Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 06:04   #1711
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Iwonia strasznie Ci współczuję. Twój chłop chyba sięgnął dna dzisiaj wsiadajac za kółko na gazie... uciekaj do domu czym prędzej! Może coś zrozumie!!!! Życzę Wam zrozumienia przede wszystkim

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:13   #1712
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Boszsz jak mnie babcia męża wk..wia
Co się nie spotkamy to mnie wypytuje czy już przepajam Alicję albo daję jej mm. To ja mówię, że nie i nie ma potrzeby. To ona, że fajnie ale JAKBY mój pokarm małej nie wystarczał to trzeba dać butlę. No bo czasem to mleko matki nie wystarcza.
Dobrze że mi powiedziała bo bym nie wpadła na to i pewnie zagłodziła dziecko w razie czego Zamiast się cieszyć że Ala jest tylko na piersi i najada się moim mleniem to ta mi jakieś insynuacje rzuca że powinnam dokarmiać małą
Taa jasne nie przepajasz - dziś snilo mi się ze przyjechalas do mnie w odwiedziny z Alą i poprosilas o herbate dla siebie i dla Alicji ( podalas jej w butelce ale najwiekszym hitem bylo to ze Alicja mowila - normalnie z nami rozmawiala - takie dziecko lezace i w ogole mnie to nie dziwilo tylko jeszcze sie zachwycalam jak ta Alicja juz pieknie mowi i ze fajnie z nia masz bo wiesz czego chce. Tylko ze ona nie rozmawiala jak dziecko wtracala sie w rozmowe w stylu "tez tak uwazam mamusiu" - i ja w pewnym momencie mowie do Igi ze ciesze sie ze jest jeszcze takim slodkim bobaskiem gaworzacym - chyba sie obrazilas bo chcialas natychmiast zeby zalatwic Ci transport do domu - odwiozla Cie moja siostra a jak chcialam zapiac Ale w foteliku to nie pozwolila - "bo ona musi sie wygodnie ulozyc podczas drogi bez pasow". Jeszcze u mnie w domu byl remont i nie podobaly Ci sie warunki pobytu przepraszalam Cie strasznie i zapraszalam innym razem ale powiedzialas ze nie skorzystasz 😛 eh chyba sie nie polubilysmy - stwierdzam ze straszne z Was sztywniary hahaha

Swoja droga czesto mi sie Fab snisz ostatnio

Aaa i jeszcze rozmawialysmy o Uli ze nie wiemy co sie z nia dzieje.

Dzien dobry bardzo 😃
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:42   #1713
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, twoje sny o Fab sa powalajace
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 06:56   #1714
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Po 3 tygodniach urlopu męża zostaliśmy sami, nie powiem, mam pełne gacie czy dam radę obrobić kociaka i laktator Na razie sprawdza się wstanie razem z mężem o 5, nakarmienie i uśpienie kociaka i wykorzystanie czasu, kiedy jeszcze śpi. Teraz minęły mi 2 godziny od ostatniego ściągania i mam dylemat - podpinać się póki kociak śpi czy już odpuścić, bo niedługo może się obudzić, bo śpi właśnie już 2h
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 07:15   #1715
Monanka83
Zakorzenienie

Iwonia, ja już nawet nie udzielę komentarza bo ostatnio pisałam już co myślę i liczyłam się z tym ze się naraze oceną wprost tego co się u was dzieje a co wynika przynajmniej z twoich relacji. Widzę jednak że dziewczyny wysnuly podobne wnioski.
Współczuję
Stary 2016-08-16, 08:00   #1716
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Taa jasne nie przepajasz - dziś snilo mi się ze przyjechalas do mnie w odwiedziny z Alą i poprosilas o herbate dla siebie i dla Alicji ( podalas jej w butelce ale najwiekszym hitem bylo to ze Alicja mowila - normalnie z nami rozmawiala - takie dziecko lezace i w ogole mnie to nie dziwilo tylko jeszcze sie zachwycalam jak ta Alicja juz pieknie mowi i ze fajnie z nia masz bo wiesz czego chce. Tylko ze ona nie rozmawiala jak dziecko wtracala sie w rozmowe w stylu "tez tak uwazam mamusiu" - i ja w pewnym momencie mowie do Igi ze ciesze sie ze jest jeszcze takim slodkim bobaskiem gaworzacym - chyba sie obrazilas bo chcialas natychmiast zeby zalatwic Ci transport do domu - odwiozla Cie moja siostra a jak chcialam zapiac Ale w foteliku to nie pozwolila - "bo ona musi sie wygodnie ulozyc podczas drogi bez pasow". Jeszcze u mnie w domu byl remont i nie podobaly Ci sie warunki pobytu przepraszalam Cie strasznie i zapraszalam innym razem ale powiedzialas ze nie skorzystasz eh chyba sie nie polubilysmy - stwierdzam ze straszne z Was sztywniary hahaha

Dzien dobry bardzo

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:21   #1717
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Rose a nie podrapala sie po prostu?
Fruzja widzialam ze czaisz sie na pieluszki petit lulu, ja zamowilam tez na probe

Dziewczyny noszace w chuscie, macie jakies bluzy lub kurtki specjalne? My wybieramy sie nad morze i musze w cos sie zaopatrzyc tylko w co? Ceny sa powalajace chce nosic tez z tylu

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 08:24   #1718
gingerbre
Zakorzenienie

Chce na spacer!!! A mala śpij juz druga godzinę, a na głodniaka przecież nie wyjdziemy:P

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Taa jasne nie przepajasz - dziś snilo mi się ze przyjechalas do mnie w odwiedziny z Alą i poprosilas o herbate dla siebie i dla Alicji ( podalas jej w butelce ale najwiekszym hitem bylo to ze Alicja mowila - normalnie z nami rozmawiala - takie dziecko lezace i w ogole mnie to nie dziwilo tylko jeszcze sie zachwycalam jak ta Alicja juz pieknie mowi i ze fajnie z nia masz bo wiesz czego chce. Tylko ze ona nie rozmawiala jak dziecko wtracala sie w rozmowe w stylu "tez tak uwazam mamusiu" - i ja w pewnym momencie mowie do Igi ze ciesze sie ze jest jeszcze takim slodkim bobaskiem gaworzacym - chyba sie obrazilas bo chcialas natychmiast zeby zalatwic Ci transport do domu - odwiozla Cie moja siostra a jak chcialam zapiac Ale w foteliku to nie pozwolila - "bo ona musi sie wygodnie ulozyc podczas drogi bez pasow". Jeszcze u mnie w domu byl remont i nie podobaly Ci sie warunki pobytu przepraszalam Cie strasznie i zapraszalam innym razem ale powiedzialas ze nie skorzystasz 😛 eh chyba sie nie polubilysmy - stwierdzam ze straszne z Was sztywniary hahaha

Dzien dobry bardzo 😃
Mnie ostatnio też się różne dziwne rzeczy śnią. Wczoraj śniła mi sie podstawówka, kilka dni wcześniej jakaś wojna, helikoptery... Ogólnie dużo się dzieje, kino akcji
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 08:31   #1719
Monanka83
Zakorzenienie

Nie pamiętam kiedy śniło mi się coś miłego
Stary 2016-08-16, 08:47   #1720
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mia, twoje sny o Fab sa powalajace
Pokaże Wam Fab jakiej jeszcze nie znacie
Stary 2016-08-16, 08:51   #1721
Monanka83
Zakorzenienie

Dagg! Jak się czujesz?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

My zaraz wyruszamy na spotkanie z doradcą finansowym a raczej kredytowym w naszym przypadku. Trzymajcie kciuki żeby nie zabił na wejściu naszych marzeń

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 09:20   #1722
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dagg! Jak się czujesz?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

My zaraz wyruszamy na spotkanie z doradcą finansowym a raczej kredytowym w naszym przypadku. Trzymajcie kciuki żeby nie zabił na wejściu naszych marzeń
Trzymam mocno bo chyba mamy podobne marzenia
Stary 2016-08-16, 09:23   #1723
martunia_199
Zakorzenienie

Mona niech moc będzie po Waszej stronie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:41   #1724
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dagg! Jak się czujesz?

Stary 2016-08-16, 09:42   #1725
agassek
Zakorzenienie

Mona co to za marzenia?

My dopiero wstałyśmy nawet jeszcze nie do końca, bo karmimy się na leżąco w łóżku

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 09:47   #1726
Anika1986
Zadomowienie

Mona, kciuki
Iwonia, współczuję sytuacji z mężem. Powinniście to jakoś między sobą rozwiązać, bo im dłużej taka sytuacja będzie między Wami tym gorzej. Co do synka może będę brutalna ale uważam że zamykanie się samej z nim i uciekanie od kontaktów z innymi tylko pogarsza sprawę. Owszem raz, drugi i trzeci dziecko moze będzie wymagało aby dłużej z nim posiedzieć by usnelo, ale za którymś razem w końcu zaskoczy, że w życiu są także inni ludzie i nie należy się ich bać. Nie wiem, może mi jest łatwiej mówić, moze mój syn ma inny charakter. My nie stronimy od kontaktów z innymi. Chcę ktoś ponosić - proszę bardzo. Zdarza się że czasem Mały ma dość - przebodzcuje się, ale na ogół jest super pogodnym dzieckiem. W weekend byliśmy u rodziny męża, gdzie z jego ciotka miał styczność drugi raz (pierwszy gdy miał 3,5 tygodnia), a mimo to rozdawał uśmiechy na prawo i lewo. Owszem czasami się przestraszył jak 2letni kuzyn zaczyna krzyczeć, ale za chwilę sie do niego uśmiecha. Dziecko musi się przyzwyczajać do różnych sytuacji w otoczeniu i nauczyć sobie z nimi radzić. Powoli nasze dzieci przestają być malutkimi noworodkami z którymi trzeba postępować jak z jajkiem.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:26   #1727
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Mona, kciuki

Iwonia, współczuję sytuacji z mężem. Powinniście to jakoś między sobą rozwiązać, bo im dłużej taka sytuacja będzie między Wami tym gorzej. Co do synka może będę brutalna ale uważam że zamykanie się samej z nim i uciekanie od kontaktów z innymi tylko pogarsza sprawę. Owszem raz, drugi i trzeci dziecko moze będzie wymagało aby dłużej z nim posiedzieć by usnelo, ale za którymś razem w końcu zaskoczy, że w życiu są także inni ludzie i nie należy się ich bać. Nie wiem, może mi jest łatwiej mówić, moze mój syn ma inny charakter. My nie stronimy od kontaktów z innymi. Chcę ktoś ponosić - proszę bardzo. Zdarza się że czasem Mały ma dość - przebodzcuje się, ale na ogół jest super pogodnym dzieckiem. W weekend byliśmy u rodziny męża, gdzie z jego ciotka miał styczność drugi raz (pierwszy gdy miał 3,5 tygodnia), a mimo to rozdawał uśmiechy na prawo i lewo. Owszem czasami się przestraszył jak 2letni kuzyn zaczyna krzyczeć, ale za chwilę sie do niego uśmiecha. Dziecko musi się przyzwyczajać do różnych sytuacji w otoczeniu i nauczyć sobie z nimi radzić. Powoli nasze dzieci przestają być malutkimi noworodkami z którymi trzeba postępować jak z jajkiem.

Tez zaczynam do tego dojrzewac ale wole mu to jednak stopniowac a nie do tej pory prawie nic a nagle jednego dnia 20 osob. Igor z kolei nie rozdawal usmiechow nowym osobom dopiero jak pojawialam sie ja czy ktos znajomy a i to na krotko bo plakal ze zmeczenia a usnac tez nie mogl.
Co do powrotu do domu to obecnie moze nie tyle uciekam od ludzi co od jednego osobnika. I jego towarzystwa wzajemnej adoracji ktore codziennie nas nawiedza.
Wlasnie mnie tato prosil zebym jeszcze z tydzien zostala bo moj pomaga mu w pracach polowych dorabiaja w ten sposob i zaczynaja od bardzo wczesnych godzin a koncza bardzo pozno wiec tato sie obawia ze moj bedzie do nas jezdzic i mu nie pomoze a juz na pewno nie od 4 rano bo zanim tu do niego dojedzie.
Co robic...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 10:39   #1728
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Tez zaczynam do tego dojrzewac ale wole mu to jednak stopniowac a nie do tej pory prawie nic a nagle jednego dnia 20 osob. Igor z kolei nie rozdawal usmiechow nowym osobom dopiero jak pojawialam sie ja czy ktos znajomy a i to na krotko bo plakal ze zmeczenia a usnac tez nie mogl.
Co do powrotu do domu to obecnie moze nie tyle uciekam od ludzi co od jednego osobnika. I jego towarzystwa wzajemnej adoracji ktore codziennie nas nawiedza.
Wlasnie mnie tato prosil zebym jeszcze z tydzien zostala bo moj pomaga mu w pracach polowych dorabiaja w ten sposob i zaczynaja od bardzo wczesnych godzin a koncza bardzo pozno wiec tato sie obawia ze moj bedzie do nas jezdzic i mu nie pomoze a juz na pewno nie od 4 rano bo zanim tu do niego dojedzie.
Co robic...
Może porozmawiać z mężem odnośnie jego zachowania, które normalne nie jest, a następnie podjąć decyzję kierując się nie interesem taty, a swoim i dziecka.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Auc! Dostałam żąłedziem po głowie! Już drugi raz w tym miesiącu! Jesień się zbliża :P
Stary 2016-08-16, 11:25   #1729
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Mona, kciuki
Jestem tego samego zdania moze dlatego ze mam duza rodzine ktora czesto sie spotyka i nie chce sie od nich izolowac tylko dlatego ze mam dziecko. Juz po pierwszym tygodniu zycia Iga poznala wszystkie ciocie i wujkow ale nie potrafilam powiedziec siostrom nie przyjezdzajcie, ( choc wtedy i ja sie meczylam tymi odwiedzinami)Jesli tylko chcial ja ktos ponosic dlaczego nie. Juz 3 tygodniowa Iga byla na bierzmowaniu, pozniej na chrzcie rocznicy slubu imieninach urodzinach i moze czasem byla przebodzcowana ale radzilysmy sobie i z tym. Teraz im glosniej tym lepiej zupelnie jej ludzie nie przeszkadzaja, jesli chce spac to spi jedynie podczas karmienia szukam spokoju. Jesli tylko ktos chce z nia pogadac to jest przeszczesliwa gaworzy i rozdaje usmiechy w najlepsze. Zdaje mi sie ze takie dziecko mniej sie boi/ wstydzi obcych bo jeszcze niewiele rozumie, na pewno poznaje swoich, ale gdy bedzie starsza wtedy juz nie bedzie taka chetna by do kazdego isc czy sie usmiechac.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-08-16 o 11:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-16, 11:28   #1730
gingerbre
Zakorzenienie

Ten lek separacyjny to u każdego dziecka występuje? Można temu zapobiec np. właśnie poprzez częste kontakty dziecka i innymi ludźmi nie tylko rodzicami?
Stary 2016-08-16, 11:42   #1731
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Fruzja widzialam ze czaisz sie na pieluszki petit lulu, ja zamowilam tez na probe

Dziewczyny noszace w chuscie, macie jakies bluzy lub kurtki specjalne? My wybieramy sie nad morze i musze w cos sie zaopatrzyc tylko w co? Ceny sa powalajace chce nosic tez z tylu

Ooo, tez SIO? Daj znac, bo ja będę miec moje dopiero we wrzesniu

Na jesień mam polar z Decathlonu, on jest elastyczny, wiec spokojnie sie nadaje do noszenia z przodu. Mam tez kurtkę Pentelki, ona jest tania dosyć, ale raczej badziewna i nie ma opcji noszenia z tylu. Kupie chyba dodatkowo Twige.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 11:42   #1732
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Ten lek separacyjny to u każdego dziecka występuje? Można temu zapobiec np. właśnie poprzez częste kontakty dziecka i innymi ludźmi nie tylko rodzicami?
Ja nie wiem jak jest z dziecmi, ale u mnie bankowo wystepuje lek separacyjny - wczoraj zostawilismy Igusie z babcia na 1.5godz podczas ktory milion razy powiedzialam " ciekawe jak tam Iga..." maz stwierdzil ze jestem monotematyczna
Stary 2016-08-16, 11:56   #1733
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ooo, tez SIO? Daj znac, bo ja będę miec moje dopiero we wrzesniu

Na jesień mam polar z Decathlonu, on jest elastyczny, wiec spokojnie sie nadaje do noszenia z przodu. Mam tez kurtkę Pentelki, ona jest tania dosyć, ale raczej badziewna i nie ma opcji noszenia z tylu. Kupie chyba dodatkowo Twige.
Tak Sio, promka mnie skusila i wzory

Na przod mam kamizelke i dajemy rade gorzej na tyl. Twiga i Lenny drogie strasznie, ale chyba nie bedzie wyjscia
Cytat:
Chyba to taki etap

Ma ktoras z Was pralkosuszarke?
Stary 2016-08-16, 12:01   #1734
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Sio, promka mnie skusila i wzory

Na przod mam kamizelke i dajemy rade gorzej na tyl. Twiga i Lenny drogie strasznie, ale chyba nie bedzie wyjscia

Chyba to taki etap

Ja mam, ale sporadycznie używam funkcji suszenia.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
ja nie wiem jak jest z dziecmi, ale u mnie bankowo wystepuje lek separacyjny - wczoraj zostawilismy igusie z babcia na 1.5godz podczas ktory milion razy powiedzialam " ciekawe jak tam iga..." maz stwierdzil ze jestem monotematyczna
:d
Stary 2016-08-16, 12:02   #1735
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
ale intensywnie myślimy nad suszarką (taką do postawienia na pralce)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 12:04   #1736
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam, ale sporadycznie używam funkcji suszenia.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

:d
Polecasz? Jaka masz?
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
ale intensywnie myślimy nad suszarką (taką do postawienia na pralce)
Chcialabym, ale nie mam miejsca. A pewnie z rok jeszcze w tym mieszkaniu bedziemy

Stary 2016-08-16, 12:19   #1737
gingerbre
Zakorzenienie

Mam Mastercook SPFDA-113. Ogólnie jestem zadowolona. Ma ponad 10 lat i jedyne co się do tej pory zdarzyło, to kilka razy nam się filtr zatkał i wtedy odmówiła posłuszeństwa.
Co do funkcji suszenia, my mamy balkon i jakoś wole wystawić na świeże powietrze (jeśli takie istnieje w Krk:P). Zazwyczaj tez czekamy z praniem na sprzyjająca pogodę i dlatego tak rzadko tej funkcji suszenia używam.
Stary 2016-08-16, 12:33   #1738
dzustam
Zakorzenienie

Szykujcie się dziewczyny, wysyłam Wam po kawałku wirtualnego tortu Urodzinuję dziś

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 12:37   #1739
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ech, dobrze nam dziś szło do momentu, kiedy kociak nie zatęsknił za tatą...nie chciał się bawić, kazał się nosić po domu, rozglądał się i nawoływał...aż mi łzy poleciały że biedny tak tęskni i nie można mu wytłumaczyć, że tata niedługo wróci...miałam dziś jechać na spotkanie mam kpi, ale z małym chyba nie dam rady a fundować mu najpierw zniknięcie męża a potem moje to chyba nie mam sumienia.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 12:41   #1740
Anika1986
Zadomowienie

Ginger, powietrze jak powietrze. Ja tam na balkon nie wystawiam że względu na gołębie, które mają talent do strzelania gowienkiem na odległość nawet przez siatkę.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Dzustam, najlepszego
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości