|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez obrazy ale chyba tniecie po kosztach i stawiacie na ilość a nie jakość, bo ja jakbym nie liczyłąm to za Chiny nie wyjdzie mi mniej niż 20tys na te 50 osóba jak sie liczy wódkę po pół litra na osobę? bo nie mam pojęcia chyba trochę dużo nie chce by goście się nawalili
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to do mnie? Ja musiałam zawiadomić wszystkich, że mnie nie będzie - nie przysługiwał mi urlop, więc było do pójście na rękę przez szefa - bo jestem łącznikiem między szefem, a pracownikami. No a skoro juz piszę, że mnie nie będzie, to napiszę, że biorę slub - stwierdzenie faktu O nazwisku informowałam, bo nikt by się do mnie nie dodzwonił ani maila by nie napisał, gdyż w dniu ślubu w bazach je zmieniono i jeszcze 2 miesiące później ludzie się do mnie dodzwonić nie mogli, bo panienskiego nie było...a nowego nie pamiętali. ale przecież poiformowanie pracowników i zmianie nazwiska to bezczelność i chwalenie się ślubem, bo ich się zaprasza na wesele, a nie mowi, ze zmienia sie stan cywilny.\ No tak, co ja wiem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano tak jakoś wychodzi.. Ale moi przyszli teście jeszcze mają się spytać tam u siebie w miejscowości dokładnie o ceny. Bo u mnie w mieście (gdzie narazie mamy zaklepane) to tyle wychodzi a dokładnie 3,5 tys. na rodzine...Tylko że u mnie to nie płacimy za sale. A tam u teściów będziemy... No ale to mała miejscowość więc wiadomo że będzie taniej... 1 miejsce mamy już zaklepane +kamerzysta+katering i kościół.. A o to 2 trzeba się dowiedzieć =decyzja jeszcze nie podjęta. W tym tyg. się wyjaśni. ![]() Jakby dało się taniej to ja chętna ![]() dostałam już mój ukochany pierścioneczek zaręczynowy.Z rubinami -jak chciałam. Przypominają mi wisienki ![]() aha.. kobity. ale ja nie liczę do tych 8-10 tysięcy sukni , fryzjera, kosmetyczni, garniaka TZa oraz wódki i tortu.. Tylko sama sala,ekipa grająca i jedzenie i opłaty za ślub dla księdza!
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi ale u mnie nie ma pijaków w rodzinie
wszyscy z umiarem pijąchyba muszę przeanalizować kto ile może wypić bo są tacy jak ja co po 4 kieliszkach moga zanimóc hahami wychodzi licząć 0,5 na łeb 25litrów kurcze to jak policzyłąm te 20l razy 30zł to wyszedł nie cał tysiak za wódkę a ja liczyłąm 2000 ![]() ![]()
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie do Ciebie, napisałam tylko jak to było w moim przypadku i jakie ja mam podejście do tych spraw.
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u ciebie na 50 osoób 25 tys pisałam ze wiekszosc rzeczy nie zależy od ilosci osób u mnie odpada jeszcze nocleg gosci bo moi rodzice mają swój hotel
|
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRzecież nawet mi przez myśl nie przeszło, że w Twojej rodzinie są pijacy ![]() Albo to ja mam taki ciężki humor, że nie pasuje do klimatu albo nie wiem co ![]() edit: Cytat:
bo wygląda na to, że powiszenie kartki "hop hop, to i tu o takiej a takiej godzinie sie hajtam" w holu firmy jest ok, a poinformowanie mailem pracowników, że się zmienia stan cywilny to bezczelność i chwalenie się? Chyba jestem jakas niedzisiejsza...
|
||
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A póżniej zostają inne wydatki. Np. kosmetyki ...nie beda dla mnie żadnym wydatkiem, po prostu najlepszych jakie znam , co nie oznacza że najdroższych używam na codzień i lepszych nie znajdę na pewno. Więc jest to mój stały wydatek a nie ślubny Makijaż będę robić sama, bo nikomu w tej kwestii nie ufam ![]() Co do vódki liczymy 0,7 na parę , ale zamówimy więcej, wiadomo ![]() HIHI nie przesadzaj z tym niezrozumieniem, każda wypowiedziała się od siebie i tyle. Nikt nie zna dokładnie żadnej sytuacji, więc to takie co byś zrobił gdyby.... |
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy chcąc kupić wszystko na raz przeżywaja załamanie finansowe. edit: Dorinko, opisałaś mnie wyżej jako pretensjonalną lalkę, co to musiała się pochwalić, że slub bierze, więc czego oczekujesz? Czy ja Ciebie gdzieś oceniam?Coby nie było wątpliwości, Twoje słowa: |
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak wy liczycie ale mi wyszlo na 90-100 osob 25 tys. i to juz z naprawde duza gorka, czesc rzeczy juz kupilismy taniej wiec mysle ze ta cena spokojnie zjedzie ponizej 20 tys
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to ja chyba zbytnio zawyzałam ceny bo teraz wiem, ze wódka np wyniesie 1000zł a nie 2500
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Opisałam sytuację panujaca w mojej firmie...bez zadnych podtekstów, wycieczek i czegokolwiek innego.
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wyżej zanim się odezwałam prosiłam abyś nie krzyczała, że opiszę swoje odczucia ale nie znam Twojej sytuacji. Przeciez napisałam, że takie odczucia wywołał we mnie ten tekst i tyle. Daleka byłam od oceniania Ciebie.Powtarzam raz jeszcze , każdy może napisać co myśli w każdej poruszanej sprawie ale nie inne zdanie nie oznacza, złej oceny innej osoby, a ja o Tobie mam jak najlepsze zdanie więc nigdy nie nazwałabym Cię "pretensjonalną lalką" |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcale nie tniemy kosztów, nie idziemy na ilość...wszystko normalnie...0,5 l normalnej wódki na osobę...nie jakieś tam za 30 zł, ale zwykłej bo większość taką będzie piła, 130 zł za osobę w restauracji + nocleg dla 20 osób, jeszcze nie liczyłam poprawin. W tych 26 000 jest prawie wszystko, sukienka, garnitur, obrączki, niektóre ceny nie są pewnie dokładne, bo jeszcze nie wiem ile zapłacimy w kościele czy za transport gości
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
u nas obrączki jakoś 2000 ale mamy zniżkę 25% bo TZ kupił w A..e pierścionek zaręczynowy i dostał
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia oj zawyzyłas te ceny i to bardzo. dlatego wcale nie ma takiej dużej róznicy miedzy weslem na 50-100-150 ludzi. róznica to tylko jedzenie i alkohol inne rzeczy tak siak sa te same
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiecie wolę się miło rozczarować jeśli mnie to mniej wyniesie niż mieć jakieś "niespodzianki"
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszczęscie po podliczeniu wyszło 30 tys
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
co do gosci to tylko w jenym przypadku postawie warunek: TZa koledzy z pracy. sa 2 grupy: montazysci i Ci z hali. nienawidza sie i nie raz sie zdarzylo ze sie pobili (montaysci sprowokowali). jak chce zaprosic kolegow to maja to byc tylko z hali: przynajmniej mi nie zrobia jakiejs akcji na weselu
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się ucieszyałam, że oże wyniesie mnie to mniej niż 20tys bo już na alkoholu przegiełam o 1500zł
a suknienkę to chyba wypożyczę bo po co mi ona później w szafie ma bałagan robić?
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My założyliśmy sobie na obrączki - maksymalnie do 2000 zł. Ale znalazłam piękne za 1.600 zł. Kasiu w większości salonów jubilerskich sa promocje na obrączki - my znależliśmy promocję np. w Schubercie 30 % rabatu na obrączki jeszcze przez najbliższe pół roku |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
a my w aparcie mamy 25% zniżki
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Dorinka napisała, ze teraz wszedzie są znizki i 25% i 30%
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, ja jeszcze muszę zobaczyć obrączki z firmy YES- bo słyszałam na wizażu takie zachwyty nad nimi, ponoć to jedyne na rynku z wewnętrzynym wyobleniem, co istotne zwłaszcza dla facetów- bo wygodne
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
ja też właśnie nie wiem co to znaczy
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

. Filmy z wesela słyną z tego, że są na maxa obciachowe, ale jak już się człowiek po pewnym czasie zdystansuje to jest co wspominać (i z czego się pośmiać)

Chyba jestem jakas niedzisiejsza...
A póżniej zostają inne wydatki. Np. kosmetyki ...nie beda dla mnie żadnym wydatkiem, po prostu najlepszych jakie znam , co nie oznacza że najdroższych 

, wyżej zanim się odezwałam prosiłam abyś nie krzyczała, że opiszę swoje odczucia ale nie znam Twojej sytuacji. Przeciez napisałam, że takie odczucia wywołał we mnie ten tekst i tyle. Daleka byłam od oceniania Ciebie.Powtarzam raz jeszcze , każdy może napisać co myśli w każdej poruszanej sprawie ale nie inne zdanie nie oznacza, złej oceny innej osoby, a ja o Tobie mam jak najlepsze zdanie więc nigdy nie nazwałabym Cię "pretensjonalną lalką"
bo po co mi ona później w szafie ma bałagan robić?