Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 06:40   #2821
Zingi
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64236546]dzień dobry

Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć [/QUOTE]

Annulka, zacznij od dobrego śniadania
Potem spójrz na listę i zacznij od jednej rzeczy, najlepiej tej,którą robi się najszybciej, najmilej i najłatwiej. To Ci doda energii do bawienia się z następnymi.
I puść sobie jakąś dobrą muzę do roboty
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 06:43   #2822
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Annulka, zacznij od dobrego śniadania
Potem spójrz na listę i zacznij od jednej rzeczy, najlepiej tej,którą robi się najszybciej, najmilej i najłatwiej. To Ci doda energii do bawienia się z następnymi.
I puść sobie jakąś dobrą muzę do roboty
to musiałabym się położyć ale tego nie ma na liście

Dobry plan, dzięki
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 06:52   #2823
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny, jak to jest z wysylka z Gemini? jak zamowie cos za pobraniem powiedzmy do poludnia to wysylka bedzie tego samego dnia? czy niekoniecznie? bo widze ze tu moj femibion kosztuje poprostu grosze a ja zawsze placilam u nas stacjonarnie miliony monet a zalezy mi na szybckiej wysylce bow piatek ruszamy nad morze i nie bardzo wiem co zrobic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:22   #2824
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dzięki

Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to...
Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust?
Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
Ej, nie śmiej się z pomadki ochronnej do ust. W szpitalu jest gorąco i tak suche powietrze że z ustami masakra może sie dziać. Jak ja nie używam takich balsamów bo nie mam potrzeby, tak na poporodowym zużyłam chyba pół sztyftu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:28   #2825
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ej, nie śmiej się z pomadki ochronnej do ust. W szpitalu jest gorąco i tak suche powietrze że z ustami masakra może sie dziać. Jak ja nie używam takich balsamów bo nie mam potrzeby, tak na poporodowym zużyłam chyba pół sztyftu.
Mi też mówili w SR że to ważna rzecz!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:41   #2826
Coco_Blanco
Raczkowanie

dobry!

Cytat:
Dokładnie!
Wczoraj oglądałam swoje zdjęcia z kliniki i się śmiałam, bo na stoliku woda, soki i właśnie pomadka. Nie dość że gorąc, to jeszcze przy karmieniu suszy :P
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:51   #2827
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Dobry! ;P
U Was też taka jesień za oknem?

Moja Lila też miała zachowany rytm dnia, nie była noszona, nie spała z nami ani nic z tych rzeczy, a i tak miała fazę na nocne harce Jak skończyła rok, to coś ją naszło i wstawała w nocy My oczywiście nie bawiliśmy się z nią, ale o wyciszenie też było trudno.
W ogóle Lila była bardzo "nieśpiącym" niemowlakiem W ciągu dnia dwie krótkie drzemki i tyle. Później już tylko jedna, a i to na spacerze. Moja mama mówiła, że ze mną miała tak samo, więc teraz mam za swoje

Zgadza się, ale każde dziecko jest inne i czasami żadne metody nie działają. Tak jak wspominałam u nas też był wypracowany stały rytm dnia, codzienne kąpiele nie z konieczności, a właśnie po to aby zachować te codzienne rytuały itd, a mimo to Lila się budziła i późno zaczęła przesypiać noce Mam nadzieję, że siostrzyczka będzie większym śpiochem
Ojj jesień jest niesamowita Wiadomo, czasem z dzieckiem tak jest i już, co by się nie robiło.
Cytat:
Ja po pierwszym porodzie też na ginekologii leżałam w jednoosobowej sali i temperatur nie ma co porównywać.
Ale ja nie porównuję
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ale ilość łyżeczek ma też znaczenie przy rozmiarze kubka
Ja tam mam raczej standardowe kubki, tż ma jeden większy tylko

Cytat:
Oczywiście, że każde inne (stety/niestety). Tylko warto zadać sobie pytanie, czy dziecko faktycznie potrzebuje tego noszenia, zabawiania itp (bo np. chore, nie może zrobić kupki itp) czy matka chce uchodzić za udręczoną matkę polkę bo przecież matki nie śpią, nie sikają, nie jedzą, nie piją ciepłej kawy/herbaty ani nie kąpią się bez dziecka w łazience. Zastanawiam się czy to ja byłam taka wyrodna matka, bo żadne z tych sytuacji nie są mi znane.
Ja uwielbiam nosić małe dziecko, ale mam nadzieję, że nie będę przesadzać. Nie jesteś wyrodną matką na pewno, ale ja ciągle słyszę, że śniadania będę jeść o 17, nic w domu nie zrobię i do wc będę chodzić z dzieckiem. Nie mam takiego zamiaru, ale przecież "doświadczone" matki wiedzą lepiej...
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
zebys wiedziala, na pocieszenie zjem muffinkę i żeby było mniej zdrowo zagryzę familijnym kawowym
A ja bym zrobiła muffinki, nigdy nie robiłam!
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja zaraz jadę na wizytę, też jestem ciekawa jak się teraz ułożył synuś, bo nie potrafię rozszyfrować z ruchów gdzie co ma
Ja z Wiki wiedziałam, z Juniorem nie wiem. Ułożenie ma jeszcze nie takie jak trzeba, i nie wiem co aktualnie wypycha.

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Mi się spodobała rada dotycząca pakowania torby do szpitala-kobieta przygotowuje, facet pakuje. Z tej prostej przyczyny, żeby wiedział, co się jak nazywa i gdzie to jest spakowane, żeby potem od razu podać Ukochanej co trzeba i nie tracić czasu i nerwów na tłumaczenie sobie

Druga rada, to iść na porodówkę z jak najlepszym nastawieniem

Trzecia rada, już nie od położnej, a od zaprzyjaźnionej mamy: do porodu iść w ciemnej koszuli, najlepiej granatowej-z prostej przyczyny: po porodzie nie będziemy wyglądać uroczo i czyściutko, a w ciemnej kolorystyce po prostu nie widać tak drastycznie plam krwi.
Ja się pakowałam z tż razem. Ale pokazywałam mu każdy ciuch jaki mamy dla synka, to będzie bardziej obeznany. Spakujemy się wspólnie. Do małej torby spakuje się i będę ją brać na ktg, tam wrzucę ciuch na poród, jedną koszulę na po i ręcznik, kosmetyczkę i jakiś ciuch, no i na 1 dzień ubrania dla Juniora plus kilka pieluch. To tak na wypadek, jakbym miała zostać w szpitalu. A reszta będzie w walizce.

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Czy któraś ma kartę ROSSNĘ? Wiem, że trzeba odbywać regularnie ileś wizyt w miesiącu i ponoć na koncie widać liczbę wymaganych wizyt, a ja tego znaleźć nie mogę:/ Pomoże ktoś?

I jeszcze pytanko: myślicie już w jaką torbę/walizkę spakujecie się do porodu? Czy wg Was walizka 60x40x 20cm nie jest za wielka? mam tylko taką.
Ja nie zwracam uwagi, rabat będzie jaki ma być

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Że suplement diety nie ma badań klinicznych.
Moim zdaniem jeśli nie ma konkretnych problemów ze zdrowiem jak powazniejsza anemia czy stany niedoborowe, to suplementacja (czyli dosłownie uzupełnienie codziennej diety) spokojnie wystarczy

a tak apropos, zszokowałam się różnicą cen witamin. Normalnie vitaminer dha zamawiałam w Gemini z poprzednim zamówieniem za 23zł. Wczoraj szukałam w aptekach stacjonarnych i tam spiewają sobie 40-45zł Niezłe przebicie..

Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj
Ja w Gemini kupowałam ale chyba wysyłka była na drugi dzień. Mój Femibion połowę tańszy tam niż w innych aptekach..

Ja już pierwsze prania mam za sobą, białe już uprasowane. Wczoraj kolory ale się nie zmieściło wszystko i jeszcze druga tura, następna to ręcznik, koce i pościel. A potem wyparzanie wszystkiego. Zaczynam się pakować!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 07:52   #2828
doooti
Zadomowienie

Dziewczyny, które urządzają pokoik dla dziecka..
Jak macie zamiar rozwiązać sytuację z łóżeczkiem?
Zostawić takiego malca samego to ryzyko, więc lepiej aby było z rodzicami w sypialni.
A co jak nie mam miejsca w sypialni na łóżeczko? Kupujecie coś dodatkowego? Zastanawiałam się nad:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,
- łóżeczkiem turystycznym.

Tylko teraz tak; które z nich najdłużej posłużą, czy łóżeczko turystyczne nada się na codziennie nocne spanie? bo jak patrzę na nie to nie widzę aby one miały jakiś materacyk. Czy kosz mojżesza nie posłuży tylko na jakieś 4-5 mcy?

Kupiłam porządne łóżeczko do pokoiku i to jeszcze większe 140x70 a teraz mi się zrobił problem bo i tak potrzebuję coś do sypialni ;/
Stary 2016-08-17, 07:53   #2829
mietowka25
Zakorzenienie

Witam się i ja

Tż wyprawiony w trasę, ja jadę do biura.

Zamówiliśmy wczoraj tą spacerówke. Po kołach widać że trochę używana ale tak jest w stanie bdb.

Zastanawiałam się nad fotelikiem i w końcu napisałam do Britax jak to jest z adapterem do fotelika bo nic nie mogłam znaleźć. Okazało się że Britax oryginalne adaptery wypuścił tylko dla fotelików Britax i Maxi Cosi i daje na nie gwarancję. Reszta jeśli znajdę jakieś inne to produkcja tzw chińska. Czekam właśnie na odpowiedź co obejmuje ta ichnia gwarancja.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:54   #2830
Panna Izabela
Zakorzenienie

Do porodu mam 91 dni podobno
Aaa jeszcze co do koszuli i biustonoszy - ja na poród miałam białą w czarne kropki. I jakoś jej nie zakrwawiłam nie wiadomo jak. Teraz też będę w niej rodzić, nawet jednej plamki nie ma. Po porodzie się umyję i przebiorę i tak. Krew i tak będzie wszędzie na łóżku, kto by się przejmował....

A biustonosze mam póki co dwa najtańsze do karmienia, materiałowe. Są do kitu ale na szpital wystarczą, później chcę kupić z Alles.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 07:57   #2831
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Zostawić takiego malca samego to ryzyko, więc lepiej aby było z rodzicami w sypialni.
A co jak nie mam miejsca w sypialni na łóżeczko? Kupujecie coś dodatkowego? Zastanawiałam się nad:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,

Tylko teraz tak; które z nich najdłużej posłużą, czy łóżeczko turystyczne nada się na codziennie nocne spanie? bo jak patrzę na nie to nie widzę aby one miały jakiś materacyk. Czy kosz mojżesza nie posłuży tylko na jakieś 4-5 mcy?

Kupiłam porządne łóżeczko do pokoiku i to jeszcze większe 140x70 a teraz mi się zrobił problem bo i tak potrzebuję coś do sypialni ;/
https://moleo.pl/Chicco-Łóżko-NEXT-2-Me-Silver a takie coś?
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 08:04   #2832
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzien doberek!

a co ciekawego kolezanka powiedziala?

potrzeba matka wynalazkow

abstrakcja!

o kurde, ale akcja z tym tardyferonem!

te kostki lodu to raczej kiepski pomysl przy 359st.C na porodowce
ALE juz pomadka jak najbardziej!!!! nam o pomadce na SR tez mowili, ze bardzo sie przydaje. ja w ogole cierpie na wieczna suchosc ust i jak nie mam pomadki na ustach to zle sie z tym czuje. ja pomadke bede miec na pewno. o ile nie zapomne

o co chodzi z tymi torbami skip hop czy jak to tam sie zwie to jakas nowa moda? przeciez to kosztuje 1/6 nowego wozka
Ja chce akurat ta skiphop bo mi się podoba wizualnie jak i jakościowo. No i nie mialam przy wózku, i w sumie taka torba posłuży na dłużej. W NL kosztują nieco ponad 50 € więc niewiele więcej od innych toreb.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:04   #2833
MajWija
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Ja dzisiaj sama w domu bo mąż wyjechał w delegację, ale wraca wieczorem na szczęście. Jakoś mi tak dziwnie samej... staram się nie nakręcac bo zaraz jakiś atak wywołam i będę miała dzień do dup* a chce trochę chatę ogarnąć.

Pstryczek mi czasami wysyłają dopiero po 2-3 dniach od złożenia zamówienia.
Ja swoje jeszcze kompletuje. Wczoraj kupiłam stacjonarnie majtki poporodowe i smoczki dla Małego aaa i reczniczek.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:10   #2834
desire87
Zadomowienie

ufff w końcu Was nadrobiłam!
i w końcu się wyspałam bo miałam 3 dni maratonu. Pierwszego byli znajomi - poszliśmy spać nad ranem więc spałam 5 h. Drugiego dzieć mnie obudził kopniakami o 4 rano więc po 4 h snu. A trzeciego poszłam spać o pólnocy a budzik miałam nastawiony na 2.30 bo jechaliśmy kupić auto w innej części Polski.
Wczoraj zasnęłam jak dziecko...

a maluszek to już tak daje o sobie znać, że hohooo super to jest
tylko najgorzej z tym sikaniem co chwilę.. cięzko zaplanować sensowną wycieczkę
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:21   #2835
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dzięki

Jak zobaczyłam przykładową listę na stronie fundacji rodzić po ludzku, to...
Termos z kostkami lodu? Termofor? Ulubione olejki aromaterapeutyczne? Pomadka do nawilżania "wysuszonych podczas długotrwałego oddychania" ust?
Macie http://www.rodzicpoludzku.pl/Jak-prz...-szpitala.html
yyy aż z ciekawości poczytam
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64236546]dzień dobry

Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć [/QUOTE]
Lubie ten stan
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o co chodzi z tymi torbami skip hop czy jak to tam sie zwie to jakas nowa moda? przeciez to kosztuje 1/6 nowego wozka
Może ładne, może i nowoczesne, ale w życiu bym tyle za torbę nie dała
Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Wczoraj oglądałam swoje zdjęcia z kliniki i się śmiałam, bo na stoliku woda, soki i właśnie pomadka. Nie dość że gorąc, to jeszcze przy karmieniu suszy :P
O to to! zawsze butla wody musiała być
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam nosić małe dziecko, ale mam nadzieję, że nie będę przesadzać. Nie jesteś wyrodną matką na pewno, ale ja ciągle słyszę, że śniadania będę jeść o 17, nic w domu nie zrobię i do wc będę chodzić z dzieckiem. Nie mam takiego zamiaru, ale przecież "doświadczone" matki wiedzą lepiej...

Ja już pierwsze prania mam za sobą, białe już uprasowane. Wczoraj kolory ale się nie zmieściło wszystko i jeszcze druga tura, następna to ręcznik, koce i pościel. A potem wyparzanie wszystkiego. Zaczynam się pakować!
Robi się poważnie

a co do pierwszego. Często te wszystkie historie są opowiadane na wyrost moim zdaniem. Może nie mam piątki dzieci i nie jestem Bóg wie jak doświadczoną matką, ale miałam czas zjeść śniadanie, wypić ciepłą kawę, a wieczorem nawet do wanny pójść. Wszystko się da zrobić, kwestia podejścia i organizacji
Jak matka bedzie spokojna i zadowolona to i dzieć spokojniejszy, a jak matka znerwicowana i nieogarnięta to maluch też to czuje
Cytat:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,

Skoro masz mało miejsca w sypialni to nie myślałaś o dostawce do łóżka ?
Sporo matek kupuje łóżeczka turystyczne jako "normalne" łóżeczko. Z tym, że lepiej by było regulowane, bo odkładanie malucha na sam dół nie wróży nic dobrego dla kręgosłupa :/
Taki kosz posłuży do czasu jak maluch zacznie się podnosić, później bałabym się, że wyleci :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:23   #2836
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,

a moze wystarczy Ci gondola od wozka albo po prostu wstawianie wozka na noc do sypialni chociaz na ten pierwszy okres az poznasz jak dziecko spi itp? Ja z gondoli mam zamiar korzystać w salonie bo ma opcję bujaczka więc jak dla mnie super.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:24   #2837
bluesberry
Zakorzenienie

Dzień dobry

Czy Wy też macie problem z siedzeniem przy stole ? normalnie nie mogę śniadania czy obiadu zjeść bo czuje jak mi wszędzie te rączki i nóżki pakuje
Stary 2016-08-17, 08:26   #2838
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czy Wy też macie problem z siedzeniem przy stole ? normalnie nie mogę śniadania czy obiadu zjeść bo czuje jak mi wszędzie te rączki i nóżki pakuje

mi to najbardziej dokucza jak siadam na kibelek
Stary 2016-08-17, 08:27   #2839
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Moje dziecko tak mnie ostatnio skopalo przy stole, ze aż talerz odskoczyl.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 08:30   #2840
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
mi to najbardziej dokucza jak siadam na kibelek
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Moje dziecko tak mnie ostatnio skopalo przy stole, ze aż talerz odskoczyl.

Nie wiem czy się boi , że go zgniotę czy co
Stary 2016-08-17, 08:33   #2841
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
yyy aż z ciekawości poczytam

Lubie ten stan

Może ładne, może i nowoczesne, ale w życiu bym tyle za torbę nie dała

O to to! zawsze butla wody musiała być

Robi się poważnie

a co do pierwszego. Często te wszystkie historie są opowiadane na wyrost moim zdaniem. Może nie mam piątki dzieci i nie jestem Bóg wie jak doświadczoną matką, ale miałam czas zjeść śniadanie, wypić ciepłą kawę, a wieczorem nawet do wanny pójść. Wszystko się da zrobić, kwestia podejścia i organizacji
Jak matka bedzie spokojna i zadowolona to i dzieć spokojniejszy, a jak matka znerwicowana i nieogarnięta to maluch też to czuje

Sporo matek kupuje łóżeczka turystyczne jako "normalne" łóżeczko. Z tym, że lepiej by było regulowane, bo odkładanie malucha na sam dół nie wróży nic dobrego dla kręgosłupa :/
Taki kosz posłuży do czasu jak maluch zacznie się podnosić, później bałabym się, że wyleci :/
Fakt, droga ta torba ale jak nie wydaliśmy kasy na wózek i łóżeczko to tz obiecał, ze kupi mi torbe jaka bede chciała. A że torba z kompletu naszego wózka kosztuje 40 € i mi się nie podoba to stwierdziłam że dołożymy te 10€ i kupimy tą skiphop. Zwlaszcza, ze około 3 lata będę ją używać.

Stary 2016-08-17, 08:33   #2842
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

moze po prostu lubi jeść i się tak cieszy !
Stary 2016-08-17, 08:35   #2843
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Może być 😂

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

W ogóle to Wam powiem, ze wczoraj w nocy tz pierwszy raz poczuł swego drugiego syna...

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Idę na śniadanko. A na obiadek obiecałam dziadkom leczo bo mają piękne cukinię w ogrodzie 😊

Stary 2016-08-17, 08:36   #2844
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, droga ta torba ale jak nie wydaliśmy kasy na wózek i łóżeczko to tz obiecał, ze kupi mi torbe jaka bede chciała. A że torba z kompletu naszego wózka kosztuje 40 € i mi się nie podoba to stwierdziłam że dołożymy te 10€ i kupimy tą skiphop. Zwlaszcza, ze około 3 lata będę ją używać.

Nasz wózek też nie miał torby i oryginalna mutsy też mi się nie podoba. Patrzę u nas, ale ceny ok 80 euro za te torby :/
Cytat:
moze po prostu lubi jeść i się tak cieszy !
Pewnie tak
Stary 2016-08-17, 08:38   #2845
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Nasz wózek też nie miał torby i oryginalna mutsy też mi się nie podoba. Patrzę u nas, ale ceny ok 80 euro za te torby :/

Pewnie tak
To dużo więcej niż u nas. Ja wczoraj patrzyłam i za 54€ już dostane.

Stary 2016-08-17, 08:38   #2846
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
widziałam już tą dostawkę i wygląda spoko tylko cena mnie nie przekonuje.. już wydałam 1300 zł na zwykłe łóżeczko-tapczanik z materacykiem, tak do 300 zł szukam jakiejś kołyski.. a używanych nie widzę w necie

Cytat:

serio one są też kupowane jako normalne łóżeczka? a to nie szkodzi że tam nie ma materacyka? właśnie myślę nad funkcjonalnością, jak już coś kupić to aby się przydało np. na jakieś inne okazje jak właśnie wyjazd gdzieś.. ledwo się dziecko urodzi to za miesiąc przecież są święta i znowu będę miała problem gdzie dziecko ma spać u teściów...

swoją drogą słyszałyście o fińskich pomysłach i spaniu noworodków w kartonach dla mnie trochę to niepoważne http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...kartonach.html

Cytat:
a moze wystarczy Ci gondola od wozka albo po prostu wstawianie wozka na noc do sypialni chociaz na ten pierwszy okres az poznasz jak dziecko spi itp? Ja z gondoli mam zamiar korzystać w salonie bo ma opcję bujaczka więc jak dla mnie super.
no o gondoli też myślałam, ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie albo ma zamiar?

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-08-17 o 08:40
Stary 2016-08-17, 08:39   #2847
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Dzień dobry

Cytat:
Dzień dobry

mój kopie tylko jak się położę i próbuję zasnąć :P

Cytat:

ja tam bym się cieszyła, że mąż mi chce taką torbę kupić a jeszcze jak jest taka niewielka różnica w cenie to już w ogóle

Lece na łowy do lumpków i może do tk maxxa zajrzę

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:39   #2848
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
- koszem Mojżesza,
- kołyską,

Ja wstawiam do pokoiku malego nasza szara wersalke i pewnie bede na niej spac na poczatku. W zwiazku z tym ze na korzyść pokoju malego stracilismy nasza sypialnie to lozko sypialniane zostaje z domu wyniesione a my kupujemy jakas kanape, naroznik do drugiego pokoju jako nasze spanien choć podejrzewam ze na poczatku bede spac w pokoiku malego.

Dziewczyny, jesli ktoras jest zainteresowana laktatorem medela.swing to aktualnie na gemini jest o 70 zl taniej bo po 499 i do tego w komplecie butelka i smoczek calma wiec sie oplaca bo koszt smoczka z butelka to koszt lekko powyzej 100 zl

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 08:47   #2849
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to Wam powiem, ze wczoraj w nocy tz pierwszy raz poczuł swego drugiego syna...

My wczoraj siedzieliśmy chyba z pół h i patrzyliśmy jak głupi jak brzuch faluje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
To dużo więcej niż u nas. Ja wczoraj patrzyłam i za 54€ już dostane.

Muszę się za jakąś rozejrzeć ale taak mi się nei chce
Cytat:
widziałam już tą dostawkę i wygląda spoko tylko cena mnie nie przekonuje.. już wydałam 1300 zł na zwykłe łóżeczko-tapczanik z materacykiem, tak do 300 zł szukam jakiejś kołyski.. a używanych nie widzę w necie

serio one są też kupowane jako normalne łóżeczka? a to nie szkodzi że tam nie ma materacyka? właśnie myślę nad funkcjonalnością, jak już coś kupić to aby się przydało np. na jakieś inne okazje jak właśnie wyjazd gdzieś.. ledwo się dziecko urodzi to za miesiąc przecież są święta i znowu będę miała problem gdzie dziecko ma spać u teściów...

swoją drogą słyszałyście o fińskich pomysłach i spaniu noworodków w kartonach dla mnie trochę to niepoważne http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...kartonach.html

no o gondoli też myślałam, ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie albo ma zamiar?
Gondola do mnie nie przemawia za bardzo, więc ja praktykować nie będę
Kartonu raczej też wolałabym uniknąć

Może cos w tym stylu :

http://allegro.pl/biale-lozeczko-dos...944502078.html

Pewnie zależy od łóżeczka, ale ja miałam turystyczne gdzie materac miał jakieś 2cm :/
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość

Lece na łowy do lumpków i może do tk maxxa zajrzę
Jest w tym tk maxx coś ciekawego ? nigdy nie byłam, a widziałam w gazecie, że na jesień u nas otwierają
Stary 2016-08-17, 08:47   #2850
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wstawiam do pokoiku malego nasza szara wersalke i pewnie bede na niej spac na poczatku. W zwiazku z tym ze na korzyść pokoju malego stracilismy nasza sypialnie to lozko sypialniane zostaje z domu wyniesione a my kupujemy jakas kanape, naroznik do drugiego pokoju jako nasze spanien choć podejrzewam ze na poczatku bede spac w pokoiku malego.

Dziewczyny, jesli ktoras jest zainteresowana laktatorem medela.swing to aktualnie na gemini jest o 70 zl taniej bo po 499 i do tego w komplecie butelka i smoczek calma wiec sie oplaca bo koszt smoczka z butelka to koszt lekko powyzej 100 zl
Też widziałam

Dziewczyny, a jak zaopatrujecie się na ten wirus Zika?
Podobno jest w Polsce i jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży.
Nie wiem, czy można się nim zarazić tylko od komara, czy tez od innej osoby zarażonej?
Teraz okres wakacyjny, ludzie latają po tych krajach egzotycznych...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości