|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
Rybulko to super że będziemy tyle samo czekac i odliczac dni
ach masz racje panikara ze mnie ale jak wszytsko dobrze pójdzie to juz w tym tygodniu co bedzie będe miała podpisana umowę z sala i zespołem i kosciół bo tam tez bedziemy szli z TZ. Bardzo bym chciała na 17.00 wziąc msze i mam nadzieje, ze nikt nam nie zajął tej godziny ![]() a tu wklejam link ze zdjeciami mojej salki oczywiscie pewnie wynajmiemy jakąs dekoratorkę ale sama sale juz ma w sobie urok i wazne ze ma ładne tez otoczenie: staw, podswietlaną fonntanne, ławeczki, duzo zieleni a to wazne na slub w lecie![]() W sobote pojedziemy tam z TZ pewnie cyknąc jakieś fotki bo bedzie akurat bal karnawalowy ![]() http://www.studioborkowski.ynet.pl/arkadia.htm i co o tym sadzicie?? Aha sala kosztuje 100zł od osoby. własciecel jest mega miły i da sie wszytsko dogadac i otwarty na wszelkie nowosci i propozycje. w tym roku jeszcze kupuje swiatła do sali wiec juz oswietleniem nie trezba sie martwic. w cenie 100zł jest praktycznie wszytsko bo nawet ciasta, owoce i wedlina my musimy tylko alkohol, tort weselny i napoje (ale jak chcemy to moze on sie zając napojamy i będa po cenach hurtowych a on nic za to nie bierze) aha i dzieci (jesli bedzie odzielny stolik) mają po 50% tylko poprawiny są za 800zł na górze facet ma jeszcze pokoje i apartament dla młodych
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
fajna sala Madzia tylko ja bym na krzasłą dała takie narzuty bo są okropne
chodzi mi mniej więcej o takie http://www.mil.com.pl/oferta.php?id1=82&pm=82
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
a o te "ubranka" na krzesła. tez o tym myslałam. ale z drugiej strony cala sala jest bordowa, krzesła bordowe i załony tez.. wec juz sama nie wiem. ale to taki mały szczegolik
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pasowały by takie jasne białę bądz kremowe bo bordowe nie za bardzo bo cała sala na bordo więc by się zlało
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, będzimy wynajmować jakąs dekoratorkę wnętrz aby nam to ładnie wsyztsko zaplanowała więc napewno bedzie ładnie
najwazniejsze ze w srodku jest slicznie no i na zewnątrz. bo patrzylismy na jedną salę, która ładna była w srodku ale na zewnątrz to juz nie... a w lato wiadomo ze ludzie tez by chcieli się przewietrzyc
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie chcę wiedziec ile wydacie na wesle bo z tego co pamiętam ma być ok 200 osób a już sama sala to 200x100zł
![]() mimo, że ślub ma sie raz w życiu nie wydamłabym tyle pieniążków, bo wiadomo, że ciotek 7 woda po kisielu zapraszać nie będę ![]() a Ty masz taką dużą najbliższą rodzinę? u mnie jakoś 60osó razem z TZ-a rodziną
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak mam dużą rodzinkę i TZ też. mniej więcej po tyle samo u nas wyszło. ale i tak napewno wszytscy nie przyjda więc mysle ze 170 osób gdzies bedzie w tym 20 to dzieci tzn tak 1o 15 lat wiec oni beda w innym stoliku i za nich siebedzie tylko 50 % płaciło
poza tym slub ma sie (mam nadzieje ) raz w życiu wiec chce by był wspaniały. jakbym miała tak patrzec tylko na kasę to bym wszystko cieła po kosztach - tak tezmożna ale ja stawiam na co innego
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
no my z TZ wolimy zaprosić tych na których nam na parwde zalezy bo po co mi jakies tam ciotki i wujkowie ktorzy nawet pewnie nie pamietaja jak sie nazywam
przyjda się najeśc i wogóle mnie oleją my liczyliśmy wesle na 40 osób wyszło coś ok25tys bo my chcemy wszystko co najlepsze z górnej półki bo cenimy dobre marki(trochę głupie, ale tacy jesteśmy)
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
ale my zapraszamy tylko bliskie nam osoby . napewno nie mam zamiaru zapraszac kogos kogo widzę raz na 10 lat. to bez sensu
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, sala piękna
A tak w ogóle, to ja też jestem Madzia . Tak więc dwie Madzie biorą ślub tego samego dnia . Tylko, że ja kilka godzin wcześniej będę żoną, bo zamierzamy zarezerwować mszę na 12.00 .Kasiu, niektórzy naprawdę mają wielką najbliższą rodzinę |
|
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to co jest na zawnątrzCytat:
![]() Cytat:
Własnie dzwonił TZ ze umowił sie z naszym zespołem na srode na podpisanie umowy ![]() w tym tygodniu bedziemy tez szli do kosciła no i tu jest problem. wybralismy 2 godziny i nie wiem która lepsza - 16 czy 17 ?? |
|||
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.My do Kościoła wybierzemy się gdzieś w maju. No, a prawdopodobnie od marca zaczniemy nauki przedmałżeńskie w parafii TŻ-a. |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
NO własnie a dla nas (woj. mazowieckie) to własnie najczęsciej wybierane godziny to 16-17
![]() Ja tez będę brała slub w parafii TZ (kiedys mojej parafii) brałam tam chrzest i komunie, tylko bierzmowanie w swojej. a wiesz może jak to trzeba zalatwić by brac slub u TZ jak dokumenty (tylko bierzmowanie) ma sie w swojej parafii?? pewnie za zapowiedzi tez trezba płacic i tu i tu. ale czy cos jeszcze (w swojej parafii)?? |
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn., źle mnie zrozumiałaś- będziemybrali ślub w mojej parafii, tylko na nauki przedmałżeńskie będziemy uczęszczać do parafii TŻ-a.
O ile mi dobrze wiadomo, to przynosisz te same dokumenty, które przyniosłabyś biorąc ślub we własnej parafii. No, a skoro miałaś bierzmowanie w innej parafii, to musisz poprosić w niej o świadectwo przyjęcia tego sakramentu. Zapowiedzi są wygłaszane w obydwu parafiach. |
|
|
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A patrząc na koszta to np. nie kupuję sukienki za 2-3 tys., bo wiem gdzie są (jak dla mnie) ładne i tańsze, a uważam, iż te pieniądze lepiej wyda się na coś innego. Tak samo nie będziemy wynajmować samochodu, gdyż w mojej rodzinie samochodziki są całkiem, całkiem. Chyba pojedziemy nową Hondą Civic mojej cioci o czym już pisałam. Jak dla mnie lepsza byłaby 16. Msza ok godziny, przejazd na salę, życzenia, obiad i zabawa prawdziwa zacznie się i tak ok 18. |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie 16 na slub to trochę za wcześnie, już bym wolała tą 17, my mamy zamówiony ślub na 18
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, ze chyba z terminami w kosciele jest jak narazie dobrze co??
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() Super Madziu, że udało Ci się tak szybko załatwić salę i to jeszcze taka tania i ladna Bardzo mi się podoba, szczególnie okolica Co do mszy to też wolałabym 16 bo według mnie 17 to troszke za pozno tak jak napisala Kaffienka msza i podróż na salę troche zajma i przez to bedzie krotsza zabawa.My cala sobote jezdzilismy z Tżtem po moim miescie i szukalismy jakiejs fajnej sali, ale tylko się zdenerwowalam!! wychodzi na to, że w moim miescie nie ma gdzie urządzić wesela! znaleźliśmy raptem 2 dosyć fajne sale, tyle, że jedna w 2009 roku ma tylko wolne terminy na 1 i 2 weekend sierpnia a koniec sierpnia i caly wrzesien (planowalismy slub koncem sierpnia lub poczatkiem wrzesnia) juz zajety (nie wiem czy to prawda czy w ten sposob chca wprowadzic poploch, że wszystko już zajęte?), a druga sala ma jeszcze wolne terminy, tyle, że menu za 120 zl od osoby obejmuje tylko obiad + zimna plyte + 2 cieple dania typu krokiet z barszczem. Cala reszte czyli ciasta itd musimy sobie dokupic, a i tak wydaje mi się, że tego jedzenia jest troche za malo jak na cala noc i przydaloby sie jeszcze przynajmniej jeden cieply posilek dokupić. Poza tym sala ta jest jakieś 15 km od mojego miasta i trzeba by bylo chyba zalatwic jakis transport dla gosci...ehhh z drugiej strony to wymarzone miejsce na slub, maly kamienny kosciolek posrodku gor (o ile moj ksiadz probosz wyrazilby zgode na slub w innej parafii) i sala w gorach normalnie nie wiemy na co sie zdecydowac...;/
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zaklepaną godz. 16.00 na 23.08.08 i ciągle się zastanawiam czy nie za późno , chciałabym jak najdłużej bawić się na swoim weselu...
|
|
|
#3680 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ślubuję w kwietniu.
|
||||
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy ślub 08.08.09. Byłam na kilku ślubach i powiem wam, że jak masza była bardzo wcześnie to goście zmywali się do domu niedługo po oczepinach. To Jak długo będą sie bawić goście nie zależy od godziny. Wcześniej zaczną to wcześniej pójdą, a poza tym o godz 16 w lipcu czy sierpniu jest jeszcze na prawdę gorąco, nie dość, że atmosfera będzie gorąca to jeszcze do tego upał. Jak dla mnie to trochę za dużo...
|
|
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisałas ze gdzies tam było 120zł od osoby i tak mało w ofercie. u mnie z dan za 100zł od osoby jest 6 gorących, 12 zimnych no i tak jak pisałam praktycznie wszytsko wraz z owocami i ciastami . my musimy tylko soki(ale facet moze sie tym zajac po cenach hurtowych), alkohol i tort weselny. wiec jak dla mnie to super oferta ![]() Cytat:
dlatego chcemy z TZ slub o godzinie pewnie 17 a jak bedzie zajeta to o 16
|
|||
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
A mam pytanie, jak bedziecie mialy slub o 17 czy 18 to msza tak do 19, potem skladanie zyczen itp, a kiedy pojedziecie na zdjecia w plenerze?, ja jestem ze slaska i tak jak poprzedniczka pisala, sluby nie odbywaja sie tak pozno, ja bym chciala tak na 14, msza do 15, skladanie zyczen dowoz do restauracji to juz 16.00 i wydaje mi sie, że w sam raz na obiad.
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o plener to ja myslałam aby przed slubem juz po fryzjerze i wizazystce
tak ok 12 godziny. ale to tylko plany, jak to zorganizujemy to jeszcze nie wiem![]() Nie chciałabym pleneru robic po slubie i zostawiac gosci samych |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
o rany! to Wy już zaklepujecie godziny na 2009 rok?! to może i ja powinnam się wybrać do kościoła...? w sumie mamy termin w czerwcu, czyli dosyć rozchwytywanym miesiącu. ach...
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam z egzaminu z prawa. Tak się bałam, a gościu dał fajne łatwe pytania i napisałam na wszystko, więc jestem pewna, że zaliczę. Więc ogólnie mam już ferie, chociaż za tydzień mam "egzamin", ale to tylko formalność, bo on jeszcze nigdy nie zrobił egzaminu, tylko wpisy za obecność na wykładach. Więc mozemy zaczynam przygotowania!!! Tak się cieszę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
hehe widzę, że co "kraj to obyczaj"
ja też pochodzę ze Śląska i dla mnie ślub o 17 to kompletna abstrakcja u nas śluby odbywają się od godziny 13 a potem bal do białego rana! i jakoś ludziki wytrzymują Ja osobiście chciałabym ślub tak koło 15, żeby wyrobić się na spokojnie z fryzjerem itd nioo i żeby wytrzymać do końca przyjęcia bo jako panna młoda to musze A na plener urwiemy się z wesela a co....
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
My też chcemy ślub na 16-17, też się wacham między tymi godzinami
![]() A co do pleneru to my już jesteśmy z fotografem umówieni na inny dzień. To znaczy po weselu-poniedziałek, wtorek. Nie uznaję urywania się pary młodej na zdjęcia w czasie wesela, nasz fotograf też. Nie chcę też iść na plener przed kościołem, bo uważam, że Tż powinien mnie zobaczyć tuż przed ślubem, przyjechać po mnie i od razu do kościoła ![]() Poza tym fotograf nam powiedział, że taki plener to 3-4 godziny, wyobrażam sobie, że mogę być po tym zmęczona, rozczochrana, makijaż byłby do poprawki, a tu trzeba do kościoła lecieć |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
ale w takim razie muszusz jeszcze raz isc do fryzjera i makjarzystki
tak??
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki jaka jestem szczęśliwa.... oficjalnie ogłaszam ZAKOŃCZENIE SESJI ZIMOWEJ
no to teraz się zacznie szukanie sali na poważnie w jednej, która mi się bardzo podoba, jest jeszcze nasz termin (ale najpierw musimy wszystko obgadać z rodzicami )
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

ach masz racje panikara ze mnie 

przyjda się najeśc i wogóle mnie oleją

.
A patrząc na koszta to np. nie kupuję sukienki za 2-3 tys., bo wiem gdzie są (jak dla mnie) ładne i tańsze, a uważam, iż te pieniądze lepiej wyda się na coś innego. Tak samo nie będziemy wynajmować samochodu, gdyż w mojej rodzinie samochodziki są całkiem, całkiem. Chyba pojedziemy nową Hondą Civic mojej cioci o czym już pisałam.
, chciałabym jak najdłużej bawić się na swoim weselu...