|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Cytat:
![]() Haniu super byłoby gdyby z tym mieszkaniem wszystko Wam wyszło....Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja największą zabawę miałam w pracy Ogłosiłam, iż wychodzę za Mąż, w związku z czym zmieniam nazwisko i przez tydzień bedę nieobecna w pracy...Później, przez natarczywe pytania kiedy impreza ogłosiłam jeszcze dobitniej, że "Ślub będzie kameralną uroczystością i nie życze sobie obecności osób trzecich" Poobrażali się i część nawet życzeń nie złożyła
|
|
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przestancie juz o tych slubach
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dobry humorek, taka sliczna słoneczna pogoda
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ![]() Dzień paszteta, bidulkaaaaa.. A ja naiwna myślałam, że i rozmowy ze mną jeszcze dziś cię trzymają przy życiu! buuu ![]()
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź tak nie mów, bo jeszcze gorzej sie czuje... w piątek o 22 w domu byłam, w sobotę na 6 na pociąg (jazda z przygodami strasznymi...) i w niedziele to samo. Fizycznie jestem wypluta totalnie, a psychicznie to... za dużo nauki i ta mężowska delegacja mnie męczy...
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Na chwilę udało mi się wyrwać ze szponów książek i zakuwania więc zaglądam do Was. Czasem zastanawiam się po co mi są kolejne studia ale szybko dociera do mnie że ja przecież uwielbiam to co studiuję teraz i nie czuję że marnuje czas. Poruszyłyście ciekawy temat z kredytem i mieszkaniami. Ja z moim Tżtem marzymy o własnym kącie ale chwilowo ze względów praktycznych będziemy musieli mieszkać albo z moimi rodzicami albo z babcią Moje studia kosztują, na kredyt na razie nas nie stać a nabijać komuś kieszeń za wynajęcie to bez sensu. Jak się odbijemy i zacznę w końcu zarabiać jakieś normalne pieniądze wtedy na pewno pomyślimy o kredycie (choć na myśl o spłacaniu go przez 30 lat mam dreszcze przerażenia) Ale w końcu do odważnych świat należy |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Amosek gratulacje ![]() Cytat:
![]() A co myślicie o zapraszaniu np. tylko młodych albo tylko starych z rodziny na wesele? Jeżeli nie ma się kasy na zaproszenie wszystkich? |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chce zapraszać tych, których raz na 10 lat widzę, ale za to moja mama ględzi, że się poobrażają, ale w sumie co mi z tego ich obrażania skoro ich i tak nie spotykam
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie zapraszam tych co mam słaby kontakt albo nie lubie ich
bo to bez sensu. zapraszam tylko tych co chce i tez mam to gdzies czy ktos sie pogniewa czy nie?? to mój slub i ja ustalam przy kim sie chce bawić
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
witam po weekendzie
kiepsko sie czuje, glupia @ mi dala w nocy do wiwatu. ale tak poza tym to cudnie...wczoraj caly weekend z TZem. wspanialy jest, stara sie ostatnio bardzo... juz za pare dni sie do niego wyprowadzam. w sumie moglabym juz teraz ale niech tam na spokojnie z siostra porzadek w kuchni i pokoju zrobia zeby bylo gdzie rzeczy trzymac kupimy nowa lodowkeco do sesji to caly poprzedni tydzien uczylam sie wszystkiego po trochu...i w sumie nic nie umiem, wszystko sie miesza. skoncetruje sie na ten weekend na 3 przedmiotach, musze je zaliczyc a potem tylko 2 zostana-tak bedzie latwiej co do kredytu...chyba nawet jak bysmy nie mieli pomocy to bym sie na niego zdecydowala. nie wyobrazam sobie cale zycie splacac czyjes-wynajmujac. dlatego trzeba zmobilizowac siebie i rodzine i zaczac budowac. kredyt i tak nas nie minie-te 100 tys trzeba bedzie wziasc. a bedziemy mieli wlasne, z duzym podworkiem gdzie mozna sie bawic z dziecmi, wieczorami organizowac grilla dla znajomych. pobawic sie w ogrodnika-co uwielbiam. a ja zapraszam wszystkich z rodziny-bez roznicy mi czy widze ich codziennie czy raz w roku. bo chce zeby ze mna w tym dniu byli.
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
ja naliczyłam jakoś 50 osób z mojej i TZ rodzininy, ale pewnie będzie mniej jakieś 40
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myśle, że powinniście organizować wesle wg siebie. To wasz dzień! Moje wesele też nie było duże ponad 60 osób. Zparosiliśmy tych których uznaliśmy za słuszne bez patrzenia że ktos sie obrazi.
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię chamstwa, impertynencji i bezczelności, a jak 200 osób na siłe próbuje wprosić mi się na ślub i wesele (którego nota bene nie było, ale oni wiedzieli lepiej, prawda???) to właśnie z tym mam do czynienia, więc co dziwnego było w moim dobitnym poinformowaniu ich, że nie są zaproszeni?
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam dosyć tych pytań kuzynek "Kasia a kiedy ten ślub zaprosisz kuzynkę prawda" nie lubię takiego wpraszania się
i mówię, że nie chcę dużego wesela
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może po prostu chcieli wiedzieć kiedy ten ślub i gdzie żeby np. kwiaty podesłać, u mnie w firmie jest taki zwyczaj że goniec przynosi młodym kosz kwiatów z kartką z życzeniami od współpracowników, uważam że jest to niezwykle miłe
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
A może u mnie w firmie jest taka tradycja, że się zaprasza ludzi z firmy? Kilka miesięcy wcześniej... chłopak brał slub w mieście 60km od nas i... 40 osób pojechało na imprezę
![]() Nie, nikt kwiatów nie planował dać, planowali przyjść i rzucać ryżem pod USC - wiem, bo koleżanka powiedziała mi wyraźnie "Tylko nie podaj przypadkiem godziny, bo będzie nieprzyjemnie", więc... |
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie mogę myśleć co chcę, ale nie mogę zignorować TŻ. Jeżeli on źle by się czuł zapraszając jedną ciotkę, a drugiej nie i potem przez wiele lat byśmy słyszeli jakiś ,,wypominki", albo ktoś by się obraził.... Chcę zeby on był szczęśliwy, więc nie mogę go lekceważyć. To w końcu tez jego slub...
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z dziekanatu i się okazało, że ten wstręciuch który tak mnie niesprawiedliwie ocenił (do końca będę się czuła pokrzywdzona) nie wpisał mi tych ocen do indeksu i po feriach będę go musiała szukać
. Trochę w tym dziekanacie posiedziałam i każde niezaliczenie było od niego. Jak kolejne dziewczyny mówiły, że tu jeszcze się muszą umówić z panem X to z koleżanką już płakałyśmy ze śmiechu. Pan X jest chyba jedynym sprawcą niezaliczeń na moich studiach .Ps. Już mam wszystkie zaliczenia |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Szanowni Państwo,
Mam zaszczyt poinformować Państwa, iż w dniu XXX roku mam zamiar wstąpić w związek Małżeński. Przyjmując nazwisko mojego przyszłego Męża zostanę XXX. W związku z tym jakże dla mnie ważnym momentem w życiu, chcę Państwa poinformować, iż do pracy wrócę dopiero XXX. Serdecznie pozdrawiam, co w tym, bezczelnego? Bo dokładnie skopiowałam z maila rozesłanego do pracowników... |
|
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- dopóki sala ich pomieści to nie protestuję Z pracy rozważam zaproszenie wszystkich na wesele, firma jest niewielka więc byłoby miło, natomiast niezręcznie by mi było dokonywac wyboru kogo z nich zaprosić. Niech sami dokonają wyboru....czy chcą być na moim weselu i tyle. Wiem, że jeden kolega będzie na 100 % i to jest pewne, natomiast reszta zobaczymy....
|
||||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
ale będą same bliskie mi osoby i przyjaciele i wiem, że będę się dobrze bawić bo w końcu ten dzien ma być dla mnie najpiękniejszy a nie dla gości a Ci, którzy będą, będą się na pewno dobrze bawić i niczego im nie zabraknie
![]() jak ja bym miała robić wesele na np 200osób to wyniosło by mnie to ok 80tys bo skoro na 40 osób wychodzi 25tys... ja po prostu chcę wszytko to co lubię zamiast badziewnych napojów(jak to na weselach) wolę pepsi i soki, zamiast jakiś win za 12zł wolę whisky Johnego itd po prostu wszystko co najlepsze dla tych na których mi zależy
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jakie masz stosunki w pracy, jacy ludzie itp. ale powiem tylko od siebie. Mail o takiej treści brzmi dosyć pretensjonalnie - trochę tak jakbyć chciała zagrać im na nosi- że Ty wychodzisz za mąż, będziesz Panią X- i masz ich gdzieś Ale jak powiedziałam to moje zdanie, Ty miałaś prawio zrobić jak uznałaś za stosowne, tyle ode mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

. ...no i w jednym mieszkanku się zakochałam. Od razu poczułam sie w nim jak u siebie. Pięknie urzadzone, tylko sciany trzebaby odmalowac i gotowe do wprowadzenia się

Jasne 

Ale jak powiedziałam to moje zdanie, Ty miałaś prawio zrobić jak uznałaś za stosowne, tyle ode mnie