|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64236546]dzień dobry
![]() Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć ![]() Annulka, zacznij od dobrego śniadania ![]() Potem spójrz na listę i zacznij od jednej rzeczy, najlepiej tej,którą robi się najszybciej, najmilej i najłatwiej. To Ci doda energii do bawienia się z następnymi. I puść sobie jakąś dobrą muzę do roboty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
![]() Dobry plan, dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak to jest z wysylka z Gemini? jak zamowie cos za pobraniem powiedzmy do poludnia to wysylka bedzie tego samego dnia? czy niekoniecznie? bo widze ze tu moj femibion kosztuje poprostu grosze a ja zawsze placilam u nas stacjonarnie miliony monet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2825 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Raczkowanie
|
dobry!
![]() Cytat:
Wczoraj oglądałam swoje zdjęcia z kliniki i się śmiałam, bo na stoliku woda, soki i właśnie pomadka. Nie dość że gorąc, to jeszcze przy karmieniu suszy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam mam raczej standardowe kubki, tż ma jeden większy tylko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już pierwsze prania mam za sobą, białe już uprasowane. Wczoraj kolory ale się nie zmieściło wszystko i jeszcze druga tura, następna to ręcznik, koce i pościel. A potem wyparzanie wszystkiego. Zaczynam się pakować! ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które urządzają pokoik dla dziecka..
Jak macie zamiar rozwiązać sytuację z łóżeczkiem? Zostawić takiego malca samego to ryzyko, więc lepiej aby było z rodzicami w sypialni. A co jak nie mam miejsca w sypialni na łóżeczko? Kupujecie coś dodatkowego? Zastanawiałam się nad: - koszem Mojżesza, - kołyską, - łóżeczkiem turystycznym. Tylko teraz tak; które z nich najdłużej posłużą, czy łóżeczko turystyczne nada się na codziennie nocne spanie? bo jak patrzę na nie to nie widzę aby one miały jakiś materacyk. Czy kosz mojżesza nie posłuży tylko na jakieś 4-5 mcy? Kupiłam porządne łóżeczko do pokoiku i to jeszcze większe 140x70 a teraz mi się zrobił problem bo i tak potrzebuję coś do sypialni ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Tż wyprawiony w trasę, ja jadę do biura. Zamówiliśmy wczoraj tą spacerówke. Po kołach widać że trochę używana ale tak jest w stanie bdb. Zastanawiałam się nad fotelikiem i w końcu napisałam do Britax jak to jest z adapterem do fotelika bo nic nie mogłam znaleźć. Okazało się że Britax oryginalne adaptery wypuścił tylko dla fotelików Britax i Maxi Cosi i daje na nie gwarancję. Reszta jeśli znajdę jakieś inne to produkcja tzw chińska. Czekam właśnie na odpowiedź co obejmuje ta ichnia gwarancja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Do porodu mam 91 dni podobno
![]() Aaa jeszcze co do koszuli i biustonoszy - ja na poród miałam białą w czarne kropki. I jakoś jej nie zakrwawiłam nie wiadomo jak. Teraz też będę w niej rodzić, nawet jednej plamki nie ma. Po porodzie się umyję i przebiorę i tak. Krew i tak będzie wszędzie na łóżku, kto by się przejmował.... A biustonosze mam póki co dwa najtańsze do karmienia, materiałowe. Są do kitu ale na szpital wystarczą, później chcę kupić z Alles. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj sama w domu bo mąż wyjechał w delegację, ale wraca wieczorem na szczęście. Jakoś mi tak dziwnie samej... staram się nie nakręcac bo zaraz jakiś atak wywołam i będę miała dzień do dup* a chce trochę chatę ogarnąć. Pstryczek mi czasami wysyłają dopiero po 2-3 dniach od złożenia zamówienia. Ja swoje jeszcze kompletuje. Wczoraj kupiłam stacjonarnie majtki poporodowe i smoczki dla Małego aaa i reczniczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
ufff w końcu Was nadrobiłam!
i w końcu się wyspałam bo miałam 3 dni maratonu. Pierwszego byli znajomi - poszliśmy spać nad ranem więc spałam 5 h. Drugiego dzieć mnie obudził kopniakami o 4 rano więc po 4 h snu. A trzeciego poszłam spać o pólnocy a budzik miałam nastawiony na 2.30 bo jechaliśmy kupić auto w innej części Polski. Wczoraj zasnęłam jak dziecko... ![]() a maluszek to już tak daje o sobie znać, że hohooo ![]() ![]() tylko najgorzej z tym sikaniem co chwilę.. cięzko zaplanować sensowną wycieczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64236546]dzień dobry ![]() Zrobiłam Tż-towi bułki do pracy i chyba się już nie kładę bo mąż zostawił mi całą listę rzeczy, które muszę zrobić przed piątkowym wyjazdem. Nie wiem w co ręce włożyć ![]() Lubie ten stan ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pierwszego. Często te wszystkie historie są opowiadane na wyrost moim zdaniem. Może nie mam piątki dzieci i nie jestem Bóg wie jak doświadczoną matką, ale miałam czas zjeść śniadanie, wypić ciepłą kawę, a wieczorem nawet do wanny pójść. Wszystko się da zrobić, kwestia podejścia i organizacji ![]() Jak matka bedzie spokojna i zadowolona to i dzieć spokojniejszy, a jak matka znerwicowana i nieogarnięta to maluch też to czuje ![]() Cytat:
Sporo matek kupuje łóżeczka turystyczne jako "normalne" łóżeczko. Z tym, że lepiej by było regulowane, bo odkładanie malucha na sam dół nie wróży nic dobrego dla kręgosłupa :/ Taki kosz posłuży do czasu jak maluch zacznie się podnosić, później bałabym się, że wyleci :/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moze wystarczy Ci gondola od wozka albo po prostu wstawianie wozka na noc do sypialni chociaz na ten pierwszy okres az poznasz jak dziecko spi itp? Ja z gondoli mam zamiar korzystać w salonie bo ma opcję bujaczka więc jak dla mnie super. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy Wy też macie problem z siedzeniem przy stole ? normalnie nie mogę śniadania czy obiadu zjeść bo czuje jak mi wszędzie te rączki i nóżki pakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Może być 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- W ogóle to Wam powiem, ze wczoraj w nocy tz pierwszy raz poczuł swego drugiego syna... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Idę na śniadanko. A na obiadek obiecałam dziadkom leczo bo mają piękne cukinię w ogrodzie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
swoją drogą słyszałyście o fińskich pomysłach i spaniu noworodków w kartonach ![]() ![]() no o gondoli też myślałam, ktoś z Was praktykował takie rozwiązanie albo ma zamiar? Edytowane przez doooti Czas edycji: 2016-08-17 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lece na łowy do lumpków i może do tk maxxa zajrzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jesli ktoras jest zainteresowana laktatorem medela.swing to aktualnie na gemini jest o 70 zl taniej bo po 499 i do tego w komplecie butelka i smoczek calma wiec sie oplaca bo koszt smoczka z butelka to koszt lekko powyzej 100 zl
![]() |
#2849 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wczoraj siedzieliśmy chyba z pół h i patrzyliśmy jak głupi jak brzuch faluje ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kartonu raczej też wolałabym uniknąć ![]() Może cos w tym stylu : http://allegro.pl/biale-lozeczko-dos...944502078.html Pewnie zależy od łóżeczka, ale ja miałam turystyczne gdzie materac miał jakieś 2cm :/ Jest w tym tk maxx coś ciekawego ? nigdy nie byłam, a widziałam w gazecie, że na jesień u nas otwierają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a jak zaopatrujecie się na ten wirus Zika? Podobno jest w Polsce i jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży. Nie wiem, czy można się nim zarazić tylko od komara, czy tez od innej osoby zarażonej? ![]() Teraz okres wakacyjny, ludzie latają po tych krajach egzotycznych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.