|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Witamy sie z Lili w 22 tygodniu! Pół nocy nie przespalam bo slyszalam na dole hałas, a jak się okazało moja kicia w nocy przyprowadziła sobie do domu koleżankę myszkę... i zameczyla ja na amen. Lili w nocy wariowala i jakoś ciężko mi było spać. Pewnie w pracy będę zasypiac... |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ja miałam jakiś sen na czuja. Śniło mi się, że jadę na skuterze śnieżnym pod górę karmiąc równocześnie dziecko, pod drodze gubiąc smoczki. I wiecie gdzie jechałam? Na dyskotekę! Buhahaha a potem zbierałam jakąś kapustę i mięso na zupę ze śniegu i dalej mając na myśli dać cycka małej. Ja pitole mózg wariuje
|
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I spóźnione witaj od Karola🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Mózg cie przygotowuje do mycia matką Czyli kobieta wielozadaniowa 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja wczoraj po imprezie urodzinowej taty padlam..a na dzis jeszcze planow noe mamy..a wy co dzis działacie? Za tydzien wybieram sie na zakupy bo nie mam w czym chodzic..i zla jestem jak tylko otwieram szafę:/ |
|
|
|
#3936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj z tż byliśmy na małych zakupach dzidziusiowych i kupiliśmy smoczki, butelkę, zawieszkę do smoczka, szczotkę do czesania noworodków, mega podpachy poporodowe i trochę ciuszków. Takich drobiazgów jest mnóstwo do kupienia!
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- wózek + nosidełko + baza (do zamowienie na początku października) - łóżeczko z materacem, komoda i szafa ( trwa burza mózgów jakie w ogóle wziąć ) - wanna ze stojakiem ( do kupienia po przeprowadzce) - laktator, sterylizator mikrofalowy i podgrzewacz ( do kupienia chyba po porodzie dopiero) |
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
My mamy na razie tylko leżak I część ciuszków
Ale wózek, fotelik, łóżeczko wybrane a reszta praktycznie jest przez neta Spore zamówienie bo wszystkie rzeczy higieniczne, pieluchy, kosmetyki poczynię w aptece Gemini bo ceny są super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio zadzwoniła do mnie mama, że znajoma przywiozła dla nas mnóstwo ciuszków i będę miała dużą część wyprawki. Ucieszyliśmy się, że nie trzeba będzie wszystkiego kupować, wczoraj pojechaliśmy do rodziców, żeby przejrzeć rzeczy itp.
Te wszystkie "maleńkie" ubranka, na "zaraz po porodzie", to rozmiary 12-18 msc No cóż, mamy spoooooro rzeczy na roczek ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
O ile góra jeszcze ok i sukienek trochę było, tak teraz w chłodniejsze dni muszę główkować Trzeba sie wybrac na zakupy PS: ostatnio w sinsay były świetne ogrodniczki z dziurami za ok 70zł, az żałuje że ich nie wzięłam bo teraz pewnie po ptokach.... |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kupowala ktoras juz jakies legginsy? Musze kupic cos, najlepiej dlugie i czarne nieprzeswitujace
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Tych krótkich to juz się raczej nie opłaca kupowa, nie?
1471269853119.jpg1471269870204.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie są prześwitujące. Ja już w nich śmigam choć jeszcze sporo brzuszka w nie wejdzie. Jedyna rzecz która mi się w nich nie podoba to zbyt płytkie kieszenie, ale przynajmniej chroni mnie to przed ich napychaniem ![]() _music_girl, witaj Ale musi być dobrze. Donosimy nasze bobaski. Innej wersji staram się nie przyjmować
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej wydane pieniądze w moim życiu Cytat:
|
|
#3946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Lili to piękne imię!! Mi się podobają: Maja Zuzia Ada Natalia. Ale nie możemy się zdecydować .. Widzę że twój kot tak jak moje, uważa że noc to nie jest do spania Na szczęście mamy sypialnie na górzew iść hałasy z dołu tak nie dochodzą. A we dwie potrafią narobić hałasu ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Cudny ten twój sen!! Tak się śmiałam że mi o mało brzucha nie urwało często tak masz?---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- [QUOTE=mewkaa;64166696]Trzymam kciuki za udany transfer do nowego lekarza i ogolną poprawę sytuacji I spóźnione witaj od Karola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Dzięki Mewkaa
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-15 o 19:46 |
||
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
W taki dzień jak ten zazdroszczę wam wszystkim na L4!!! Ale mialam męczący dzień w pracy. Połowa nie zrobiona, ostatnio u nas są cięcia kosztów i nie ma wystarczającej ilości pracowników. Część na urlopach... Lili dzis sie dziwnie ułożyła i ciężko bylo mi siedziec... teraz jak sie polozylam, to od razu przestal mnie ciągnąć brzuszek.
Musialabym jechać z tz na zakupy bo w lodowce jest juz tylko swiatko a tak mi sie nie chce... Czekam az tz zrobi cos do jedzenia i chyba sie przespie. Ja wlasnie mam ostatnio sporo spodni a prawie wcale koszulek i topw... wszystko mega opiete na brzuszku. Jeszcze chwila i zaczne chodzic do pracy w sukienkach. |
|
|
|
#3948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to szybko kupiłam, bo już w trzecim miesiącu było mi niewygodnie w spodniach. Kupiłam jeansy ciążowe2 pary i legginsy, a teraz i tak ich nie noszę bo leżę non stop ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- LuckySparkle, czasem czuję się jak na rożnie obracam się tylko z boku na bok. Ale na poważnie to nie jest fajnie leżeć tak długo... leżałam sama w domu miesiąc, bo mąż wyjechał a mama zabrała synka nad morze. Myślałam że się zaplaczę, sama, nie raz głodna, i czekająca ponad miesiąc na wyniki amniopunkcji...Ale tym pracującym zmęczonym brzuchatkom też współczuję ![]() No i po co ja te ciuchy ciążowe kupowałam :P i nie mam się komu brzuszkiem pochwalić...
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Sinsay, tylko właśnie wtedy nie kupiłam, a teraz nie wiem czy jeszcze są i będę żałować jak nie będzie. :P Typowa baba
![]() Myślicie, że opłaca się kipować zestaw do pielęgnacji malucha, czy lepiej osobno? Chodzi mi o te wszystkie cążki, aspirator do nosa, termometr , szczotki do włosków itp. Znalazłam za 80 zł z etui i nie wiem czy to drogo czy nie ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Ale dzidzia na pewno Ci wynagrodzi wszystkie poświęcenia i będzie przesypiała całe noce! |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ciuchy, to u mnie z kolei odwrotnie. Do tej pory chodziłam jeszcze w swoich nie ciążowych. Dziś chciałam założyć spodnie w których miesiąc temu jechałam do szpitala i kicha, suwak nawet nie drgną
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w Sinsay kupilam sobie bluze i sukienke bo jednak na krotki rekaw jest czasem chlodno..i zamowilam na all legginsy cieple
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() a zamowilam na all cieple ciazowe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Papaya sie melduje ze czyta na biezaco ale nie ma sily sie udzielac. W czwartek mam wizyte u lekarza, licze na zwolnienie i moze w koncu nabiore sil. Milego tygodnia
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę na polowanie do sinsay w któryś dzień, bo strasznie mi się podobają
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I im tłumaczyłam, że jestem w ciąży, ale nagle tego mojego niby ogromnego brzucha nie było widać, to mnie wyprosiły ze sklepu, ale jakoś strasznie lało i stwierdziłam, że na piechotę nie pójdę tylko zamówię taxi - dorożkę taką jak w Krakowie (bo nagle na ulicy same konie, a auta żadnego) Miałam też kiedyś sen, że mój TŻ (programista/elektronik) został komandosem i miał wyruszyć na misję ratująca świat przed talibami. I tak się bałam go puścić, (że dziecko osieroci) że w tej zaawansowanej ciąży pojechałam z nim.I tak szliśmy pomiędzy tymi zarośniętymi facetami z karabinami - TŻ w mundurze, a mnie żeby nikt nie rozpoznał zaopatrzył w kominiarkę. A kominiarka ta to była pończocha założona na twarz i to jeszcze taka typu kabatetka w kolorze czerwonym Mam tego więcej w sennm repertuarze, więc już nic mnie nie zadziwi Cytat:
Cytat:
Jeszcze się brzusiem pochwalisz A teraz odpoczywaj.Podziwiam Was Dziewczny, że macie w sobie tyle siły, ale tak myślę sobie że każda z nas w tym momencie umie przetrwać dużo więcej niż normalnie - tylko dla dobra dziecka. Mnie każde pobieranie krwi doprowadzało do szaleństwa, a w ciąży jakoś nie ma paniki - powtarzam sobie "jak mus, to mus" i jakoś to przechodzę
|
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
Długie
Idę jutro do Sinsay
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak Wam dzionek minął?
Ja probuje odpocząć ale synuś chyba nie zmęczona i popis daje w brzuszku az.smiac mi się chce.z tego wszystkiego jak sie nie rusza źle jak za dużo to już mógłby przestać nie dogodzisz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Z OM wychodzi mi 25 grudnia. Czekamy na dziewczynkę. Imienia jeszcze nie mamy bo z moim mężem nie będzie tak łatwo. Wszystkie imiona mu się z kimś bądź czymś kojarzą. Ciągle wymyśla jakieś rymy do proponowanych imion, wcześniej mnie to bawiło, ale teraz mnie denerwuje. Mamy jeszcze synka 8 lat i 2 koty.

Ale musi być dobrze. Donosimy nasze bobaski. Innej wersji staram się nie przyjmować 
idę na polowanie do sinsay w któryś dzień, bo strasznie mi się podobają
Idę jutro do Sinsay