|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Dziewczyny jakz tym alkoholem jest to ja Wam powiem;d Jak juz pic, to chyba lepiej wiecej niz mniej;p NAstepnego dnia ma sie takiego kaca ze nic do geby za przeproszeniem nie wezmiesz no i jakos kalorie sie wyrownaja. hehe
Teraz waze 65 ponad, jak wazylam 58-57.. pilam co weekend, wode czasem po 7 piw nawet! o 3 w nocy jak wracalam z imprezy wciagalam jajko zadzone i cala torebke ryzu(tego w torebkach gotowanego) polanego zasmazka z masla i bulki tartej, moglo byc jakies 1/5 kostki masla. Nie uprawialam zadnego sportu, tyle co na wfie w szkole, ale zapewne kazda z Was wie jak to jest na tych lekcjach.. Jesli nie ryz i jajo, to z 10-15 plackow ziemniaczanych ze smiteana(18%) i cukrem. Uwielbiam je, jadlam je prawie codziennie swego czasu.. Na sniadanie obiad kolacje.. mamie znudzilo sie juz robic wiec sama musialam. Nawet jesli nie jadlamw domu to po spacerze(4-5h) wieczorem z przyjaciolmi, kupowalam ze 2-3 batoniki i tak sobie wcinalam, niekiedy przed snem konczylam. Aha a jak nigdzie nei wychodzilam, ogladalam film sama w domu, to paczka chipsow paprykowcyh musiala pojsc, albo jakies orzeszki, piwo tez oczywiscie Tak wygladalo moje manu, za kochanej mej wagi 57-8!! No! Az mi sie smutno zrobilo po tym co napisalam.. teraz mecze sie, licze te popiepszone kalorie.. i co 65 na wadze;] Tyle chyba spacery mi daly wiecie? No i samochodu nie mialam i do sklepu 10 razy dziennie sie lecialo bo mama czegos zapomniala do obiadu.. a z 4go pietra trzebabylo zleciec i wleciec.. no i to byl moj sport, moje jedznie. Ja chce do domu!!!!
|
|
#3482 | |
|
Raczkowanie
|
lesyeux, STO LAT -wszystkiego dobrego Droga DzikaRopuszko alez juz jestes na liscie ![]() Cytat:
Dzis nie byl za dobry dzien, jesli chodzi o jedzenie. Bylismy w chinskim bufecie......wiecej mowic nie musze ![]() Zdecydowanie w ciagu tygodna duzo latwiej mi zachowac dyscypline w posilkach. Co do listy ![]() Kilka, osob dosc aktywnych na forum, jeszcze nie podalo aktualnej wagi Moze wyjechaly gdzies na weeeknd? Nie maja kompa pod reka itd.Jutro okolo 21 zamieszcze pierwsza i ostatnia werscje listy na ten tydzien
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
lesyeux wszystkiego najlepszego !! 100-latek
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
DZIEKUJE WSZYTSKIM
![]() ![]() a terz zmykam sie myc bo lece na egzamin.. szok ![]()
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Przyczajenie
|
Nowy tydzien, nowa szansa. Od dzisiaj na prawde bede sie juz pilnowala. Mam do Was kilka pytan jesli pozwolicie. Czy musze wyeliminowac cale biale pieczywo i zastapic je pelnoziarnistym czy lepiej jesc te niskokaloryczne wafle. Czy moge bez umiaru jesc owoce(rozumiem, ze banany sie w to nie wliczaja, moze 1 czy 2).Czy moge jesc zolty ser z niska zawartoscia tluszczu ( wersja light) zamiast tych wszystkich serkow wiejskich itd? Co z miesem? Jak najlepiej jesc kurczaka? Rozumiem, ze smazyc raczej nie, ale ja mam taki olej w spray'u malo kaloryczny, co o nim myslicie. Moze gotowac na parze? Makaron juz wiem, ze tylko ciemny i ryz tez. Co jest wasza ulubiona przekaska kiedy juz nie mozecie wytrzymac a musicie cos zjesc (malo kaloryczne).Przepraszam jesli kogos urazilam tymi infantylnymi pytaniami ale ja dopiero zaczynam walke z kilogramami i wszystkie cenne wskazowki sie dla mnie licza. Fajnie miec swiadomosc, ze gdzies tam sa dziewczyny takie jak ja, ktore maja ten sam problem i chca pomoc..
Wlasnie schrupalam mala bagietke z plasterkiem chudej szynki i juz nie moge sie doczekac az pobiegne do sklepu na przerwie po moje dietetyczne zakupy!Milego dnia!Alicjaxx
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
hech ja chyba przez to , że przed okresem byłam moja waga --> 60 kg
a było 59 jako wyjściowa:-/ ech ale fakt faktem ostatnie dni nie nalezały do zdrowego odzywiania :-/ ale już sie biore za siebie od wczoraj wiec mam nadzieje , że w sobote bedzie mniej niż 60 kg;> bo z taka wage okropnie sie czuje :|
|
|
|
|
#3488 |
|
Konto usunięte
|
I ja sie biore pozadnie za siebie. Wracam do diety i do cwiczen
![]() alusiaxx wiem, ze owocow nie powinno sie jesc wieczorem tzn chyba, tak kiedys przeczytalam ale jaky Cie kusilo to wiadomo, ze lepiej zjesc ten owowc niz cos slodkiego
|
|
|
|
#3489 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Żeby nie odczówć głodu przeżucając się na dietę 1000-1500ckl polecono mi powolną zmiane zasad żywieniowych.Np bied bez ziemniaków ale może być mięsko obsmażone na malutkiej ilości oleju. Chlebek dietetyczny lub ciemny. Serki w każdej postaci- żułty o niskiel zawartości tłuszczu. Polecają zupy gotowane bez udziału mięsa ale ja ogulnie nie lubie zup to sobie je podarowałam.Surówki bez śmietany. Owoce i warzywa w każdej ilości.Podobno w piątek wyszła gazeta Glamur z poradami dietetycznymi- trzeba tam zaglądnąć !!!!!!!! iI przedewszystkim co mi powiedziała doktór że : przy odchudzaniu takim żeby były efekty długotrwałe musimy się uzbroić w cierpliwość. Lepiej wolniej gubić kilogramy ale skutecznie !!!! Do zważenia mam jeszcze tydzień czasu (po 2 można porównywać). Zobaczymy co waga pokaże !!!!
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
też mogę dołączyć do wspólnego odchudzania?
|
|
|
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
-----> pytanie retoryczne
![]() A dziewczyny słyszałyście o czyms takim ,ze podczas okresu mozna jeść co sie chce i ile sie chce bo sie ani nie tyje ani nie chudnie do jest jakas inna przemiana materii i hormony inaczej działają itp ????co o tym sądzcie?? hihi dla mnie to często wymówka do "pożądnego pojedzenia" w "te dni"
|
#3492 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bardo bym chciała osobiście aby tak było ale uwierze w to jak zobacze jakieś potwierdzenie np. w czasopiśmie medycznym czy coś w tym stylu !!!! |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: przyłącz się, min. 10 kg w dół- to wątek dla Ciebie
gobe, aaaaaaaaa, wspomniałaś o PLACKACH ZIEMNIACZANYCH
![]() kocham je miłością bezwarunkową i wieczną ![]() a ostatni raz jadłam je ponad 3 miesiące temu... eh, życie jest ciężkie ![]() misty - ale jaka fajna ta wymówka! obawiam się, że niestety tak nie jest - ja wtedy przez tydzień mogłabym się obżerać czym dusza zapragnie ![]() monika - w Glamour nic ciekawego nie odkryli (przynajmniej jak dla mnie, wszystko co napisali wiedziałam). ale kup, może Tobie pomoże, całkiem ok jest napisany artykuł o 5 zasadach ![]() właśnie wstałam i jem na śniadanie wieśniaczka, rzodkiewkę i wasę - moje ulubione od tygodnia śniadanko. a tak wogóle to dzisiaj mam 99 dzień diety, łohoho. nie wierze, że już tyle wytrzymałam, naprawdę ![]() pozdrawiam
|
#3494 |
|
BAN stały
|
Znalazłam stronke z tabelkami o produktach i ilości w nich ckl i oczywiście podam ją dla wszystkich zainteresowanych !!!!!
Oto ona : http://linemed.pl/nhealth_guide/details/id,71 |
|
|
|
#3495 |
|
Konto usunięte
|
misty82 Po czesci to prawda, ale tylko po czesci
Wiem po sobie, ze wtedy przemiana materi jest szybsza
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Właśnie jestem po ćwiczeniach.Ale mam luzik w tym tyg. zwolniona jestem z 2 egzaminów i się cieszę jak głupia. Przynajmniej mam czas na ćwiczenia i przestrzegania mojej dietki-al jakoś z łatwością mi to przychodzi jak nigdy w życiu! zawsze mnie coś kusiło a teraz mam b. silną wole![]() Na dodatek oprócz moich ćw mam na zajęciach w niedziele co tydzień basen więc jestem jeszcze bardziej zmotywowana. No a na dodatek basen z kumplami z gr i to jeszcze jakimi hehe trzeba jakoś wyglądać w końcu!Miłego popołudnia, narazie uciekam ale jeszcze tu wpadnę
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
168 cm
waga początkowa 76 kg waga dzisiejsza 72,5 kg waga docelowa 60 kg |
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
ja kończę pić l-karnitynę i zmykam na - dłuższy niż zazwyczaj - trening
![]() znalazłam fajną stronkę apropo cellulitu - jak ktoś będzie chciał to zarzucę linka. miłego popołudnia dziewczyny
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce
zarzucaj tego linka i tak, brzuch,pupsko,uda i nawet ramiona mam juz "obcelulitowane" :mad :wwwrrr......................... ........................a zeby tego było mało to cholera jestem głodana ![]() n zjadłam na sniadanie jedna normalna kanapke ze zwykłego chleba i jedna ztyego ryzowego,potem porzegryzłam jabłko i czuje ssanie![]() bede dzielna
|
#3500 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko po to żeby wyrównać te kalorie i nie przytyć.Jedz pieczywo razowe, żytnie albo orkiszowe. Takie wafle na pewno nie mają tylu składników odżywczych co pyszny, zdrowy chlebek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
o boże, boże, boże.
UMARŁAM ![]() w życiu nie byłam tak wykończona jak po tym treningu. wiecie co... może zrzućcie tu czasem swoje pomysły na obiadki, bo ja jestem wybredna i jem dosłownie kilka potraw - zaczyna mi się nudzić. kolacje - spoko, śniadanka też, ale z tymi obiadami zaczynam mieć problem... ![]() co do przekąsek, to ja tak jak kokaina ![]() a link: http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/...-,1605_201.htm
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co u mnie masakryczny dzień
Najadlam się dziś słodyczy jak nie wiem - rogalik 7days na II śniadanie, na obiad zamiast czegoś normalnego Milka Lilla Stars Max [cała paczka! ] nie wiem co się ze mną dzieje... Muszę od jutra wziąć się za siebie, bo to już przechodzi ludzkie pojęcie co ja wyprawiam Ech...Ferie mi szybko minęły i teraz powrót do szkoły...
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
witam i chyba zegnam
ja juz nie mam sil ,dalej w miejscu nic nie ubylo , jem w/g wskazuwek ktore dostalam na forum ILE DZIS ZJADLAM i tez nic od tygodnia ehhh ile mozna niektore z was chudna 1kg na tydzien a ja nawet pare deko nie moge co jest ze mna nie tak ?????????
|
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
cider, może zastój?
ja miałam kiedyś 3 tyg zastoju i myślałam, że mnie coś trafi. przeczekałam i teraz ładnie idzie... dalej 60 kg?
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak dalej 60!!!!! nawet w sobote juz nie podalam wagi bo mam dola jem 5 razy dziennie w/g wskazowek bo w czesniej wiem bylo zle ale szybko wdalam poprawki i myslalam ze bedzie jakos je widac a tu nic ehhhh juz sama nie wiem co mam myslec o tym wszystkim glodzic sie nie chce bo to do niczego nie prowadzi a wspomagaczy tez nie chce bo po nich jest efekt jo-jo |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie, wazne ze w gore nie idzie. JA przytylam widzisz, tez sie poczatkowo zalamalam, teraz jest mi troche z tym lepiej ale rewelacja bym tego nie nazwala...;/ ide se poplakac, moze po tym mi ulzy. To nie z pwodu diety, kilogramow.. tak poprostu, chce do domu
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Witam...
Dzisiaj to chyba ja mam dzień załamania ech zjadłam dzisiaj troche słodyczy i mam wyrzuty sumienia.Trace motywacje nie wiem czemu...Jutro znów muszę sie do galopu wziąść ... Pozdrawiam
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
a ja nic nie schudłam...
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Nie załamywać się kobiety
Najpierw zastój a potem sie nie obejrzyz jak będzie spadać-niektórzy tak mają. Moja kumpela np. odchudzała się i nic kompletnie ale sie nie poddawała i jak jej potem zaczęła waga spadać to coraz łatwiej jej było. A jaka z niej laska... Musze jej dorównać a co!![]() Więc sie nie poddawaj cider- jesteśmy z tobą! Dasz rade
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Cider - cierpliwości
Zmierz obwody .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Tak wygladalo moje manu, za kochanej mej wagi 57-8!! No! Az mi sie smutno zrobilo po tym co napisalam.. teraz mecze sie, licze te popiepszone kalorie.. i co 65 na wadze;]
Ja chce do domu!!!! 

wpisałabyś i mnie na liste
Moze wyjechaly gdzies na weeeknd? Nie maja kompa pod reka itd.

i tak, brzuch,pupsko,uda i nawet ramiona mam juz "obcelulitowane"