZ przed slubem?? Bo ja swojemu powiedzialam, ze nawet sukni nie zobaczy przed slubem. pokazałam mu tylko ostatnio jaki styl mi sie podoba i mu tez ten sam najbardziej sie podobał

Stary 2008-01-28, 09:52   #3225
dorinka30
Zakorzenienie

Post Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dorinko to bedziesz sie pokazywała TZ przed slubem?? Bo ja swojemu powiedzialam, ze nawet sukni nie zobaczy przed slubem. pokazałam mu tylko ostatnio jaki styl mi sie podoba i mu tez ten sam najbardziej sie podobał

Jeszcze nie wiem, wolałabym NIE ale różnie może być

Tak jak napisałam, chciałabym z nim zrobić tylko rozeznanie - co? gdzie ? za ile ? A z przyjaciółką pojechac już do upatrzonych salonów i podjąc decyzję
Stary 2008-01-28, 09:58   #3226
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko a powiedz mi na którą wy macie slub?? Bo my z TZ mamy teraz wielki dylamet na która godzinę wziąć ślub. tak myslimy aby o 17 lub o 16.

Stary 2008-01-28, 10:19   #3227
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, że nie zastanawiałam się nad tym, wolałabym z przyjaciółką ale nie wiem jak nam się uda zgrac ze wszystkim....Ze względów praktycznych wygodniej z Tżem

Chyba zrobię ogólne rozeznanie z Tżem ale już wyboru dokonam z przyjaciółką, wiadomo z kobietą inaczej, tym bardziej, że moja przyjaciółka ma doskonały zmysł więc jest idealnym doradzcą
Ja wybierałam z przyszłym mężem. Z mamą nie mogłam bo już nie żyła.. Przyjaciółkom chciałam zrobić też niespodziankę Mąż był ze mną ale nie do końca mógł patrzec Tak dziwnie.. Więc w sumie on widział i nie widział tej mojej jedynej sukni! Rzucił na nią okiem ale w wersko ecru. To była druga suknia jaką zmierzyłam.. I potem widział na mnie ze sto innych więc jak sam mówił tej mojej już dobrze nie pamiętał A ja ją wybrałam Każda kolejna była jakaś nie taka Ale jak to kobieta musiałam jeszcze pomierzyć 100 innych i się upewnic

EDIT: oczywiscie juz tej mojej sukni uszytej nie widział mąz aż do dnia ślubu

Stary 2008-01-28, 10:27   #3228
kaska87
Zakorzenienie

Amosek gratulacje! może bnapisz coś więcej o Was no i kiedy ślub planujecie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:28   #3229
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
To my nienormalni jesteśmy
Mąż chodził ze mną na przymiarki do krawcowej nawet
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:33   #3230
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Aniu.. po pierwsze to dla niego chciałam wyglądać najpiekniej po drugie kto mi doradzi lepiej niz on
Ta suknia ktora przymierzyłam i on mnie też w niej widzial i to byla ta kupiona, wiesz co zrobil rozdziawil gębę i nie powiedział nic! Potem na żadną inną już tak nie zareagował Kręcił tylko głową.. A te kolejnych 100 było m.in po to by mu zamazac obraz tej wybranej Więc on miał w głowie wizję, że tamta była naj, ale dokładnie jej nie pamiętał.. nie wiem czy jasno wytłumaczyłam..

Stary 2008-01-28, 10:34   #3231
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dorinko a powiedz mi na którą wy macie slub?? Bo my z TZ mamy teraz wielki dylamet na która godzinę wziąć ślub. tak myslimy aby o 17 lub o 16.
Jeszcze nie mamy daty bo u nas w USC możemy zabukować dopiero od 1 kwietnia datę Ale chcemy najpóźniej jak się da, czyli 16 albo 17 godzina.

Cytat:
Ja wybierałam z przyszłym mężem. Z mamą nie mogłam bo już nie żyła.. Przyjaciółkom chciałam zrobić też niespodziankę Mąż był ze mną ale nie do końca mógł patrzec Tak dziwnie.. Więc w sumie on widział i nie widział tej mojej jedynej sukni! Rzucił na nią okiem ale w wersko ecru. To była druga suknia jaką zmierzyłam.. I potem widział na mnie ze sto innych więc jak sam mówił tej mojej już dobrze nie pamiętał A ja ją wybrałam Każda kolejna była jakaś nie taka Ale jak to kobieta musiałam jeszcze pomierzyć 100 innych i się upewnic

Mnie to w ogóle nie dziwi , bo ja patrzę na takie przesądy z przymrużeniem oka Dla mnie też ze względów praktycznych wygodne jest bieganie po salonach z Tżem, ale zaufanie mam większe w tej kwestii do przyjaciółki, więc ostatecznie decyzję chcę podjąc z nią

Cytat:
Normalni, normalni po prostu odrzucacie stereotypy, ja to rozumiem
Stary 2008-01-28, 10:35   #3232
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu.. po pierwsze to dla niego chciałam wyglądać najpiekniej po drugie kto mi doradzi lepiej niz on
No własnie!!! Ja o tym samym mówię - na ostatnia przymiarkę wzięłam Męża ze sobą, żeby zobaczył z czym będzie miał do czynienia, bo sukienka była mojego pomysłu, a on Bidulek nie wiedział nawet co wymyśliłam
Cytat:
Normalni, normalni po prostu odrzucacie stereotypy, ja to rozumiem
Moja koleżanka ze studiów ma sieć salonów ślubnych tu u nas I jak zeszło na temat ślubów, to ona (Mężatka od 4 lat) powiedziała, że jej marzeniem było to, co zrobiliśmy my, tylko... odwagi zabrakło Więc nie wiem czy odrzucanie stereotypów, czy odwaga aby żyć tak, jak my chcemy
Stary 2008-01-28, 10:37   #3233
ANITKA79
Zadomowienie

Hey dziewczyny, ja juz mniej zakatarzona

Milego poniedzialku zycze

Zuzaneczko trzymam mocno kciuukiiiiii : kciuki::k ciuki:
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:39   #3234
twin--maid
Zakorzenienie

Dzień dobry

Amosek gratulacje

Ja dziś mam pierwszy egzamin, więc proszę o kciuki ( w środę i piątek także)
Stary 2008-01-28, 10:40   #3235
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, szczególnie, że po ostatnim, weekendzie, jak wszystko zalicze, to tylko jeden mi zostanie, więc wiem doskonale co czujesz
Stary 2008-01-28, 10:43   #3236
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to w ogóle nie dziwi , bo ja patrzę na takie przesądy z przymrużeniem oka Dla mnie też ze względów praktycznych wygodne jest bieganie po salonach z Tżem, ale zaufanie mam większe w tej kwestii do przyjaciółki, więc ostatecznie decyzję chcę podjąc z nią
Ja rozumiem Jesli w tej kwestii masz większe zaufanie do przyjaciółki ti jasne, że z nią podejmiesz decyzję! Ja tak myslałam o mężu Dla mnie te przesądy to wsadzam między bajki I tyle

Cytat:
No własnie!!! Ja o tym samym mówię - na ostatnia przymiarkę wzięłam Męża ze sobą, żeby zobaczył z czym będzie miał do czynienia, bo sukienka była mojego pomysłu, a on Bidulek nie wiedział nawet co wymyśliłam

Moja koleżanka ze studiów ma sieć salonów ślubnych tu u nas I jak zeszło na temat ślubów, to ona (Mężatka od 4 lat) powiedziała, że jej marzeniem było to, co zrobiliśmy my, tylko... odwagi zabrakło Więc nie wiem czy odrzucanie stereotypów, czy odwaga aby żyć tak, jak my chcemy
Ja myślę, że najwazniejsze jest by życ po swojemu.. Tak jak pasuje dwóm osobom, które razem ze sobą są A co ludzie powiedzą to.. eeetam i tak będą gadali

Stary 2008-01-28, 10:45   #3237
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie odrzucanie stereotypów to odwaga właśnie

Nie rozumiem co twoja koleżanka miała na mysli, zabrakło odwagi na co ? Na wybór sukni z narzeczonym ? Czy inne wybory życiowe ?
Stary 2008-01-28, 10:46   #3238
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że najwazniejsze jest by życ po swojemu.. Tak jak pasuje dwóm osobom, które razem ze sobą są A co ludzie powiedzą to.. eeetam i tak będą gadali
Właśnie, i wtedy argument, "bo ciocia się obrazi" powoduje, że dostaję ataku dzikiego śmiechu - ciocia, którą widuję raz na miesiąc, a może i nie Jest ostatnią osobą, którą zaprosiłabym na slub Nie mówiąc o całej reszcie.

A niech się obrażają, co mi po małostkowych ludziach?

edit:
Cytat:
Nie rozumiem co twoja koleżanka miała na mysli, zabrakło odwagi na co ? Na wybór sukni z narzeczonym ? Czy inne wybory życiowe ?
Na zieloną sukienkę, mały ślub, wesele takie, o jakim marzyła Całą litanię podała... ale na całe szczęscie teraz juz wie co najważniejsze
Stary 2008-01-28, 10:47   #3239
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Problem w tym, że bierze się je na wiele lat, a raty wcale nie są takie małe... Skąd pewność, że za 10 lat dochody człowieka biorącego kredyt nie będą niższe niż jego rata? Mama pracowała w banku i często było słychać o zrozpaczonych ludziach z kredytem na pół życia którzy nie mieli co do garnka włożyć bo nie potrafili przewidywać przyszłości na 10 lat do przodu . W dzisiejszych czasach dostać kredyt to nie problem, bank da prawie każdemu, nawet jeśli ta osoba nie może go spłacić... Jak się dowiedziałam jaki mój tata ma limit na karcie kredytowej to mi się słabo zrobiło . W życiu by tego nie spłacił... Ale są ludzie którzy chyba o tym nie myślą i potem płaczą w banku.
Wiesz ja akurat jestem optymistka i wierzę ze w kazdej sytuacji jest jakies rozwiazanie. Gdyby co mieszkanie z hipoteka tez mozna sprzedac, zawsze mamy gdzie wrocić bo i teściowie i moi rodzice maja duze mieszkania ....ale wiesz ja mierze siły na zamiary teraz kupuję malutkie mieszkanko, a jak bedzie mi się lepiej powodziło (w co niewątpię- w koncu zarówno ja jak i mąż dopiero skrzydła rozwijamy) sprzedam i kupię większe.

Cytat:
Czasem kredyt to jedyne wyjście, a gdybym tak całe życie myślała, że się na pewno przewrócę to bym z domu nie wychodziła. W końcu świat należy do odważnych Tak naprawdę trzeba ocenić realnie swoją sytuację, wiadomo że wszystkiego nie przewidzisz ale jak to w życiu, tak już jest. Ja nie byłam nigdy dłużej bez pracy niż 3 m-ce a pracuję już 13 lat, mój Tż podobnie- pracuje, jego kariera się rozwija na co mamy czekać, aż uzbieramy 400 tyś złotych ? Kiedy, to nierealne
Zgadzam się z Hanią, poza tym wiem po sobie, że biorąc kredyt potrafiłam inaczej gospodarowac się pieniędzmi a tak to tylko kasa przecieka między palcami i ani kredyt nie spłacony ani kasy nie widać .

otóz to

Dorinko ogladaliście jakies mieszkania- bo piasałaś ze mieliście to w planach.

My mielismy weekend mieszkaniowy. ...no i w jednym mieszkanku się zakochałam. Od razu poczułam sie w nim jak u siebie. Pięknie urzadzone, tylko sciany trzebaby odmalowac i gotowe do wprowadzenia się. Jedyne ale to troszke zbyt wygórowana cena...ale juz zeszli z ceny o 10 tys więc myslę ze kwestia jest do dogadania. W sobotę dalszy etap negocjacji.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:50   #3240
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Cytat:
Właśnie, i wtedy argument, "bo ciocia się obrazi" powoduje, że dostaję ataku dzikiego śmiechu - ciocia, którą widuję raz na miesiąc, a może i nie Jest ostatnią osobą, którą zaprosiłabym na slub Nie mówiąc o całej reszcie.

A niech się obrażają, co mi po małostkowych ludziach?
Argument "bo ciocia się obrazi" nie robi na mnie wrażenia. Decyzje w sprawie ślubu podejmowałam ja i mój mąż, uwzględniliśmy podpowiedzi rodziców bo po pierwsze chcieliśmy a po drugie nie były one tak natarczywe i dziwne byśmy musieli je odrzucac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości