Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-16, 18:18   #2101
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja tam wiem że mama będzie kupowała co uważa za słuszne teście też i ok moja decyzja czy ubiore w to dziecię pewnie tak
Popatrzylam gazetkę w lidlu.. Spoko te ciuszki przynajmniej kolorystycznie bo nie znam płci a coś wybiorę )
Dla mnie to jest marnotrastwo. Po co kupować coś co rzucisz w kąt?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:19   #2102
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moja mama ma focha bo sie boi kupic cokolwiek dla malenstwa bo mi się nie spodoba. Nie moja wina, ze mamy kompletnie odmienne gusta, mi sie pstrokate ani kolorowe nie podoba. Stwierdziła, ze to co kupiłam jest bure i smutne. Well, myslę, ze noworodkowi to lotto jakie ma ciuchy, a jeszcze przyjdzie czas, ze bede sie musiała ugiąć pod presją ulubionego filmu czy bajki, ale na razie ja decyduje. Bedzie ciezko.
Ja pamiętam swoje ubrania z pierwszego i drugiego roku życia Noworodkowych oczywiście nie pamiętam, ale potem już tak i wiem, które lubiłam
Stary 2016-08-16, 18:27   #2103
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja pamiętam swoje ubrania z pierwszego i drugiego roku życia Noworodkowych oczywiście nie pamiętam, ale potem już tak i wiem, które lubiłam
Pamietasz ubrania z I roku zycia? Nie wydaje mi się
Stary 2016-08-16, 18:30   #2104
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale czemu Wy blokujecie koleżanki? To tak jakbyście ich usuwały z grona znajomych... :O
Nie wystarczy odkliknąć opcję "obserwowanie"? Przecież jeśli czyjś obserwujecie, to tak jakby wejść do czyjegoś domu i krytykować, co tam ma... Ja tam mam sporo znajomych, których profilu nie obserwuję, bo właśnie nie interesują mnie ich posty.

A sorki, doczytałam teraz, że "powiadomienia" blokujecie... No to chyba ok, po to są takie opcje, żeby sobie na swojej tablicy nie mieć niepotrzebnego spamu

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Na fb tak samo
nie no, spokojnie, nie chodziło mi o dosłowne blokowanie, jakbym miała kogoś zablokować, to bym go wolała skasować. po prostu blokuje te powiadomienia żeby tablicy nie mieć zawalonej fotkami czyjegoś dziecia, raz tak mialam, ze nie moglam sie do niczego innego przebić tylko ten dzieć w róznych pozycjach
Stary 2016-08-16, 18:32   #2105
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to jest marnotrastwo. Po co kupować coś co rzucisz w kąt?
no jak mama sie uprze ze chce kupic to co ja jej zrobie? podpowiem co nam sie podoba, bedzie widziala w czym dziecie chodzi ale jak totalnie nie trafi to co? oddasz i powiesz 'mam nadzieje ze masz paragon albo inne dziecku ktoremu mozna to podarowac?"
wezme. przemial ubranek jest taki ze raz albo dwa założe i o. wielka mi tragedia.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
ja kojarze ale mysle ze to kwestia ze byly zdjecia, kamera
jakos z okresu 4-5 bardziej pamitam tak na serio, wiem co lubilam.. ale to pojedyncze rzeczy pewnie w morzu róznosci ktore byly w domu
Stary 2016-08-16, 18:34   #2106
Krysilla
Rozeznanie

Ja zablokowałam powiadomienia od dwóch koleżanek- jedna to zdawała fotorelację z dosłownie każdego "pierdnięcia" dziecka. Wyjście na spacer to była osobna galeria. A druga to, niestety, co chłopak to dziecko z nim i z każdym publiczne kłótnie na statusy z jakimiś "głębokimi" cytatami. i oczywiście zdjęcia dzieci z każdym kolejnym facetem.

Wróciłam od lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze, tylko dalej nie pokazuje płci Ruszała się wesoło. A nowa pani doktor okazała się świetna, Pogadałam sobie z nią od serca o wszystkich nawet głupich obawach. Dostałam skierowania i muszę zrobić w tym tygodniu krzywą cukrową. Jutro będę dzwonić do labo, czy można wziąć cytryne, bo podobno nie wszędzie pozwalają.

A od mojej mamy dostałam materacyk antykolkowy dla dziecka z miejscem na termofor
Stary 2016-08-16, 18:34   #2107
MalgosiakMk
Zadomowienie

Ciuszków jest bardzo dużo, przeróżnych, ale mi również najbarsziej podobają się te stonowane, w odcieniach szarości, mięty, itp.
Jakoś nie mam jeszcze odwagi kupować cokolwiek dla maluszka... pewnie jak już coś mnie tak bardzo urzeknie to się skuszę, a że póki co nie mam okazji odwiedzać sklepów z takimi ciuszkami, to i kuszenia nie ma choć oczywiście allegro już mam zdobyte dzisiaj oglądałam kocyki minkey, prześliczne, patrzyłam rownież na praktyczne elementy na przechowywanie, np. pieluszek itp.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 18:37   #2108
sQuaara
Zakorzenienie

ja namietnie przegladam aliexpres tam niech to bedzie na 2 prania (maly rozmiar i tak wystarczy ) ale mam wrazenie ze duzo wiecej niz u nas w sklepach gdzie kroluje niebieski i rozowy...
zamowilam na probe jednego bodziaka, zobacze jak rozmiar no i 2-3dolary za sztuke to nie tragedia
Stary 2016-08-16, 18:42   #2109
mariea
Zakorzenienie

Ja bym wziela jakis z granatovo, ale nie podoba mi sie, ze nie ma rozmiaru 62. zadzwonie do nich i spytam czy jest w ogole szansa na taki rozmiar
Malgosiu, super ze masz tak szybko wizytę, zdaj nam tu relację
ja mam zaciesz, bo zadzwonili do mnie z kliniki, ze gin 30 sierpnia nie bedzie przyjmowal i mam wizyte 29 sierpnia,dzien do przodu
Krysilla dobrze, ze wszystko ok i wizyta Cię uspokoiła

dziewczyny macie jakies doswiadczenia z ciuchami niemowlecymi z Bonprixa?
Stary 2016-08-16, 18:48   #2110
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego? Mam 38 lat, więc zdjęć za wiele z tego okresu nie mam, a pamiętam kilka kaftaników, śpiochów i półśpiochów. Zakładam, że pamiętam waśnie te, które lubiłam Pamiętam także salę szpitalną, w której leżałam na zapalenie ucha środkowego w wieku 3 miesięcy. Oraz pamiętam swoje pierwsze kapcie, w których uczyłam się chodzić i niektóre zabawki i nocniki ze żłobka

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
no jak mama sie uprze ze chce kupic to co ja jej zrobie? podpowiem co nam sie podoba, bedzie widziala w czym dziecie chodzi ale jak totalnie nie trafi to co? oddasz i powiesz 'mam nadzieje ze masz paragon albo inne dziecku ktoremu mozna to podarowac?"
wezme. przemial ubranek jest taki ze raz albo dwa założe i o. wielka mi tragedia.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

ja kojarze ale mysle ze to kwestia ze byly zdjecia, kamera
jakos z okresu 4-5 bardziej pamitam tak na serio, wiem co lubilam.. ale to pojedyncze rzeczy pewnie w morzu róznosci ktore byly w domu
Ja nie wiem, jak u Ciebie ze zdjęciami, ale ja byłam mała baaardzo dawno temu i zdjęcia domowe rodzice mieli tylko czarno-białe. Jedyne kolorowe miałam z występów i z Mikołajem z przedszkola A te ubrania, które mam na myśli, to pamiętam dokładnie kolory i obrazki A na kamerze pierwszy raz się zobaczyłam po studniówce
Stary 2016-08-16, 18:57   #2111
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
wezme. przemial ubranek jest taki ze raz albo dwa założe i o. wielka mi tragedia.[COLOR="Silver"]
Nie, no nie mowie, jak sie uprze.
Jak sie uprze to prosze bardzo,kasa w błoto, bo ja mam całą listę rzeczy, ktore bym chciała i które się przydadzą i byłabym sto razy bardziej szczesliwa, jakby mi ktos cos z tej listy kupil niz samowolke robił, ale wiem, ze sie tak do konca nie da.

Moja sie nie upiera tylko fochy robi.
Stary 2016-08-16, 19:04   #2112
Ysbaill
Raczkowanie

Tak piszecie o wózkach, kocykach i ciuszkach - ja chyba poczekam do 20 tc. Plan jest taki, żeby do końca roku już większość rzeczy była kupiona.
Oprócz wielkiej zmiany zwanej dzieckiem, będzie kolejna mega zmiana - przeprowadzka w rodzinne strony i generalny remont. Więc oprócz dziecka musimy się też skupić na planowaniu, wybieraniu, kupowaniu wszystkiego do nowego domu. Mąż się już stresuje kiedy to wszystko ogarniemy

My też uważamy z mężem, że im mniej tym lepiej. Minimalizm przede wszystkim dotyczy to też ciuszków dla dziecka - koloru szare, pastele....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 19:07   #2113
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość
Tak piszecie o wózkach, kocykach i ciuszkach - ja chyba poczekam do 20 tc. Plan jest taki, żeby do końca roku już większość rzeczy była kupiona.
Oprócz wielkiej zmiany zwanej dzieckiem, będzie kolejna mega zmiana - przeprowadzka w rodzinne strony i generalny remont. Więc oprócz dziecka musimy się też skupić na planowaniu, wybieraniu, kupowaniu wszystkiego do nowego domu. Mąż się już stresuje kiedy to wszystko ogarniemy

My też uważamy z mężem, że im mniej tym lepiej. Minimalizm przede wszystkim dotyczy to też ciuszków dla dziecka - koloru szare, pastele....

No to sporo macie na głowie

Ja wychodze z załozenia, ze w III trymestrze moge czuć się bardzo zle (jak w pierwszym) i wiekszosc chce miec ogarniete jak najszybciej się da.
Stary 2016-08-16, 19:11   #2114
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Jak sie uprze to prosze bardzo,kasa w błoto, bo ja mam całą listę rzeczy, ktore bym chciała i które się przydadzą i byłabym sto razy bardziej szczesliwa, jakby mi ktos cos z tej listy kupil niz samowolke robił, ale wiem, ze sie tak do konca nie da.

Rozumiem Cię 😊
My z biegiem czasu przyzwyczailiśmy naszych rodziców, że mamy swój styl. Zazwyczaj dostajemy kasę i sami sobie coś kupujemy w ramach prezentów taki układ jest ok. Ale jak kupią coś co nie przypadnie mi do gustu to grzecznie podziękuję i 2/3 razy ubiore, żeby im przykro nie było.

TP 18.02.2017
Stary 2016-08-16, 19:15   #2115
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość

My wykonczylismy dom 140m w 3miesiace dasz radę
Stary 2016-08-16, 21:19   #2116
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Ja bym wziela jakis z granatovo, ale nie podoba mi sie, ze nie ma rozmiaru 62. zadzwonie do nich i spytam czy jest w ogole szansa na taki rozmiar
Malgosiu, super ze masz tak szybko wizytę, zdaj nam tu relację
ja mam zaciesz, bo zadzwonili do mnie z kliniki, ze gin 30 sierpnia nie bedzie przyjmowal i mam wizyte 29 sierpnia,dzien do przodu
Krysilla dobrze, ze wszystko ok i wizyta Cię uspokoiła

dziewczyny macie jakies doswiadczenia z ciuchami niemowlecymi z Bonprixa?
Ja mialam kilka sztuk. Z takiej serii mam&dad. Body 62/68 były dużo mniejsze niż bluzeczka w tym samym rozmiarze i grubość zupełnie inna. Ogólnie jakosciowo były ok, po praniu były takie jak przed. Cenowo najtańsze nie były z tego do pamiętam. Dobre ciuszki jakościowo ma Zara i na wyprzedażach wychodziły przystępnie.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:46   #2117
Opiumalfa
Zakorzenienie

A c&a ubranka są ok? Bo ja tam w ogóle nie robię zakupów ale weszłam na stronę i są całkiem fajne
Stary 2016-08-16, 21:48   #2118
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
My wykonczylismy dom 140m w 3miesiace dasz radę
Dzięki za pocieszenie 😉

TP 18.02.2017
Stary 2016-08-16, 21:48   #2119
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja zablokowałam powiadomienia od dwóch koleżanek- jedna to zdawała fotorelację z dosłownie każdego "pierdnięcia" dziecka. Wyjście na spacer to była osobna galeria. A druga to, niestety, co chłopak to dziecko z nim i z każdym publiczne kłótnie na statusy z jakimiś "głębokimi" cytatami. i oczywiście zdjęcia dzieci z każdym kolejnym facetem.

Wróciłam od lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze, tylko dalej nie pokazuje płci Ruszała się wesoło. A nowa pani doktor okazała się świetna, Pogadałam sobie z nią od serca o wszystkich nawet głupich obawach. Dostałam skierowania i muszę zrobić w tym tygodniu krzywą cukrową. Jutro będę dzwonić do labo, czy można wziąć cytryne, bo podobno nie wszędzie pozwalają.

A od mojej mamy dostałam materacyk antykolkowy dla dziecka z miejscem na termofor
Krysilla u kogo byłaś? 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 21:50   #2120
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Krysilla u kogo byłaś? 😊

Doktor nazywa się Jaroszewicz imię bodajże Jolanta. Przyjmuje w takiej malusiej przychodni na pocztowej. Świetna, równa babka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-08-16, 22:10   #2121
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

O to tak jak moja przyjaciółka 😀 wszystko bialo-szare w domu, zgodne z trendami, ubrania dla dziecka tak samo, tylko stonowane. Na baby shower lista prezentów 😅 u niej w pokoju dziecka jak z katalogu, u mojego dziecka kolorowo 😊

Ja też mam odmienny gust z mamą i teściową, ale z uśmiechem przyjmowalam ich ubranka, nie do końca trafione. Potem ubieralam na wspólne spotkania, żeby babcie się cieszyły.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ale się dziś "oberwalo" innym rodzicom 😅 za Facebooka i ubieranie w kolorowe ciuchy 😊 przepraszam, ale strasznie nie lubię takiego oceniania. Kazdy ma prawo do swoich wyborów i nic mi do tego 😊

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Doktor nazywa się Jaroszewicz imię bodajże Jolanta. Przyjmuje w takiej malusiej przychodni na pocztowej. Świetna, równa babka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
O to fajnie, ze jesteś zadowolona ☺

2017 - synek
Stary 2016-08-16, 22:14   #2122
MartaMagda
Zakorzenienie

Anolta gust gustem, ale epatowanie dzieckiem w mediach społecznościowych to przesada. Zwłaszcza, kiedy dzieci są nagie lub pojawiają się ich dziesiątki zdjec w każdym tygodniu. Nie można popadać w przesadę.
Ja jestem zwolenniczką kolorów jako dodatku, ale wiadomo, co kto lubi

Stary 2016-08-16, 22:14   #2123
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
O to tak jak moja przyjaciółka 😀 wszystko bialo-szare w domu, zgodne z trendami, ubrania dla dziecka tak samo, tylko stonowane. Na baby shower lista prezentów 😅 u niej w pokoju dziecka jak z katalogu, u mojego dziecka kolorowo 😊

Ja też mam odmienny gust z mamą i teściową, ale z uśmiechem przyjmowalam ich ubranka, nie do końca trafione. Potem ubieralam na wspólne spotkania, żeby babcie się cieszyły.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ale się dziś "oberwalo" innym rodzicom 😅 za Facebooka i ubieranie w kolorowe ciuchy 😊 przepraszam, ale strasznie nie lubię takiego oceniania. Kazdy ma prawo do swoich wyborów i nic mi do tego 😊

To mamy podobnie anolta Ja bym się cieszyła z każdego upominku, czy pomocy w postaci akcesoriów, nie wątpię, że znalazłabym zastosowanie nawet dla rzeczy nie w moim guście Albo bym przeznaczyła coś "do spania", albo "na podróż" itp... Uwielbiam dostawać prezenty, a rzadko je dostaję Jestem wybredna jedynie co do kosmetyków do pielęgnacji twarzy oraz zapachów
Stary 2016-08-16, 22:18   #2124
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Anolta gust gustem, ale epatowanie dzieckiem w mediach społecznościowych to przesada. Zwłaszcza, kiedy dzieci są nagie lub pojawiają się ich dziesiątki zdjec w każdym tygodniu. Nie można popadać w przesadę.
Ja jestem zwolenniczką kolorów jako dodatku, ale wiadomo, co kto lubi

😊 No wszyscy tu chyba wolą stonowane kolory, nudno trochę😊

2017 - synek
Stary 2016-08-16, 22:20   #2125
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
To mamy podobnie anolta Ja bym się cieszyła z każdego upominku, czy pomocy w postaci akcesoriów, nie wątpię, że znalazłabym zastosowanie nawet dla rzeczy nie w moim guście Albo bym przeznaczyła coś "do spania", albo "na podróż" itp... Uwielbiam dostawać prezenty, a rzadko je dostaję Jestem wybredna jedynie co do kosmetyków do pielęgnacji twarzy oraz zapachów
Ja też bym się cieszyła z każdej pomocy i prezentów dla bobasa, z tym że myślę, że takie upominki warto konsultować. Po co uszczęśliwiać rodziców na sile czymś, co się im nie przyda?
Pamiętam taka sytuacje, że jak się koleżance urodził synek to kupiłam zestaw pięknych butelek z Kubusum Puchatkiem a ona ciężko westchnela i mówi, że mam jej źle nie zrozumieć, ale mały pije tylko z jednego rodzaju butelek. Szczęśliwie się okazało, że butelki kupiłam dobre, bo tak by ich nie użyła. Teraz po tamtym doświadczeniu zawsze pytam jaki drobiazg kupić jak się komuś urodzi dziecko

Stary 2016-08-16, 22:23   #2126
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym się cieszyła z każdej pomocy i prezentów dla bobasa, z tym że myślę, że takie upominki warto konsultować. Po co uszczęśliwiać rodziców na sile czymś, co się im nie przyda?
Pamiętam taka sytuacje, że jak się koleżance urodził synek to kupiłam zestaw pięknych butelek z Kubusum Puchatkiem a ona ciężko westchnela i mówi, że mam jej źle nie zrozumieć, ale mały pije tylko z jednego rodzaju butelek. Szczęśliwie się okazało, że butelki kupiłam dobre, bo tak by ich nie użyła. Teraz po tamtym doświadczeniu zawsze pytam jaki drobiazg kupić jak się komuś urodzi dziecko

Hehe, to fakt 😁

2017 - synek
Stary 2016-08-16, 22:24   #2127
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
😊 No wszyscy tu chyba wolą stonowane kolory, nudno trochę😊

Nie wiem czy nudno ja na przykład mam awersje to pokoi dziecięcych gdzie jest nacpane kolorami, każda ściana inna, do tego malunki na scianach i napisy i obowiązkowo mnóstwo plastikowych, pstrokatych zabawek. Ja bym się źle czuła w takim pokoju i tak sobie myślę, że maluchowi też nie potrzeba dodatkowo takich silnych bodźców wzrokowych.
Ja bym chciała w pokoju dziecięcym białe ściany, białe meble i fajne kolorowe dodatki. Jakieś czerwienie, zielenie, granaty, przyjemny żółty może odrobinę modnej szarości

Stary 2016-08-16, 22:35   #2128
anolta
Zakorzenienie

Aaa, dziewczyny jeszcze miałam pisać, ze dziś na fitnesie dla kobiet w ciąży, była dziewczyna która leżała 2 dni pod kroplowką w szpitalu, bo się odwodnila i w związku z tym ilosc wod plodowych spadla. Dodatkowo omdlenia, zawroty i bol glowy. Obok niej 5 kobiet z tym samym. Także mały apel:

Wmuszajmy w siebie wodę! 😊ja sie trochę przestraszylam, bo naprawdę nie piję dużo.

2017 - synek
Stary 2016-08-16, 22:49   #2129
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, dziewczyny jeszcze miałam pisać, ze dziś na fitnesie dla kobiet w ciąży, była dziewczyna która leżała 2 dni pod kroplowką w szpitalu, bo się odwodnila i w związku z tym ilosc wod plodowych spadla. Dodatkowo omdlenia, zawroty i bol glowy. Obok niej 5 kobiet z tym samym. Także mały apel:

Wmuszajmy w siebie wodę! 😊ja sie trochę przestraszylam, bo naprawdę nie piję dużo.

Ja mam app co mi przypomina. 2l dziennie to minimum. W poprzedniej ciąży mało piłam i dostałam opr. od Gina bo skarżyłam się na bóle glowy. Jak zaczęłam dużo pić głową przestała bolec.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-16, 22:50   #2130
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy nudno ja na przykład mam awersje to pokoi dziecięcych gdzie jest nacpane kolorami, każda ściana inna, do tego malunki na scianach i napisy i obowiązkowo mnóstwo plastikowych, pstrokatych zabawek. Ja bym się źle czuła w takim pokoju i tak sobie myślę, że maluchowi też nie potrzeba dodatkowo takich silnych bodźców wzrokowych.
Ja bym chciała w pokoju dziecięcym białe ściany, białe meble i fajne kolorowe dodatki. Jakieś czerwienie, zielenie, granaty, przyjemny żółty może odrobinę modnej szarości

To prawie jak u nas a noworodek i tak najbardziej reaguje na kontrast kolorów czarno biały bo kolorów nie rozpoznaje jeszcze jakiś czas.

Ale gust jest jak du.pa każdy ma własna. Dla mnie "kolorowo" tworzy bałagan i chaos a stonowane kolory uspokajają. Może innych feeria barw w jednym pomieszczeniu relaksuje. Każdy robi wg własnych upodobań.

W Belgii tworzy sie wishlisty dla rodziny i znajomych i każdy może wybrać prezent w swoim zakresie cenowym. Każdy sklep dla dzieci oferuje takie listy z dostępem na hasło dla każdego zainteresowanego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości