Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-15, 21:26   #2011
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

U nas wie najbliższa rodzina i przyjaciele.
W odróżnieniu od większości z was wrzucę specjalne zdjęcie na fb jak sie uda w tym tygodniu. Może jutro nam sie je uda zrobic. Mam już od dawna pomysł, oby sie udało
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 21:38   #2012
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas wie najbliższa rodzina i przyjaciele.
W odróżnieniu od większości z was wrzucę specjalne zdjęcie na fb jak sie uda w tym tygodniu. Może jutro nam sie je uda zrobic. Mam już od dawna pomysł, oby sie udało
No i dobrze, jak jakiś fajny pomysł masz, to tym bardziej

A ja nie wiem, na Fb akurat takiego prywatnego info nie wrzucę, jakoś nie czuję potrzeby mówienia też nikomu wprost... Sama nie wiem, jak to wyjdzie

Ale nie mam nic przeciwko temu jak i co, ktoś umieszcza na Fb, nie uważam, żeby był z tego powodu gorszy, czy lepszy, ani że Ci, co ukrywają swoją prywatność mają się czym szczycić przed tymi, co publikują każde wydarzenie.

Tu nie ma jakichś norm, ani nakazów, że wypada cośtam, a inne nie wypada, jedni są ekstrawertyczni, inni na odwrót i spoko.
Fb jest po to, żeby każdy go używał tak jak mu pasuje A jak ktoś nie posiada wcale, to też żaden sukces do oklaskiwania

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2016-08-15 o 21:40
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 21:52   #2013
Opiumalfa
Zakorzenienie

My mamy wielu znajomych w wielu krajach na świecie. Czasami trudno sie ze wszystkimi skontaktować
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:06   #2014
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
U mnie poprzez babcie, dowie sie rodzina, u Tż podobnie
Musze jeszcze tylko powiedziec kilku bliskim znajomym, przyjaciółce i bedzie komplet

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja przyjaciółka wiedziała godzinkę po teście, w końcu to przyjaciółka 😊 Mam takie szczęście, ze znamy się od podstawówki, już 24 lata 😊 Zresztą ona od razu by się domyslila 😀

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:08   #2015
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka wiedziała godzinkę po teście, w końcu to przyjaciółka Mam takie szczęście, ze znamy się od podstawówki, już 24 lata Zresztą ona od razu by się domyslila

Ja mojej nie powiedziałam ze względu na jej mamę (najwieksza plotkara jaką znam). Ale teraz spokojnie moge juz powiedziec

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 22:08   #2016
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
No i dobrze, jak jakiś fajny pomysł masz, to tym bardziej

A ja nie wiem, na Fb akurat takiego prywatnego info nie wrzucę, jakoś nie czuję potrzeby mówienia też nikomu wprost... Sama nie wiem, jak to wyjdzie

Ale nie mam nic przeciwko temu jak i co, ktoś umieszcza na Fb, nie uważam, żeby był z tego powodu gorszy, czy lepszy, ani że Ci, co ukrywają swoją prywatność mają się czym szczycić przed tymi, co publikują każde wydarzenie.

Tu nie ma jakichś norm, ani nakazów, że wypada cośtam, a inne nie wypada, jedni są ekstrawertyczni, inni na odwrót i spoko.
Fb jest po to, żeby każdy go używał tak jak mu pasuje A jak ktoś nie posiada wcale, to też żaden sukces do oklaskiwania
Dokładnie!

2017 - synek
Stary 2016-08-15, 22:22   #2017
axn22
Zakorzenienie

patiuszka, świetnie powiedziane
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 23:27   #2018
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka wstawiła zdjęcie USG na fb i tym sposobem powiadomiła "świat"

też tego nie rozumiem...
Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio jedna z moich znajomych na FC wstawia zdjęcie testu z dwoma kreskami. ......no brak słów. .....

A tego tym bardziej

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-08-15, 23:40   #2019
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, pytanie z innej beczki Komu powiedziałyście już o ciąży? Wszyscy już wiedzą czy jeszcze nie?
U mnie jeszcze sporo osob nie wie tak naprawdę. Wiadomo, rodzina najbliższa wie, dziadziuś i siostry mojej mamy. Od rodziny meza wie tylko jego siostra, reszcie rodziny sie tesciowa nie pochwaliła a ja dzwonić do nich nie bede i powoli zaczynamy mowić znajomym, bo glupio tak nie mowić, w koncu juz 15 tydzien. Jeszcze 3 bliższym koleżankom chciałam przekazać, ale przez fb glupio mi pisac, a ciezko nam sie spotkac bo każda teraz gdzie indziej mieszka.

Cytat:
Moja koleżanka wstawiła zdjęcie USG na fb i tym sposobem powiadomiła "świat"

U mnie zrobił tak mąż koleżanki

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
U mnie wiedzą raczej wszyscy, nie da się tego też już w sumie ukryć bo brzuszek ciążowy widać bez zbędnego wpatrywania się, żadnych normalnych spodni nawet już nie zapnę...
Ja wczoraj założyłam pierwszy raz ciążowe jeansy, bo było zimno i nie miałam innych spodni. Jaka ulga! tylko ta guma w pasie była troche za szeroka, ale założyłam rożnie szeroka bluzkę
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:57   #2020
s i l v e r
Zakorzenienie

Jutro mija tydzień odkąd miałam robione usg prenatalne. I już spokój minął i znów zaczynam się zastanawiać czy z dzidziusiem jest ok. Też tak macie, że usg uspokaja Was na chwilę?
Chciałabym już czuć ruchy bo wtedy wiedziałabym,że jest ok.

Stary 2016-08-16, 08:06   #2021
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Ja wczoraj założyłam pierwszy raz ciążowe jeansy, bo było zimno i nie miałam innych spodni. Jaka ulga! tylko ta guma w pasie była troche za szeroka, ale założyłam rożnie szeroka bluzkę
Ja już od ponad tygodnia chodzę w tych z gumką po bokach (bez pasa ciążowego). Wyglądają zupełnie jak najzwyklejsze spodnie a wygoda nie do opisania...

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jutro mija tydzień odkąd miałam robione usg prenatalne. I już spokój minął i znów zaczynam się zastanawiać czy z dzidziusiem jest ok. Też tak macie, że usg uspokaja Was na chwilę?

Mam tak samo. Dzis chce w pracy koleżankom powiedzieć i tak siedze i mysle czy moge bo co jesli [tfu tfu] jest cos nie tak itp itd.... Tak to można w kółko się zadręczać...
Stary 2016-08-16, 08:19   #2022
mariea
Zakorzenienie

silver, mnie usg na 3 dni uspokaja... ale lekarz ostatnio powiedział, że możemy się już chwalić, brzuch rośnie, to chyba ok... zreszta w 30 tygodniu też będę sie martwić normalka...
pokazaliśmy wczoraj rodzicom bodziaki z h&m byli zachwyceni
mam nadzieje, ze wstret troche mi minie.... 2 dni na wakacjach jadlam ryby, a teraz znow przepatrzec nie mogę. liczę też na przerwę po wczorajszym rzyganiu

u nas już sporo osób wie, w weekend spotkanie z rodziną Tz, to powiemy reszcie, nie wiem czy jego babcia bedzie, najwyzej na herbate wpadniemy jej ogłosić nowinę
Stary 2016-08-16, 08:19   #2023
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja już od ponad tygodnia chodzę w tych z gumką po bokach (bez pasa ciążowego). Wyglądają zupełnie jak najzwyklejsze spodnie a wygoda nie do opisania...

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Mam tak samo. Dzis chce w pracy koleżankom powiedzieć i tak siedze i mysle czy moge bo co jesli [tfu tfu] jest cos nie tak itp itd.... Tak to można w kółko się zadręczać...
No dokładnie. A znów jak czułam już ruchy to były momenty w których oczywiście dziecko dłużej spało np i ja już panika czemu się nie rusza i stukałam,pukałam po brzuchu albo jadłam specjalne coś czekoladowego bo po czekoladzie dzidzia zaczynała szaleć. Ehh te matki

Stary 2016-08-16, 08:37   #2024
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi usg starcza na jakiś tydzień. Potem udręka do następnej wizyty.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
silver, mnie usg na 3 dni uspokaja... ale lekarz ostatnio powiedział, że możemy się już chwalić, brzuch rośnie, to chyba ok... zreszta w 30 tygodniu też będę sie martwić normalka...
pokazaliśmy wczoraj rodzicom bodziaki z h&m byli zachwyceni
mam nadzieje, ze wstret troche mi minie.... 2 dni na wakacjach jadlam ryby, a teraz znow przepatrzec nie mogę. liczę też na przerwę po wczorajszym rzyganiu

u nas już sporo osób wie, w weekend spotkanie z rodziną Tz, to powiemy reszcie, nie wiem czy jego babcia bedzie, najwyzej na herbate wpadniemy jej ogłosić nowinę
Ja ryby jem. Na szczęście jakoś mi wchodzą.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:48   #2025
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:

U mnie jest dokładnie tak samo 😑 a już myślałam, że ja jestem przerażliwiona cieszę się, ze nie jestem sama 🤗 też będę spokojniejsza, jak już coś będę czuła... ale to jeszcze pewnie trochę potrwa.

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:51   #2026
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak nie mam... bardziej tak że miesiąc spokój a jak za 2-3 dni usg to mam myśli czy będzie wszystko ok? Czy aby napewno? Ale tak to mam wrażenie e dużo spokojniej to ogarniam niż Wy

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Położyłam się wczoraj spać o 18...do 23 zasnąć nie mogłam... Mąż mówił że jak z Dzieckiem... Marudzilam bo sama ze sobą wytrzymać nie mogłam a ani jeść ani zasnąć siusiu też nie chciałam więc już będę wiedziała dlaczego czasem dziecko płacze "bo tak" ;D
Stary 2016-08-16, 08:54   #2027
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Życzę Ci, żeby ta ciąża wyglądała u Ciebie inaczej niż pierwsza (oczywiście pod wiadomymi względami)

Dziewczyny, pytanie z innej beczki Komu powiedziałyście już o ciąży? Wszyscy już wiedzą czy jeszcze nie?
Na początku wiedzieli rodzice, rodzeństwo i paru znajomych, którzy byli wtajemniczeni w in vitro. A teraz jak się z kimś spotkamy to się chwalimy. Większość osób wiedziała, że się staramy - więc teraz można to ogłaszać 😏

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:09   #2028
axn22
Zakorzenienie

W lidlu 27.08 będą bardzo ładne "biobawełniane" ubranka dla dzieciaczków, własnie mam przed sobą ulotkę

Niestety to sobota i nie będę miała jak kupić
Stary 2016-08-16, 09:34   #2029
Escorpio
Zakorzenienie

Zaraziłem sie od meza i znowu jestem przeziębiona mam katar, kicham, zaczyna mnie bolec gardło i swędzą uszy... Oszaleje co mozemy brac na gardło?

A do lidla moze wpadnę akurat maz bedzie to go wyciągnę

I tak jak SQuaara jakos tak spokojnie przechodzę na razie. Brzuch rośnie, to mysle ze jest dobrze
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:37   #2030
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraziłem sie od meza i znowu jestem przeziębiona mam katar, kicham, zaczyna mnie bolec gardło i swędzą uszy... Oszaleje co mozemy brac na gardło?

I tak jak SQuaara jakos tak spokojnie przechodzę na razie. Brzuch rośnie, to mysle ze jest dobrze
chyba ktos tu kiedys o tandum verde pisał, ale glowy nie dam bo ani mnie to nie dotyczylo ani od lekarza nie uslyszalam...
ja pocisnelabym holsami
i herbata z miodem, cytryna, mleko z miodem i masłem.. jak mnie 1 dnia brało tak przeszło...

ackzolwiek. od 4-5tygodni mam katar...czasami nic a czasami 2 dzurki zawalone i ani wydmuchac ani co :/ oczywiscie co? objaw ciazy tak juz jest. fajnie.
Stary 2016-08-16, 09:40   #2031
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie. A znów jak czułam już ruchy to były momenty w których oczywiście dziecko dłużej spało np i ja już panika czemu się nie rusza i stukałam,pukałam po brzuchu albo jadłam specjalne coś czekoladowego bo po czekoladzie dzidzia zaczynała szaleć. Ehh te matki

Hehe, dokładnie 😀 pozniej się martwisz czy odpowiednia ilość ruchów, czy łożysko wydajne, czy odpowednia ilość wód itd. Itd. 😊

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:

Biedna :-( zdrówka!

2017 - synek
Stary 2016-08-16, 09:52   #2032
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie, dzięki za pocieszenie, objawy wróciły mam nadzieję, ze to dobry znak i jutro na wizycie wszystko będzie ok

strasznie panikuję

trochę mnie zastanawia, bo ja do tej pory nie miałam mierzonego tętna płodu, lekarz mi powiedział, ze to nie ma znaczenia czy 150 czy 170 na tym etapie... Drugi powiedział, ze na genetycznym bedę miała mierzone.
Póki co akcja serca stwierdzona, ale wartości mi nie podali.

co do mówienia, to ja najchętniej do genetycznych bym nic nie mówiła, ale nie dało się, wiedzą rodzice, teściowie, rodzeństwo, 2 koleżanki, bo nie dało się zbytnio ukryć no i w pracy przełożona.

Chciałabym juz być po tych genetycznych żebymóc przestać się ukrywać
Stary 2016-08-16, 09:57   #2033
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie, dzięki za pocieszenie, objawy wróciły mam nadzieję, ze to dobry znak i jutro na wizycie wszystko będzie ok

strasznie panikuję

trochę mnie zastanawia, bo ja do tej pory nie miałam mierzonego tętna płodu, lekarz mi powiedział, ze to nie ma znaczenia czy 150 czy 170 na tym etapie... Drugi powiedział, ze na genetycznym bedę miała mierzone.

co do mówienia, to ja najchętniej do genetycznych bym nic nie mówiła, ale nie dało się, wiedzą rodzice, teściowie, rodzeństwo, 2 koleżanki, bo nie dało się zbytnio ukryć no i w pracy przełożona.

a na wydruku z usg nie ma tej wartosci? u mnie tez na glos nigdy nie powiedział ja sobie na usg sprawdzam

jutro wizyta
Stary 2016-08-16, 10:12   #2034
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a na wydruku z usg nie ma tej wartosci? u mnie tez na glos nigdy nie powiedział ja sobie na usg sprawdzam

jutro wizyta
no własnie nie tylko CRL mam
Stary 2016-08-16, 10:27   #2035
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

strasznie panikuję

na pewno wszystko będzie ok
moje małe ma zawsze mierzone tętno i wiem ile wynosi na każdej wizycie, ale lekarz też mowil, że nie ma znaczenia czy 150 czy 170, bo wszystko to norma.
lekarz mi w kartę ciąży FHR wpisuje za każdym razem, to potem mogę porównać

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ackzolwiek. od 4-5tygodni mam katar...czasami nic a czasami 2 dzurki zawalone i ani wydmuchac ani co :/ oczywiscie co? objaw ciazy tak juz jest. fajnie.
też mam zatkany nos, tylko najczęściej zatkany niczym nic w nim nie ma, a dziurki jakby były zawalone, trochę kataru mialam, ale zwalam to na nadmorskie powietrze
pododno to coś z naczyniami krwionośnymi w ciąży

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-08-16 o 10:25
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:40   #2036
agniecha828
Rozeznanie

Hej Mamuski Tez wam sie tak strasznie nie chce siedziec w pracy po dlugim weekendzie? Ale musze sie pochwalic, ze wykorzystalam ten czas W ramach nie zastanawiania sie nad tym co to bedzie, zabralismy sie z mezem za GENERALNE porzadki. W planach tez jest mini przemeblowanie, poki tesc jest jeszcze z nami (pomoze wyniesc szafe). I kupilismy fotel juz troche z mysla o karmieniu Dzwonilam przed chwila do tej innej dr, do ktorej zostalam wyslana na amnio. Oczywiscie jest na urlopie... Pierwszy mozliwy wolny Termin to 25 sierpnia. I nie wiem co robic, bo mamy w planach urlop w Polsce. ech... Rozmawialam wprost z sekretarka, ze poki co nie interesuje mnie ten zabieg i spytalam czy robia tez te testy z DNA. Powiedziala, ze tak (samo badanie trisomii 21 to koszt 392 Euro), ale i tak najpierw jest potrzebna wizyta u lekarya, robienie usg i bla bla. Bez sensu;/
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:41   #2037
sQuaara
Zakorzenienie

no ja wiem ze w ciazy...
myslalam ze od klimy, ale posiedzialam tydzien w domu i bez zniam...
drazni mnie ze na wiele nie ma rady bo "a to tak w ciazy jest"
jakby malo sie dzialo ze maly wielki czlowiek rosnie?!
Stary 2016-08-16, 10:49   #2038
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
W ramach nie zastanawiania sie nad tym co to bedzie, zabralismy sie z mezem za GENERALNE porzadki. W planach tez jest mini przemeblowanie, poki tesc jest jeszcze z nami (pomoze wyniesc szafe).
Brawo. Dobrze się tak czymś zająć żeby za dużo nie myśleć.

My już też zaczęliśmy delikatnie przygotowania - pokój, który był graciarnią stał się malarskim polem bitwy. Na razie zagruntowaliśmy/wybieliliśmy ściany. Pewnie we wrześniu go pomalujemy bo wcześniej z czasem krucho. Na meble itp itd to jeszcze czas ale chciałam za główne remontowe prace zabrać się póki nie jestem jeszcze słoniem morskim
Stary 2016-08-16, 10:50   #2039
ewemis
Raczkowanie

Z mojego męża taka straszna gaduła, że już w dniu pozytywnego testu większości się pochwalił, teraz to nawet jego fryzjerka wie żona jego kolegi z pracy też jest w ciąży, tylko trochę starszej i tak sobie chłopaki dyskutują o luteinie, skracającej się szyjce, skurczach, która w jakim tempie tyje, jakie ma zachcianki no i oczywiście o hormonalnych, emocjonalnych jazdach

Wczoraj byłam na grillu u przyjaciółki i jej niewtajemniczona bratowa zauważyła że jestem w ciąży śmiać mi się chciało jak mimochodem zerkała na brzuszek i nie wiedziała jak ugryźć temat i zapytać

A na takie początkowe bóle gardła, drapanie, suchość, chrypkę polecam tabletki do ssania dla kobiet w ciązy Prenalen z Rossmana

Edytowane przez ewemis
Czas edycji: 2016-08-16 o 10:53
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:53   #2040
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Brawo. Dobrze się tak czymś zająć żeby za dużo nie myśleć.

My już też zaczęliśmy delikatnie przygotowania - pokój, który był graciarnią stał się malarskim polem bitwy. Na razie zagruntowaliśmy/wybieliliśmy ściany. Pewnie we wrześniu go pomalujemy bo wcześniej z czasem krucho. Na meble itp itd to jeszcze czas ale chciałam za główne remontowe prace zabrać się póki nie jestem jeszcze słoniem morskim

Dokladnie...Mnie juz doskwieral wieczorem bol kregoslupa. A co by bylo pozniej Dzis pierwszy raz ubralam ciazowki do pracy Heh
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości