|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Wypoczywaj!---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- muffinowe_love ale masz sny hehe |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza dzidzia to ma w nosie nasze gadanie ile razy w ciagu dnia probuje go obudzić bo leniuch cały dzień nic sie nie rusza! Pukam do niego, głaszcze, mowie - NIC - CISZA. Potem w nocy sie wierci i kręci bo mama leży to mu sie nudzi. I wtedy tez mogę głaskać i gadać ze ma spać i nie słucha
|
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Pochwale sie ze dzisiaj kupilam pierwszą rzecz dla małej w Auchan były bawełniane body z długim rekawkiem za 7 zl wiec wzielam po dwa z 56 i 62. 100% bawełny i mieciutkie wiec polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze nie mam Auchana blisko:/ wrzuc fotkę![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ja szukam w necie jakiegoś fajnego stroju świątecznego dla maluszka ale narazie bezskutecznie
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzuce zdjecie, jak wrócę do domu, bo teraz czekamy na wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio w Auchan zakupiłam 7par bodziaków w paczce po 38zł, więc też się opłacało
Poza tym synuś dzisiaj znowu bardzo aktywny i kopie i wierci się niemiłosiernie od 6 rano Ja dzisiaj wybieram się do galerii poszukać tych ogrodniczek w Sinsay, później idziemy z mężem kupić łóżeczko i chyba od razu zamówimy wózek, na który i tak trzeba będzie czekać około 2 tygodnie. Później czeka mnie sprzątanie całego domu, bo po skończonym remoncie wszystko zakurzone
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy zamówić kołyskę czy poczekać na wrzesień
![]() chyba najpierw kupie farbę i pomaluje łóżeczko ja doglądam budowę bo dziś u nas tłumnie ^^ |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Leginsy ciążowe też polecam z h&m kupiłam w kwietniu i chodzę często i nic się z nimi nie dzieje na wyprzedażach kupiłam fajne rurki dzinsowe za 60zł ale farbują niestety i moja pudrowa torebka jest granatowa... muszę ją wyszorować ![]() Dziś rano zadzwonili do mojego męża z administracji że dostali info z urzędu stanu cywilnego że urodziło nam sie dziecko mina męża była bezcenna ![]() Dzisiaj o 15 wizyta
|
#3971 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry
Ale fajnie jak piszecie o kopniaczkach Wydaje mi się, że znacznie mniej niż czułam chłopców w podobnym okresie. Choć ostatnie trzy dni czułam też więcej rano i popołudniu. Oby już tak zostało ![]() Wiem, co jeszcze zapomniałam o wyprawce napisać. Nie kupuję żadnych wkładów do wanienki. Jak dla mnie to wcale nie pomaga specjalnie, a w dodatku jest siedliskiem bakterii. Jeśli już koniecznie coś chcecie do wanienki to, jak już chyba iwona napisała, najlepiej pieluszkę tetrową. Wiem, co czujecie, bo sama kiedyś to przeżywałam i bałam się bardzo kąpieli (przed urodzeniem Maksa nawet nie trzymałam nigdy niemowlaka na rękach), ale po paru dniach uwierzcie, że będziecie razem z Waszymi tż najlepszymi specjalistami od kąpieli Dla mnie jedyna naprawdę stabilna pozycja w wanience, to przedramię pod głową dziecka, dłoń na barku, a palce łączą się pod pachą. Trzeba nawet noworodka dobrze trzymać, bo potrafi się wygiąć i wsadzić buziaka pod wodę, ale właśnie bardziej ufam sobie niż takiej foczce czy gąbce na dnie. I jeszcze nie rozumiem jak można umyć swobodnie dziecku plecki czy pupę, kiedy leży na czymś takim.Cytat:
Co do szpitala to mogę doradzić tyle, żebyś się zastanowiła co dla Ciebie jest ważne i jak dany punkt wygląda w danym szpitalu, np. opieka podczas porodu, dostępność znieczulenia, dostępność porodów rodzinnych, swoboda poruszania się w czasie porodu, wyboru pozycji do rodzenia, jaka opieka na położnictwie, jakie wsparcie kp czy inaczej dla kogoś negatywnie nacisk/wymóg kp, jakie sale/łazienki na porodówce/położnictwie. Zwłaszcza, że czasem coś dla jednej osoby będzie plusem dla drugiej minusem. Pamiętasz jak pisałam, że ja jechałam 90 km do porodu? Odrzuciłam dwa szpitale w moim mieście. Jeden ze względu na to, że możliwość porodu rodzinnego zależała od dostępności sali - była zdaje się tylko jedna rodzinna, a poza tym sala ogólna dla kilku kobiet naraz choć poza taką przestarzałą organizacją szpital ma świetne opinie. A drugi dlatego, że miałam wiadomości od bliskich koleżanek, że zdarza się dokarmienie mm w dodatku smoczkiem wbrew woli matki, a mi ogromnie na kp zależy i nie chcę, żeby cokolwiek to zaburzyło w tych pierwszych decydujących dniach (czyli jeśli dokarmianie byłoby naprawdę koniecznie to strzykawką/kubeczkiem/po palcu, itp.)Czasem jest tak, że porody bywają super w danym szpitalu, a położnictwo przepełnione albo sale do kitu albo odwrotnie położnictwo pięknie wyremontowane, ale porody z gorszymi opiniami czy bez znieczulania, które co tu dużo mówić dla wielu kobiet jest decydujące. Cytat:
![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-08-16 o 11:19 |
|||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
w Lidlu od 27.08 kilka rzeczy dziecięcych, szkoda że tak mało i w sumie szału nie robią
http://gazetka.lidl.pl/3f81c042-d31f...html5.html#/20edit jeszcze jedna strona ciuszków jest dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- 120 dni do terminu
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-16 o 11:25 |
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- oasiallegro i malgosiaz_zz. Teraz też kupiłam (getry od oasiallegro) i też się nie zawiodłam.
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Hej malduje się, że żyje i cały czas Was podczytuje
Weekend mieliśmy mega intensywny, bo jeździliśmy z zaproszeniami na ślub a wczoraj było błogie lenistwo z tż ![]() Przyszła mi dziś paczka z ali z otulaczem dla małej i jestem mega zadowolona, wszystko jest bardzo ładnie wykończone a materiał przyjemny w dotyku. Normalnie te otulacze są za ponad 50 zł w smyku a ja ten kupiłam za 25 zł (tylko że to podróba) ![]() Wyrzucam linka gdyby któraś była zainteresowana: http://s.aliexpress.com/uMFreQBN |
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
ooo losie ale się rozpisałyście
![]() Witam nową koleżankę ![]() pisałyście o wyprawkach i tutaj jak już nie jedna pisała, zależy co komu się przyda. Ja za zbędne uważam większość tego co wy może z małymi wyjątkami ale nie jest to jakaś duża różnica także nie będę się rozpisywała na ten temat heh
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Tylko 120? Omg!😨😨😨😨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Folinka wiem ze jestes zabiegzna Ale fajnie ze wracasz co jakiś czas 😊 Mam pierwszy typ wózka dla Karola bugaboo cameleon 2 Słyszałaś o nim coś? Mam na oku fajny używany za 1500 zeta I tak myślę i myślę...🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Może jeszcze nie sezon na ubranka BN
Teraz były na wnmp 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
No patrzyłam ale nie wiem znalazło mi tylko jedne bodziaki a tak to nic;/ chyba nie umiem szukać
|
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym jeszcze poczekala ☺
W zeszłym roku kupowałam tuż przed BN w 5,10,15 I też już na promocji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze właśnie u okulisty, mam zakropione oczy i jednym okiem czuje się jakbym byłam w jakimś matrixie
Mam pół godziny czekać i potem badania dna oka.
|
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
no jeszcze jest trochę czasu
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Jak weszłam do lekarki to powiedziała, że domyśla się z jakiego powodu przyszłam hehe czyli mój brzuszek jest już typowo ciążowy skoro zwraca uwagę
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
Folinka,
z tymi szpitalami zgadzam się z Tobą w 100%. U mnie jest ok 5 szpitali i każdy dobry w czymś innym. Ja 8 lat temu rodziłam w takim gdzie izba przyjęć to porażka, porodowka dobra, neonatoligia świetna, a opieka poporodowa różnie, zależało od zmiany. Ale jak się czyta opinie o poszczególnych szpitalach to są tak skrajnie różne że można się pogubić. Wkładki do wanny też nie polecam, używałam pieluszki tetrowej i też trzymałam synka opierając jego główkę na przedramieniu a dłonią trzymałam za ramię. Szybko można nabrać wprawy i pewności tylko wtedy kąpałam w wannie na stelazu, nagrzewalam pokój, a teraz będę kąpać w łazience. Mam dosyć dzwigania ciezkiej wanny z wodą.Moja mała też kopie po kilkanaście razy dziennie, a jak śpi to się denerwuję że coś się stało... Ale po tylu przejściach z ta ciążą ciężko mi uwierzyć że wszystko jest w porządku. Tzn mam nadzieję...bo połówkowe w piątek. Łożysko mam bardzo nisko, więc czuję małą najczęściej na samym dole. Ciekawe czy się łożysko przesunie, bo jak nie to czeka mnie cc. Czy wiecie dziewczynki, kiedy się bada cukier z obciążeniem? W poprzedniej ciazy miałam cukrzycę, ale nie pamiętam jak to było. Miłego dnia
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-16 o 14:56 |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis na zakupach i zlowilam super perelki- dla siebie
![]() Mam niedaleko komis dzieciecy i maja tam tez ciuchy ciazowe i nieciazowe tez ale bardzo ladne. Za 108 zl mam ala plaszczyk taki przejsciowy, nowe getry ciazowe i sliczna bluzeczke z baskinka no rewelacja. O malo bym tez kupila kiecke na wesele ale byla duzo za duza niestety- dluga, granatowa ze srebrnymi wstawkami taka glamour ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Co do ubranek na BN mysle ze w listopadzie po wszystkich swietych zacznie sie szal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o tym wiaderku do kapania? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam teraz skierowanie na ten cukier! Boję się jak diabli jak ja to badanie przeżyję 😢😢😢
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ale chyba bez obciążenia? 🤔 Po czym to poznać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
I ja tez mam teraz skierowanie na te badanie:/
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Podobno robi się to w 2 godzinnych odstępach czasu 🤔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Wypoczywaj!
ja to nie mam takich mocy... Mamusia dla "siebie" to syna musi pozniej zmajstrowac chyba 
w Auchan były bawełniane body z długim rekawkiem za 7 zl wiec wzielam po dwa z 56 i 62.

Wydaje mi się, że znacznie mniej niż czułam chłopców w podobnym okresie. Choć ostatnie trzy dni czułam też więcej rano i popołudniu. Oby już tak zostało 
choć poza taką przestarzałą organizacją szpital ma świetne opinie. A drugi dlatego, że miałam wiadomości od bliskich koleżanek, że zdarza się dokarmienie mm w dodatku smoczkiem wbrew woli matki, a mi ogromnie na kp zależy i nie chcę, żeby cokolwiek to zaburzyło w tych pierwszych decydujących dniach (czyli jeśli dokarmianie byłoby naprawdę koniecznie to strzykawką/kubeczkiem/po palcu, itp.)