|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Nie wiem, jak ta konkretna kobieta, ale ja jednak odczuwam znaczącą różnicę między trampkami a balerinami. Cieniutka podeszwa balerin to dla mnie koszmar, nie ma szans, żebym chodziła w balerinach poza domem. Inna sprawa, że baleriny moim zdaniem nie pasują każdemu. Długim i/lub żylastym stopom odbierają dużo uroku.
|
|
#1322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1323 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nawet jeśli – są według mnie wygodne w przeciwieństwie do balerin. Jestem zresztą zdania, że do niektórych sukienek spokojnie mogą trampki pasować, np. z prostą białą sukienką mogą się dobrze komponować, choć na pewno nie będzie to zestaw szczególnie elegancki.
|
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
Ewentualnie z kiecką w stylu lat 50
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio byłam na ślubie gdzie panna młoda wystąpiła w sandalach ala klapki tzn płaskich i z palcem oddzielonym. Wyglądało to co najmniej dziwnie do ładnej eleganckiej sukni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Dorzucę przepis na ubicie własnego wesela - prosty i skuteczny
1. Przygotuj wszystko pod linijkę. Idealnie. Kolor przewodni, ozdóbki z gustem, winietki/etykietki/bzdetki wszystko jak z lafstajlowego bloga. Jako panna młoda zrób się na bóstwo. Wyszpachluj druchny. Niech wszystko będzie tak, że mucha nie siada... poza zespołem, którego wokaliści zabiją każdy kawałek śpiewając gorzej niż 3/4 narodu pod prysznicem. 2. Nagłośnienie ustaw na salę - niech nie da się rozmawiać! 3. Po idealnie wyreżyserowanym pierwszym tańcu zniknij po angielsku ze świadkami na 2-3 godziny. Zespół niech dalej ubija kolejne szlagiery, a goście niech się zastanawiają, czy nawet para młoda słuchając tego uznała, że daje nogę. Na szczęście hotel ma taras z widokiem na góry i sporo zakamarków, gdzie można się zaszyć w małych grupkach. 4. Toaleta - niech nikt nie wie gdzie jest i ostatecznie za potrzebą idzie do pokoju. Pamiętaj, że część ludzi w tych pokojach już zostanie. 5. Po powrocie zdziw się, że ze 100 osób zostało 60, z czego tylko połowa na sali. 6. Kontynuuj sesję zdjęciową w studio zaaranżowanym na korytarzu. Ganiaj gości i zmuszaj do fotografowania się z tobą - niech pokażą jak świetnie się bawią. 7. Na salę wróć na oczepiny. Zdziw się jeszcze bardziej, że została niecała połowa gości. Z czego większość raczej mało trzeźwa. Wyciągaj na siłę ludzi do swoich idealnie wyreżyserowanych zabaw. 8. Po oczepinach masz na sali ok 35 osób, nie rozmawiaj z nikim oprócz swoich koleżanek - uśmiechaj się tylko, kiedy widzisz, że ma ciebie na celowniku fotograf. 9. Następnego dnia narzekaj, że niewdzięcznicy sobie poszli krótko po pierwszej, a do rana na idealnie przystrojonej sali zostało może 10 czy 15 osób, którym było już wszystko jedno. Najsztywniejsze wesele ever masz gwarantowane. No ale fotki na fejsa będą pierwsza klasa. To, że goście czuli się jak niezbyt potrzebny wystrój sali i praktycznie nikt nikogo nie znał - a kogo to interesuje?
|
|
#1327 |
|
BAN stały
|
To prawdziwa historia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Od 0:27 nieudane pomysły na wesele a około 1 minuty ten sam kolor sukienek co na załączonym zdjęciu druhen
Przypomniało mi się zaraz jak zobaczyłam tę fotkę ![]() https://www.youtube.com/watch?v=g095c--VSag Dla mnie najgorszym p0mysłem jest właśnie zbytnia dbałość o detale, motywy przewodnie itp, przez co młodzi są spięci. Słyszałam ostatnio od koleżanek kilka takich historii, gdzie wręcz bały się widząc młodych, bo Ci się wydzierali na gości bo np. byli za głośno/ nie tańczyli/ nie uśmiechali się itp. i goście wychodzili niezadowoleni, a wesela były długo i starannie planowane. Edytowane przez Malagenia Czas edycji: 2016-08-15 o 20:02 |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś tak się zdarza, że ostatnio każdego roku bywam na co najmniej jednym weselu i jak sobie pomyślę, że miałabym być druhną, której kazano założyć na siebie kieckę taką jak PM sobie wymyśliła, to bym podziękowała za tę zaszczytną rolę W życiu nie włożyłabym na siebie czegoś, co mi się nie podoba przykłady poniżej A jak to później jest z takimi druhnami? One mogą się przebrać po ceremonii? |
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mam wrażenie, ze na tych zdjęciach panny młode są przytłoczone przez te druhny, to one są bardziej widoczne. |
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Przyczajenie
|
Byłam na weselu gdzie było 5 druhen ale Panna Młoda ogarnęła temat tak że poprosiła dziewczyny żeby w stylizacji trzymały się określonej palety barw i kupiły jednolite kiecki (bez wyraźnych kontrastowych wzorów) - wyszło całkiem ładnie każda dobrała sukienkę do swojego stylu i sylwetki a spójność całej stylizacji była
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Konto usunięte
|
A mi się druhny nie podobają...problem kiecek i ich stylizacji i motywów przewodnich odpada...i z głowy.
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Przyczajenie
|
dokładnie
ale druhny też mi nie przeszkadzają, w sumie najważniejsze żeby to para młoda była zadowolona
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Konto usunięte
|
Patrzcie co przypadkiem znalazłam na youtube (wyświetliło mi się w propozycjach do obejrzenia):
https://youtu.be/_iVpsqPBcuM Zachęcił mnie nagłówek, że jakiś tam niesamowity pierwszy taniec pary młodej. Podoba wam się taki pomysł? Dla mnie to taki mały koszmarek, w dodatku za długi. |
|
|
|
|
#1336 |
|
Konto usunięte
|
boże, co za cyrk
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ oni oryginalni i zabawni. Żeby chociaż w tych smieszkowatych tańcach zmieniała się chociaż muzyka, ale nie. Para młoda zawsze tańczy do gdzie ci mężczyźni, jesteś szalona, co ja zrobiłem że się ożeniłem (he he ale śmieszne aż boki bolą) i tym podobnych hitów.
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;64348776]Patrzcie co przypadkiem znalazłam na youtube (wyświetliło mi się w propozycjach do obejrzenia):
https://youtu.be/_iVpsqPBcuM Zachęcił mnie nagłówek, że jakiś tam niesamowity pierwszy taniec pary młodej. Podoba wam się taki pomysł? Dla mnie to taki mały koszmarek, w dodatku za długi.[/QUOTE]Mi sie podoba |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;64348776]Patrzcie co przypadkiem znalazłam na youtube (wyświetliło mi się w propozycjach do obejrzenia):
https://youtu.be/_iVpsqPBcuM Zachęcił mnie nagłówek, że jakiś tam niesamowity pierwszy taniec pary młodej. Podoba wam się taki pomysł? Dla mnie to taki mały koszmarek, w dodatku za długi.[/QUOTE] Boże broń przed takimi koszmarami. Swoją drogą nie rozumiem po co ludzie się pobierają jeśli wciąż kręcą ich hasła o końcu wolności i błędzie życia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1340 |
|
zuy mod
|
Bo sobie robią jaja, straszne się pośmiać z własnego ślubu. To przecież jak pogrzeb, nie wypada się śmiać
|
|
|
#1341 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też
![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
https://youtu.be/_iVpsqPBcuM Zachęcił mnie nagłówek, że jakiś tam niesamowity pierwszy taniec pary młodej. Podoba wam się taki pomysł? Dla mnie to taki mały koszmarek, w dodatku za długi.[/QUOTE] Nigdy takiego filmiku nie oglądałam do końca. Dla mnie takie cudawianki są żenujące. Ostatnio też przeglądałam yt w poszukiwaniu inspiracji na pierwszy taniec i większość wyłączałam tuż po "zacięciu się taśmy" W dodatku film zatytułowany "zjawiskowy". Zjawiskowy to jest walc, czy odtworzenie choreografii finału "Dirty dancing" ![]() Podczas pierwszego tańca piosenka z tekstem "co ja zrobiłem że się ożeniłem" jest wg mnie równie nie na miejscu co "Bogu ducha winny" na zaproszeniu Ale tak jak MrsSeductive napisała - każdy ma inne poczucie humoru
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
https://youtu.be/_iVpsqPBcuM Zachęcił mnie nagłówek, że jakiś tam niesamowity pierwszy taniec pary młodej. Podoba wam się taki pomysł? Dla mnie to taki mały koszmarek, w dodatku za długi.[/QUOTE] Straszne, okropne. Wcale nie śmieszne
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Mogli pozostać przy tym walcu...
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
No cóż, jeśli dla kogos ślub, to takie niepoważne wydarzenie, z którego fajnie jest robić sobie jaja, to niech robią ;-)
Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2016-08-20 o 16:33 |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie było żenujące, muzyka klasyczna, ładny taniec a zaraz jakieś discosrolo i pan młody kręcący się wokół panny młodej naśladując ruchy kopulacyjne. No bardzo śmieszne...
|
|
|
#1348 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Ah, jak ktoś się śmieje ze ślubu to uważa to za niepoważne wydarzenie xD my Polacy tak mamy, lubimy się umartwiac. Dlatego święto niepodległości nie jest wesołym świętem, dlatego ślub nie może być na wesoło
|
|
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam jeszcze gorszy taniec....Wstydzę się za nich, skoro oni się nie wstydzili i nie obejrzałam do końca.
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Mojwa, jasne że ślub może być na wesoło, ale wszystko należałoby zrobić z gustem i smakiem. Można się śmiać z żartów na poziomie, akurat wersja przedstawiona na powyższym filmiku jest po prostu żałosna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Przypomniało mi się zaraz jak zobaczyłam tę fotkę