Psy - cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-15, 10:43   #781
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Psy - cz. V

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Luba, ale o jakich ty sniegowcach myślisz? Dlaczego mają spaść??
To o spadaniu bylo o sniegu a nie o sniegowcach. Znaczy, zastanawialam sie czy snieg w zimie spadnie.

Mysle o czyms w rodzaju ocieplanych gumowcow.
Teraz chodze w normalnych gumowcach i czasem jak trafie na mokre liscie czy na mokra galaz to mi sie buty slizgaja, wiec pomyslalam, ze w zimie bedzie podobnie na sniegu.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 10:55   #782
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
O matko nie wierze jak was czytam normalnie moj psiak kocha kałuże i wszystkie sa jego. Jak był szczeniakiem to wszedł do kałuży, zrobił siku a po chwili....pił z niej wodę
Jak miałam wcześniej goldena to też tak miałam, w największy deszcz mogłam z nim na spacer wychodzić a on był przeszczęśliwy, wszystkie kałuże były jego, chłodzenie miał na maksa
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:14   #783
zakonna
Naczelna Nastolatka

Gumowce są dobre na krótkie spacery. Na dłuższe najlepiej trapery/trekkingowe

wysłane telepatycznie
Stary 2016-07-15, 14:19   #784
Kat2890
Raczkowanie

Dziewczyny doradzcie mi coś, bo nie wiem czy rzeczywiście mam problem czy wylobrzymiam sprawę. Chodzi o moją 5miesięczna sukę. Wydaje mi się on kocha mnie aż za bardzo. Objawia się to niby niewinnie, bo głównie tym, że ona nie odstępuje mnie na krok, jest zawsze ale to zawsze tam gdzie ja. Robie coś w kuchni-ona pod stołem, ja na chwile do pokoju ona to samo, usiadę ona drzemie, wyjdę ona za mną i tak w kółko. Przychodzę do domu po pracy, jak słowo daję mało zawału nie dostanie z tej radości, juz nie raz w nos mi przywaliła. Jak muszę wejść do sklepu, czy to na poczte czy gdziekolwiek i czeka z kimś na zewnatrz to jest jeden wielki ból i lamet, jak tylko mnie zobaczy-znowu zawał. Ogólnie to mogę chodzić z nią bez smyczy bo wogóle się nie oddala a gdy zobaczy ,że ja odchodzę od razu jest obok. Oprócz tego to oczywiście niczy w domu.
Ogólnie to mi to nie przeszkadza tylko ,że boje się, ze to sie w końcu przerodzi w coś poważniejszego, że to się przerodzi w lęk separacyjny. Nie wiem jak mam się zachowywać,żeby się troszeczkę opanowywała, podpowiedzcie mi coś.
Stary 2016-07-15, 14:28   #785
motylek1007
Zakorzenienie

Moje psy robia identycznie, łaża za mną jak cien non stop, wszędzie. Jedyne co, to do pracy wychodze normalnie i bez jęków, nic nie niszczą.
Ja bym na twoim miejscu ją troche "olała" tzn wchodzisz do domu i sie nie witasz, ignorujesz az sie nie uspokoi (wiem, trudne), jak TY chcesz to sie z nia bawisz, wolasz, glaszczesz, jak ona chce cos od ciebie to olew.
To tak na szybko przyszlo mi do glowy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 16:00   #786
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Gumowce są dobre na krótkie spacery. Na dłuższe najlepiej trapery/trekkingowe

wysłane telepatycznie
Piankowe kalosze i cieplo i sucho za razem.
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 17:55   #787
Dotka90
Zakorzenienie

Kat,u mnie na ten moment jest to samo. Moja suka ma 2,5mca i jest moim cieniem.
No dobra, jak puszcze syna na podloge, to wtedy nie odstepuje jego
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 05:38   #788
sledziczeek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To o spadaniu bylo o sniegu a nie o sniegowcach. Znaczy, zastanawialam sie czy snieg w zimie spadnie.

Mysle o czyms w rodzaju ocieplanych gumowcow.
Teraz chodze w normalnych gumowcach i czasem jak trafie na mokre liscie czy na mokra galaz to mi sie buty slizgaja, wiec pomyslalam, ze w zimie bedzie podobnie na sniegu.
Kup sobie Termobuty jeździeckie, sa na Allegro nieprzemakaja i mega ciepłe, troche jak filce wyglądają ale to nie pokaz mody w koncu daja radę od jesieni do wiosny, przetestowane w każda pogodę, polecam
Stary 2016-07-16, 06:54   #789
zakonna
Naczelna Nastolatka

O. Sledziczeek, dzięki za pomysł. Musze sobie na to popatrzeć.
A tak a propos chodzenia w deszcz. U nas pada. Rano jeden pies koniecznie chciał kupę wiec ciagnal mnie na trawnik. Suka mokrej trawy nie znosi, wiec ciągnęła w druga stronę, na chodnik. Bardzo skutecznie ciągnęła. Wyciągnęła łeb z obroży. I tak mi pies został w środku miasta, obok ulicy, goły i wesoły.
Stary 2016-07-16, 10:04   #790
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sledziczeek Pokaż wiadomość
Kup sobie Termobuty jeździeckie, sa na Allegro nieprzemakaja i mega ciepłe, troche jak filce wyglądają ale to nie pokaz mody w koncu daja radę od jesieni do wiosny, przetestowane w każda pogodę, polecam
ooo genialne, ale na tę chwilę nie ma mojego rozmiaru

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 12:30   #791
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Sytuacja z dziś. Pies na spacerze pierwszym był o 5:30. Koło 12 biorę go na jakiś dłuższy, żeby pobiegał i coś poćwiczymy zawsze. Codziennie już od 11 łazi i jojczy, że koniecznie trzeba wyjść. Już, teraz, natentychmiast. Dziś wracam ze sklepu i na dzień dobry pies się wita, skacze, śpiewa jak szalony, a ja mu mówię:
"Milutku! Przestało padać! Idziemy na spacer!"
Psa momentalnie koło mnie nie było. Poszedł na łóżko do siostry, położył łeb na poduszce, resztę odwłoka zakopał pod kołdrę i ani myślał się ruszyć. Ale nic to! Twarda jestem! Dam radę!
"Milutku, Milutku! Chodź, chodź... Mam dobre smaczki, nie pada już. Przysięgam, że nie będziemy chodzić po trawie. Możesz nawet obsikać auto!"
Milutek, gnom jeden, popatrzył na mnie takim wzrokiem, że poczułam się jak zwykły pachołek w jego grze. Ale nie dam się! Zapięłam mu smycz, nawet nie drgnął. Pociągnęłam... Tak jakbym miała 15 kg ziemniaków na drugim końcu smyczy. Lodówka! Ser! No mu się na pewno nie oprze. Nawet nie zaszczycił mnie spojrzeniem jak mu pod nos podstawiłam. Ziewnął zniesmaczony. Próba numer dwa: szyneczka! Taka sama reakcja. Nawet nie powąchał. Ostatnia szansa... Rarytas wręcz! Sucha piętka z chleba! O! Błysk w oku widzę! Widzę! On też widzi i już już widzę ten mały ruch w dobrą stronę, już tylko malutki kroczek do zwycięstwa... Odwrócił łeb w drugą stronę i zdzielił mnie ogonem w twarz.
Wygrał*.

Także no cóż, jak pada to siedzimy w domu.

*No dobra, wkurzyłam się po kwadransie i go spacyfikowałam. Owinęłam w koc, wzięłam na ręce i wyrzuciłam za drzwi mieszkania Wtedy poczuł, że nie ma odwrotu i musi jednak wyjść. Niedługo się na mnie zemści w jakiś inny sposób

Ja zimą chodzę w EMU, na spacery też. Po śniegu się w nich chodzi bardzo dobrze. Są super ciepłe. Tylko kupuję te lepsze serie, żeby nie przemiękały.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-16, 12:32   #792
zakonna
Naczelna Nastolatka

Anlejka jak zwykle, mistrzostwo świata w opisie. moje aż tak nie protestują, idą w te ohydne deszcze, ale noga za noga. I chce szybko wracać.
Stary 2016-07-16, 17:58   #793
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Anlejka jak zwykle, mistrzostwo świata w opisie. moje aż tak nie protestują, idą w te ohydne deszcze, ale noga za noga. I chce szybko wracać.
Zawsze do usług

Pozdrawiamy z deszczowej doliny Spacer było o 9 rano, a zawsze w soboty o 7:30 najpóźniej Chyba się polubię z deszczem
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:24   #794
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Spacer było o 9 rano, a zawsze w soboty o 7:30 najpóźniej Chyba się polubię z deszczem
To ja i z deszczem i z mocnym sloncem Ani w deszczu ani w sloncu moj pies nie chce wedrowac, wiec luzik, z 10 km robi nam sie 6

Cytat:
Napisane przez Molly1238 Pokaż wiadomość
Myślę że karmienie psa jest ważnym tematem. Ja swojego karmię karmą Pedigree i jestem bardzo zadowolona, wszystko jest ok a pies jest szczęsliwy

Stary 2016-07-20, 13:30   #795
motylek1007
Zakorzenienie

Luba, śmiej się, mnie dziś oświecono, że małe psy MUSZĄ jeść zboża, bo jak w karmie jest za dużo mięsa to im szkodzi
tyle lat byłam nieuświadomiona...tak, pszenica, jęczmien, kukurydza są potrzebne, bo mięso i warzywa "rozwalają" psa od środka
Jak napisałam ze psy małej rasy potrzebują miesa a nie zbóż to dostałam ostrzeżenie ze działam ze szkodą dla psów małej rasy

chodziło o karmę dla małych białych psów, która uwaga likwiwiduje łzawienie, wybiela psa, ale najlepsze jest to, że uwaga łzby barwią włos od wewnątrz na brązowy kolor, po tej karmie (gdzie mięsa z lupą szukać) pies będzie żył długo, na wysokomięsnej rozwala mu sie wątrobę i nerki

nie chodziło o wysoką zawartość białka w karmie, tylko o mięso

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:35   #796
Luba
Zakorzenienie

No wlasnie, dotknelas problemu, ktory mnie zastanowil kiedys. Ja mam psa od niedawna, wiec czytam, kombnuje, przemysliwuje nad tym co przeczytalam I juz pare razy czytalam "co robic, zeby psu biala sierc nie barwila sie nazolto/ brazowo". I ja sie tak zastanawiam, to naprawde jest taki probem? Trzeba walczyc z tym zazolceniem? Jak ktos ma zazolconego psa to znaczy, ze nie dba?
Bo ja sie tak zastanaiwam po kiego patyka tak walczyc z tym zolceniem.

Stary 2016-07-20, 13:41   #797
robcia
Zakorzenienie

A właśnie...mnie się sama skasowała subskrypcja o niesamowitych właściwościach Dentastix pedigree. Takie czary.
Ja się może nie znam, w mojej dziurze prawdziwego zoologicznego nie uświadczy ale szukając karmy i czytając etykiety ,mój babski rozum ,nijak nie mógł pojąć jak 4 do 6 % dodatku mięsa ,ma mojemu psu zrobić dobrze?

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2016-07-20 o 13:42
robcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:21   #798
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No wlasnie, dotknelas problemu, ktory mnie zastanowil kiedys. Ja mam psa od niedawna, wiec czytam, kombnuje, przemysliwuje nad tym co przeczytalam I juz pare razy czytalam "co robic, zeby psu biala sierc nie barwila sie nazolto/ brazowo". I ja sie tak zastanawiam, to naprawde jest taki probem? Trzeba walczyc z tym zazolceniem? Jak ktos ma zazolconego psa to znaczy, ze nie dba?
Bo ja sie tak zastanaiwam po kiego patyka tak walczyc z tym zolceniem.
Co to za pomysł, żeby wygląd stawiać ponad zdrowiem, mamy psa wystawowego, chcielibyśmy żeby osiągał jakieś sukcesy ale nigdy kosztem zdrowia...
No i ilość mięsa nie przekłada się na ilość fosforu i jego stosunek do wapnia a to to jest chyba najwazniejsze jeśli chodzi o rozwalanie nerek a nie ilość mięsa czy białka (jak karma ma więcej białka i tłuszczy to ma więcej kcal i dawkowanie jest chyba mniejsze?)
Stary 2016-07-24, 17:32   #799
olgaes
Zadomowienie

Radziłam się Was jakiś czas temu co do karmy dla mojego Scoobiego. Kupiłam bezzbożową Brit Care z jagnięciną i ryżem i nie chce jej jeść w ogóle. Powącha i ucieka. Narzeczony kupił z braku laku jakiegoś Royal Canina na wagę - wie tylko, że dla szczeniaków i z rybą. Wiecie co? Wpierdziela aż miło i kupki się poprawiły. Słyszałam, że ten Royal Canin to taki cudowny nie jest... powiedzcie mi, czy mogę go tym karmić i być spokojna, że będzie zdrowo rósł bez żadnych niedoborów? Czy znowu szukać innej karmy po czasie? Dodam, że jadł już inną karmę z rybą (nie pamiętam firmy bo też na wagę, miała naprawdę dobry skład, ale też pogardził. Wolał nie jeść, a jak już go przypiliło to kilka ziarenek i koniec )
Mam wrażenie, że im gorsza karma tym chętniej ją je i kupy sto razy ładniejsze!
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 17:53   #800
zakonna
Naczelna Nastolatka

Już było o tym mówione. Pies powinien jeść bezzbozowe albo mięso. Wpisz w Google karmy bezzbozowe super premium i poczytaj j składy. Psy jedzą chętnie karmy kiepskie, bo one mają dodatki smakowe.
Stary 2016-07-24, 17:57   #801
olgaes
Zadomowienie

Czytałam
Chodzi o to, że im lepsza karma (pomijając to, że w ogóle nie chce ich jeść) to coraz brzydsza kupa.
Chyba wybiorę się z nim do weterynarza. Już podczas szczepienia z Panią o tym rozmawiałam, ale powiedziała, żeby się nie przejmować i szukać dalej. Chyba pora coś z tym zrobić, bo ja wydaję majątek na karmy których on nie je a na dodatek pies nie najlepiej je znosi.
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 18:06   #802
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Są psy które jedzą karmę i robią kupy o.k. a są psy które karmy nie jedzą bo jej nie tolerują (biegunki, brzydkie kupy) i jedzą tzw. "gotowane" lub BARF - być może twój pies należy to ostatniej albo przedostatniej grupy psów.

Uważam, że żadna karma nie jest wystarczająco zbilansowana żeby pies mógł być tylko nią karmiony - długo pies nie pożyje w zdrowiu. Musisz poczytać i zadecydować, każdy pies jest inny.
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 14:35   #803
inga21
Zakorzenienie

Najgorsze wakacje. Praktycznie wszystkim psom i mnie coś jest w tym tygodniu.

Co może być z uchem, jak co jakiś czas Kofa chodzi i trzesie łbem i ewidentnie ją drażni ucho. Czyszcze i nic nie ma. Weta naszego też nie ma, w środę pojedziemy ale w sumie nie wiem co jej zrobi.

Ręce mi opadają, z każdym psem coś jest, nie mam siły normalnie.
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 16:40   #804
zakonna
Naczelna Nastolatka

Inga, nic nie mów. Ja wydałam 1000 zł na leczenie suki w tym miesiącu. Tofi miał hotspota, kot zapalenie ucha, suka zaczęła podsikiwac pod siebie. Zlala się na wersalke i nasza kołdrę. Ogólnie to te wakacje mamy dość niefajne wiec doskonale cie rozumiem.
Stary 2016-07-26, 07:18   #805
sugarfreeee
Zakorzenienie

Inga moze za plytko wsadzasz patyczek lepiej do weta u nas z kolei Ru poparzyla sobie opuszke w żarze z ogniska i biedna straszhie kuleje. Za niecale 3 tygodnie wyjezdzamy na urlop w dzicz, gdzie beda tylko namioty, las, rowery i jezioro, wiec boje sie, ze nie zdazy sie rudej lapka wykurowac...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 10:37   #806
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Inga, nic nie mów. Ja wydałam 1000 zł na leczenie suki w tym miesiącu. Tofi miał hotspota, kot zapalenie ucha, suka zaczęła podsikiwac pod siebie. Zlala się na wersalke i nasza kołdrę. Ogólnie to te wakacje mamy dość niefajne wiec doskonale cie rozumiem.
To widzę że u Ciebie też wesoło. Tylko czekam aż wyjdziemy na prostą bo już nie mogę normalnie.
Właśnie powoli wychodzi na to, że zamiast planowanych wakacji będę miała leczenie psów
Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Inga moze za plytko wsadzasz patyczek lepiej do weta u nas z kolei Ru poparzyla sobie opuszke w żarze z ogniska i biedna straszhie kuleje. Za niecale 3 tygodnie wyjezdzamy na urlop w dzicz, gdzie beda tylko namioty, las, rowery i jezioro, wiec boje sie, ze nie zdazy sie rudej lapka wykurowac...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie nie wiem, bo nigdy nie było problemu z czyszczeniem. A u Kofy zastanawiam się, czy jej coś nie wpadło do tego ucha czego nie potrafię wyciągnąć. Na pewno trzeba zajrzeć do środka, więc wet pewny.
A u pekinki znowu wątroba, jak tylko odstawie leki to zaczyna się wymiotowanie i jedzenie raz w tygodniu. Już mi ręce opadają normalnie.

Trzymam kciuki żeby Rudzielec doszedł do siebie przed wyjazdem na wakacje. Biedna, ostatnio myślałam że wyjdę z siebie jak się poparzyłam. Niech się nie wygłupiai zdrowieje, żebysię mogła wyszaleć na wakacjach
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 11:20   #807
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dziewczyny. Trzymam kciuki za wasze psy. Inga, Tofi tak ma czasem ze uszy czyste w trzepie głową. Ale to mu szybko przechodzi.
ja się już pozegnalam z kupnem butów na wyprzedaży. Zamiast tego, piesek ma badania kontrolne co dwa tygodnie i nową porcję leków.

wysłane telepatycznie
Stary 2016-07-27, 15:50   #808
Callen
Rozeznanie

Pierwszy raz jestem tak długo bez psa. To już ponad 2 tygodnie jak mnie w domu nie ma. Nudno i dziwnie... Miałam opory zeby jechać gdziekolwiek bez niego ale mnie siłą wywalili na wakacje. Jeszcze jakies 2 moze 3 tygodnie i wracam, boję sie tylko że pies już mnie nie kocha i że bedzie rozpuszczony jak dziadowski bicz kiedy wrócę...
Tęsknię za psem i za domem bez kota. Nie wiem czy się przeziębiłam czy to wina kota ale bolą mnie oczy i poza domem nie cieknie mi z nosa
Stary 2016-08-16, 13:25   #809
robcia
Zakorzenienie

Mam pytanie. Gotuję mojemu szatanowi.Do tej pory liczyłam 1 gram mięsa na kg masy ciała + wypełniacz + jarzyny. A więc 1/3 + 1/3 + 1/3,dzielone na dwie dzienne porcje + nagrody za ćwiczenia( około 10 krążków frolic , które uwielbia. I przytyła ta moja cholera. Teraz się zastanawiam czy właściwsze nie byłoby 2/4 +1/4 + 1/4? No bo ewidentnie coś poszło nie tak.Suchej nie chce. Cały czas by jadł.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2016-08-16 o 13:26
robcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 13:29   #810
zakonna
Naczelna Nastolatka

Możesz w ogóle zrezygnować z wypełniacza. Ale to chyba jeszcze szczeniak, nie? O tyciu można mówić u dorosłych psów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości