|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
Naprawdę? W zamierzeniu wcale nie chciałam im mówić, że biorę ślub, bo co to kogo obchodzi, skro to moja oprywatna sprawa, ale skoro zmieniam nazwisko, to moga mieć później problem, więc trzeba wysłać informację.
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
a ja będe miała na 170-180 osób pewnie wesle
przynajmniej tak wyszło z obliczen i taką tez salę bierzemy
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie napisałam, że to było bezczelne- tylko że nie znosze bezczelności a skoro się wpraszali to byli bezczelni |
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
i jak z finansami ile mniej więcej wyjdzie Wasze wesele?
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wiesz trzeba znać całokształt stosunków panujących ![]() Moim zdaniem fajnym pomysłem jest zawieszanie w firmie - zaproszenia na ślub z informacją co, gdzie , kiedy ? Ale to wówczas, gdy Ci nie przeszkadza, że ktoś się pojawi na uroczystości ![]() Kwestia nazwiaska jest ważna, ale chyba można ją zostawić na po....
|
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez zespoł czy dj, fotografa, kamerzyste, suknię slubną itp tak czy siak bierzesz więc to nie jest tak ze na 40 osob kosztuje cie 25 tys to na 200 osoób 80ty. my liczylismy wstepnie to na 200 osób o wiele mniej niz 80tys by wyszło kwestia tego po ile u was są ceny za np. sale i co w tym jest. u mnie jest po 100zł od osoby, ale w tym jest praktycznie juz wsyztsko bo nawet ciasta , owoce i wędliny ja musze tylko tort weselny dokupic, alkohol i napoje (którymi nawet ten pan własciciel sie moze zając po senach hurtowych będą i bez dodatkowej kasy) wiec jak dla mnie bombaa i sala piękna i to jaka jest na zewątrz co dla mnie bardzo wazne jak się bierze wesele w lato
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ok
jetsem ciekawa ile wyjdzie. my wczesniej liczylismy na 200osób. ale po skresleniu paru wyszło nam ze 170![]() aha dzieci mają po 50% |
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy z kim się pracuje...
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub miał byc mój - pisałam wiele razy - tylko światkowie i rodzice - gdzie tu miejsce na JAKIEKOLWIEK osoby obce, nie mówiąc już o współpracownikach... gold "zabawa" było metaforą dla "użerania się z upartymi osobami, które za wszelką cenę chciały przyjść na ślub"... P.S. Właśnie - ja nie jestem koleżanką z działu, tylko asystentką szefa... Zależy kim sie pracuje. A myślałam, że opowiadałam kiedys o koleżance i przebojach... choć widzę, że takie kwestie przy zapraszaniu na slub nie sa brane pod uwagę... |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie uwazam listu Hihi do pracowników za pretensjonalny czy beszczelny. Dla mnie on jest w dobry tonie i zawiera informację jaka Hihi chciała przekazac, a nie była to informacja o zaproszeniu na ślub.
Wywieszanie zaproszenie w pracy jest okey tylko wtedy gdy chcesz by ludzie z pracy byli na twoim ślubie. Często jest tak, że w pracy np przyjaznisz się z jedną osoba i ją zapraszasz indywidualnie, z innymi tylko pracujesz więc na boga nie widzę sensu i potrzeby by ich zapraszać na slub! Ja zaproszenie nie ślub wręczyłam na ręcę mojej szefowej, u mnie jest mała firma i ona przekazała to ludziom na ogólnym zebraniu (bo o to ją prosiłam) wraz z informacją, że jako szefowa firmy przewiduje dla mnie i mojego przyszłego małżonka taki to a taki prezent od firmy czyli od niej i szefa
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja;
-suknia 1500 -buty 300 -dodatki 300 -fryzjer kosmetyczka 300 Tz: -garniak 1500 -buty 300 -koszula 300 -dodatki200 DJ(znajomy) 300 -napoje 1500 -jedzenie 120x200 24000(!!!!) -tort 500 -wino, whisky 3000 -wódka 2500 -kościół 300 ozdoby sali i w kościele 700 RAZEM: ok 50000 jak coś pominełam to napisz, moim zdaniem nie ma sensu wydać tyle kasy, zeby się pokazać ![]() za tyle kasy moge wyremontować pół domu
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
HiHI ja rozumiem wszystko, w wielkiej firmie jest inaczej, ale umówmy się, że na ślub chciałyby przyjśc przezież tylko osoby Cię znające, z Twojego działu lub w jakiś sposób znane Ci a nie przeciez cała firma ![]() Ja wtedy powiesiłabym w swoim dziele info i tyle, każdy robi co chce.... Ale każdy robi tak jak uznaje za stosowne i juz
|
||
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A skoro to mój ślub, to liczy się to co ja chcę, a nie to co chcą osoby, które chciałyby cokolwiek... |
||
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mają po 50%) wiec to jest: 15tys+ 1tys =16tys sala ![]() napoje będa po cenie hurtowej wiec nie wiem ile to wyniesie. whisky itp nie bedzie epwnie tylko pare butelek wina i wódka (tez po cenie hurtowej po znajomosci a reszta to i tak bez względu na wielkosc wesele trzeba zapłącić wiec takiej róznicy nie bedzie
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
ja widze różnicę 25tys a 50tys
![]() wogóle to czasem wydaje mi się, że lepiej zrobić uroczysty obiad dla rodziców, babć, świadkó i chrzestnych na 20 osób i wydać 5000 ale chyba bym żałowała, że wcale nie miałam wesela
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakie 50 tys. przecież naniosłam poprawki do twoich obliczen
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj możesz sobie policzyć mniej więcej koszty http://www.abcslubu.pl/kalkulator/?S...5f291bacf52489 aha zapomniałam: fotograf 1200 bo kamerzysty nie chcę a jak jest z poprawinami bo ja nie chcę więc jak płaci się 120 to ile z tego to wesele a ile poprawiny?
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jestem okropną estetką i prędzej zrezygnuję z wesela niż wezmę salę która mi nie pasuje w 100% . W sumie jest jedno miejsce które mi się podoba, ale tam od pary 270 zł ![]() ![]() (przynajmniej mam nadzieję, że to cena od pary a nie od osoby). A że zaręczyny będą wtedy gdy będziemy mogli już wszystko orgnizować to czarno to widzę
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem przesadzilaś z ceną.
Jeżeli by usunąc to whisky i wino za 3000 zł. + ozdoby w kościele za 700 zł. i inne wydatki, które można wyeliminowac to nie stworzy to kwoty 50.000 zł. ![]() U mnie vódka na 140 osób, jedna z lepszych na rynku, będzie kosztowała 2.600 zł. całość |
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie mniej. dlatego mogę sobie na to pozwolic. poza tym u nas za wesle płaca rodzice a oni sami chcą aby było jak tylko sobie wymarzymy
a ja zawsze marzyłam o dużym slubie, ślicznej sali weselnej z ogrodem , slicznej sukni slubnej..ach.. rozmazyłam się ![]() poza tym jest tak jak pisałam: za węskzosc rzeczy musisz i tak płacić obojetnie na ile osób jest ślub |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
wiem tyle, że chcę wesele na te 50 osób o ile wszyscy przyjdą
![]() Madzia ale na pewno nie zapłacisz mniej niż 40tys nie szkoda Ci kasy(rodziców) dla mnie trochę egoistyczne każdy rodzic mówi "będzie jak chcecie my zapłącimy" moi też tak móią ale nie chcę by później płącili za wesele x lat zamiast kupić coś sobie nie jestem egoistką
|
#3295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze bo ja nie chcę dużego wesela ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jakbym miała wydać na wesele tyle kasy to prędzej musieliby mi obie ręce odciąć bo kasy bym w wlasnej chęci nie oddała![]() My z rodziną liczymy że się zmieścimy w kwocie max 4tys. (na rodzinę!!!) Cytat:
Albo dokupić coś do domu..Swoja drogą jak go wyremontujemy to na przyszły rok zamieszkamy
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi ci tylko napisałysmy ze te 50 tys to przesadzone
![]() i ze bez względu na ilosc gosci sa rzeczy za które tak czy siak musisz zapłacić P.S. ja nie wyobrazam sobie wesle bez kamarzysty. przynajmniej to jakas pamiatka
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazałam za zbędne informowanie o moich planach, zamiarach i zmianie nazwiska. Dowiedzieli się gdy dzwoniac do nich zaczełam się inaczej przedstawiać
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma to jak zadłużyć się ale się pokazać
![]() tylko tak napisałąm nie odnosi się to do żadnej z Was Sweet_Jelly to 25tys to już z dużym zaokrągleniem bo pewnie wyjdzie coś ok20tys a Ty na 50 osób wyprawisz wesele za 8 tysięcy? <wow>
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

przynajmniej tak wyszło z obliczen i taką tez salę bierzemy
, ale wiesz trzeba znać całokształt stosunków panujących 

Albo dokupić coś do domu..