![]() |
#4381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Piekny kotełek ![]()
![]() |
#4382 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64157886]Mnie co prawda nie martwi wcale seks w ciąży, a na urlopie trochę nadrobiliśmy zaległości
![]() ![]() Wiadomo, że lepiej nie szaleć jakoś ostro, ale na tym etapie seks jest ogólnie bezpieczny, jeśli oczywiście nie ma przeciwwskazań w konkretnym przypadku.[/QUOTE] ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ciuszek 44 jest dla mnie niewyobrażalny :P Cytat:
![]() Dobrze, bo już myślałam, że coś jest nie tak z tymi rzeczami, że ich nie wzięłaś :P Teraz mam tę samą misję - coś cieplejszego, ale nigdzie nie widziałam (ale też nie szukałam :P). Wymyśliłam, że trochę z mamą podziergam, sweterki, spodenki, itp. Patrzcie jakie cuda ![]() Ja robię ten kaftanik, ale w kolorze bladym brązowym: ![]() A moja mama robi te spodenki: ![]() Nie są śliczne?! Strasznie dużo czasu to zabiera, ale chciałam coś zrobionego mieć, tak symbolicznie ![]() Prawda z tymi szpitalami. Dobrze, że mamy wybór, i szkoda, że żaden nie oferuje wszystkiego. Jak trochę na mnie poczekasz, albo ja trochę przyspieszę, to może się spotkamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratki! Cytat:
![]() ![]() Sushi <3 Wczoraj kupiłam brakujące składniki, będę dziś robić ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64153111]Co tu tak cicho? Mąż mi smaży placki ziemniaczane, pierwszy raz robiliśmy, ale bluzgi leciały ![]() ![]() I jak wyszły w efekcie? Zjadliwe? ![]() ![]() Cytat:
Ja się zabieram za ciąg dalszy robienia na drutach, ciekawe kiedy skończę to cudo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Pequenina_ pochwal się koniecznie, jak wydziergasz te cuda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Konto usunięte
|
Ale dziewczyny dużo piszecie. nie nadążam za wami :p
Weekend mieliśmy bardzo intensywny i wyjazdowy. dlatego dzisiaj odpoczywamy. Tzn ja z małym odpoczywam, bo, mąż na 12h pojechal do pracy ![]() Tak więc u nas w planach lenistwo maksymalne, o ile to możliwe z dwulatkiem. Odnośnie skurczy to ja regularnie biorę aspargin. Już dwa razy miałam taki dzień, że nie mogłam wytrzymać, cały czas pobolewal mnie brzuch. Piątek właściwie przespalam. Na szczęście mały był wyrozumiały i bawił się sam. Dziewczyny, którym lekarz zalecił branie magnezu, jaka dawkę bierzecie? Moja lekarka niby mówiła, że powinno się brać sporą dawkę 4x2 tabletki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4388 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64153111]Co tu tak cicho? Mąż mi smaży placki ziemniaczane, pierwszy raz robiliśmy, ale bluzgi leciały ![]() ![]() Uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64166456]Ale dziewczyny dużo piszecie. nie nadążam za wami :p Weekend mieliśmy bardzo intensywny i wyjazdowy. dlatego dzisiaj odpoczywamy. Tzn ja z małym odpoczywam, bo, mąż na 12h pojechal do pracy ![]() Tak więc u nas w planach lenistwo maksymalne, o ile to możliwe z dwulatkiem. Odnośnie skurczy to ja regularnie biorę aspargin. Już dwa razy miałam taki dzień, że nie mogłam wytrzymać, cały czas pobolewal mnie brzuch. Piątek właściwie przespalam. Na szczęście mały był wyrozumiały i bawił się sam. Dziewczyny, którym lekarz zalecił branie magnezu, jaka dawkę bierzecie? Moja lekarka niby mówiła, że powinno się brać sporą dawkę 4x2 tabletki...[/QUOTE] Ja biorę witaminy gdzie już jest magnez w składnie więc nie nie pomogę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||||
Wtajemniczenie
|
Candid, surka
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64166456]Tak więc u nas w planach lenistwo maksymalne, o ile to możliwe z dwulatkiem. Dziewczyny, którym lekarz zalecił branie magnezu, jaka dawkę bierzecie? Moja lekarka niby mówiła, że powinno się brać sporą dawkę 4x2 tabletki...[/QUOTE]Odpoczywaj ile się da! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64166456]Ale dziewczyny dużo piszecie. nie nadążam za wami :p
Weekend mieliśmy bardzo intensywny i wyjazdowy. dlatego dzisiaj odpoczywamy. Tzn ja z małym odpoczywam, bo, mąż na 12h pojechal do pracy ![]() Tak więc u nas w planach lenistwo maksymalne, o ile to możliwe z dwulatkiem. Odnośnie skurczy to ja regularnie biorę aspargin. Już dwa razy miałam taki dzień, że nie mogłam wytrzymać, cały czas pobolewal mnie brzuch. Piątek właściwie przespalam. Na szczęście mały był wyrozumiały i bawił się sam. Dziewczyny, którym lekarz zalecił branie magnezu, jaka dawkę bierzecie? Moja lekarka niby mówiła, że powinno się brać sporą dawkę 4x2 tabletki...[/QUOTE] Ja biorę w chwili obecnej 3x2 tabletki, ale sama sobie tak zwiększyłam, bo moja lekarka powiedziała tylko żeby brać maksymalną dawkę. A asparginu ile bierzesz? cieszę się że skurczy mam mniej bo bardzo się stresowałam... a stresów mam teraz sporo, niestety... Ja się smaruje olejem kokosowym.
#4391 |
Zadomowienie
|
Ja bardzo polecam olej kokosowy do smarowania brzuszka i piersi. W sumie to uzywam go do wszystkiego. Zmywam nim makijaz, smaze na nim, myje nim czasem zęby (olej kokosowy + wegiel = delikatne wybielenie)
![]()
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was uff!
Ja miałam wątpliwości co do seksu no ale mój lekarz z takim entuzjazmem nam pozwolił, że aż mnie zachęcił haha ![]() ![]() ![]() Mnie tak boli ale skóra na brzuchu... Taki serio bolesny skurcz to miałam tylko jeden. Czasem się dziwnie czuję tak generalnie. No jednak takie szybkie zmiany w wyglądzie, nagle się nie mieszczę w ubrania, mam zadyszkę po wejściu po schodach... No i od środa puka do mnie mały człowiek! Czasem myślę sobie "WOW" ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
Hej. Co do boli brzucha to mnie od 2tyg non stop boli.. bylam u lekarza i z niunia ok a mi prawdopodobnie macica sie rozrasta itd..spacer to koszmar dla mnie..a w domu 13miesieczniak za ktorym trzeba latac wiec jest ciezko. Do tego ostatnio dostalam wieczorem skurczy ale wieksze dawki magnezu biore i wczoraj i dziś poki co nie bylo i mam nadzieje ze nie bedzie..ale bol brzucha jest i masakra z moim funkcjonowaniem bo ostroznie musze wstawac itd a lazic itd trzeba bo dziecko nie daje mi odpoczac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Wtajemniczenie
|
Na obiad mielismy grilla, a w miedzyczasie zrobilam ciasto, bo dostalam mrozone jagody i maliny. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie, bo duzo wody puscily, aleeee zakalca tez zjemy^^
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4395 |
Zakorzenienie
|
Ciastoooo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4396 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
w poprzedniej ciąży szybko zaczęła mi się skracać szyjka, a nie czułam skurczy, więc teraz wolę lykac zapobiegawczo magnez ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyszedl "niestety" zakalec
![]() ![]() Dzis definitywnie mialam produktywny dzien. Praca, zakupy, przyrzadzenie wszystkiego na grilla, ciasto, ale wlasnie wzielam prysznic i umylam glowe i plecy tak bolaaaaaaa ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4399 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro do pracy... ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |
Konto usunięte
|
My byliśmy dziś ze znajomymi na obiedzie, potem posiedzieliśmy trochę na bulwarach i było bardzo sympatycznie, kumpela patrząc na mnie truła dupsko swojemu facetowi, że też chce brzuch
![]() Jutro za to mam spotkanie rodzinne, bo przyjeżdża wujek z Anglii ze swoją rodziną, oni nic po polsku, więc będę musiała pewnie ja z nimi gadać ![]() ![]() Aaa, placki wyszły pycha, ale ucieranie ziemniaków i cebuli - dość upierdliwe ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() U nas rzadko to raz na miesiąc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
Haha Orlica my razem to jakieś 5 lat, ale to chyba jeszcze uroki młodości
![]() Orlica no ziemniaków nie znoszę ucierać ![]() U nas dziś 18t0d ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Orlica też nie lubię trzeć,a placki ziemniaczane czy cukiniowe uwielbiam, cieszę się, że mam blender, który za mnie robi papkę
![]() Muffi brawo za 18 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie! Ostatnio staram sie wstawac o 6:00/7:00, zeby od wrzesnia nie miec problemu ze wstawaniem do szkoly (co dwa tygodnie w weekendy), poza tym trzeba sie przyzwyczaic do takiego porannego wstawania jak maluch juz z nami bedzie. Dzisiaj oficjalnie witamy sie w 21 tygodniu. Mimo dobijania sie potomka, instynktu macierzynskiego i ciaglego zmeczenia jakos tej ciąży nie czuje. Chyba "poczuje" dopiero jak bede na porodówce
![]() Wczoraj z tż bardzo sie nudzilismy wiec dal mi się pomalowac ![]() ![]()
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu mam już wizytę, więc na pewno o to zapytam. ![]() Wczoraj spędziliśmy z Tż cały dzień, głównie śpiąc i leżąc w łóżku ![]() A jeśli chodzi o remont, to ![]() I wyszło: płytki + kibelek w łazience (brak umywalki i prysznica...), grzejniki na górze tylko część, brak dodatkowego okna, brak podłogi w korytarzu, zamienione drzwi wejściowe i okno. Wizja przeprowadzki przed porodem się oddala, ale może to i lepiej - urodzę będąc w mieście i spędzę tu kilka pierwszych miesięcy ![]()
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widzę, ze synusie się ujawnili ![]() ![]() ![]() ![]() My weekend spędzilismy leniwie na łonie natury albo w odwiedzinkach u rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niebie współczuję remontu-ale niestety z nimi tak jest-plany planami a zycie swoje;/ u nas na budowie tez ciągle jakies problemy, trzeba to olać bo inaczej zwariuję:P ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Dontbesoshine to nieźle. Byle u mnie tyle to nie trwało, bo mamy wiecej do zrobienia, niż wymiana brodzika
![]() Obca, wiesz, to mój pierwszy remont w życiu, ale już wiem, że wszystko trwa dłużej, niż się zakłada. I już kompletnie odpuściłam nerwy. Niech sie to toczy własnym tempem. ![]() Fajnie, że sobie odpczęliście, każdemu to potrzebne. ![]() Jak we wtorek za tydzień będziecie trzymać kciuki, to może i mój Bąbel się ujawni. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4408 | |
Zakorzenienie
|
dontbesoshine Wow, świetna charakteryzacja
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Obecne mieszkanie było robione od podstaw (stan deweloperski) przesuwa o ok 3 miesiące ![]() Teraz pierdziele nic nie robię, ewentualnie meble poprzestawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro macie nowe mieszkanie, to nie ma co na siłę kombinować z remontem. ![]() My musimy odnowić dół domu i zrobić całą górę, a tam nie jest nawet stan deweloperski, bo teraz Tż będzie dopiero robił podłogi, potem sufity i ściany. Wtedy dojdziemy do deweloperskiego. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a potem dużo sami będziemy robić to tez rozciągnie się w czasie ![]() ![]() Ja namawiam tzta na odświeżenie pokoju i chyba we wrześniu pomaluje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.