|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Także bardzo dobrze Cię rozumiem ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Swędzi mnie brzuch w pasie pępka. Jak posmaruje to ulga ufff Muszę pamiętać aby od razu po prysznicu smarować bo to chyba z suchej skóry...
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też czasami swędzi skóra na brzuchu, ale właśnie po nawilżeniu przechodzi
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też swędzi. Czas zacząć się częściej traktować specyfikami różnej maści...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4025 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Do mnie też to wiaderko nie przemówiło jakoś
Choć nie przeczę, że mogłoby być fajne i pomóc np przy dzieciach mocno protestujących przeciwko kąpieli.Cytat:
Do porodu przede wszystkim koszulę ze świadomością, że pewnie pójdzie na straty albo nawet dwie, żeby mieć też do zmiany w trakcie... Kolor? Wzór? Co kto lubi! Uwierzcie, personel szpitalny jest przyzwyczajony, że się koszule brudzą... Najważniejsze, żebyście Wy się w niej dobrze czuły i żeby miała mocno rozpinany dekolt na, jak to się fachowo określa, kontakt skóra do skóry tuż po porodzie Na łóżko... No to już nie będę się rozpisywać. Ile kto warstw lubi niech sobie kładzie Natomiast podkładów radzę zrobić sobie spory zapas w sporym rozmiarze, żeby potem bez stresu kręcić się na łóżku. Jak zostaną to potem można zawsze do przewijania wykorzystać.Cytat:
![]() To cytrynka pod pachę w wybrany dzień i będzie dobrze! Bez sensu, że w jednych laboratoriach pozwalają, a w innych nie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że przynajmniej placek miałaś pod ręką ![]() Cytat:
Przykro mi, że Ci burzę koncepcję Ale nie mogłam przemilczeć, zwłaszcza jak tak imiennie mnie zapytałaś ![]() Cytat:
![]() Ja też bym pewnie wymiękła przy szybszym tempie. Choć jeszcze wszystko przed nami... Zobaczycie we wrześniu, a jeszcze bardziej w październiku
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam na skierowaniu napisane ze mam kupić tą glukozę cytrynową..
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- A te otulacze fajnie wyglądają..ale ja jeszcze nie wiem jak to czy to kocykiem przykrywac czy jak Tak samo wychodząc na dwór co zakładać..jeszcze jestem daleko w tyle z tym
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
nie słyszałam nigdy o glukozie cytrynowej ;D
Listopadówki też podczytuję, ich jest chyba więcej dlatego ale racja mają tempo dobrze dobrze będziemy miały co czytać w listopadzie
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się zastanawiam jakie ciuszki wziąć dla Marcela, żeby go ubrać po porodzie. Czy wystarczy body i śpiochy czy jeszcze coś no i w jakim rozmiarze wziąć czy te najmniejsze 56 czy 62
bo to określanie niby wagi malucha na usg rzadko się chyba sprawdza
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
Cześć !!!
Również melduję, że żyje ![]() Były krótkie wakacje, a po powrocie od nowa męczy mnie zatykające się ucho i jest to tak upierdliwe, że mam ochotę Dzisiaj zaliczyłam wizytę i wszystko ok u mojego synka.. notabene jakoś nie możemy wybrać mu imienia.... nie miałam zleconych badań z krwi i muszę jutro śmigać do laboratorium min na glukozę ... i uwagaaa kupiłam smakową w aptece, więc jutro napisze wam czy to naprawdę jest lepsze niż zwykła . Widzę, że jesteście na etapie poważniejszych zakupów.. kurczę ja od września postanawiam, że też się za to wezmę, na szczęście sporo rzeczy mam po starszym synku więc mam nadzieję że pójdzie sprawnie, chociaż ostatnio mam problem z dokonywaniem wyborów i na nic się nie mogę zdecydować ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy !! |
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo nas drapiących się po brzuchu jest więcej! W kupie raźniej
Wyobraziłam sobie orangutana drapiącego po głowie i po brzuchu haha No tylko banana mi rzucić
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to tą glukozę to trzeba samemu sobie kupić??? Myślałam, że mają to w labolatoriach... Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy nam to dają? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę kupić
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Kuźwa jestem taka ciemna w tym wszystkim ze szok 😩
Nie wiem jak ten Karol przeżyje z taką matką jak ja 😩 Eh, Karol chodz idziemy spać 😯 Papa Wam 🙋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jasne, że chciałam napisać "w październiku, a zwłaszcza w listopadzie" ![]() Cytat:
Taak, to brzmi znajomo ![]() A jakieś typy na imię chociaż są?
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w szpitalu którym rodzilam na sali porodowej przebierali mnie w koszule szpitalna. Po porodzie dostałam kolejną czystą i dopiero rano zmieniłam na swoją ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mialam otulacza, pomysl fajny ale nie wiem czy kupieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ciemnej strony przejdziemy na jasną i będziemy niczym Mistrz Joda
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Glukoze trzeba sobie kupic
jest glukoza 50 i 75 musicie zobaczyc jaka macie zrobicWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Wiec wyluzuj poslady bo jestes super mama!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
o tylu rzeczach piszecie że jak zacznę cytować to nikt tego posta nie doczyta do końca
![]() to tak z tych co pamiętam ![]() Wiaderko jakoś do mnie nie przemawia - ja sierota to chyba bym utopiła maluszka w czymś takim Wybór szpitala dla mnie był jasny - jak tylko parę lat temu "zachciało mi się" być w ciąży poszukałam lekarza ze szpitala, który ma najlepszą opiekę neonatologiczną (niestety jest również nazywany złośliwie "fabryką dzieci" - no ale trudno przeżyje, 2 razy tam leżałam i było ok) Justynia może nie masz rwy tylko przykurcz mięśnia przypośladkowego - to g... się robi od mało aktywnego trybu życia, siedzenia i braku ćwiczeń... a życie potrafi mega obrzydzić Ta glukoza mnie intryguje ja zawsze piłam i nadal pije duzo słodkiej herbaty, ciekawe czy w takim razie dla mnie to też będzie takie traumatyczne przeżycie ![]() Troche mnie niepokoi to, że na ostatnim badaniu glukozy miałam niski wynik - bo to też ponoć niedobrze. Moja lekarka niby nic nie powiedziała no ale wszedzie widze ze norma jest od 70 a ja miałam 62 ![]() W czwartek ide do lekarza to zobaczymy czy nas skierują. A tak poza tym to dziś zaczęliśmy 25 tydzień, jutro idziemy do szkoły rodziców (taka odmiana szkoły rodzenia ) a 12 września zapisałam sie na warsztaty bezpieczny maluch ![]() Jestem wykończona remontem, który im bliżej końca tym bardziej się komplikuje i tym więcej nerwów
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuję teraz kupić do porodu takie bez szału nawet za grosze, bo one i tak pewnie pójdą do kosza, ale myślałam o jednej. Dopiero po twoim poście zdałam sobie sprawę, że rzeczywiście zanim młoda się urodziła to mnie jeszcze raz przebierali ![]() Co do szpitala, to ja dużego wyboru nie mam, bo u mnie jest tylko jeden, a w mieście obok wcale nie lepszy. Jakby nie daj Boże coś się działa z dzieckiem, to i tak pewnie dopiero Warszawa, bo bliżej nie widzę nic lepszego A to chyba u Ciebie widziałam ten przewijak na kółkach? Ten przynajmniej jest kolorowy, a widziałam dużo gorsze Rozwiązanie ciekawe, ale u mnie też nie zda egzaminu, bo pokój mam na półpiętrze, a łazienki mam albo na dole albo na górze, więc za każdym razem musiałabym się z tym nosić. Pralka jako miejsce do ubrania maluszka też dobry pomysł, ale też nie u mnie, niestety. Do tej pory pralkę miałam w piwnicy, teraz jest w łazience na górze, ale zabudowana, tzn. w zabudowanej wnęce gdzie w planach półki do samej góry. Hmmm... Muszę poszukać innego rozwiązania bo też nie chciałabym wynosić maluszka z ciepłej łazienki dopóki nie powycieram i nie ubiorę.
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cienki kocyk bym dała, ja w sumie myślę że otulacz przyda się na początku a potem przerzucimy się na śpiworki ![]() Cytat:
![]() Znalazłam fajne pieluszki na all prosto od producenta, wrzucę jutro rano zdjęcia i linka ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, weźcie ze sobą większą szklankę i parę cytryn, i nożyk, bo mi położna musiała cytrynę ciąć skalpelem ![]() ![]() Jak się doda soku z cytryny (dużo) to da radę wypić ![]() Śniło mi się miałam krwotok. Chyba przez to, że ostatnio wspominałam tu moje ciężkie początki ciąży... Ale potem miałam drugi sen i śniło mi się że kąpałam córeczkę i i myłam jej nóżki, a stopy miała mojego męża, wielkie i owlosione ![]() Mam dziś ciężki dzień bo przyjeżdżają goście, muszę trochę posprzątać, postaram się nie przemęczyć ![]() Miłego dnia
|
|
#4048 |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Melduję się po wczorajszej wizycie
![]() Profesor oczywiście usg nie zrobił, jedynie badanie ginekologiczne i mówi, że wszystko ok. Mam zwiększyć magnez do 8 tabl. dziennie bo brzuch mi bardzo stwardnieje i spina się. Powiedział również, że 5 września przyjmie mnie na oddział, bo trzeba już podać sterydy na płucka i raczej mam się nie nastawiać na powrót do domu. Czy zamieszkam tam troszeczkę
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie w tej glukozie najbardziej przeraża 12h na czczo pewnie z głodu to się przyssam do tego ulepku, nawet bez cytryny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha ktos musi rzadzic ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

Będzie wizyta w moje urodzinki 

Natomiast podkładów radzę zrobić sobie spory zapas w sporym rozmiarze, żeby potem bez stresu kręcić się na łóżku. Jak zostaną to potem można zawsze do przewijania wykorzystać.

Ale nie mogłam przemilczeć, zwłaszcza jak tak imiennie mnie zapytałaś
ale racja mają tempo 

bo to określanie niby wagi malucha na usg rzadko się chyba sprawdza